ПРОТИСТОЯННЯ... [блог новин в УКРАIНI та свiтi]

Loner

Well-Known Member
Брифінг пресцентру Об’єднаних сил - 03.04.2020
18:10 - 3.04.2020

Упродовж 03 квітня збройні формування Російської Федерації сім разів порушили режим припинення вогню, з них чотири рази – із використанням заборонених Мінськими домовленостями озброєнь.
Для обстрілів позицій Об’єднаних сил окупанти застосовували міномети калібрів 120 мм і 82 мм, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Наші підрозділи, враховуючи небезпеку від ворожих обстрілів для життя та здоров’я військовослужбовців і мирних мешканців, відповіли прицільним вогнем по окупаційним військам та зберегли контроль над ситуацією.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник зранку випустив 43 міни 82-го калібру по захисниках Павлополя, а після обіду застосував проти оборонців цього населеного пункту гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.
Поблизу Красногорівки окупанти обстріляли наші позиції зі станкового протитанкового гранатомета та великокаліберного кулемета, а районі Опитного – з великокаліберного кулемета та стрілецької зброї.
Діючи рішуче та фахово, військовослужбовці зі складу Об’єднаних сил припинили ворожі провокації та не допустили втрат серед особового складу.
У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" збройні формування Російської Федерації тричі «відзначилися» мінометними обстрілами по позиціях Об’єднаних сил. Поблизу Новотошківського ворог з напрямку смт Донецький випустив по нашим опорним пунктам 26 мін 120-го калібру, біля Новозванівки – 10 мін 82-го калібру. Для обстрілу в районі Оріхове окупанти застосували міномети калібрів 120 мм – 6 мін, 82 мм – 5 мін та станкові протитанкові гранатомети – 5 пострілів.
Злочинні дії російських найманців не залишилися безкарними — військовослужбовці Збройних Сил України надали адекватну відповідь з наявних вогневих засобів. Втрати противника уточнюються.
Сьогодні, 03 квітня, втрат серед особового складу Об’єднаних сил немає.
Випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано.
Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

СИТУАЦІЯ НА ДІЛЯНКАХ РОЗВЕДЕННЯ СИЛ ТА ЗАСОБІВ
03 КВІТНЯ 2020 РОКУ

На ділянці розведення №1 ситуація залишається стабільною. Режим ТИША дотримується. Представники ДСНС України щоденно, з обох боків дороги, проводять обстеження місцевості на наявність вибухонебезпечних предметів. Співробітники Міжнародного комітету Червоного Хреста, у разі потреби, надають людям медичну допомогу.
На ділянці розведення №2 та №3 обстановка стабільна. Тривають заходи щодо дотримання режиму ТИША.

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ
02 квітня збройні формування Російської Федерації 11 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм та 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Факти ворожого вогню було зафіксовано неподалік населених пунктів Авдіївка, Павлопіль, Піски, Широкине, Богданівка і Старогнатівка.
За минулу добу представниками Національної поліції України та військовослужбовцями Національної гвардії України зі складу Об'єднаних сил розкрито серед цивільного населення 1 умисне вбивство, 2 шахрайства, 10 крадіжок та 14 фактів незаконного зберігання наркотичних речовин. Також виявлено 61 адміністративне правопорушення.
Через контрольні пункти в'їзду-виїзду на контрольовану Об'єднаними силами територію та у зворотному напрямку лінію зіткнення громадяни не перетинали.
Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до адекватного реагування на будь-які підступні та провокаційні дії противника.
 

Loner

Well-Known Member
СБУ перешкодила вивезенню з України 10 тисяч респіраторів
18:23 - 3.04.2020

You must be registered for see images


На Черкащині Служба безпеки України блокувала механізм незаконного вивезення з країни масштабної партії заборонених урядом до експорту товарів протиепідемічного призначення.
Оперативники спецслужби встановили, що місцевий мешканець, незважаючи на запроваджені обмеження у зв’язку з епідеміологічною ситуацією в Україні, налагодив поставки респіраторних масок в одну із країн ЄС.
Правоохоронці перехопили чергове міжнародне поштове відправлення, сформоване зловмисником. Під час митного огляду було виявлено партію медичних масок. За інформацією СБ України, найближчим часом ділок планував переправити понад 10 тисяч респіраторних масок. Європейським клієнтам він виставив «цінник» у 2,5 євро за штуку.
За попередніми підрахунками зловмисник планував нажитися на понад 700 тисяч гривень.
Операція з викриття правопорушника проводилася Головним управлінням по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю спільно з УСБУ в Черкаській області, працівниками митного посту «Спеціалізований» Київської митниці ДМС і ПАТ «Укрпошта».
 

Loner

Well-Known Member
Украинцев не могут штрафовать за пребывание на улице без маски, — адвокат

Улица, пешеходная зона не является общественным местом. В связи с этим украинцев не могут штрафовать за пребывание без защитной маски или респиратора на улице во время карантина.

Пятница, 3 апреля 2020, 18:22


Она объяснила, что согласно статье 1 закона Украины “О мерах по предупреждению и уменьшению употребления табачных изделий и их вредного влияния на здоровье населения” под общественным местом подразумевается часть (части) любого здания, сооружения, что доступны или открыты для населения (в свободном доступе), или по приглашению, или за плату, постоянно, периодически или время от времени, в том числе подъезды, а также подземные переходы, стадионы.
В статье 13 того же закона дан перечень общественных мест: 1) в лифтах и таксофонах; 2) в помещениях и на территории учреждений здравоохранения, 3) в помещениях и на территории учебных заведений 4) на детских площадках; 5) в помещениях и на территории спортивных и физкультурно-оздоровительных сооружений и учреждений физической культуры и спорта; 6) в подъездах жилых домов; 7) в подземных переходах; 8) в транспорте общего пользования, используемого для перевозки пассажиров; 9) в помещениях заведений ресторанного хозяйства; 10) в помещениях объектов культурного назначения; 11) в помещениях органов государственной власти и органов местного самоуправления, других государственных учреждений, 12) на стационарно оборудованных остановках маршрутных транспортных средств.
Фадеева уточнила, что этот список не является исчерпывающим, поскольку органы местной власти могут его дополнять.
“Улица, пешеходная зона и т.п. не являются общественным местом, поскольку в соответствии с действующим законодательством не относится к списку мест общественного скопления и не соответствует требованиям ст. 1 закона”, – подчеркнула адвокат.
Таким образом, по словам Фадеевой, оштрафовать гражданина, который идет по улице без маски в период действия карантина не могут.
“Нет, не могут, поскольку в соответствии с п. 2 изменений к постановлению Кабмина от 02.04.2020 года речь идет о пребывании без маски, респиратора и т.д. в общественных местах”, – объяснила адвокат.
 

d324co

Well-Known Member
С 6 апреля украинцам запретят находиться на улице без документов - Кабмин

14:08,

С 6 апреля в Украине запрещается находиться на улице без документов, которые удостоверяют личность, из-за распространения пандемии коронавируса.
Об этом говорится в списоке ограничений, Украины, опубликованном в Телеграм-канале премьера Дениса Шмыгаля.
И это радикально сократит распространение коронавирусе.
 
  • Haha
Реакції: Aiir

Loner

Well-Known Member
И это радикально сократит распространение коронавирусе.
По подсчетам специалистов месячный срок жесткого карантина сокращает количество
смертей от именно коронавируса в Украине примерно на 150 человек. Много это или
мало решать каждому индивидуально. Что это будет стоить экономике, никто точно ска
зать не может. Вообще никакие карантины (тем более в Украине со 660 тысяч приехав
шими практически без проверок) не уменьшают колличество заразившихся. Карантины
только растягивают процесс во времени позволяя не завалить больницы заболевшими,
которых никто не будет успевать лечить. У нас диагностировать нечем а про лечение
заболевших речь практически не идет (кроме депутатов или могущих себе потратить
на лечение 1-5 тысяч В ДЕНЬ !)
 
Останнє редагування:

d324co

Well-Known Member
По подсчетам специалистов месячный срок жесткого карантина сокращает количество
смертей от именно коронавируса в Украине примерно на 150 человек. Много это или
мало решать каждому индивидуально. Что это будет стоить экономике, никто точно ска
зать не может.
Сам карантин - это да, это сокращает темп заражения. Но вот ношение с собой документов??? Уменьшает вероятность заразить/заразится ? Насколько? Какие документы как влияют? Куда их помещать - в карман куртки/штанов/трусы ?? Или в руке держать???
Непонятно ...
 

Loner

Well-Known Member
Roman Donik:

На самом деле, эпидемия выгодна Зеленскому и его "наставникам". Чем дольше продлится эпидемия, тем больше на ней заработает Коломойский, Зеленский, Степанов и прочие Ермаки. Тем больше можно будет списать на форс-мажор и тем меньше персональной ответственности за убитую экономику. Каждый день сообщается о сотнях тысячах привезенных тестов и миллионах масок. Но тестируется в день несколько десятков людей. Это объясняется тем, что МОЗ принял такой протокол. Это очень удобная тактика, с помощью тестов контролировать статистику эпидемии. Когда цифры говорят не о реальном количестве заболевших, а о количестве тестов, выделенных для тестирования. Каждый день мы слышим о сотнях тысяч/миллионах единиц средств защиты, которые поступают в Украину и почему-то потом попадают в аптеки. Но их нигде нет. А медики до сих пор без средств защиты. Одна из самых больших афер и по сути мародерство на эпидемии, это когда министр МОЗ за день до своего назначения на свою жену открывает фирму, через которую будут закупаться средства защиты, медтехника и лекарства для борьбы с коронавирусом.
Все очень возбудились принятием антиколомойского закона. Но проблема в том, что Коломойскому все равно на чем "зарабатывать". Зачем входить в клинч с международными институциями, если можно вернуться к этой теме позже. А пока тихо и мирно осваивать 10 миллиардов, которые МВФ выделит на борьбу с коронавирусом.
Открытые во время эпидемии базары и прочие послабления позволят власти до бесконечности затягивать пандемию, а с помощью тестов рисовать те цифры, которые нужны для поддержания людей в напряжении. Это будет продолжаться несколько месяцев, летом пойдет на спад, а вернутся осенью. Потому что Зеленский делает все, чтоб переболело 100% Украинцев. Медленно и с нужной ему картинкой. Вообще ситуация со статистикой сейчас не просто не отвечает действительности, а откровенно смешна. Это как в харьковской области заболевших не было, а умерший от коронавируса появился. Или, когда полтора десятка докторов уходят на самоизоляцию из контакта с одним подозреваемым в заболевании.
Ключевая роль в зарабатывании на коронавирусе, это новый министр здравоохранения. Кроме фирмы, зарегистрированной на жену перед самым назначением, есть еще одна маленькая деталь, которую уже стали забывать. Степанов был главой ОДА в одесской области и человеком Порошенко, а потом резко переметнулся на сторону Зеленского. Таких губернаторов явных перебежчиков на прошлых выборах было два. За одним их которых стоял экс глава АП Райнин, а за другим, за Степановым якобы не стоял никто. Но знающие люди говорят, что к этому преображению, уже тогда приложил руку Коломойский. Степанова не сразу "отблагодарили" за слив одесской области. Его достаточно долго продержали в резерве, дав забыть о цене его восхождения и выбирая место похлебнее. Где он смог бы принести больше пользы в долларовом эквиваленте.
И тут грянула пандемия. И по классике подковерных игр, сначала на должность министра МОЗ, вытащили из нафталина и назначили никчемного трижды сбитого летчика Емеца, а потом после успешного провала Емеца, исправлять ситуацию пришел Степанов. Как раз с готовой фирмой и как раз перед выделением 10 млрд долларов.
 
  • Like
Реакції: Aiir

Loner

Well-Known Member
Зенитная ракета ВСУ влетела во двор в Львовской области. Запуски приостановлены

23:33,

Во Львовской области в четверг, 2 апреля, во двор частного дома упала признанная ранее пригодной к использованию изношенная и неисправная зенитная управляемая ракета (ЗРК).
В связи с инцидентом стрельбы такими боеприпасами приостанавливаются до завершения проведения дополнительной экспертизы всех ракет данной серии.
Об этом сообщает министерства.
"Во время плановых мероприятий по боевой подготовке бригады проводились пуски зенитных управляемых ракет (ЗРК). Одна из таких ракет упала во двор. Никто не пострадал, никаких разрушений не произошло", - сказал министр обороны.
Он отметил, что по предварительным результатам расследования, наиболее вероятной причиной этого инцидента стала техническая неисправность ракеты, произведенной в 1985 году, то есть 35 лет назад.
Министр уточнил, что в прошлом году ракета была проверена и признана пригодной для использования. Но сказалась устарелость бортовой аппаратуры.
"Мною принято решение приостановить стрельбы ЗРК до завершения расследования и проведения дополнительной экспертизы всех ракет данной серии", - отметил Таран.
 

Loner

Well-Known Member
Ранкове зведення з фронту на 07:00 04 квітня 2020 року
07:03 - 4.04.2020

03 квітня збройні формування Російської Федерації 16 разів порушили режим припинення вогню, застосувавши при цьому заборонені Мінськими домовленостями міномети та ствольну артилерію.
Упродовж доби противник відкривав вогонь по позиціях Об’єднаних сил з артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібрів 120 мм та 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Для припинення ворожих обстрілів українські захисники використовували чергові вогневі засоби.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" учора зафіксовано 10 обстрілів.
Зранку противник випустив 43 міни 82-го калібру по захисниках Павлополя, а після обіду застосував проти оборонців цього населеного пункту гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.
З напрямку населеного пункту Каштанове окупанти надвечір обстріляли наші опорні пункти поблизу Авдіївки, випустивши вісім мін калібру 82 мм, згодом противник відкрив вогонь по цій ділянці зі стрілецької зброї. Враховуючи небезпеку, яка виникла внаслідок застосування російськими найманцями мінометів, підрозділи Об’єднаних сил вжили вичерпних заходів для припинення злочинних дій ворога.
Цього ж дня поблизу Красногорівки окупанти двічі обстріляли позиції українських військовослужбовців зі станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.
Також упродовж доби противник відкривав вогонь з гранатометів різних систем і кулеметів великого калібру по околицях Кам’янки і Новотроїцького, а в районі Опитного двічі застосував великокаліберний кулемет та стрілецьку зброю.
Українські захисники вчасно реагували на кожен обстріл з боку окупаційних військ та дали ворожим підрозділам гідну відсіч.
На шість обстрілів відважились збройні формування Російської Федерації в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ".
Поблизу селища міського типу Новотошківське ворог тричі відкривав вогонь із заборонених Мінськими угодами озброєнь. Загалом окупанти випустили тут 20 артилерійських снарядів калібру 122 мм та 26 мін калібру120 мм.
Для обстрілу наших позицій в районі села Оріхове, що поблизу Новотошківського, російські збройні формування застосували міномети калібрів 120 мм – 6 мін, 82 мм – 5 мін та станкові протитанкові гранатомети – 5 пострілів. А по опорних пунктах біля Новозванівки противник випусти 10 мін 82-го калібру.
З мінометів калібру 120 мм, автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів окупанти обстріляли захисників Луганського, що на Донеччині.
Під час обстрілів минулої доби наші військовослужбовці проявили мужність та витримку, рішуче відповіли на усі вогневі провокації противника, змусивши ворога повернутись до дотримання режиму «тиші». Втрат серед українських захисників внаслідок ворожих обстрілів не було.
За попередніми даними розвідки, 03 квітня військовослужбовці зі складу Об’єднаних сил ліквідували трьох російських окупантів.
З початком цієї доби збройні формування Російської Федерації вогневої активності не проявляли.
За поточну добу втрат серед українських захисників немає.
Випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано.
 
Зверху