Занадто вже цікаве це свято – “День кохання»: всі кудись біжать всі кудись поспішають, хто в пошуках подарунків, хто – квітів. Спортсмени, а особливо баскетболісти тут мають суттєву фору – швидкість. А якщо, серйозно то все у них, як і в більшості людей. Кохання, як і баскетбольний м’яч незмінний життєвий атрибут гравців «Черкаських Мавп». Найбільше на любовному фронті із черкаських баскетболістів «встигли» Артур Джонсон та Арнас Казлаускас, в яких сім’я складається в же з чотирьох членів. Арт може похвалитися двома синами, а Арнас такою ж кількістю дочок. Щоправда литовець один з не багатьох гравців команди, який скріплений зі своєю дружиною Довілле ще й одним прізвищем.
Арнас, тебе в українській суперлізі знають, як снайпера, котрий може здобути три очки в будь якій ситуації. Наскільки швидко ти влучив у своєму особистому житті і знайшов свою другу половину.
З Довіле ми навчалися в одному університеті, я звісно там грав в баскетбол і якось став помічати, що хтось дуже пристрасно вболівав із трибун. Згодом ми познайомились, кохання прийшло не відразу, а після тривалого розставання. Справа в тому, що в той час я поїхав грати до Америки в стрітбольному турнірі, тоді я й зрозумів, що когось не вистачає – ось так і з’явилося кохання.
Наскільки важко більшість часу проводити без своєї коханої, адже твої діти, як мені відомо навчаються в Литві і звісно там має бути і Довіле.
Безмежно важко, постійно сумую, як за дружиною так і за дітьми. Але все ж це життя і грати в баскетбол я теж буду не вічно тож я гадаю все можна буде надолужити. Зараз, нажаль, більше вони відвідують мене, а не я їжджу до Литви. Доречі, ще одна моя любов адресується до Батьківщини, я її дуже ціную.
Є якісь особливості святкування Дня Валентина в твоїй країні і наскільки вони різняться з українськими?
Якихось надзвичайних особливостей немає, все так, як і у всій Європі. Хіба, що в Латвії більше тяжіють до інтимних подарунків, до того ж головним має бути не сама річ, а сюрприз. Якщо цього не буде – це вже не подарунок.
Дружина форварда «Черкаських мавп» Довіле Казлаускіне кожного місяця відвідує свого чоловіка. За її словами догляд за Ельзе і Мільне (так звати дітей подружжя) просто не залишає вільного часу на власну роботу. Окрім цього Довіле опікається будівництвом сімейного будинку в Литві.
Довіле, наскільки важко кохати людину, яка ставить перед собою вагомі спортивні завдання і постійно йде до їх здійснення, до того ж Арнас постійно в центрі уваги інших людей в тому числі і жінок?
Тоді було це не дуже важко, занадто вже молодими були, а те шалене кохання допомагало нам скорочувати будь які відстані, не було важко. А відносно популярності чоловіка, ні це не важко, мені навіть приємно, що на нього звертають увагу. Взагалі то намагаюсь сприймати це через жарт.
Всі знають Арнаса, як баскетболіста – його стиль та манеру гри, а от як особистість його знають одиниці. Яким він є - Арнас Казлаускас?
Дуже сімейний, тихий сімейний (сміється). Не любить шумних місць, ресторанів, клубів, я більше люблю такі місця, ані ж Арнас. Зараз в нас є вже діти, тож я вважаю, що це більше позитивне явище, до того ж йому вдалось перелаштувати і мене.
Який найбільший подарунок зробив вам Арнас на День закоханих?
Такий собі маленький автомобільчик (сміється), ну не зовсім маленький особисто я в нього спокійно вміщаюсь.
Бесіду вів В’ячеслав Лопушанський
© Баскетбольный клуб «Черкаські мавпи