Сумське вище професійне училище будівництва та автотранспорту

You must be registered for see images


Державний навчальний заклад

"Сумське вище професійне училище будівництва та автотранспорту"


Пропонуємо навчання на базі 9 і 11 класів.

- цікаво та наочно про реальні можливості училища.

Веб-сайт:
Е-mail: priemnaja@splbtaa.sumy.ua
Паблік Вконтакті:
 
Кращі працівники освіти Сумщини працюють у нас

Викладач Сумського ВПУ будівництва та автотранспорту отримав відзнаку за плідну наукову працю на Сумській обласній премії ім. А.С.Макаренка та опинився серед кращих працівників освіти Сумщини.В’ячеслав Михайлович Харьков — призер багатьох конкурсів. Він уже отримував бронзову нагороду в Міжнародній виставці «Сучасні заклади освіти 2015» та перемогу в обласному конкурсі «Педагог-новатор» у номінації «Інформатика».

Наразі його праця заслуговує такої високої відзнаки, як Сумська обласна премія ім. А.С.Макаренка. За свої заслуги В’ячеслав Михайлович отримав грамоту та грошове заохочення. Нагорода знайшла свого переможця і це додає гордості та надихає на подальшу працю. Викладач задоволений результатом і налаштований на подальші наукові звершення.
 

Вкладення

  • 489.2 КБ Перегляди: 616
Точка допомоги та опори — «Help Point Sumy»

Говорять, усі збіги не випадкові. Кажуть, Бог зводить із тими, хто робить нас кращими. Саме тому дуже складно переоцінити внесок «Help Point Sumy» в розвиток Сумського ВПУ будівництва та автотранспорту.

Маріанна Піффаретті, президент організації , знову допомогла Сумському ВПУ будівництва та автотранспорту. Цього разу надійшла гуманітарна допомога у вигляді спецодягу, сумок для інструменту, зручних столів, ящиків для обладнання та багатьох інших матеріальних цінностей. Вона вже активно використовуються в начальному процесі, полегшує його та призводить до більш ефективних результатів.

Допомога з боку фонду Маріанни Піффаретті стала вже доброю традицією, яку ми високо цінуємо. Кожна річ, подарована училищу, знайшла своє призначення у навчально-виховній діяльності.

Благодійний фонд Маріанни Піффаретті став для нашого навчального закладу справжньою точкою допомоги та опори, яка здатна вселити щастя в душі сотень учнів. Достатньо тільки поглянути на їхні усміхнені обличчя, щоб зрозуміти просту річ: учні отримали не просто подарунки, які зроблять їхнє навчання більш якісним, вони отримали урок на все життя: допомога іншим – це шлях до примирення, дорога любові та поваги.

Ми глибоко вдячні «Help Point Sumy» за все добро, яке допомагає Сумському ВПУ будівництва та автотранспорту міцнішати та навчати першокласних професіоналів!
 

Вкладення

  • 639.3 КБ Перегляди: 590
  • 504.4 КБ Перегляди: 571
  • 525.5 КБ Перегляди: 604
  • 453.8 КБ Перегляди: 597
Рекомендації педагогам щодо спілкування з «важкими» дітьми

Соціальний педагог надає поради викладачам, майстрам та класним керівникам. Рекомендації педагогам щодо спілкування з «важкими» дітьми часто допомагають вийти зі складної ситуації.
  1. Будьте стриманими, спілкуючись проблемними підлітками.
  2. Наполегливо, з терпінням роз’яснюйте помилковість їх поглядів та поведінки.
  3. Долучайте «важких» підлітків до соціальної діяльності. Відкривайте їм гідні та цікаві життєві перспективи.
  4. Під час бесіди не давайте негативних оцінок особистості учня, а лиш звертайте увагу на шкідливість його дій та вчинків.
  5. акцентуйте увагу на тому, що молодіжні об’єднання – це корисна річ, однак варто прискіпливо обирати друзів.
  6. Не тисніть на підлітка, якщо він не бажає брати участь у житті класу. Можна звертатися до нього з індивідуальними проханнями чи завданнями, тим самим показати свою довіру.
  7. Сприяйте організації спільних заходів з батьками та викладачами. Організуйте діяльність, що згуртовує підлітків.
  8. Залучайте молодь до суспільно корисної діяльності, посилаючись на властиву їм наполегливість в досягненні мети та прагнення до першості.
  9. Якщо людина вже зробила помилку, по можливості встановіть з нею довірливі стосунки та намагайтесь направити його енергію у конструктивне русло.
  10. Виховуйте у такої молоді здатність не лише підкорятися, а й керувати, без приниження та притискань інтересів однолітків.
Ці рекомендації соціального педагога можуть бути корисним для викладачів, які опинилися в ситуації конфлікту з «важкою» дитиною. Конструктивний діалог із підлітком може стати ключовим моментом його трансформації. Довіра та повага до дитини також може стати поштовхом до змін на краще. Не бійтеся любити підлітка та давати йому ресурсних емоцій та почуттів.
 
Нова перемога в Сумському ВПУ-11


Нова перемога в нашому училищі приємно вражає. Сумське ВПУ-11 із гордістю розповість, як Марія Плиска отримала «срібло» на Всеукраїнському конкурсі «Перші кроки до науки».

Марія навчається в нашому училищі за професією лаборант, контролер харчової продукції. І вже зрозуміло, що допитливий розум дівчини прагне не лише спокійного навчання за фахом. І яка професія, як не лаборант, може дозволити стати справжнім науковцем? Проводити досліди, експерименти та аналізи і все обґрунтовувати науковою мовою. Саме за свій «непосидючий» розум та кропітку працю Марія отримала ІІ місце на Всеукраїнському конкурсі «Перші кроки до науки».

Її «Дослідження ферментів у молоці» має таку високу відзнаку не просто так. Марія систематично, планомірно працює над цією темою, тож і результат справді гідний!

Дівчину та її наукового керівника урочисто привітали на лінійці та вручили приємне заохочення у грошовому еквіваленті. Усі старання цінуються, адже кожна перемога підтверджує імідж Сумського ВПУ будівництва та автотранспорту.
 

Вкладення

  • 260 КБ Перегляди: 588
«Молодий воїн» у Сумському ВПУ

У Сумському ВПУ будівництва та автотранспорту пройшов щорічний захід – День здоров’я. Свято для душі та тіла, яке культивує прості, але такі важливі цінності сучасності.

Захід у Сумському ВПУ-11 запам’ятається учням і співробітникам своєю масштабністю. Уже вдруге поспіль училище проводить День здоров’я, але цього разу було задано нову планку якості. Все було яскраво та цікаво, насичена програма красномовно говорить про високий рівень організації заходу.

«Проведення такого заходу дуже корисне для молоді. Патріотичне виховання формує дійсно важливі цінності. Сумське ВПУ будівництва та автотранспорту «піонери» в проведенні такого Дня здоров’я. І дуже добре, що ця практика стала традицією та впроваджується у навчально-виховний процес», — зазначив Іван БОРШОШ, заступник голови Сумської обласної державної адміністрації.

Традиційно День здоров’я пройшов у стилі військово-патріотичного виховання під девізом «Молодий воїн». На учасників чекали спортивні змагання та естафети, тренування з надання першої медичної допомоги. Далі «взводи» переходили до смуги перешкод на канатній дорозі, після чого учасників очікувала екстремальна гра в пейнтбол.

У свою чергу, кадети ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою ім. І.Г. Харитоненка продемонстрували свої здібності та підготували показовий виступ з самооборони. Варто зазначити, що співпраця нашого училища з кадетським корпусом продовжується вже кілька років. На базі ліцею проходять відпрацювання військової підготовки наших учнів в рамках програми «Молодий воїн».

Але не змаганнями єдиними: найкращі команди отримали призи! Солодощі в якості нагороди вибирали самі ж учні училища, що підштовхувало їх більш активно долучатися до змагань. Самі ж вихованці створювали дружню атмосферу: грали пісень під гітару біля вогнища, пригощали усіх гарячим чаєм. Звичайно, була й польова каша. Кожен учасник заходу пригостився смачним обідом.

Дуже приємно, що досвід Сумського ВПУ будівництва та автотранспорту переймають й інші навчальні заклади. Маємо сподівання, що впровадження програми «Молодий воїн» стане гарною традицією не лише в Сумах, а й по всій Україні.
 

Вкладення

  • 224.3 КБ Перегляди: 440
  • 206.6 КБ Перегляди: 460
  • 234.7 КБ Перегляди: 450
  • 235 КБ Перегляди: 453
  • 208.2 КБ Перегляди: 431
Останнє редагування:
Керівник – покликання душі

Із радістю повідомляємо про продовження терміну трудового контракту з керівником Сумського ВПУ будівництва та автотранспорту на 5 років!

Ігор Федорович Козолуп вже 3 роки займає посаду директора училища. Наполеглива праця, високі цілі, стійкі життєві орієнтири – ці якості допомагають директору в професійній сфері. Варто сказати, що за цей короткий термін зроблено багато справ.

За роки керівництва Ігоря Федоровича навчальний заклад зазнав якісних та кількісних змін: реорганізація ліцею у вище професійне училище, збільшення кількості учнів, розширення ліцензійних обсягів, поповнення матеріальної бази, відкриття автошколи «ФОРСАЖ», створення потужного учнівського самоврядування, розвиток інноватики та багато іншого.

Ігор Федорович Козолуп – людина справи: постійно має ціль, якій присвячує ледве не весь свій час. «Нині моя мета – перетворити ДНЗ «Сумське вище професійне училище будівництва та автотранспорту» в коледж» — коментує директор свої плани на майбутнє.

Керівник освітнього закладу – покликання душі, а не лише посада. І це ми бачимо на ділі. Директор має стійкі наміри розвивати та покращувати училище. Даний контракт дозволить продовжити плідну працю над удосконаленням навчально-виховного процесу Сумського ВПУ-11.

Колектив працівників вітає директора та бажає Ігорю Федоровичу сил на наснаги для подальшої роботи.
 
Тетяна Пешта в книзі рекордів Сумщини!

Тетяна Пешта, учениця Сумського ВПУ будівництва та автотранспорту, стала частиною«Книги рекордів освіти Сумщини».

Тетяна – талановита та амбіційна особистість, яка своїм талантом і наполегливою працею доводить любов до своїх рідних, друзів і Батьківщини. Серед здобутків учениці І місце у II етапі V Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської і студентської молоді імені Тараса Шевченка та ІІ місце в ХV Міжнародному конкурсі з української мови імені П. Яцика.

Завдяки таким прекрасним результатам Тетяна отримала президентську стипендію та повагу колег-мовників.

Безумовно, мовний талант учениці та працелюбність отримали гарне доповнення у вигляді наставника – Тетяни Олексіївни Касьяненко, викладача Сумського ВПУ будівництва та автотранспорту. Як бачимо, тандем демонструє вражаючі результати роботи.

Тетяна Пешта не обмежує себе тільки мовною стихією, розвивається в багатьох напрямках, активно долучається до географії та творчих заходів. «Книга рекордів освіти Сумщини» — не перша і не остання перемога учениці. Ми пишаємось її старанням та значними успіхами.

Сумське ВПУ-11 вітає свою вихованицю з черговим досягненням і бажає нових, ще більших перемог!
 

Вкладення

Викладач ПТНЗ отримав перше місце за інновації

Викладач Сумського ВПУ будівництва та автотранспорту Харьков Вячеслав Михайлович отримав почесне звання «Лауреат конкурсу» та диплом 1 Ступеня на Сьомому Міжнародному форумі «Інноватика в сучасній освіті – 2015» за свою працю «Створення електронного комплексно-методичного забезпечення предмету «Інформатика».

Творча робота здобула перемогу в номінації «Розробка та впровадження в освітню практику інноваційних технологій, технічних засобів навчання, проектів, програм і рішень».

Електронне комплексно-методичне забезпечення предмету «Інформатика»створене по принципу локального сайту, яке може переглядатися на комп’ютері за допомогою будь-якого браузера. Цей комплекс буде корисним завідуючому кабінетом та викладачу під час різноманітних перевірок, атестацій тощо, а головне – при підготовці до уроків інформатики, при перевірці якості засвоєння знань вихованцями.

Вячеслав Михайлович у роботі з учнями Сумського вищого професійного училища будівництва та автотранспорту активно використовує свої напрацювання, які значно полегшують працю та дозволяють більше часу приділяти взаємодії з вихованцями. Сумське ВПУ-11 відкрите для інновацій, тому заслуги викладача особливо важливі для розвитку училища.

Міжнародний форум «Інноватика в сучасній освіті» – найбільший в Україні професійний форум освітніх, наукових, та науково-технічних інновацій, який із 2009 року представляє виставку національних і закордонних навчальних закладів; експозицію виробників і дистриб’юторів навчального обладнання та техніки, програм і рішень для освіти; науково-практичні конференції, семінари, презентації; конкурси для закладів освіти, підприємств.
 

Вкладення

  • 64.5 КБ Перегляди: 404
  • 193.9 КБ Перегляди: 392
Історія успіху Віктора Меші

У Сумському ВПУ-11 учні мають змогу не тільки навчатися, отримуючи майбутню професію, а й здійснювати та реалізовувати свої мрії та таланти. Це ми можемо побачити на прикладі історії успіху Віктора Меші, який ще на першому курсі зміг досягти високих вершин – став президентом самоврядування не тільки в училищі, а й в області за допомогою своїх талантів та цілей у житті.

Вікторе, твої друзі говорять, що ти харизматичний, сміливий, упевнений в собі, завжди вирішуєш будь-які труднощі. Чому ти обрав саме Сумське ВПУ будівництва та автотранспорту?

Мрія мого дитинства – здобути професію «водій автотранспортних засобів». Ось так все просто (сміється).

Що тобі дало училище?

Я знайшов нових друзів, розкрив у собі таланти співака та актора. Не маючи акторського таланту, людина не зможе спілкуватися з людьми в неформальній обстановці. Адже ми всі актори в цьому житті (посміхається).

Як тобі вдалося стати президентом самоврядування не тільки в училищі, а й в області ?

У навчальному закладі я зустрів чудового керівника художньої культури Коваленко Оксану Олександрівну, яка допомогла втілити мої мрії та реалізувати таланти.

Я намагався допомогти кожному учневі, який потребував моєї допомоги, виконував всі прохання викладачів і співробітників навчального закладу.

Моє завзяття та гарне ставлення до роботи допомогли мені стати президентом лідерів учнівського самоврядування

Чи важко бути президентом самоврядування?

Так, бо це дійсно потребує великих зусиль, часу та нервів(посміхається). Інколи складно поєднувати навчання з посадою, але я отримую від цього задоволення. До того ж є багато переваг: я знайомлюся з різними людьми, розширюю свій кругозір у різних сферах діяльності.

Щоб ти хотів порадити першокурсникам?

Бути наполегливими та закінчувати свої початі справи до кінця.

Як ти мрієш продовжити свою кар`єру?

Планую вступити до Сумського педагогічного університету на факультет соціальної педагогіки або практичної психології.

Вікторе, бажаємо тобі здоров’я та творчої наснаги для нових, більш величних звершень!

Дуже вам вдячний! Зроблю все від мене залежне!

Автор: Анастасія Ткаченко, учениця Сумського ВПУ будівництва та автотранспорту
 

Вкладення

  • 133 КБ Перегляди: 424
  • 205.9 КБ Перегляди: 397
Зверху