Буде вторгнення: Держдума РФ відкрито заявила про відправку на Донбас сотень тисяч бойовиків
Російський високопосадовець і одночасно голова афганців РФ відверто зізнався в тому, як РФ відправляє бойовиків на Схід. Вбивати своїх побратимів-афганців України в тому числі.
На телеканалі Дождь, депутат Держдуми і голова правління Російського Союзу ветеранів Афганістану Франц Клінцевич розповів про свою роль у відправці добровольців з Росії на Донбас.
“Коли почалися ці процеси, не те що люди співчували – мені треба робити зусилля для того, щоб максимально обмежити ініціативу заходження людей ось туди з точки зору участі в ополченні добровольцями”, – розповів Клінцевіч.
За словами Клінцевич , він повністю поділяє і підтримує російських афганців у конфлікті на Донбасі. “Коли пішов ось цей вал людей, були б сотні тисяч людей, якби я цими процесами займався б так, штучно. Я не те що сотні, я тисячі людських життів врятував своїми грамотними діями. Це ті, хто служив”, – повідомив Клінцевіч.
На питання, чи міг депутат направити в Донбас сотні тисяч людей, Клінцевіч відповів ствердно. “Так, міг вплинути на цей процес. Але я розумів, що з цього приводу немає ні установок, ні вказівок ніяких. Це добровільне рішення людей, ініциатива людей – цей рух. Я не ставив ні перед ким заборони. Але я ще цю справу розумів, тому що мені було легше, це пов’язано з родичами. Мені ніхто не міг пред’явити претензій в плані того, що ми там процес <штучно> організовували і так далі, <організували> щоб допомогти пораненим, загиблим. Все одно я розумів, що цим людям треба допомагати”, – зазначив депутат.
На запитання кореспондента про кількість добровольців з Росії на території самопроголошених республік Клінцевіч сказав, що їх дуже багато. “Якби не було цих людей, то там було б складно хлопцям (бойовикам.- Ред.). Там була серйозна така підтримка. Багато з цих хлопців наших, які прийшли, вони ж мали бойовий досвід, звання полковників, підполковників Радянської армії, де вчили в училищах, в академіях, де професіоналізм залишився, розумієте? Це все нічого не забувається, руки пам’ятають”, – додав він.