Сумське вище професійне училище будівництва та автотранспорту

Сергій Гужва — кращий водій Сумської області!

Сергій Гужва став переможцем ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів професійно-технічних навчальних закладів з професії: «Водій автотранспортних засобів» категорії «С».

Кращі учні зібралися аби підтвердити високий рівень фахової підготовки. Право презентувати свої навчальні заклади вибороли вихованці 14-ти ПТНЗ. Наше училище, і навіть місто, представляв учень Сумського ВПУ будівництва та автотранспорту Сергій Гужва, який посів І місце на конкурсі!

Нагадаємо, що програма конкурсу складалася з теоретичного та практичного туру. Сергій виявився знавцем предметів професійно-теоретичної підготовки, на екзаменаційні білети відповів блискуче! Разом з тим, учень проявив справді високі результати зі швидкісного водіння й маневрування на вантажному автомобілі.

«Я обрав цю професію свідомо,за покликом. Вважаю, що водій вантажних автомобілів має більшу ступінь відповідальності – на дорозі твоя автівка велика, тож ти маєш бути подвійно уважним», — зазначає Сергій.

Сергій Гужва — кращий водій Сумської області і тепер переможець має честь представляти регіон на всеукраїнському рівні. Тож бажаємо пересожцю наснаги, подальших злетів, вдосконалення своєї майстерності та успіхів у подальших змаганнях!
 

Вкладення

  • 91.3 КБ Перегляди: 374
  • 54.4 КБ Перегляди: 379
  • 112.9 КБ Перегляди: 348
Символ пам’яті
2015 – особливий рік, бо вже незабаром ми будемо святкувати 70 річницю Великої Перемоги. Щоб підготуватися до цієї визначної дати, Сумське ВПУ будівництва та автотранспорту зібрало в своїх затишних стінах представників багатьох училищ міста. Все задля того, щоб провести майстер-клас із вироблення червоного маку – символу пам’яті про загиблих. Ми вдячні представникам Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю за прекрасно проведений час і отриманий досвід. Глибокі переконані, що пам’ять про наше минуле – це запорука нашого майбутнього. Миру вам і вашим родинам!​
 

Вкладення

  • 237.2 КБ Перегляди: 325
  • 201.7 КБ Перегляди: 327
  • 230.6 КБ Перегляди: 324
Тетяна Пешта отримала Президентську стипендію

До міста Києва з усієї України 26.05.15 року з’їхалися переможці ХV Міжнародного конкурсу з української мови ім. П. Яцика. Серед поважної публіки були переможці від Сумського ВПУ будівництва та автотранспорту, викладач Тетяна Олексіївна Касьяненко та учениця Тетяна Пешта.

Біля Національного академічного драматичного театру ім. І. Франка учасників вітав духовий оркестр. А на урочистому відкритті юних талантів привітав Президент України Петро Порошенко, який висловив їм подяку, побажав миру.

Голова Міжнародного конкурсу ім. П. Яцика Павло Гриценко нагородив грамотами та подарунками 14 переможців й повідомив, що учні та студенти одержуватимуть стипендію Президента. Серед них була й наша учениця Тетяна Пешта.

На святі державної мови були присутні науковці, письменники, депутати, представники української діаспори, єпископи. Голова конкурсу професор В. Загорій у привітальному слові підкреслив, що без мови не буває держави, а письменник М. Слабошпицький додав: «Усі українські слова уже сказані, лишилося, щоб вони запанували на землі».

З привітальним словом до присутніх звернулася депутат Верховної Ради Юлія Тимошенко, вона продовжила церемонію вручення найпрестижніших премій, а також нагородила вчителів, які підготували переможців. Так, Тетяна Олексіївна Касьяненко отримала подячний диплом. І це дійсно виправдано на усі сто відсотків, адже Тетяна Олексіївна - викладач за покликанням! Її невпинна творча активність надихає, а професіоналізм проявляє себе ось у таких конкурсах.

Ірина Фаріон, український мовознавець, автор сотень наукових статей нагородила переможців премією ім. О. Пчілки. А поет Борис Гуменюк приїхав на урочистості з гарячого Донбасу. Він прочитав власні рядки «Заповіту» тих, хто перебуває на війні.

«Я поважаю і люблю свою рідну мову. Дуже рада, що змогла вибороти перемогу, для мене це честь», — коментує свої успіхи учениця Тетяна Пешта. Так дівчина отримала Президентську стипендію, повагу літературної колегії та гордість мами за успіхи доньки.

Адміністрація училища безкінечно вдячна Тетяні Олексіївні незрівнянному викладачу української мови та літератури за неоціненну педагогічну працю. А також приносимо вдячність Тетяні Пешті за наполегливість, активність у навчанні.
 

Вкладення

  • 63.6 КБ Перегляди: 303
  • 138.2 КБ Перегляди: 304
  • 70.4 КБ Перегляди: 302
Випускний вечір – труднощі та радощі останнього дня в училищі!

Прогриміла подія, яку учні чекали з приємним хвилюванням. Випускний вечір – труднощі та радощі останнього дня в училищі!

Випускний вечір безперечно найзворушливіше переживання юності. Вихід у вільне плавання, у доросле життя — це ключовий момент для молодої людини. Випускний в нашому училищі завжди відзначається оригінальністю, урочистістю проведення. Цього разу учнівське самоврядування на чолі з Дариною Савченко організували справжнє свято душі.

Звичайно це зворушлива та трохи сумна подія, яка назавжди залишиться у пам’яті учнів. Підготовка свята — це ще одна цікава задача, яку вирішили лідери учнівського самоврядування, не без курйозів але з натхненням та вкрай оперативно!

Яскрава концертна програма, виступи учнів, святкове вбрання – усе це додало святу атмосферності. Вітаємо наших випускників, майбутніх професіоналів з успішним закінченням навчання. Бажаємо невпинної жаги до саморозвитку, натхнення та життєвих злетів!
 

Вкладення

  • 189.5 КБ Перегляди: 290
  • 256.5 КБ Перегляди: 298
  • 203.2 КБ Перегляди: 301
Історія успіху. Дмитро Будяков: від учня до майстра!

Наймолодший майстер нашого училища – цікава людина, привабливий юнак, який у вільний від улюбленої справи час спілкується з байкерами. Дмитро Володимирович Будяков розповідає свою історію успіху: від учня до майстра!

Як розпочалася твоя історія успіху? — Після закінчення школи я навчався в Сумському ВПУ будівництва та автотранспорту за спеціальністю автослюсар, автокранівник, водій категорії «С». Спочатку все як завжди: дуже любив спеціальні предмети, цікавився усім, що стосується техніки. А творчість та активність проявлялась саме під час виробничого навчання. Тож вибір професії зовсім не випадковий.

Як ти потрапив на посаду майстра в Сумське ВПУ будівництва та автотранспорту? – Прийшов на практику і залишився… з кінцями (жартує). Дуже подобається робота і місце. У рідних стінах працювати приємніше.

Ти став майстром після навчання в училищі. Чи мріяв ти працювати з дітьми? – Насправді, я думав, що буду працювати більше з технікою, однак, навчаючись у Глухові, зрозумів, що є велике бажання працювати саме з учнями. Адже сенс у тому, щоб передавати частинку тих знань, які сам колись отримав. Допомогти людині, навчити її – це справді варто будь-яких зусиль. Приємно потім розуміти, що ти комусь став корисним.

Чому саме автомобільний напрям? – Тягу до «авто-мото» активізували друзі. Робота з технікою стала не просто цікавою справою, а улюбленим хобі та заробітком. Я зараз з другом працюю над мотоциклами: реставрую, ремонтую, продаю. А робота з мотоциклами розпалила цікавість саме до «байкерства», наразі я хочу отримати членство у їхньому клубі.

Прагнення, мрії, плани на майбутнє? – Хочу відкрити своє СТО по реставрації мотоциклів.

Твій особистий секрет успіху, який він? – Завжди всього досягати. Йти до кінця. Мені в цьому допомагає особистий досвід, я навчився на власних помилках. Такий я, молодий, але досвідчений (сміється).

Підступне питання. Ходять чутки, що СТО мотоциклів буде існувати на базі нашого училища? — Так, Ігор Федорович запропонував створити не лише станцію реставрації мотоциклів, а й влаштувати гурток для учнів. Краще й не вигадати, бо учні будуть працювати не з «мертвим металом», а ремонтувати техніку, якою будуть користуватися власники.

Дмитре, щиро бажаємо, щоб вогонь натхнення, який палає в твоїх очах, тільки посилювався та запалював всіх навколо тебе!
 

Вкладення

  • 128.5 КБ Перегляди: 293
  • 241.4 КБ Перегляди: 301
Сумське ВПУ будівництва та автотранспорту розширює кордони

Якісна практика для учнів – запорука їхнього успішного майбутнього. Особливо приємно, що Сумське ВПУ будівництва та автотранспорту постійно в пошуці кращих місць для розвитку професійних умінь своїх вихованців.

Сумський регіональний науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації – новий партнер нашого навчального закладу. Учні Сумського ВПУБА відтепер мають можливість виконувати завдання та проходити навчальну практику в сучасних лабораторіях, а майстри виробничого навчання – підвищити свій кваліфікаційний рівень.
Отож, розширення кордонів триває. Приєднуйтесь!
 
Останнє редагування:
Мототехніка в руках справжнього майстра

Розпочато роботу у нововідкритому гуртку з реставраціїї мотоциклів «Чопер». Це справжня кузня «залізних коней». Молодий майстер Сумського ВПУ будівництва та автотранспорту Дмитро Будяков став його керівником. Отже, чого нам очікувати?

Дмитре, це твій дебют, тож які цілі ставиш перед собою як керівником гуртка?
Бажаю, щоб хлопці займалися потрібною справою. Зараз багато мотоциклістів, тому є можливість ремонтували не «мертвий» метал, яким потім уже ніхто не буде користуватись. Це ж так класно, коли учні йтимуть вулицею та говоритимуть: «О, так цей мотоцикл я робив!» Тим більше, це прекрасний досвід.

Розкажи мені, як першому гуртківцю, як це «живий» метал?
Я вважаю, що техніка все відчуває – до неї треба ставитися, як до людини, любити не за гроші. Якщо зранку відкрив гараж, облаяв її, то швидко вийде з ладу. Автомобіль найчастіше просто зупиниться, а мотоцикл і скинути може.

Чи не схоже це на забобони?
Безумовно, щось може накритися «мідним тазом» не тому, що забобони, а тому що просто треба доглядати. Техніка любить ласку та змазку. У будь-якому разі, попереджений – значить озброєний.

Чи нормально, що люди купують автомобілі та мотоцикли, але не здатні їх ремонтувати?
Це нормально для СТО, бо забезпечує роботою, але загалом ситуація невтішна. Якщо ти водій, то маєш знати машину хоча б на половину. Тож гурток «Чопер» дозволить учням навчитися розумітися ще й в мототехніці, що розширить їх професійні можливості.

З завзяття Дмитра зрозуміло, що мототехніка в руках справжнього майстра! Нагадаємо, що гурток відкрито на базі Сумського ВПУ будівництва та автотранспорту і уже в цьому навчальному році учні матимуть змогу активно долучитись до дійства реставрації мотоциклів.

Дякую за розмову, бажаємо тобі успіхів!
Дякую! Буду робити все від мене залежне, щоб привити учням любов до техніки!
 

Вкладення

  • 470.1 КБ Перегляди: 294
  • 473.5 КБ Перегляди: 285
  • 558.5 КБ Перегляди: 299
Робочі професії поза кризою!

17 серпня розпочався прийом документів для вступу у Сумське ВПУ будівництва та автотранспорту. Ажіотаж у приймальній комісії доводить, що робочі професії поза кризою!

Величезна хвиля бажаючих вступити на навчання до ВПУ викликає піднесення у викладацького складу нашого закладу. Абітурієнти цікавляться всім: термінами навчання, матеріальною базою, стипендією, гуртожитком, умовами практики, можливістю подальшого працевлаштування в Україні та за кордоном.

Не менш юнацтво зацікавилось змістовним дозвіллям, яке пропонує Сумське ВПУБА. Десять секцій та гуртків. Вокал, хореографія та хенд-мейд одразу привертають увагу дівчат. А хлопці у захваті від пейнтболу, автомоделювання, гуртка реставрації мотоциклів та поїздках на квадроциклах.

Вітаємо наших абітурієнтів з правильно обраним шляхом! Сумське ВПУ будівництва та автотранспорту – територія успіху!
 
Магія Сумського ВПУ будівництва та автотранспорту


Бажаєте трішки освітньої магії? Тоді вам до нас! Триває набір студентів на спеціальність «Лаборант хіміко-бактеріологічного аналізу». Мода на здорове харчування в розпалі, то ж і ринок праці потребує кваліфікованих робітників.

Дивовижний світ формул і пропорцій чекає на своїх героїв! Те, що для більшості людей є неймовірним, фантастичним і магічним, стане для вас легкою прогулянкою. Не за горами той день, коли почнете давати поради знайомим: як краще зберігати продукти, який товар краще обрати, якому виробнику довіряти?.. Звичайно, ці знання стануть в нагоді і вам, бо здорове харчування – запорука гарного настрою та міцного здоров’я!

Сумське ВПУ будівництва та автотранспорту співпрацює з багатьма організаціями, щоб забезпечити своїх студентів першокласною практикою.

Державне підприємство «Сумський регіональний науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації», а також «Сумський молочний завод», відомий своєю торговою маркою «Добряна», – прекрасні зразки сучасних технологічних організацій, готових надати студентам Сумського ВПУБА якісні знання. Цілком можливо, вам навіть вдасться отримати робоче місце під час практики!

Не проґавте свого шансу! Встигніть подати заяву до 1 жовтня!
 
Тільки для дорослих!


Пост присвячується тільки для дорослих людей, які вже замислюються про перспективи свого подальшого професійного шляху. А також для батьків, чиї діти вже закінчили школу чи от-от підуть у самостійне життя.

Отож, молода людина живе безпечними думками та не замислюється про майбутнє, мовляв, «коли воно настане мене не хвилює, зараз проблем нема от і добре». Однак, погляд у майбутнє та його планування дуже важливі, якщо хочеш мати сім’ю, діток та щасливе забезпечене життя.

Чи знаєте ви, які професії справді нині затребувані на ринку праці? Вже не актуальні професіі юриста та адвоката. Випускників цієї спеціальності більше, ніж є робочих місць. У сфері послуг все частіше невиправдано вимагають вищу освіту. Батьки бідкаються, намагаючись прилаштувати свою дитину «по блату» на нелюбу професію. Цього усього можна уникнути, якщо правильно розставити пріоритети.

Що наразі потрібно людині? Безпека та мир як в країні, так і у власній сім’ї. Потрібен стабільний заробіток на затребуваній роботі. Потрібне відчуття захищеності та впевненості у завтрашньому дні. Коли ти фахівець потрібної справи, то ніяка криза тобі не загрожує!

Професійно-технічна освіта — це освіта, яка стає все більш популярною серед випускників. По-перше, молода людина досить рано отримує професію та економить дорогоцінний час. Після закінчення, при бажанні, вже може працювати та навчатися у ВУЗі одночасно. По-друге, училище надає соціальний захист, що вкрай важливо в наш час. Учень отримує стипендію, матеріальну допомогу, премії та заохочення, забезпечується гуртожитком та повноцінними харчуванням. По-третє, учень отримує належне виробниче навчання, можливість оплачуваної практики та гарантоване працевлаштування.

Сумське ВПУ будівництва та автотранспорту відбирає тільки найкращі спеціальності та готує фахівців широкого профілю за автотранспортним, будівельним, харчовим та інформаційним напрямом. Окрім того, що ми запрошуємо на навчання випускників 9 та 11 класів, також надаємо безкоштовну освіту людям старшого віку до 35 років.

Якщо Ви турбуєтесь про власне майбутнє та перспективи своїх дітей, заповнюйте та отримуйте професійну освіту в одному з потужних училищ міста Суми.
 
Зверху