Бизнес - это МАУП или Европейский, ну и Поплавский, приятно их с универом ровнять? Нечего, скоро и ровнять нечего будет.А можна детальніше про основні факультети, бажано з розподілом доходів від них.
Універ-це вид бізнесу, не гірше за всі інших.
І наразі, технічні спеціальності не дуже й то престижні.
Виправте, якщо помиляюсь
Багато двірників знаєте? Похвально, треба спілкуватись з такими людьми. )))))з.ы. Престиж - когда ты занял положение в обществе. А дворники-экономисты и дворники-юристы не очень уж и престижно, вот только дворники-технари попадаются редко, видимо из-за непрестижности.
о так ви дівчина...вибачте не помітив по аві зразу..Ой, ой, ой, накинулись і порвали як тузики тряпку :lol:
Тобто заявляти, що ММ і ФТ-це основні факультети, і цим ображати незаслужено інші, можна?))))
Я розписала з позиції ректора, якщо підстава для об'єднання економічна.
Вузу неважливо скільки студентів влаштується на реальну роботу після випуску. У нас така система, що на папері влаштування 100%.
Вузу важливо скільки абітурієнтів обере його спеціальності. Який конкурс буде і скільки буде платників.
І не треба сарказму про аграрний. Недоречно.
Так вже сталось, що найприбутковішими в СумДУ є іноземці, а потім економ.
Але і тут парадокс, щодо економу. Найпрестижніша спеціальність-Фінанси. Кафедра майже не випускає книжок, дипломи пишуться від руки. Вони навіть не мають магістратури.
Все це складно і неприємно. Але таке життя.
если я не ошибаюсь количество бюджетных мест уменьшают, изза уменьшения спроса на них. а полноплатные места... ну чтож если человек желает учится чемуто и платить за это деньги, пусть даже никогда не найдет применения этому. кто ж ему мешать будет. вас же не уговаривают в магазине купить другое молокоЛюдей, не влаштованих, з економічною та юридичною освітою більше, тому що їх і випускають більше. А більше випускають, бо більше поступають. А більше поступають, бо престижніше.
Це неправильно, з людської точки зору, я не сперечаюсь. Але це реалії ринкового вибору
У нас есть рынок:shock: Надо уже на улицу выходить,отстал от жизни.Багато двірників знаєте? Похвально, треба спілкуватись з такими людьми. )))))
Серед торгових представників людей з економічною освітою не зустрічала, а ось технарів скільки завгодно.
Людей, не влаштованих, з економічною та юридичною освітою більше, тому що їх і випускають більше. А більше випускають, бо більше поступають. А більше поступають, бо престижніше.
Це неправильно, з людської точки зору, я не сперечаюсь. Але це реалії ринкового вибору
Например на физэлектронике работает три доктора наук (одновременно профессора), и скоро докторов станет 4. Остальные все кандидаты, и несколько аспирантов. Так что не нужно тут единственная, единственная...ДМ-единственная в универе кафедра которая полностью укомплектована научным персоналом.2 доктора(одновременно профессора), 5 доцентов и 2 кандидата.в связи с этим нам единственной в универе кафедре ничего не грозит в связи с аккредитацией.а вот информатикам и ПМщикам могут урезать магистров и специалистов в несколько раз.у информатиков может оставят 8 магистров на весь факультет.при этом специалиста вообще уберут.а ПМ может остатся и без того и другого.