ПРОТИСТОЯННЯ... [блог новин в УКРАIНI та свiтi]

Loner

Well-Known Member
Брифінг пресцентру Об’єднаних сил - 24.04.2020
18:23 - 24.04.2020

Сьогодні збройні формування Російської Федерації шість разів порушили режим припинення вогню, зокрема і з використанням заборонених Мінськими домовленостями озброєнь. Окупанти застосовували міномети калібру 120 мм та 82 мм, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Прицільним вогнем у відповідь Об’єднані сили рішуче припиняли ворожу злочинну активність.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник тричі обстріляв наші позиції.
Неподалік Павлополя ворог з мінометів калібру 82 мм випустив по наших підрозділах 23 міни, а біля Лебединського вів вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
По оборонцям Старогнатівки противник вів вогонь зі стрілецької зброї.
Застосовуючи чергові вогневі засоби, українські захисники відкрили вогонь по позиціям загарбників. Завдяки відвазі та рішучості наших військовослужбовців ворог був змушений припинити свої злочинні дії.
У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" збройні формування Російської Федерації здійснили три обстріли, зокрема і з використанням заборонених Мінськими домовленостями озброєнь.
Так по опорних пунктах Об’єднаних сил поруч з Оріховим противник випустив 20 мін 120-го калібру, а оборонців населеного пункту Хутір Вільний ворог обстріляв з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
По обіді збройні формування Російської Федерації вели вогонь з 82-мм мінометів по захисниках Новоолександрівки, використавши 30 мін.
Внаслідок злочинних дій російських окупантів двоє військовослужбовців зі складу Об’єднаних сил отримали поранення.
Підступні обстріли з боку російських найманців не залишилися безкарним – з наявних вогневих засобів наші військовослужбовці надали жорстку та рішучу відповідь. Втрати противника уточнюються. Підрозділи Об’єднаних сил готові негайно відреагувати на усі можливі загрози з боку загарбників.
На ділянках розведення №1, №2 та №3 ситуація залишається стабільною. Режим "ТИША" дотримується.
Випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано, в районі проведення операції вживаються усі необхідні заходи щодо недопущення занесення і поширення коронавірусної інфекції у військові колективи зі складу ОС.
Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ
23 квітня збройні формування Російської Федерації 15 разів порушили режим припинення вогню. Противник відкривав вогонь по позиціях Об’єднаних сил із мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Факти ворожого вогню було зафіксовано неподалік населених пунктів Новоселівка-2, Авдіївка, Павлопіль, Новомихайлівка, Старогнатівка, Новотроїцьке, Мар’їнка, Широкине, Оріхове та Новозванівка.
За минулу добу представниками Національної поліції України зі складу Об'єднаних сил розкрито серед цивільного населення вбивство, пограбування, шахрайство, 7 крадіжок, 2 факти незаконного поводження зі зброєю та 6 фактів незаконного зберігання наркотичних речовин. Також виявлено 39 адміністративних правопорушень.
Лінію зіткнення через контрольні пункти в'їзду-виїзду громадяни не перетинали.
Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до адекватного реагування на будь-які підступні та провокаційні дії противника.
 

Loner

Well-Known Member
Кабмин уволил руководство Таможни и Налоговой

Кабинет министров на закрытом внеочередном заседании вечером в пятницу, 24 апреля, уволил Максима Нефьодова с должности главы Государственной Таможенной службы,а Сергея Верланова – с должности Госналоговой службы.
Об этом находящийся на заседании народный депутат от "Европейской солидарности" Алексей Гончаренко сообщил на своем канале в Telegram.
"Только что на внеочередном Кабмине уволен Нефедов с должности главы Таможни. Также уволен Сергей Верланов с должности главы Государственной налоговой службы", – сообщил депутат.
Свое увольнение подтвердил сам Нефьодов.
"Горжусь тем, что пришлось увольнять не только меня, а и всех заместителей. Денис Шендрик, Роберт Зелди, Сергей Петухов – не нашлось никого, кто бы согласился "выполнять задачу", – написал Нефьодов на своей странице в Facebook
 

Loner

Well-Known Member
Кабмин хочет объявить амнистию и выпустить из тюрем почти 2 тысячи заключенных

20:09,

Кабмин инициирует досрочное освобождение из украинских тюрем почти двух тысяч заключенных. Соответствующий проект закона правительство подало в Верховную Раду.
Такая информация появилась в телеграм-канале депутата от "Европейской солидарности" Алексея Гончаренко в пятницу, 24 апреля.
"Впервые с 2016 года Кабмин подаёт в Верховную Раду проект Закона об амнистии, который предусматривает досрочное освобождение 1960 заключённых из 32942, находящихся в тюрьмах", - говорится в сообщении.
 

Loner

Well-Known Member
Ранкове зведення з фронту на 07:00 25 квітня 2020 року
07:11 - 25.04.2020

За минулу добу збройні формування Російської Федерації знову порушили зобов’язання щодо припинення вогню та 10 разів обстріляли позиції Об’єднаних сил.
24 квітня противник застосував проти наших воїнів заборонені до розміщення на лінії зіткнення міномети калібру 120 мм та 82 мм, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Наші військовослужбовці з наявних вогневих засобів давали окупаційним підрозділам гідну відповідь на кожен обстріл та вчасно і жорстко припиняли злочинну збройну активність.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" наші підрозділи зафіксували п’ять порушень режиму "Тиша".
Неподалік Павлополя ворог з мінометів калібру 82 мм випустив по наших позиціях 23 міни, а біля Лебединського вів вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
По оборонцям Старогнатівки противник двічі відкривав вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, а захисників Широкиного надвечір обстріляв з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.
Агресивні дії противника отримали належну оцінку з боку українських захисників. Об’єднані сили, перебувають в постійній готовності, рішуче відреагувати на усі випадки злочинної активності окупантів, змусивши замовкнути ворожі вогневі засоби.
У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" збройні формування Російської Федерації вдалися до п’яти обстрілів, більшість з яких із заборонного Мінськими домовленостями озброєння.
Так, зранку по опорних пунктах Об’єднаних сил поруч з Оріховим противник випустив 20 мін 120-го калібру, а по опівдні оборонців населеного пункту Хутір Вільний обстріляв з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Згодом російські найманці вели вогонь з 120 мм та 82-мм мінометів по захисниках Новоолександрівки, використавши загалом 30 мін.
Позиції наших військовослужбовців поруч із Новотошківським загарбники обстріляли з мінометів 120-го калібру, а по оборонцях Новозванівки застосували 82-мм міномети, автоматичні станкові гранатомети та великокаліберні кулемети.
Внаслідок ворожих обстрілів двоє українських воїнів отримали поранення.
Минулої доби Об’єднані сили, надійно утримуючи оборону, діяли рішуче та дали ворогу гідну відсіч. Українські захисники за допомогою штатного озброєння донесли до російських окупантів доцільність дотримання режиму "Тиша".
За попередніми даними розвідки, 24 квітня українські військовослужбовці поранили щонайменше одного окупанта.
Від початку цієї доби збройні формування Російської Федерації тричі обстріляли наших захисників, які виконують завдання у складі оперативно-тактичного угруповання "Схід". По позиціях в районі Авдіївки російські найманці відкривали вогонь з мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. У відповідь наші військовослужбовці оперативно застосовували чергові вогневі засоби.
За поточну добу втрат серед українських захисників немає.
Випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано.
Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.
 

Loner

Well-Known Member
Українці носитимуть маски цього року, а можливо й наступного – Шмигаль
06:27 - 25.04.2020

Українці мають носити засоби індивідуального захисту протягом цього року і, можливо, в наступному.
Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав в ефірі програми «Подробиці» на телеканалі «Інтер» у п'ятницю, 24 квітня, повідомляє Урядовий портал.
«Це так звана економіка недоторканності: соціальна дистанція, засоби індивідуального захисту і, відповідно, ті обмеження, в яких ми живемо вже сьогодні і будемо змушені жити в цьому році точно, можливо, й в наступному», – зазначив глава уряду.
За його словами, така модель поведінки має бути сприйнята і використовуватися суспільством у майбутньому.
Він зазначив, що, базуючись на цифрах і розрахунках Національної академії наук України, Кабмін має підстави говорити про те, що зростання приросту хворих на коронавірус, яке можна назвати наступним піком, очікується у період з 3 по 8 травня.
«З 11 травня, я сподіваюся, ми розпочнемо перший етап виходу з карантину, коли ми послабимо певні обмеження, починаючи з можливості відвідувати парки, сквери. Дамо дозвіл на роботу магазинів оптової і роздрібної торгівлі непродовольчими товарами тощо», – сказав очільник уряду.
За його словами, наступний етап виходу з карантину буде, коли почне знижуватися рівень захворюваності і вивільнятимуться від хворих медичні заклади.
«Третій, четвертий і п'ятий етапи – це, фактично, завершення карантину. Крім цього, є так звані червоний, помаранчевий, жовтий, зелений рівні – це коли ми зможемо розумними заходами управляти в тих точках, де виникають спалахи. Це окремі території, міста, області, райони», – розповів Шмигаль.
Він також повідомв, що вже є розуміння того, як поетапно буде запускатися громадський транспорт.
Раніше Прем'єр-міністр Денис Шмигаль оприлюднив план виходу з карантину в Україні, який складається з 5 етапів.
 
  • Haha
Реакції: Aiir
Зверху