Якби СРСР не розпався?

Что бы было,если бы СССР не распался?


  • Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    459

HNIW

Member
Ответ: Якби СРСР не розпався?

Не нужно нести чушь! Рабов татары во время походов на подолию в 15-17вв нахватали столько сколько не увели монголы с Руси в 13в. Украинцы были рабами и поляков и татар и турок. Причем частенько по воле своих гетманов которые использовали татар в междуусобицах и платили за это разграблением и уводом в рабство целых областей.

Персонально вопрос к КОСТА: Вас перспектива оказаться гаремным евнухом в Турции видимо более прельщает чем крепостное право?
 

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом
Відповідь: Ответ: Якби СРСР не розпався?

Оно то конечно да, но рабская совковая психология у украинского народа воспитывалась на протяжении веков. На русских она повлияла в период совка, лет 70, поэтому они уже избавляются от неё, поэтому в России и юго-востоке Украины уже примерно начинается то, что написано в статье как западный стиль управления.
...Русские были в рабстве 70 лет (я не имею ввиду монгольское иго, то скорее было не рабство а полуподчинённое взаимовыгодное сожительство). Им для выхода с этого состояния нужно поколение, и они уже выходят. Украинцы в рабстве были более 400 лет, поэтому врядли они вобще выйдут с этого состояния.
Пусть сюда приходят русские и приносят с собой западный стиль управления.
Ви, звичайно, і талановитий менеджер, і ледве не отримали Нобелівську премію за ядерні розробки, і виробник, і "ефесбешники" у Вас знайомі, і з самим Чорномирдиним ледве не сиділи за столом за келихом коньяку, та що там Чорномирдін... Ще б трохи - і з самим Путіним можна було б на "брудершафт" хильнути. Скрізь бували, все знаєте... Але дозвольте все ж Вам заперечити...
Наскільки я зрозумів, то Україна весь свій час існувала в рабстві, а ось Росія лише останні 70 років (за "совка"), слід розуміти, що до цього весь час саме Росія була ближче до Заходу, до "западного стиля". Дивне трактування. А ось я чомусь чув зовсім протилежне. Саме на Заході тодішню Росію називали не інакше, як "варварська Московія" (за придушення всякої нової думки, за невігластво, за жахливе поєднання візантійської розкоші та азіатської жорстокості). В цей же час гетьмани України вели переписку з західними дворами, в Україні існувала мережа початкових шкіл та перший вищий навчальний заклад східних слов'ян - Києво-Могилянська академія. Козацька старшина віддавала своїх дітей на навчання, а ось боярські "недорослі" ганяли голубів та пиячили в своїх хоромах. Лише реформатор Петро І порушив існуючий порядок, і хто зна, де б зараз була без нього Росія. Саме він зумів вивести цю країну на світову арену. Але від цього вона не стала ближче до "западного стиля".
Так саме душили всяку вільну думку, та ж сама відсутність європейських прав та свобод, плюс до того ж ганебне рабство (кріпацтво) коли живу людину можна було купити-продати, поміняти на собаку або виграти в карти. Ви скажете, що це звичайна русофобія. Але я лише посилаюсь на дуку передових людей Росії - Радіщева, декабристів, Герцена та Чернишевського, революціонерів-різночинців. "Немытая Россия, страна рабов, страна господ..., тюрьма народов, европейский жандарм" - це слова не мої. А взяти початкові твори дідуся Леніна ("О национальной гордости великоросов", "Критические заметки по национальному вопросу"...). Володимир Ілліч не заперечував тезу про "тюрьму народов", більше того - він стверджував, що в особливістю національного питання в Росії є те, що деякі пригноблені народи мають більш високий розвиток, ніж панівна нація і зауважував, що не може бути вільним народ, який сам гнобить інші народи. Але будь-яке інакодумство в Росії тоді душили... А це ой як далеко від "западного стиля".
Ви можете заперечити, що то було давно, а зараз ситуація змінилась, ментальність Росії стала європейською. Сумніваюсь. Лондон розпочав дипломатичний скандал через вбивство англійського підданого радіоактивними ізотопами. Президент Франції наголосив, що його країна в цьому питанні буде підтримувати Англію, і це справа принципу. Нейтральна Швейцарія не погодилась видати Росії документи по діяльності Ходоркрвського, через те, що ця справа була сфабрикована через політичні мотиви... А згадати постйну критику Росії з боку США та заяви міжнародного суду з прав людини про систематичне порушення Росією прав та свобод в Чечні. Та "западний стиль" там і близько не валявся. Не треба дурити людей.
но рабская совковая психология у украинского народа воспитывалась на протяжении веков. На русских она повлияла в период совка, лет 70, поэтому они уже избавляются от неё
Знову фантастика! В Україні не було рабства (кріпацтва), не було рабської психології. Всю владна верхівка (гетьмани, кошові отамани, судді...) була обираємою. А ось в Росії влада передавалась у спадок від одного імператора до іншого (слід зазначити, що любов до царів інколи перевищує всі можливі межі - Ніколая Романова, який за свої діяння отримав в народі прізвисько "Кривавий" - канонізували), було і рабство і рабська психологія (сліпа віра в доброго "царя-батюшку"). Нічого не змінилось і по цей день. За комуністів кричали "Слава КПСС", за Горбачова "Перестройка, гласность...", за царя Бориса аплодували розпаду СССР та провалу ГКЧП, а прийшов "кремлівський гном" (який назвал розвал СССР найстрашнішою трагедією ХХХ століття) і всі вже кричать "Путін, Путін"... Оце і є "западний стиль"? Та це і є справжня рабська психологія.
Русские были в рабстве 70 лет .... Им для выхода с этого состояния нужно поколение, и они уже выходят. Украинцы в рабстве были более 400 лет, поэтому врядли они вобще выйдут с этого состояния.
Ну-ну, факти свідчать про протилежне.
P.S.
Русские были в рабстве 70 лет (я не имею ввиду монгольское иго, то скорее было не рабство а полуподчинённое взаимовыгодное сожительство)
Не кажіть ніколи такого. Деякі форумчани на все горло волають про боротьбу Росії проти монголо-татарської навали, а Ви русофіл, а розказуєте про "взаимовыгодное сожительство". "Не удобно перед пацанами". Не підривайте їх авторитет.:D
 

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор
Відповідь: Ответ: Якби СРСР не розпався?

Не нужно нести чушь! Рабов татары во время походов на подолию в 15-17вв нахватали столько сколько не увели монголы с Руси в 13в. Украинцы были рабами и поляков и татар и турок. Причем частенько по воле своих гетманов которые использовали татар в междуусобицах и платили за это разграблением и уводом в рабство целых областей.

Персонально вопрос к КОСТА: Вас перспектива оказаться гаремным евнухом в Турции видимо более прельщает чем крепостное право?
Ну по-перше Ваши знання історії мені відоми.
По-друге - ніякий з двох варіантів мене не влаштовує. Але цікаво, який з них обрали Ви?
 

HNIW

Member
Ответ: Якби СРСР не розпався?

Мне Ваши знания истории тоже известны.
А у людей живших в 17-18 вв на территории современного Левобережья и отчасти Правобережья не было возможности (в массе конечно) не принимать выбор: или в Россию или в могилу. Для Правобережья альтернатива конечно стояла так: рабство польское или турецк-татарское(и перспектива стать евнухом)
 

CapSiii

....
Модератор
Ответ: Якби СРСР не розпався?

щас бы мы стояли по 3 часа в очереди за сахаром :(
 

lyolia

Забанен
Ответ: Якби СРСР не розпався?

Нынешние померанчевые и прочие вожди с партбилетами в карманах воспевали бы "песнь песней" о скором пришествии коммунизма.
 

rfvgy

Ukrainian
Прочитав повідомлення від Santolege_Remont


Мабуть дитинка ще в школу ходить , бо незнає що
позор уродам, которые всё сделали, чтобы его развалить
напряму відноситься до 3 останніх Героїв Радянського Союзу :mrgreen: похованих на Ваганьковому кладовищі в Москві .Як кажуть : І сміх , і гріх .
 

Скромный

New Member
Якби СРСР не розпався? - Если кабы да абы, в *опе выросли грибы. Было б другая жизнь, явно не такая как сейчас.
 

phoenix

Wanna Do Right
Ребята,еслиб не распался то всем бы предстояла служба в рядах Вооруженных Сил СССР!
 
Зверху