Семья Романовых

• Автор теми Radianta
  • Дата створення

O_____OZ_____Z

Impressionist
Ответ: Семья Романовых

Я о Витте упоминал. И действительно все приказы Премьер Министра Империи утверждались Государем Императором.

То о чем ты говоришь сушествует всегда.
После Николая к власте пришло быдло грязное до такой степени, что продолжать убийства и насилие народа было не только их планами, но и обыденным занятием.
Ведь памятники царю снесли быстро. Но поставили монументы таким же животным, которые якобы для светлого будущего и Воцарения, не диктатуры пролетариата, а шайки каторжников и обычных убийц называющих себя революционерами, убили малолетнего цесаревича и молодых девушек, которых эти животные боялись больше чем Деспота Царя. Потомучто они мстили не за убитых Царем мирных граждан, а из жажды власти и управлять самой огромной державой на планете, которую они хотели уничтожить своим Коммунистическим экспериментом.
А на счет церкви, то Атеизм - это та же религиозная организация, только бездуховная и сугубо материалистическая.
В стране религию православия поменяли на религию ленинизма. И эти вожди и лгуны проповедники атеизма тоже жрали за счет народа, который они якобы освободили от засилия священников и церковной иерархии.

fost

agent

друзья, канонизация императорской семьи - дело политическое. это была подготовка к соединению с рпцз.
я понимаю, что уважаемый bsv старается быть в согласии с руководящей линией... вот для желающих, что говорил проф. МДА Осипов о канонизации:

fost

agent

по ходу еще

O_____OZ_____Z

Impressionist

Почему свершилась революция все знают. Приведенные вами доводы - это для большинства не новость.
Но если бы революция принесла все то что обещали те кровавые бандиты, то я думаю о канонизации Николая Романова не было бы и речи.

А так это теперь идеологическое возмездие для всех красных нелюдей и их современных прихвостней.

А о Распутине вы бы не смешили народ. А то вы еще сейчас вспомните о том как он проклял царскую фамилию, и что случиться после его гибели.

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом

Почему свершилась революция все знают. Приведенные вами доводы - это для большинства не новость.
Но если бы революция принесла все то что обещали те кровавые бандиты, то я думаю о канонизации Николая Романова не было бы и речи.

А так это теперь идеологическое возмездие для всех красных нелюдей и их современных прихвостней.
.
Змушений не погодитись з OZ. В цьому питанні так само існує багато напівтонів, а не лише чорне та біле. Тому я особисто проти висловлювань типу: "Існувало лише два антагоністичних полюси - більшовики та родина Романових, і якщо комуністи падлюки, то відповідно Романови - святі" (вибачте, якщо помиляюсь, але я саме такий наголос побачив у Вашому пості). Революція - заслуга не лише більшовиків, її "кували" багато політичних партій, про потребу змінити стан речей виступали всі передові люди Російської імперії (Радіщев, декабристи, Герцен, Чернишевський, "народовольці", "різночинці"... ). Майже в усіх провідних країнах світу на той час монархія була лише формальністю (візитною карткою держави без особливих важелів керування державою - як приклад всі часто наводять англійську королеву), влада ж реально належала парламентам. І лише в Росії існувало самодержавство - нічим не обмежена влада монарха. Абсолютна неспроможність контролювати ситуацію в державі породила революційну ситуацію, яку родина монархів не захотіла розрядити "зверху" -шляхом реформ, тому вийшла "розрядка знизу" - шляхом революції.
А о Распутине вы бы не смешили народ. А то вы еще сейчас вспомните о том как он проклял царскую фамилию, и что случиться после его гибели
Натурально цю персону звали Григорій Нових, селянин (якщо не помиляюсь десь з Уралу). А Распутіним його назвали вже за ... Одним словом, всі знають за що.

Останнє редагування:

O_____OZ_____Z

Impressionist

Ні я не висловлювався на підтримку царського режиму Миколи Романова.
Я тільки зробив наголос на те, що це було не просто вбивство - це було звірство. Думаю не доречно тут пригадувати, що і Марію Антуанетту і Людовика XVIII Бурбона теж вбили і так роблять практично з усіма скинутими монархами. Цей акт вандалізму не може бути виправданий невдалим керівництвом імператора.
Тому я гадаю акт канонізації це спроба реабілітувати невинно вбитих цесаревича Олексія, княгинь Тамару, Ольгу, Марію та Анастасію та їхню матір, які загинули абсолютно не виправдано.

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом

Все таки змушений з Вами не погодитись. Невже Росія не породила справді гідних для вшанування людей, що не можна було знайти кращих кандидатур, ніж Романови? Не згоден! Взяти тих же декабристів! Люди були елітою тогочасної Росії, вболівали за свій народ, народ-переможець великого Бонапарта, народ, який не заслуговував, щоби його продавали, програвали в карти або міняли на собак. Люди, які хотіли, щоби їх країна посіла гідне місце серед світових держав. Тому вони постали проти головної біди для Росії - самодержавства (безмежної влади імператора). Ось вони справді герої, ось вони справді гідні пошани (не канонізації). Доречі, чув, що молодий імператор Микола І в самий останній момент замінив їм спосіб страти четвертування на шибеницю - злякався, що в черговий раз Росія отримає від Європи за це епітет "варварська".
В принципі, кому вхилятись і кого вшановувати - то внутрішня справа Росії, а ми повинні бути мудрішими та не "вчити їх жити". Але канонізація РПЦ - це вшанування всім православним світом. Особисто я ніяк не можу зрозуміти, як можна поставити в один ряд християнських святих з Романовими. Їх смерть була справді мученицькою за Христа? Ні, був банальний розтріл з міркувань безпеки тогочасного режиму. Вони вели праведне життя? Боронь Боже таке казати. Їх мощі після смерті залишилися нетлінними? Наскільки я чув, ні. Вони творили чудеса за життя, чи чудеса стали з'являтись після їх смерті? Не чув нічого про це.
Загинути від кулі у вирі політичної боротьби - це привід для канонізації? Тоді спершу спершу треба канонізувати всіх тих робітників, які з дітьми на руках прийшли до Зимового палацу 9 січня 1905 року, щоби передати петицію "царю-батюшкє"... Що цей батюшка з ними зробив - відомо всім.
Тому якщо назвати вбивство Романових злочином, то я погоджуюсь, але настільки, як і злочином є розстріл мирної ходи пітерських робітників. Тільки ось на канонізацію Романови аж ніяк не тянуть. Реабілітувати їх на державному рівні, визнати, що їх смерть була невиправданою - цілком можливо. Але канонізувати, тобто оголосити святими - немає ніяких підстав.
Для мене тут еталоном виступають французи - в свій час стратили своїх монархів (які теж "купались" в необмеженій владі), а зараз аж ніяк не комплексують з приводу цього, не збираються нікого канонізувати, чи реабілітувати. А пісня французької революції "Марсель'єза" є зараз гімном Франції.
Але повторюсь, що це є моя особиста думка.

Останнє редагування:

Master

Алхимик

А почему бы всех невинно убиенных не канонизировать?
Что за избирательность?
Или можно только спиногрызов, пардон, царей?

fost

agent

Ні я не висловлювався на підтримку царського режиму Миколи Романова.
Я тільки зробив наголос на те, що це було не просто вбивство - це було звірство. Думаю не доречно тут пригадувати, що і Марію Антуанетту і Людовика XVIII Бурбона теж вбили і так роблять практично з усіма скинутими монархами. Цей акт вандалізму не може бути виправданий невдалим керівництвом імператора.
Тому я гадаю акт канонізації це спроба реабілітувати невинно вбитих цесаревича Олексія, княгинь Тамару, Ольгу, Марію та Анастасію та їхню матір, які загинули абсолютно не виправдано.
И скольких царей "невинноубиенных" канонизировали?
уважаемый bsv говорил о том, что канонизация являет "мученическую смерть за Христа". вот об этом, собственно и следует говорить.

fost

agent

А о Распутине вы бы не смешили народ. А то вы еще сейчас вспомните о том как он проклял царскую фамилию, и что случиться после его гибели.
честно говоря, я совсем ничего не понял из ваших замечаний.
какое "идеологическое возмездие"?
о чем "смешить народ"? какое "проклятие"?

Зверху