ПРОТИСТОЯННЯ... [блог новин в УКРАIНI та свiтi]

Loner

Well-Known Member
Сразу 14 больных коронавирусом прилетело в Киев рейсовым самолетом из Женевы

23.03.2020



В Киеве зафиксировано 20 новых случаев инфицирования коронавирусом COVID-19, 14 из которых прилетели одним самолетом рейсом из Женевы.
Об этом сообщило Министерство здравоохранения Украины. При этом пресс-секретарь Центра общественного здоровья Министерства здравоохранения Валерия Сало сообщила чуть ранее о 14 из них, передает “Громадське”.
По ее словам, 14 случаев инфицирования обнаружили в Киеве, один во Львове и один на Киевщине.
Сало также объяснила, что все 14 случаев, выявленных в Киеве – это пассажиры одного самолета, который прилетел из Женевы.
При этом сотрудник киевского городского лабораторного центра Минздрава Сергей Чумак, сообщил журналистам, что большинство новых инфицированных находится на самоизоляции и чувствует себя нормально. Отмечается, что все они вернулись из путешествий в Испанию, Германию, Швецию и Объединенные Арабские Эмираты. Еще 3 отдыхали на курорте Куршавель во Франции.
Таким образом, учитывая официальные данные Минздрава, ситуация в столице и области выглядит так: Киев – 29 случаев заболевания, Киевская область – 5.
 

Aiir

_
Модератор
Служба безпеки України зараз під час карантину проводить тендер на закупівлю 33 автомобілів Toyota Corolla і 8 машин Volkswagen T6 Kombi з очікуваною вартістю 24,5 млн грн. А Національна поліція оголосила про закупівлю 631 різних автомобілів (включаючи 600 кросоверів) на загальну суму 275,9 млн грн.

Про це написав засновник і глава групи компаній "Текстиль-Контакт" Олександр Соколовський на сторінці в фейсбуці. Публікуємо його текст повністю.
"З грошима у більшості людей і з обором всього бізнесу зараз повна ж ...
Але при цьому ми продовжуємо платити податки державі. А чи так у неї все погано? Начебто в держбюджеті невиконання дохідної частини ще до карантину було страхітливим, і не складно здогадатися, що зараз все просто посиплеться. При цьому витрати на медицину, які раніше виділялися за залишковим принципом, незважаючи ні на що просто зобов'язані різко зрости! І всі можливі засоби, з таким трудом зібрані платниками податків, повинні бути кинуті на закупівлю обладнання для вентиляції легенів і всього іншого, що буде рятувати людей з ускладненнями від коронавірусу і на засоби захисту медиків, які ризикують собою!
Але що ми спостерігали днями? Ось як можна Секретаріату Кабміну поєднати дружбу з мізками і закупівлю на ЦЬОМУ тижні такої "гостро необхідної" продукції як "100 комплектів запонок в футлярі" або 140 комплектів сувенірного "Скіфського золота" за 199 тисяч гривень? Причому швиденько і тендер провели, і того ж дня договір з постачальником підписали! Побачив цю новину в стрічці у Івана Лахтіонова і зрозумів, що навіть якщо навколо пожежа, криза, вірус і тьма єгипетська, можна умудрятися безтурботно на все забити і продовжувати жити колишнім повноцінним життям, коли зарплата регулярно капає і на закупівлі дивись чого перепаде ...
Але це все ще дрібниці в порівнянні з закупівлями СБУ і МВС під час карантину. СБУ проводить тендер на закупівлю 33 автомобілів Toyota Corolla і 8 машин Volkswagen T6 Kombi з очікуваною вартістю 24,5 млн грн. А Національна поліція спокійно оголосила про закупівлю 631 різних автомобілів (включаючи 600 кросоверів) на загальну суму 275,9 млн грн.
Я не особливо розумію процедури, згідно з якими влада визначає пріоритети під час надзвичайних ситуацій, війн і природних катаклізмів. Але повинен бути як мінімум один пріоритет - здорового глузду! А хто цього не розуміє - першим на скорочення, які неминуче почнуться не тільки в бізнесі і промисловості, але і держапараті ...
Та им на нас плевать просто , они даже рады будут что пенсию умершим пенсионерам платить не надо будет , сволочи...
 

Loner

Well-Known Member
Аваков предлагает принять экстраординарные меры из-за надвигающегося экономического кризиса. Среди них - увеличение дефицита госбюджета как минимум на 200 млрд

You must be registered for see images


Глава МВД Арсен Аваков предлагает принять экстраординарные меры для борьбы с коронавирусом.
В частности, увеличить дефицит госбюджета минимум втрое с одновременным секвестром и провести реструктуризацию внешнего долга.
Об этом он написал на своей странице в Facebook в ночь на понедельник.

"Нет, я не коммунист, не фантазер – и реально понимаю, что у государства и сейчас бюджет трещит по швам – денег нет, а на фоне надвигающегося мирового экономического кризиса и вовсе трудности катастрофические… Придется на пару месяцев пойти на экстраординарные шаги. Макро-финансовые и экономические", - написал он.

Среди экстраординарных шагов, министр перечислил следующие:
1. Верховной Раде немедленно - пересмотреть Государственный бюджет: создать специальный Стабилизационный фонд из которого профинансировать антикризисные меры.
2. Увеличить дефицит госбюджета – существенно, надо считать, но, как мне кажется, миллиардов на 200 как минимум. Не стесняясь! – таков вызов времени. Мне жаль, но придется.
3. Провести секвестр бюджета – сократив затраты на некритические по нынешним временам вложения и инвестиции. Не допуская ущерба по линии обороны и безопасности. Мне жаль, но придется.
4. Обязательно заключить соглашение с МВФ, заручившись поддержкой в антикризисных мерах и, получив финансирование по программам помощи, в том числе по программе поддержки в связи с пандемией коронавируса.
5. Немедленно, и в кратчайшие сроки, провести реструктуризацию внешних долгов Украины, существенно сократив нагрузку по выплатам процентов и основного долга в ближайшие годы.
Читайте на "Цензор.НЕТ": Моя позиция - тотальный полный карантин, - Аваков о борьбе с коронавирусом
6. Жёстко пресекать спекуляции на валютном рынке и вывод антикризисной гривневой массы на валютный рынок, применяя законодательные и связующие механизмы.
7. Ни в коем случае не сворачивать крупные инвестиционные проекты по стране – сразу по окончанию карантина – и возобновить сразу по окончанию карантина те проекты, которые дают мультипликатор для всей экономики – дороги, ипотека, металлургия, энергетика, машиностроение..
8. Принять специальную программу доступных кредитных ресурсов для бизнеса - от мала до велика - по низким ставкам 5-7% годовых через рефинансирование коммерческих банков со стороны Национального банка Украины.
9. Предусмотреть специальные меры по установлению паритета во внешнеторговом балансе, стимулируя импортозамещение.
Аваков отметил, что описанные шаги, это лишь ключевые принципы и необходимые меры, которые по его мнению нужно принять, с компетентным глубоким анализом, коррекцией и комплексом иных действий.

"Без этих и других экстраординарных мер – нам будет чудовищно сложно! Людям будет очень сложно! И потому - надо действовать - защищая людей, балансируя экономику – в условиях, каких еще не было. Действовать решительно, быстро и четко.

Пандемия накатывает на Украину, у нас еще есть несколько дней, но очень скоро все силы государства будут сосредоточены на медицинских проблемах, борьбе за жизни людей, порядке и системе жизнеобеспечения каждого украинца в этот непростой период.

Поэтому самое время решить несколько ключевых структурных вопросов и честно говорить об этом с обществом. Почему и написал – важно, чтобы каждый из Вас знал, что готовится и обсуждается. И в какой все мы оказались непростой ситуации", - резюмировал глава МВД.
 

Loner

Well-Known Member
Мер Сум хоче закрити місто

09:40, 23 березня
Міський голова Сум Олександр Лисенко пропонує прийняти рішення міськради про обмеження в'їзду в місто.
Про це він повідомив сьогодні, 23 березня, під час апаратної наради, яка проходить в режимі онлайн.
«Завтра потрібно збирати сесію для перерозподілу коштів міського бюджету, - почав він. - Готуйтеся це робити також в онлайн-режимі. А також, можливо, захистити міського голову від волюнтаристських особистих рішень щодо закриття міста. Може, ми депутатським корпусом приймемо рішення про обмеження руху в напрямку міста Суми. По в'їзду. Подумайте, будь ласка. Я хочу, щоб правове управління опрацювало питання з юристами, з поліцією. Я думаю, поліція буде проти, але я вам хочу сказати, що поліцію ніхто не буде питати, якщо буде проблема із захворюванням. Поліція просто буде виконувати свої обов'язки, стежити за безпекою, за порядком в місті, а ми з вами будемо рятувати людей. А щоб врятувати, потрібно обмежити сьогодні надходження інфекції в наше місто».
 

Loner

Well-Known Member
Керівник корпорації "АТБ" розповів про причини підвищення цін на товари повсякденного попиту в роздрібній торгівлі



You must be registered for see images


КИЇВ. 23 березня. УНН. Мережа АТБ дотримується свого традиційного принципу збереження мінімальних торговельних націнок, а те що спостерігається останнім часом підвищення цін на деякі позиції асортименту пов'язане з підвищенням відпускних цін постачальників і девальвацією гривні. Про це на своїй сторінці в Facebook Борис Марков, голова ради директорів і генеральний директор корпорації "АТБ", зазначивши, що підвищення цін зараз можна спостерігати у багатьох великих мережевих рітейлерів.

"Причина подорожчання криється в тому, що найбільші постачальники істотно піднімають відпускні ціни. Причому не тільки для нашої торгової мережі, а й для інших операторів українського ринку рітейлу. Це пояснюється значним зростанням витрат на виробництво продукції, пов'язаним з карантинними заходами і строгими обмеженнями, а також зі зміною цін на всі імпортні складові собівартості товару (пов'язане з девальвацією гривні)", - повідомив керівник корпорації АТБ.
В даний час, за словами Бориса Маркова, компанія "АТБ-Маркет" докладає всіх зусиль, щоб мінімізувати підвищення цін постачальниками, а також зберігає мінімальний для українського рітейлу рівень націнки на які відпускаються товари - не більше 10-15% від закупівельної вартості.
"Зі свого боку ми змушені приймати ці переоцінки. Це необхідно для стабільної роботи більш ніж тисячі наших магазинів і безперебійної поставки гарантовано якісних продуктів до вашого столу. Ми докладаємо максимум зусиль, щоб наші клієнти завжди могли отримати те, за чим прийшли в магазин. І за мінімально можливою ціною. Компанія "АТБ-Маркет" працює з мінімальною націнкою. У цьому питанні ми вже багато років є галузевим лідером", - повідомив Борис Марков.
Щоб допомогти українцям безболісно пройти період карантину, мережа АТБ впровадила ряд заходів для забезпечення стабільної діяльності своїх магазинів. Компанія забезпечила доставку співробітників своїх магазинів власним транспортом, щоб знизити залежність від обмежень громадського транспорту.
З моменту введення карантинних обмежень магазини мережі повністю забезпечені звичним товарним асортиментом, а товарні запаси на складах і в розподільчих центрах компанії дозволяють задовольнити попит покупців і забезпечити безперебійні поставки товарів повсякденного попиту. Для цього на період загальнонаціонального карантину компанія "АТБ-Маркет" перевела свої складські та логістичні підрозділи в посилений режим роботи.
Крім цього, компанія повідомила про запуск проекту з доставки продуктів додому - покупцям, які дотримуються карантинних обмежень не потрібно залишати будинок щоб відвідувати магазини.
Мережа АТБ згідно з розпорядженнями регіональних і міських властей вводить в містах з підвищеною загрозою поширення коронавирусной інфекції обмеження числа покупців - не більше 10-20 чоловік в торговому залі з урахуванням кількості персоналу. Ці заходи - частина карантинних заходів, які введені з 11 березня з метою захисту здоров'я працівників компанії, партнерів і покупців магазинів. В офісах, на підприємствах, логістичних та розподільчих центрах, а також в магазинах АТБ .

Джерело:
 

Loner

Well-Known Member
У мережі торгують спецквитками на карантинний громадський транспорт у Києві: фотодоказ

07:37, сьогодні

З 23 березня через карантин у Києві діятимуть жорсткі обмеження на громадський транспорт, а скористатися ним зможуть лише спецпрацівники установ, від яких залежить життєдіяльність міста. Для цього їм необхідний спецквиток на транспорт. Тим часом ділки вже почали продавати такі у мережі.
Фото з оголошенням про продаж спецквитка опублікував у своєму фейсбуці блогер та активіст Клим Братківський.
У рекламному оголошенні придбати такий квиток можна було всього лише за 100 гривень. До слова, "свій" квиток ви могли отримати навіть з доставкою.
Втім, як зазначає блогер, згодом повідомлення про продаж квитків таки видалили.
Слід зазначити, що громадський транспорт у столиці буде доступний лише для визначених категорій спецпрацівників. Щоб скористатись ним, цим людям потрібно разом з квитком пред'явити робоче посвідчення.
You must be registered for see images
 

Loner

Well-Known Member
Работникам "скорой" не будут выдавать тесты на коронавирус - Минздрав
09:56,

Привезенные в Украину будут делать медики только в определенных медицинских учреждениях, а работникам "скорой помощи" их выдавать не будут.
Как сообщила пресс-служба Министерства здравоохранения Украины в Facebook, его будут делать после того, как тест на грипп покажет негативный результат.
"Экспресс-тесты на коронавирус будут проводить в случае подозрения на Covid-19 только врачи определенных учреждений здравоохранения. Если у вас есть симптомы острого респираторного заболевания, обращайтесь к своему семейному врачу. Экстренная медицинская помощь выезжает только на ургентные случаи. Медицинские работники экстренной помощи не будут проводить тест на Covid-19", - говорится в сообщении.
Так, сперва врач сделает тест на грипп. Если он окажется положительным - будут применены соответствующие меры. Если же негативный, вам сделают экспресс-тест на коронавирус. Если он будет положительным, медики возьмут дополнительный образец для лабораторного подтверждения коронавируса.
"После этого можно говорить о подтвержденном случае заболевания и принимать необходимые противоэпидемические меры", - подчеркивается в сообщении.
You must be registered for see images

Скриншот: facebook.com/moz.ukr

Напомним, что среди 14 инфицированных коронавирусом в Киеве трое прилетели из французского . Остальные заболевшие, которых обнаружили в столице, также были за границей. Они вернулись из Испании, Германии, Швеции и ОАЭ.
 

Loner

Well-Known Member
Пенсионерам доплатят тысячу: что для этого нужно сделать

23.03.2020 - 10:32

Украинским пенсионерам пообещали выплатить тысячу гривен из-за карантина
Пенсии в Украине пообещали увеличить после введения . Такое повышение будет единоразовым, каждый пенсионер с ежемесячными выплатами менее пяти тысяч гривен, получит тысячу гривен доплаты. Что для этого нужно - в материале Styler.
Так, в Пенсионном фонде сообщили, что получение разовой помощи не такой уж и простой процесс, как казалось. Для того, чтобы каждый пенсионер смог получить деньги на свой счет необходимо ввести ряд законодательных изменений. В частности, такие перемены нужно внести в Государственный бюджет и в бюджет Пенсионного фонда Украины.
Также в ПФУ уточнили, что такие выплаты будут необходимы для 10 миллионов пенсионеров. Именно столько людей в Украине получают в месяц менее 5 тысяч гривен.
Отметим, что обещанные выплаты должны будут поступать на счета украинцев уже с 1 апреля. Чтобы обеспечить выплаты всем, необходимо 10 млрд гривен.
Ранее Марина Лазебная, министр социальной политики в программе "Право на владу" рассказала, что единоразовые выплаты кроме пенсионеров по возрасту смогут получить также люди с инвалидностью, дети с инвалидностью, а также получатели социальных пенсий.
 

Loner

Well-Known Member
Через карантин уряд збільшить субсидію на 300 гривень

10:56, сьогодні 150

Міністерство соціальної політики ініціюватиме збільшення розміру субсидій за березень через карантин, який діє в Україні. Міністерка соцполітики Марина Лазебна розповіла, що всередньому підвищення становитиме близько 300 гривень.
Підвищенну компенсацію отримають близько 3 мільйонів домогосподарств в Україні, підкреслила міністерка під час свого брифінгу.
Для підвищення субсидій тимчасово на 50% підвищать норми використання окремих комунальних послуг:
  • електроенергії;
  • природного газу для приготування їжі і підігріву води;
  • користування холодною і гарячою водою.
Ми знаємо, що сьогодні люди залишаються вдома. Ми просимо їх про це і знаємо, що вони використовуватимуть більше ресурсів. Тому кожна сім'я, яка отримує субсидію, отримає додаткову компенсацію,
– підкреслила Марина Лазебна.
 

Loner

Well-Known Member
Сьогодні день обіцянок!: ЗЕ-уряд збільшить субсидії для оплати комуналки
10:54 - 23.03.2020

You must be registered for see images


Кабінет міністрів збільшить субсидії для оплати житлово-комунальних послуг.
Про це на брифінгу заявила міністр соціальної політики Марина Лазебна.
За її словами, відповідне рішення уряд ухвалить на найближчому засіданні у середу, 25 березня.
"Ми будемо пропонувати до прийняття рішення, яким хочемо встановити додаткову компенсацію витрат для трьох мільйонів домогосподарств, які сьогодні отримують субсидію на оплату окремих житлово-комунальних послуг в період карантину. Ми це зробимо шляхом збільшення на 50% соціальних нормативів користування електроенергією, природним газом для приготування їжі, підігріву води, користування холодною та гарячою водою", - заявила Лазебна.
Вона також додала, що кожна сім’я, яка отримує субсидію, зможе розраховувати в середньому на 300 гривень доплати.
 
Зверху