Цензура

Зверюга

Vulcher
Модератор
Re: СБУ добралось до ЖЖ или свобода слова по-украински

mangust ты хоть одну книгу про русин прочёл? вообще книги читаешь?
P.S. интересный факт сами русины зовут себя в единственном числе русин, во множественном числе — русскими , веру свою — русской, свой народ и язык — русскими.
Дима, ты мне скажи, а когда ты пойдеш защищать уже угнетенный рабочий клас??? А то все за каких то русинов печешся, масштабнеенадо работать уже масштабнее.

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом

P.S. интересный факт сами русины зовут себя в единственном числе русин, во множественном числе — русскими , веру свою — русской, свой народ и язык — русскими.
Перед тим, як звинувачувати інших в невігластві, та в нечитанні книжок, треба спочатку самому б книжечку прочитати, або, принаймні, картинки до неї переглянути, наприклад . Нагадаю Вам, що це з атласу, що був випущений в любої Вашому серцю Росії ще за "діалектичного матеріалізму". Ну не відали вони тоді, що доведеться їм колись розігрувати антиукраїнську карту на русинському сепаратизмі, тому і об'єднали малоросів (українців) з русинами в один народ. Чи може Ви і науковим підручникам надрукованим в Росії не довіряєте? Дивно.
А ще хочу додати, що колись населення тих земель звалося білими хорватами, і назву свою (русини) отримали від назви Київської Руси, зблизившись з руськими (не росіянами) в Галицькому а потім Галицько-Волинському князівствах. І все їх "русинство" і зберіглося лише тому, що якнайдовше вони не потрапляли до складу Російської імперії, яка виключно за собою "застолбіла" назву "Русь". А то б їх ще й тоді "обмалоросілі" та "обхохлілі". Так само руськими назвивали себе до останнього і жителі Галичини. Феликий український поет Іван Якович Франко інколи себе теж назвиав русином, тому писав:
Ти брате, любиш Русь,
Як хліб і кусень сала,
Я ж гавкаю раз в раз,
Щоби вона не спала...
Ти, брате, любиш Русь,
За те, що гарно вбрана,
Я ж не люблю, як раб
Не любить свого пана.
Бо твій патріотизм
Празнична одежина,
А мій - то труд важкий,
Гарячка невдержима.
Ти любиш в ній князів,
Гетьмання, панування,
Мене ж болить її
Відвічнеє страждання....
Чи ви будете казати, що він себе не "відривав" від Росії? Не думаю. Бо ще він писав:
Не пора, на пора, не пора
Москалеви й ляхови служить!
Довершилась Україні кривда стара –
Нам пора для України жить!

Не пора, не пора, не пора
За невигласків лить свою кров
І любити царя, що наш люд обдира, -
Для України наша любов!

Не пора, не пора, не пора
В рідну хату вносити роздор!
Най пропаде незгоди проклята мара!
Під Украйни єднаймось прапор!

Бо пора це великая єсть:
У завзятій, важкій боротьбі
Ми поляжем, щоб волю і славу і честь,
Рідний краю, здобути тобі.
А ще:
Розвивайся ти, високий дубе

Розвивайся ти, високий дубе,
Весна красна буде!
Розпадуться пута віковії,
Прокинуться люди.

Розпадуться пута віковії,
Тяжкії кайдани,
Непобіджена злими ворогами
Україна встане.

Встане славна мати Україна,
Щаслива і вільна,
Від Кубані аж до Сяну-річки
Одна, нероздільна.

Щезнуть межі, що помежували
Чужі між собою,
Згорне мати до себе всі діти
Теплою рукою.

«Діти ж мої, діти нещасливі,
Блудні сиротята,
Годі ж бо вам в сусід на услузі
Свій вік коротати!

Піднімайтесь на святеє діло,
На щирую дружбу,
Та щоби ви чесно послужили
Для матері службу.

Чи ще ж то ви мало наслужились
Москві і ляхові?
Чи ще ж то ви мало наточились
Братерської крові?

Пора, діти, добра поглядати
Для власної хати,
Щоб ґаздою, не слугою
Перед світом стати!»

Розвивайся ти, високий дубе,
Весна красна буде!
Гей, уставаймо, єднаймося,
Українські люди!

Єднаймося, братаймося
В товариство чесне,
Хай братерством, щирими трудами
Вкраїна воскресне!
Не знаю, звідки такий факт. Але чув, що за переписом русинами себе назвали 10 000 чоловік. Погодьтеся, це жалюгідна частина для Закарпатської області. А якщо взяти тих, що спрямовують всі свої зусилля на сепаратизм та розказують про українську окупацію - то їх набагато менше. такі крутяться навколо однодумця "конотопської відьми" вітренчихи гаспадіна Пидора, що проводить свої з'їзди по Росії, за її ж "вліванія" і фінансує свої зусилля. Сподіваюся, що врешті він займе заслужене місце на лаві підсудних.

hed1n.ru

стебанутый

Дима, ты мне скажи, а когда ты пойдеш защищать уже угнетенный рабочий клас??? А то все за каких то русинов печешся, масштабнеенадо работать уже масштабнее.
финансируй!

hed1n.ru

стебанутый

Франко... "Новая эра", может слышали о таком договоре с поляками? Он сначала себя русином величал, а потом, когда Талергоф и прочее, резко стали украинцами.
Русины != украинцы.
Фокс Малдер, почитайте Пашаеву "Очерки русского движения в Галичине XIX-XX вв.". Вот там и про Якова Головацкого, и про Наумовича, и про различные общества "Галицко-русская матица", общество им. Качковского. О том, как новоиспеченные украинцы сдавали русских, русофилов. Про их австро-венгерский патриотизм... Про унию и т.д. и т.п. Про контору в Вене, которая из Талергофа вызволяла украинцев. Глава Кость Левицкий. Кстати, ни одного намёка на независимость.

Останнє редагування:

mangust

патріот
Відповідь: Re: СБУ добралось до ЖЖ или свобода слова по-украински

На відміну від вас,я не русинозаклопотаний.Сьогоднішні події навколо русинського питання штучно роздмухуються Кремлем,тому не дивно,що "руську общину Сумщини" це питання цікавить винятково як "аби нагадить".
Чи ви теж вважаєте,що русини,бойки і лемки-одне і теж?
Влада Польщі та Чехо-Словаччини у 20 ст. забороняла називатися корінному населенню українських земель «українцями», лише «русинами».

Після відновлення незалежності України чимало українських діячів, наприклад Святослав Караванський, отримали надію що «коли над українцями не висітиме загроза національної смерті в общерусском колгоспі, вони вернуть собі своє безсмертне руське ім'я, яким його записано і в «Слові о полку Ігоревім», і в літописах Нестора». Та визначальних кроків зроблено не було, що зокрема дало Московщині змогу підігрівати москвофільський рух на Закарпатті в уже незалежній Україні. Його основою стала штучна розбіжність між етнонімом «русин», що найдовше протримався саме на Закарпатті, та новішим етнонімом «українець», що вже міцно прижився та замінив історичний етнонім українців «русин» на всіх інших теренах держави.

hed1n.ru

стебанутый
Re: Відповідь: Re: СБУ добралось до ЖЖ или свобода слова по-украински

Влада Польщі та Чехо-Словаччини у 20 ст. забороняла називатися корінному населенню українських земель «українцями», лише «русинами».
Ложь. С точностью наоборот. Русин, русских гноили в Талергофе. Украинцев в Талергофе не было, а если и были, то их из Вены отмазывал Кость Левицкий. Кстати, был прейскурант за "стукачество" на учителей, священников и прочих. Даже подписки брали по окончанию семинарии, "что не будут назваться русскими".
Всех русин, которые отказались называться украинцами, сгноили в Талергофе. И это неоспоримый факт. Русины не предали своё имя и свои корни. В отличии, от предков гипербореев (без обид, по книгам Щербакивского).

Зверюга

Vulcher
Модератор

Дима так обратись в партию Единая росия, там я думаю такому пламенному активисту выделят пару тысяч американских рублей, что бы вел пропоганду верной линии партии в вражеском тылу...

hed1n.ru

стебанутый

Дима так обратись в партию Единая росия, там я думаю такому пламенному активисту выделят пару тысяч американских рублей, что бы вел пропоганду верной линии партии в вражеском тылу...
Лёша, не будь наивным. Деньги, которые выделяются на это, оседают в карманах чиновников. Алчность черта почти всех людей... А уж во власти тем более. Фонду Сороса и в подмётки не годится. Одно дело сделать сайт для себя, за идею. Придурки типа меня. А другое дело переходить на новый уровень. Без $ никак. Все люди хотят кушать.

Зверюга

Vulcher
Модератор

Лёша, не будь наивным. Деньги, которые выделяются на это, оседают в карманах чиновников. Алчность черта почти всех людей... А уж во власти тем более. Фонду Сороса и в подмётки не годится. Одно дело сделать сайт для себя, за идею. Придурки типа меня. А другое дело переходить на новый уровень. Без $ никак. Все люди хотят кушать.
Вот ты мне скажи, за какую идею ты борешся и расшатываеш себе нервы? Ради чего? Ради спора? Или у тебя есть какой то интерес другой?

hed1n.ru

стебанутый

Вот ты мне скажи, за какую идею ты борешся и расшатываеш себе нервы? Ради чего? Ради спора? Или у тебя есть какой то интерес другой?
Я за правду и справедливость. Вот такой я конченный. Прагматических интересов нет.

Зверху