ПРОТИСТОЯННЯ... [блог новин в УКРАIНI та свiтi]

Loner

Well-Known Member
Венедіктова зробила першу заяву після рішення Зеленського

18 липня 2022, 20:23

Генпрокурор України Ірина Венедіктова зробила першу заяву після указу президента Володимира Зеленського про її відсторонення з посади.
"Не можу уявити, що подібні питання можуть вирішуватися кулуарно, без висловлення взаємної поваги, не по-діловому, так би мовити. Іншими словами, як тільки завершиться стадія "врегулювання" ситуації, що склалася, в адекватному і зрозумілому для всіх сторін ключі, я дам вичерпний коментар", - Венедіктова.
Вона зазначила, що якщо відповідна постанова буде зареєстрована в стінах українського Парламенту, вона прибуде на звіт до народних обранців.
"Я не можу і не збираюсь сперечатись із думкою чи рішенням президента. Президент в своєму праві приймати рішення, в тому числі обговорюване зараз. Процедура звільнення генпрокурора всім добре відома, іншої нема, інша не передбачена законом", - заявила Ірина Венедіктова.
 

Loner

Well-Known Member
Венедиктова дала понять, что не хочет увольняться по собственному желанию

20:24,

Еще один вывод, который можно сделать из , это то, что она не хочет увольняться "по собственному" и предлагает Владимиру Зеленскому самому подать представление на ее увольнение с поста генерального прокурора.
Об этом пишет .
"Если соответствующее постановление будет зарегистрировано в стенах парламента, я ни на секунду не задумаюсь и прибуду на отчет к народным избранникам", - написала Венедиктова.
"Видимо, предложение писать заявление на увольнение ей уже поступило (или поступит в ближайшее время). Но она на него не соглашается. По крайней мере пока", - Telegram-канал.
 

d324co

Well-Known Member
Но она на него не соглашается. По крайней мере пока", - Telegram-канал.
а хто її питатиме ?
У неділю, 17 липня, стало відомо, що президент України Володимир Зеленський Ірину Венедіктову з посади генерального прокурора України. Відповідний указ за номером 501 з'явився на офіційному сайті глави держави. Того ж дня стало відомо, що замість неї обов'язки Генпрокурора виконуватиме Олексій Симоненко — заступник генпрокурора.
До речі, у мирний час такі рішення були б неможливими. Конституція України не наділяє президента такими повноваженнями. Призначати та звільняти голову СБУ, генерального прокурора — компетенція Верховної Ради. Але в Україні війна, а парламент ще у травні 2022 року ухвалив Закон "Про правовий режим воєнного стану".
А щоб мовчала :
Ірина Венедіктова, яку 19 липня звільнили з посади генерального прокурора України, може розпочати дипломатичну кар'єру. Про це "РБК-Україна" з посиланням на власні джерела.
За даними видання, Венедіктова може найближчим часом стати послом України у Швейцарії. Нині цю посаду обіймає Артем Рибченко.
 

Loner

Well-Known Member
США та союзники надають Україні понад 20 HIMARS, - Пентагон



США разом із союзниками виділяють Україні загалом понад 20 реактивних систем залпового вогню HIMARS.

Про це йдеться у заяві озвученій на пресконференції міністра оборони США Ллойда Остіна і голови об'єднаного комітету начальників штабів генерала Марка Міллі після їх зустрічі з контактною групою з питань оборони України, передає з посиланням на .
США разом з союзниками виділяють Україні більше ніж 20 РСЗВ, з них 12 вже передані. Також, за словами генерала Марка Міллі, у США навчили вже 200 українських військових роботі на РСЗВ HIMARS. Екіпаж одного HIMARS — три людини.
Раніше Ллойд Остін підтвердив, що найближчим часом США нададуть Україні ще чотири ракетні системи залпового вогню HIMARS, які ввійдуть в новий пакет військової допомоги.
 

Loner

Well-Known Member
Рішення про навчання українських пілотів у США поки немає, але це питання вивчається, - Міллі



Рішення про навчання українських пілотів у США або в їхніх союзників поки що немає, але це питання вивчається.

Про це повідомив голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі, інформує із посиланням на Інтерфакс-Україна.
"Ми розглядаємо всі опції, щоб подати міністру та президенту. Рішень щодо цього поки що немає. Але вивчаємо широке розмаїття опцій, щоб включити навчання пілотів", - сказав Міллі на брифінгу за результатами четвертої зустрічі Контактної групи з оборони України в середу.
 

Loner

Well-Known Member
Березовій сок.

Страшную весть принес я в твой дом, Надежда! Зови детей!

The Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) сообщает, что вследствие израильского авиаудара по целям около Дамаска, в районе Ас-Сайида-Зайнаб, уничтожен завод, на котором по иранским технологиям собирались беспилотные самолеты. Так же уничтожен склад с готовой продукцией. А вишенкой на торте является то, что именно с этого завода Россия планировала получать иранские беспилотники. Ты бач, какое горе. Нет слов, чтоб передать эмоции.

А Израилю спасибо!
 
Зверху