Сумське вище професійне училище будівництва та автотранспорту

Тренувальні змагання за програмою «Молодий воїн»

Учні Сумського ВПУ будівництва та автотранспорту продовжують тренувальні змагання за програмою «Молодий воїн». Цього разу хлопці з 14, 21, 22 і 23 груп переймали досвід від учасників АТО.

Інформація виявилася вкрай корисною: вона може знадобитися не тільки в «гарячих» точках, але й у повсякденному житті.

Учням розповіли про техніку безпеки поводження зі зброєю, нагадали, що треба думати, тримаючи в руках такі небезпечні речі. Безумовно, мова йшла також про надання медичної допомоги, а практичні заняття тільки закріпили отриману інформацію.

Хлопцям розповіли про особливості військового спорядження, його вагу і необхідність. Повний комплект солдата важить від 25 кг, тому воїну треба мати гарну фізичну підготовку. Щоб пересвідчитись у цьому, учні спробували власні сили на смузі перешкод.

Інструктори показали засоби самооборони, розповіли про правильну стійку при пересуванні та стрільбі з місця. Особливо цікавою для учнів стала демонстрація розподілу обов’язків солдатів під час пересування: хто за яку зону відповідає, як треба прикривати вогнем у випадку необхідності тощо.

Підсумовуючи заняття, учасники АТО наголосили, що солдат повинен вміти та знати якомога більше, адже від цього залежить не тільки його життя, але й життя інших людей.

Ми дуже вдячні Комунальній установі Сумської обласної ради «Сумський обласний центр відпочинку, оздоровлення, туризму та військово-патріотичного виховання» за організацію заходу.
 

Вкладення

  • 522.9 КБ Перегляди: 435
  • 392.1 КБ Перегляди: 432
  • 113.4 КБ Перегляди: 395
Вебінар для лідерів самоврядування

11 листопада учень Сумського ВПУ будівництва та автотранспорту, президент учнівського самоврядування, Віктор Меша взяв участь в експериментальному вебінарі для лідерів самоврядування ПТНЗ.

На базі НМЦ ПТО у Сумській області відбувся перший збір лідерів учнівського самоврядування ПТНЗ в режимі онлайн. У рамках вебінару свій виступ представив президент самоврядування з репрезентацією ініціатив лідерів профтех закладів.

Чхайло Олена, директор НМЦ ПТО, доповіла про організацію роботи з лідерами учнівського самоврядування в ПТНЗ. Директор наголосила, що вкрай важливо проводити роботу в округах та об’єднувати лідерів самоврядування області.

Кіхтенко Інна, методист центру профтехосвіти, ініціювала обговорення Плану спільних дій між центром та обласною радою лідерів самоврядування. Відбувся розгляд перспектив співпраці центру з профтех закладами, зокрема, з лідерами самоврядування. Було визначено
подальші заходи на листопад та грудень місяць.

Президент учнівського самоврядування у Сумській області Віктор Меша виступив з репрезентацією ініціатив лідерів в навчальному році та нові форми спілкування між лідерами.


«Ініціативи лідерів учнівського самоврядування виступають одним з провідних чинників самовиховання підростаючого покоління. Завдяки лідерській діяльності учні отримують більше прав і повноважень, отримують широкі можливості для власної самореалізації, розвивають в собі управлінські навички. Особисто я вважаю, що ініціативність виховує здатність повноцінно жити в демократичному суспільстві, яке будує та вдосконалює наша держава»,
- зазначив Віктор.

Щодо новітніх форм спілкування між лідерами навчальних закладів, Віктор Меша репрезентував групу «Лідери «ПТНЗ» Сумська область», яка була створена в соціальній мережі Вконтакті.

Система учнівського самоврядування повинна функціонувати з метою успішного розвитку учнів. Саме тому співпраця лідерів області є важливою складовою виховної роботи учнів профтех закладів. А ініціатива молоді тим двигуном, котрий активізує позанавчальну діяльність учнів.
 

Вкладення

Рок як стиль життя

Цьогорічний «Феєрверк емоцій» відзначиться неймовірною різноманітністю виступів. Виконавці настільки колоритні, що хочеться дізнатися про них більше! Інтерв’ю з людиною, чий голос змушує стіни здригатися! Рок від Ігора Матяша!

Ігор Матяш учень 12 групи Сумського ВПУ будівництва та автотранспорту виконавець пісень у стилі рок, блэк-, дэт- та дум-метал, а також в грайндкорі и дэткорі. Цей екстремальний музичний стиль у виконанні Ігора виглядає настільки драйвово, що захотілось дізнатися більше про оригінальні вподобання учня.

Ігор, у тебе такий сильний та…брутальний голос. Він тобі передався, в спадок чи від природи?

Він передався мені від мами, вона добре співає та грає на гітарі.

Зі скількох років ти займаєшся музикою і чому ти обрав саме рок?

З 13 років. Саме тоді я почав займатися екстрим вокалом. Рок подобається, тому що на відміну від інших стилів, рок виражає всі емоції, почуття, думки. Усі переживання відображаються у музиці.

У тебе є музичний гурт? Як тобі вдалося його створити? Чи виступали ви де-небудь?

Це все вийшло випадково. Моя подруга познайомила мене зі своїм другом, який добре вмів грати на гітарі. Ми розговорилися про музику, виявилися спільні вподобання, в наслідок чого вирішили спробувати створити свій музичний гурт.

Ні, ми ще ніде не виступали, однак дуже активно над цим працюємо. Бо є бажання продовжувати музичну кар’єру.

Чи складаєш, ти свої пісні? Чи зміг би скласти гімн-рок для училища?

Пишу лише вірші, однак вони зазвичай сумні. А щодо гімну, цікаво, хоча наше училище в мене не асоціюється з роком. Та я міг би подумати над цим.

Чи є в тебе якісь плани щодо гурту, можливо хотів би щось в ньому змінити?

Звичайно хочу досягти того, щоб виступати на ві фестивалях, таких як: Maxidrom або Rok am Ring. Я хотів би грати більш професійно, розвиватися у цьому плані та виконувати більш «важку» музику.

Цікаво, як до твоїх музичних вподобань ставляться твої батьки, друзі?

Чесно кажучи, татові не зовсім подобається, а мама пишається, що я граю у гурті, бо вона і сама виконує пісні у схожому стилі. Друзі в мене всі рокери, тому з ними взагалі легко. (сміється)

А ти не задумувався ніколи, щоб поїхати на якесь шоу, наприклад «Україна має таланти»?

Я ходив на «X фактор» та мені там трішки не пощастило. Спробувати піти на «Україна має таланти» звісно хочу. Обов’язково ще раз спробую свої здібності!

І на останок, інтригуюче питання: чому ти вирішив піти саме в це училище?

Мені порадили отримати спочатку професійно-технічну освіту, здобути професію, щоб вже мати певну професійну основу. Та я хочу продовжувати розвивати музичні здібності та стати професійним музикантом. (посміхається)

Учні Сумського ВПУ-11 подовжуютиь дивувати своїми талантами. Цікаво, як в одній людині може поєднуватися два таланти: співати брутальні рок-пісні і писати вірші на зовсім іншу тематику. Це дивовижно. Рок як стиль життя втілився в Ігорі дуже гармонійно. Справді, ця людина, ще зможе нас здивувати і покорити своїми талантами. Що ж, чекаємо від Ігоря виступів, можливо навіть і рок-гімн училища. Хочемо побажати натхнення, успіхів у навчанні та якнайшвидше організувати власні виступи на великих сценах.

Автор: Ткаченко Анастасія. Група 14.
 

Вкладення

Керамейя зсередини. Тільки для учнів нашого училища

Компанія Керамейя відкриває всі секрети для учнів Сумського ВПУ будівництва та автотранспорту.

Допитливих завжди цікавить, як виробляється та чи інша річ. Який шлях проходить товар, щоб потрапити на прилавок магазину? Учні Сумського ВПУ будівництва та автотранспорту мають можливість відвідуватинайвідоміші підприємства Сум, щоб дізнатися всі секрети виробництва.

Мало кому вдається особисто спостерігати всі етапивиготовлення, скажімо, цегли. У рамках виробничого навчання учні групи мулярів разом із талановитим майстром Голодним Віктором Івановичем вирушили на екскурсію на славнозвісну Керамейю, щоб дізнатися як «народжується» клінкерна цегла.

Захисні жилети, інструктаж – учнів ВПУ-11 по повній підготували до захоплюючої екскурсії. Весь час групу супроводжував заступник головного інженера Керамейї Савченко Анатолій Леонідович. Він провів екскурсію, докладно розповів про всі нюанси виробництва цегли, відповів на всі запитання хлопців.

Учні Сумського ВПУ-11 на власні очі побачили верстати та конвеєрні стрічки, шнеки тощо. Хлопців провели всією лінією виробництва, продемонстрували формування цегли від стану глини до її кінцевої форми.

Учні також відвідали місцеве надбання – капличку, зроблену самими працівниками Керамейї.

Хлопці вкрай задоволені екскурсією, ось так відгукуються про неї: «Мулярам дуже важливо знати не тільки про технології кладки цегли, але й про її виробництво. Багато в чому результат будівництва залежить від того, якої якості цегла, який склад матеріалу».

Ми глибоко вдячні працівникам ТОВ Керамейя заунікальну можливість для учнів нашого училища. Це дійсно важливо, коли виробництво з такою відкритістю долучається до навчання майбутніх професіоналів.

Компанія Керамейя продовжить співпрацю з Сумським ВПУ будівництва та автотранспорту : майстер-класи, екскурсії та можливість працевлаштування – справа найближчого часу.

Співпраця училища та роботодавця – це запорука того, що випускник буде мати дійсно повні знання, придбаєнеобхідні професійні вміння, і йому залишиться лише небагато – набути досвіду на майбутньому місці роботи.

Дякуємо за активну участь у формуванні майстрів своєї справи. Ви інвестуєте в молодь – в майбутнє нашої економіки.
 

Вкладення

  • 201.7 КБ Перегляди: 429
  • 137.1 КБ Перегляди: 422
  • 317.9 КБ Перегляди: 423
  • 272.4 КБ Перегляди: 423
  • 308.3 КБ Перегляди: 437
Посуд для кухарів від Маріанне Піффаретті


Маріанне Піффаретті дуже своєчасно надала допомогу Сумському ВПУ будівництва та автотранспорту. Цього разу надійшов посуд для майстерні кухарів.

Конвой гуманітарної допомоги з кухонним інвентарем від Маріанне Піффаретті прибув украй доречно. Набори посуду знадобились нашим учням у проходженні контрольно-кваліфікаційних завдань. Благодійний фонд надіслав набори для польової кухні, каструлі та відра, ножі, черпаки тощо. Усі ці кухонні предмети учні використали при проходженні ККЗ.

Допомога благодійного фонду сприяє тому, що навчання учнів набуває більш продуктивногохарактеру. Кожна річ, надіслана благодійним фондом, використовуються в навчально-виробничому процесі та під час практичних занять.

Ми дякуємо Маріанне Піффаретті за допомогу. Підтримка навчального процесу приноситьнеоціненну користь як для учнів, так і для викладачів Сумського ВПУ будівництва та автотранспорту.
 

Вкладення

Сумське ВПУ будівництва та автотранспорту пам’ятає

Складно назвати День інвалідів святом. Це швидше привід пам’ятати про тих, кому доля підготували випробування тіла та духу. І Сумське ВПУ будівництва та автотранспорту пам’ятає. Саме тому гарна традиція триває: учні Сумського ВПУ-11 знову відвідали пансіонат для ветеранів війни та праці, чим принесли радість у серця тих, кому вона вкрай необхідна.

Слова підтримки та ностальгічні пісні виявилися дуже доречними, а приємний подарунок у вигляді пиріжків став ще одним символом уваги. Учні особисто обійшли всі кімнати та побажали міцногоздоров’я мешканцям пансіонату.

Складно описати словами радість, яка виникали в такі моменти в очах тих, хто навіть не в змозі сам піднятися з ліжка. Увага – це все, що потрібно людині, але її завжди так замало. Піклуйтеся про своїх ближніх і пам’ятайте, що великі справи складаються з маленьких, таких, як візит до пансіонату учнів Сумського ВПУ-11.
 

Вкладення

Help-Point Sumy – точка опори Сумського ВПУ-11

Благодійний фонд Help-Point Sumy надав Сумському ВПУ-11 спецодяг для автослюсарів.

Спецодяг – обличчя робітника. Сумське ВПУ будівництва та автотранспорту висловлює великувдячність президенту благодійного фонду Help-Point Sumy Маріанне Піффаретті за повну комплектацію учнів необхідною уніформою. До вже отриманих раніше комбінезонів, сумок і поясів додалися сорочки, які стали завершальним атрибутом у довершеному образі автослюсаря.

Маріанне Піффаретті – вірний друг Сумського ВПУ-11, переоцінити її допомогу в підтримку та розвиток навчального закладу просто неможливо. Не меншої вдячності заслуговує Сумський обласний благодійний фонд «Хельвеція» та його керівник Резнік Микола Іванович, який укотре сприяв отриманню таких необхідних у навчальному процесі речей.

Ми глибоко вдячні за довіру благодійних фондів, гуманітарна допомога яких активно використовується та приносить радість учням.
 

Вкладення

  • 110.5 КБ Перегляди: 416
  • 119.4 КБ Перегляди: 423
  • 154.1 КБ Перегляди: 398
Сила людей у їхній єдності

До Сумського ВПУ будівництва та автотранспорту завітали волонтери Amnesty International – однієї із найвпливовіших правозахисних організацій у світі. Захід був присвячений Міжнародному дню захисту прав людини. Сила людей у їхній єдності, яка творить дива та змінює світ.

Учні Сумського ВПУ-11 та гості заходу, серед яких були представники Сумського професійно-технічного училища №2, шкіл №15 та №21 та студенти СумДУ, отримали можливість переглянути документальніфільми про тих, хто потребує захисту, та тих, кому вже вдалося допомогти активною участю.

Захід отримав величезний резонанс серед учнів, які виявили неабияке бажання та долучилися до підписання петицій і написання листів.

Марафон написання листів – щорічна подія, присвячена Міжнародному дню прав людини. Увесь світ пише листи на захист тих, хто потребує захисту. Минулого року було написано 3 245 565 листів, які змогли змінити на краще долю багатьох людей.

Напевно, пересічна людина може запитати: а чи доцільно взагалі витрачати свій час на участь у подібних акціях? Безумовно, так, адже Amnesty International уже здобула низку перемог:

  • Стала лауреатом Нобелівської премії миру в 1977 році.
  • Домоглася підписання міжнародного договору про торгівлю зброєю у 2013 році.
  • Заручилася підтримкою таких знаменитостей, як U2, Sting, Bryan Adams, Lou Reed, Radiohead, Vivienne Westwood, Gael Garcha Bernal, Jeremy Irons та інших.
  • Ініціювала введення посади верховного комісара ООН з прав людини та заснування Міжнародного кримінального суду.
  • За 50 років допомогла скасувати смертну кару в 87 країнах.
Ви можете долучитися до руху допомоги, завітавши за адресою

Пам’ятайте, сила людей у їхній єдності, яка творить дива та змінює світ.
 

Вкладення

Секрети успіху для наших учнів від Макса Комашні

Учні Сумського ВПУ-11 та Макс Комашня зустрілися у затишному ресторані, де відомий дизайнер розповів про свою неймовірну історію успіху.

Кажуть, для того, щоб стати людиною успішною, потрібно спілкуватися з тим, хто вже чогось досягнув. Саме тому Сумське ВПУ-11 проводить “зіркові” зустрічі для свої учнів. «Лідер-лідерам» – це бесіди учнів нашого училища з відомими людьми, які досягли успіху у житті. Такого роду мотиваційне побачення, яке надихає наших учнів до постійного розвитку.

У теперішньому навчальному році цю традицію розпочав Макс Комашня. Учні Сумського ВПУ будівництва та автотранспорту спілкувалися з відомим модельєром, який поділився секретами власного життєвого успіху. «Те, що ти народився у звичайній сім’ї не означає, що ти не маєш право на успіх», – зазначає Макс Комашня.

Учні дізналися про найцікавіші, а інколи, вирішальні події з життя відомого дизайнера. У його житті було все: злети та провали, радощі та смути, як у кожного з нас. І тепер учні Сумського ВПУ-11 знають, що незважаючи ні на що, потрібно йти вперед та досягати успішності. Щоб колись, вони так само розповідали учням свою історію успіху.

Сумське училище будівництва та автотранспорту дарує своїм учням унікальні можливості для розвитку! Це зіркове побачення корисне для учнівського самоврядування. Лідери мають змогу познайомитися з талановитими людьми нашого міста та надихнутися їх історією успіху.
 

Вкладення

  • 226.6 КБ Перегляди: 433
  • 188.8 КБ Перегляди: 399
Наша гордість

Програма “Молодий воїн” – гордість Сумського ВПУ будівництва та автотранспорту. Купа заходів, які відбулися 2015 року – тому підтвердження.Здоров’я – основа нашого життя. Не дарма ж кажуть, що коли ми його маємо, то не дмаємо, а втративши – плачемо. ВПУ-11 бажає уникати подібного суму, тому діє превентивно: лекції зі здорового способу життя – вдалий приклад теоретичної підготовки. Особливо приємно, що займається ними не абихто, а справжній зразок для наслідування, наш фельдшер Іван Валерійович, який не має шкідливих звичок і відвідує тренажерний зал.

Виїзди на полігон стали гарною традицію – учні змогли навчитись “спілкуванню” зі зброєю та взяли участь у майстер-класах із тактичного пересування по місцевості. До того ж, учні мали змогу відвідати виставку військової техніки та краще дізнатися про особливості її використання.

Звісно, одним із найбільших досягнень ВПУ-11 є щорічний захід “День здоров’я”. У 2015 році він був по-справжному грандіозним: естафети, смуга перешкод, пейнтбол, польова каша… Звісно, висока планка якості змушує кожного року перевершувати свої досягнення, тому можна тільки здогадуватись, яке свято чекатиме на учнів Сумського ВПУ будівництва та автотраснпорту вже цього року.
 

Вкладення

  • 142.7 КБ Перегляди: 407
  • 144.7 КБ Перегляди: 368
  • 175.2 КБ Перегляди: 358
  • 165.9 КБ Перегляди: 382
Зверху