Якби СРСР не розпався?

Что бы было,если бы СССР не распался?

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    459

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом
Відповідь: Якби СРСР не розпався?

Очереди, говорите, были? С самого утра приходилось стоять?
После запуска очередного продукта Apple, в Нью-Йорке и ряде других городов мира начинается народная забава: стояние в длинных очередях по нескольку дней, чтобы стать первыми, кто прикоснётся к прекрасному. В Нью-Йорке на 5-й авеню близ здания магазина Apple, называемого в народе «Куб», фанаты начали выстраиваться за 4 дня до начала продаж. По сообщению CNET, самые стойкие прибыли ещё раньше — в пятницу, за целую неделю до выхода смартфона.
Це називається порівняти *** з пальцем. Скажіть, будь ласка, як можна порівнювати черги зрання за предметами першої необхідності (як то продукти) з чергами за черговою модною цяцькою?

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом

Так это вы по малолетству не помните причины пустых полок! Напомню! Горбатый, подготавливая СССР к развалу, настроил тупых обывателей так, что они на эти полки были злы. Потом пообещал, вот как только развалите СССР, так сразу полки наполним. Быдло СССР развалило, полки наполнились. Но по таким ценам, что никто ничего купить не может!
Ага, ось лише де-хто "по малолєтству" зовсім не пам'ятає того, що було ще до Горбачова.

Stein

Well-Known Member

Скажіть, будь ласка, як можна порівнювати черги зрання за предметами першої необхідності (як то продукти) з чергами за черговою модною цяцькою?
Лєгко! Є продукти першої необхідності, а є розкіш. Я б не сказав, що ковбаса "Московська" є продуктом першої необхідності.

lion.ts

[deleted]
А по поводу "шестерок" напомню, что при СССР на них очеред была на несколько лет, а сейчас их производят в сто раз меньше, а на прилавках (автосалонах) их валом, только никто не покупает, потому как не могут.
Товарисч коммунист так и не удосужился выучить основополагающее правило рыночной экономики?:mrgreen:

"Спрос рождает предложение"
(Адам Смит. "Исследования о природе и причинах богатства народов")
Думаю, найдешь для себя кое-что новое в этой фразе:mrgreen:

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор

Так это вы по малолетству не помните причины пустых полок! Напомню! Горбатый, подготавливая СССР к развалу, настроил тупых обывателей так, что они на эти полки были злы. Потом пообещал, вот как только развалите СССР, так сразу полки наполним. Быдло СССР развалило, полки наполнились. Но по таким ценам, что никто ничего купить не может!
Ага, ось лише де-хто "по малолєтству" зовсім не пам'ятає того, що було ще до Горбачова.
Малдер +1.
З дошкільних років залишились спогади, як я з бабусею займав чергу за маслом, годин так на 2. Батьки були на роботі, а мене по малолітству самого дома не залишали, тому це було не раз і не 2. При тому на руки давали 200 грамів. А до школи я пішов у 81 році і це ще за Брежнева було.
Мабуть Горбачов вже тоді робив все, щоб розвалити Великий і Нерушимий.

А по поводу "шестерок" напомню, что при СССР на них очеред была на несколько лет, а сейчас их производят в сто раз меньше, а на прилавках (автосалонах) их валом, только никто не покупает, потому как не могут.
Це нагадує анекдот про невловимого Джо, якого ніхто не ловить, бо він нікому не потрібен.

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом

Лєгко! Є продукти першої необхідності, а є розкіш. Я б не сказав, що ковбаса "Московська" є продуктом першої необхідності.
Вибачте, а наскільки Ви "глибоко" застали совок, щоби так впевнено стверджувати подібні нісенітниці?
1) Як на те пішло, то саме "Московську" і можна було вільно купити, але не в звичайних магазинах, а в "споживчої кооперації" (коли не помиляюся, то саме так вони називалися, пам'ятаю абревіатуру КООП). Але ж ціни там були далеко не доступними для всіх. Можна було взяти невеличкий шматочок цієї ковбаси, скажімо, в дорогу на бутерброди (бо вона краще зберігалась) тощо.
2) А займати рано вранці чергу треба було саме за звичайними сортами ковбаси (та, що по 2.20 руб :)), за маслом, за м'ясом. При цьому неодмінно слід було запам'ятати пару чоловік спереду, і дочекатися, щоби за тобою зайняли і запам'ятали задні (інакше руйнується черга і, як наслідок, реально можна побачити, що в соц. суспільстві на завжди людина-людині друг, товариш і брат). А ще діяв принцип: в одні руки - один кг ковбаси, одна пачка масла чи м'яса. Хочете більше - приводьте з собою "домочадців". До речі, що б там не розказував наш сталініст, це було ще до Горбачова. принаймні в Сумах. Бо в містах-мільйонерах, північних регіонах і закритих містах з постачанням було краще.
Тому той хто це пам'ятає, той не може порівнювати чергу за новою модною цяцькою з чергою за пачкою масла.
Малдер +1.
З дошкільних років залишились спогади, як я з бабусею займав чергу за маслом, годин так на 2. Батьки були на роботі, а мене по малолітству самого дома не залишали, тому це було не раз і не 2. При тому на руки давали 200 грамів. А до школи я пішов у 81 році і це ще за Брежнева було.
...
Пане КОСТа, вибачай. Не плагіат, чесне слово. просто поки писав свій пост, не бачив, що ти виклав. :)
Витирати не буду, нехай "повисить". :)

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор

Пане КОСТа, вибачай. Не плагіат, чесне слово. просто поки писав свій пост, не бачив, що ти виклав. :)
Витирати не буду, нехай "повисить". :)
:)
Не люблю я в цій темі писати, все що міг сказати вже давно сказав, і про це масло вже згадував. Але, коли деякі "товариши" черговий раз починають розписувати як все було класно, а клятий Горбачов за амеріканські гроші все розвалив, важко стриматись.

І ще, щоб не повертатись знову до розмови. Аргумент деяких "товаришів" про ніби то якісні продукти, мовляв от тоді і трава зеленіше була і масло справжнім, а не спред, і ковбаса без сої. Може воно і так було, але тому, що технологій тоді ще таких не було у СРСР. Як з'явились би, їли б радянські люді і спред і ковбасу з сої, але черги б не зникли. Бо сам принцип був таким, що на людях можна було заощаджувати, а це означало, що черга невід'ємний атрибут державного устрою. Бо без черг не буде блату, не буде блату - не буде певної вертикалі "потрібних людей", які якщо не придивлятись ніби то і такі як всі "радянські", але, якщо придивитись, в них проблем нема, про черги вони не знають, а їх дітки зараз з чесними очами розказують, як все було класно у ті часи і як вони відпочивали у Артеку. Все так і було. В них все було класно, для них черг не було, квартири їм давала держава. А про тих, хто у одній кімнаті у гуртожитку родиною жив по 10-20 років вони не чули.

vadimv

Well-Known Member
Только почемуто никто не покупает :)
Канешна, зачем покупать, если можно дождаться распродажи за полцены. Стремление к халяве неистребимо.
Это ж какого размера плошка риса?
Такого, что осчастливленные коммунистами рабочие регулярно кончают жизнь самоубийством.
Так это вы по малолетству не помните причины пустых полок!
Я все прекрасно помню. Причиной была крайне неэффективная экономика, которая во-первых была заточена под производство оружия для мировой революции, а во-вторых платила одинаково мизерную зарплату независимо от результатов труда. А еще был лозунг бровастого наркомана "Экономика должна быть экономной", поэтому у экономного СССР постоянно не хватало то хлеба то масла, зато хватало денег на постройку Асуанской плотины папуасам.
Напомню! Горбатый, подготавливая СССР к развалу
Так я тоже напомню, что очереди были задолго до горбатого (другие вон тоже помнят), а разваливать СССР начал еще дедушка Ленин, закупая Роллс-Ройсы во время голода в Поволжье.
Кроме того, с той "мизерной" Советской зарплаты можно было накапливать. Цены и доходы были СТАБИЛЬНЫМИ!
Нынешний стабилизец еще не дотягивает до советского идеала. Цены были стабильно высокими (вспоминаем цену на семерку), а зарпаты стабильно низкими. Поэтому большинство семей жило от зарплаты до зарплаты. А накапливать при таком раскладе могли завбазы, парторги и прочие непростые советские люди.
Та да, китайскую или корейскую погремушку в два-три раза дороже купить могут, а семерку не могут. Опять она, коммунистическая логика...
Раз Ленин и Вадим так считают, а они то точно знают :)
Я точно знаю, что Ленин был прав, когда говорил, что СССР во враждебном окружении долго не протянет. Поэтому у него было два выхода: или военным путем осчастливить весь мир, или самораспуститься.
Аргумент деяких "товаришів" про ніби то якісні продукти, мовляв от тоді і трава зеленіше була і масло справжнім, а не спред, і ковбаса без сої. Може воно і так було, але тому, що технологій тоді ще таких не було у СРСР. Як з'явились би, їли б радянські люді і спред і ковбасу з сої, але черги б не зникли.
Вообще-то сою в колбасу начали добавлять еще во времена Хруща. Сначала пробовали добавлять кукурузу и горох, но народ не стал жрать эту гадость. А тут как раз проклятые буржуи подкинули прекрасную идею насчет сои. И понеслася...
Было так.

В Дании, во время посещения комбината по производству «народной колбасы», Хрущев обратил внимание, что в конечный продукт включают соевые добавки. Идея настолько ему понравилась, что он тут же распорядился закупить два десятка заводов по производству этого продукта. И уже вернувшись в Москву, росчерком пера внес свои коррективы в технологический процесс: наполнителя – сои – должно быть не 12%, как у датчан, а все 64. На один килограмм колбасы приходилось всего лишь 360 г мяса!
Подробнее:
Так что когда товарищи совкодрочеры рассказывают про докторскую колбасу из натурального мяса в 70-80-е годы, они или никогда ее не ели, или брешуть, як сива кобила.

Останнє редагування:
Зверху