ПРОТИСТОЯННЯ... [блог новин в УКРАIНI та свiтi]

Loner

Well-Known Member
Уряд дозволив мережі "Епіцентр" працювати під час карантину: у ЗМІ з'явився документ за підписом Шмигаля
16:46 - 19.03.2020

Уряд дозволив торговельній мережі «Епіцентр» працювати під час карантину.
Про це йдеться у листі Кабінету міністрів, повідомляє .
Зазначається, що у листі чітко вказано, що норми пункту про карантинні заходи не стосуються об'єктів торгового обслуговування, які здійснюють торгівлю засобами гігієни, виробами медичного обладнання та засобами зв'язку.
"Але, умовою роботи таких закладів є обов'язкові дезінфекційні заходи, температурний скринінг та чіткий контроль за виконанням санітарно-епідемічних заходів", - йдеться у повідомленні.
Раніше в «Епіцентрі» повідомляли, що мережа спрямовує 1 % від обігу на закупку медичного обладнання та засобів захисту.
"За умови роботи наших побутово-господарських магазинів у штатному режимі ми розраховуємо щомісяця направляти на допомогу країні 40-50 млн грн для закупівлі медичного обладнання, масок, дезінфікуючих засобів та засобів захисту", - йшлося у повідомленні пресслужби.
 

Loner

Well-Known Member
Картка хворого на коронавірус Шахова таки була у Раді 17 березня

16:11, сьогодні

You must be registered for see images

Картка Шахова була у слоті для голосування

Картка нардепа з групи "Довіра" Сергія Шахова, що захворів на коронавірус, не голосувала у Раді 17 березня. Проте вона була у слоті для голосування, хоча сам Шахов був відсутній.
Картка Сергія Шахова була на засіданні 17 березня у слоті для голосування. Саме тому система "Рада" відобразила результат "не голосував", а не "відсутній", пише .
 

Loner

Well-Known Member
Укрнафта звернулася до Шмигаля: назвала новопризначеного в наглядову раду від держави людиною Бойка та сина Януковича

19 березня, 2020, 18:40

"19 березня 2020 року в засобах ЗМІ з’явилась інформація про те, що розпорядженням № 293-р від 11 березня 2020 року Уряд призначив Роберта Бенша до складу Наглядової Ради НАК "Нафтогаз України" у якості представника держави. ПАТ "Укрнафта" закликає Вас та інших членів Уряду скасувати це розпорядження або ж утриматися від його виконання – допоки не ознайомиться з усіма доказами наявності конфлікту інтересів Роберта Бенша із займанням посади члена Наглядової Ради НАК "Нафтогаз України", - йдеться у зверненні.
У компанії заявляють, що за безпосереднього сприяння Бенша на користь підконтрольної йому компанії-нерезидента з ПАТ "Укрнафта"було стягнуто $145,7 млн.
В компанії підкреслюють:
"За даними ЗМІ Роберт Бенш був і, ймовірно, залишається номінальним розпорядником активів підприємств в сфері енергетики сина колишнього Президента України Віктора Януковича. У період президентства Януковича Робер Бенш був його радником та мав тісне співробітництво з міністром енергетики та колишнім віце-прем’єр-міністром України Ю. Бойком."
ПАТ "Укрнафта"готує офіційний лист уряду, до якого будуть додані докази наявності конфлікту інтересів.
"Призначення Роберта Бенша із таким "політичним багажем" не лише кидає тінь на діяльність Уряду, але й створює загрозу порушення національних інтересів, адже статус "представника держави", "члена Наглядової ради НАК "Нафтогаз України" відкриє цій особі шлях до лобіювання особистих інтересів за допомогою корпоративних механізмів впливу на стратегічні підприємства України, пакетами акцій яких володіє НАК "Нафтогаз України", - наголосили в компанії.
 

Loner

Well-Known Member
Во Львове из-за коронавируса отменили льготный проезд в транспорте

18:02,

Власти Львова решили отменить бесплатный проезд для всех льготников , чтобы предупредить возможное распространение коронавируса.
Об этом заявил депутат Львовского горсовета Игорь Зинкевич на своей странцие в Facebook.
"С понедельника 23.03.2020 будет отменен бесплатный проезд для льготных категорий в общественном транспорте Львова до завершения карантина".
Кроме того, депутат напомнил, что в одном транспортном средстве может одновременно находиться не больше 10 человек. И отметил, что 19 марта полиция оштрафовала 5 водителей на 17000 гривен каждого за нарушение условий карантина.

По словам Зинкевича, по состоянию на 19 марта в инфекционной больнице находится 27 пациентов с подозрением на коронавирус. У 8 ранее подтвердили грипп: 5 – выписали, 3 – направили на амбулаторное лечение.
Сейчас руководителям продуктовых рынков поручили обеспечить отдельные входы и выходы на территорию, и пускать на рынок не более 10 человек одновременно.
You must be registered for see images


You must be registered for see images

You must be registered for see images

You must be registered for see images

You must be registered for see images


Ранее, в общественном транспорте, чтобы пенсионеры, которые являются наиболее уязвимыми для коронавируса, оставались дома.
 

Loner

Well-Known Member
"Метро - это жизнь". Кернес анонсировал обращение в Кабмин с просьбой открыть подземку города

17:20,


You must be registered for see images


Метро в Харькове закрыли на карантин вечером 17 марта. Фото: из открытых источников

Власти Харькова собираются обратиться к Кабинету министров Украины с просьбой пересмотреть решение .
Об этом в четверг, 19 марта, сообщает .
" Уже готовится обращение... Ни Харьков, ни Киев, ни Днепр (города, в которых есть метрополитен, и которые были вынуждены его закрыть по решению Кабмина - Ред.) не выдержат такого натиска потока пассажиров, которые сегодня обязаны работать... Может, с ограничением, но запустить метро. Метро - это жизнь ",- сказал Кернес журналистам в четверг.
Напомним, во вторник, 18 марта, в 20:00 Харьковский метрополитен приостановил работу до 3 апреля. .
 

Loner

Well-Known Member
На "Привозе" торгуют все, а на "7 километре" те, кто под прокурорами. Как живут легендарные рынки Одессы в карантин

18:43,

You must be registered for see images


Одесса уже несколько суток на карантине. "Страна" побывала на рынках города и промышленном рынке "7-й километр" и выяснила, кого из предпринимателей эпидемия ударила ниже пояса, а для кого коронавирус стал настоящей золотой жилой.
На знаменитый промрынок "Семерка" сейчас попасть из города проблематично – автобусы и маршрутки отменили рейсы. Зато на него можно попасть на автомобиле – шлагбаумы и охрана рынка работает, беспрепятственно пропуская машины на стоянку и к контейнера. Цена проезда легковушки – 15 гривен.
Охранники в будке возле шлагбаума в масках и в резиновых перчатках. Правда, тот кто принимает оплату за въезд, берет купюры без перчаток. "Семерка" пустынна, на стоянке – от силы около сотни автомобилей. Для сравнения – в обычный рабочий день сюда за сутки заезжают десятки тысяч машин.
На стоянке скучает стайка вьетнамцев – менял валюты. Менялы – вьетнамцы, это "фирменная" достопримечательность одесской "Семерки" - выходцы с Дальнего Востока обменивают валюту по минимальному курсу и давно монополизировали эту нишу. "Меняти?" - тут же подскакивает к моему автомобилю с традиционным вопросом один из перекупщиков. Увидев отрицательный жест, меняла тут же теряет интерес и разочарованно отходит.

You must be registered for see images

По телефону один из знакомых вьетнамцев – менял уверяет, что большинство его коллег не вышло на работу на промрынок и осталось дома.
"Взятки за право работать на обмене полицейским с промрынка не повысились, но на мелких суммах работать уже невыгодно, на рынке нет покупателей, которые, как правило, скидывают сто – двести долларов. Остались только те из моих земляков, которые работают на крупных суммах. Курс доллара и евро скачет, многие кинулись скупаться. Книжка (неофициальный одесский валютный рынок – Ред.), не дает хорошего курса, у них доллар дороже. Наши могут дать курс намного лучше, поэтому и дежурят на "Семерке" - туда специально многие едут из Одессы прикупить долларов. В обменниках валюты давно нет. А у нас – всегда есть, любая сумма", - рассказывает вьетнамец Нгуен.
Большинство контейнеров и магазинов на рынке закрыты – официально "Семерка" объявила карантин до 3 апреля. Однако есть исключения – примерно один из пятидесяти контейнеров все равно открыт и спокойно работает, отпуская товар как оптом, так и в розницу. Официально, правда, считается, что они не торгуют, а якобы делают переучет товара.

 

Loner

Well-Known Member
Брифінг пресцентру Об’єднаних сил - 19.03.2020
18:50 - 19.03.2020

Упродовж поточної доби збройні формування Російської Федерації 11 разів порушили режим припинення вогню.
Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм та 82 мм, озброєння БМП-1, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
П’ять обстрілів було здійснено у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", а саме:
два рази неподалік Красногорівки – з мінометів калібру 120 мм – 6 мін, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів;
двічі поруч з Лебединським – з 82-мм мінометів – 16 мін, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;
поблизу Павлополя – з озброєння БМП-1, станкового протитанкового гранатомету, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;
У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ", було зафіксовано 6 обстрілів, а саме:
чотири рази в районі населеного пункту Кримське – з мінометів калібру 120 мм – 41 міна, озброєння БМП-1, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;
неподалік Новолуганського – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;
поблизу Новотошківського – з мінометів калібру 120 мм – 10 мін.
Підрозділи операції Об’єднаних сил, які обороняються, використовували наявні вогневі засоби та дали збройним формуванням Російської Федерації адекватну відповідь.
Сьогодні, 19 березня, внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення. Його було евакуйовано до військово-медичного закладу, де йому оперативно надали належну медичну допомогу.

СИТУАЦІЯ НА ДІЛЯНКАХ РОЗВЕДЕННЯ СИЛ ТА ЗАСОБІВ
19 БЕРЕЗНЯ 2020 РОКУ

На ділянці розведення №1 ситуація залишається стабільною. Режим ТИША дотримується. Представники ДСНС України щоденно, з обох боків дороги, проводять обстеження місцевості на наявність вибухонебезпечних предметів. Співробітники Міжнародного комітету Червоного Хреста, у разі потреби, надають людям медичну допомогу.
На ділянці розведення №2 та №3 обстановка стабільна. Тривають заходи щодо дотримання режиму ТИША.

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ
18 березня збройні формування Російської Федерації 15 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм та 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Факти ворожого вогню було зафіксовано неподалік населених пунктів Водяне, Павлопіль, Красногорівка, Піски, Мар’їнка, Зайцеве, Південне, Новотошківське, Кримське, Новолуганське, Хутір Вільний та Щастя.
Окрім цього, противник двічі здійснив обстріл ділянки розведення №3 Богданівка-Петрівське. Українські захисники вогонь у відповідь не відкривали, дотримуючись режиму тиші.
Вчора представниками Національної поліції України та військовослужбовцями Національної гвардії України зі складу Об'єднаних сил, серед цивільного населення розкрито 2 пограбування, 8 крадіжок, 2 шахрайства, 2 факти незаконного заволодіння транспортними засобами, 4 факти незаконного поводження зі зброєю та боєприпасами, а також 6 фактів незаконного зберігання наркотичних речовин. Також виявлено 84 адміністративне правопорушення.
Через контрольні пункти в'їзду-виїзду на контрольовану Об'єднаними силами територію в'їхали 367 осіб та 64 транспортних засобів. У зворотному напрямку лінію зіткнення перетнули 2940 осіб та 234 транспортний засіб.
У пропуску через лінію розмежування, з різних причин, було відмовлено 166 особам.
Військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи в районі проведення операції працюють у режимі "Жовтий", який введено 28 жовтня 2019 року.
Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до адекватного реагування на будь-які підступні та провокаційні дії противника.
 
Зверху