ПРОТИСТОЯННЯ... [блог новин в УКРАIНI та свiтi]

Loner

Well-Known Member
Мародеры на крови гордо шагают в светлое будущее:

До парламенту подали проєкт закону "Про військово-консалтингову діяльність", який дозволяє легалізацію в Україні приватних військових компаній. Про це йдеться на офіційному веб-порталі ВРУ.

Зокрема, у поданому проєкті описується порядок створення та функціонування компаній-"суб’єктів", які надають послуги охоронного чи військового характеру. Як зазначається, співпрацювати такі компанії можуть, як з фізичними особами, так і з іноземними державами. Проте працювати дозволяється лише за межами української території.

Крім цього, згідно із проєктом закону, приватні військові компанії мають низку заборон.

А саме, ПВК забороняється
стріляти і застосовувати фізичну силу на території України (крім тренувань і навчальних стрільб);
перевозити по території країни техніку і боєприпаси без спецдозволу;
брати участь у військових акціях і операціях, спрямованих на захоплення влади та повалення конституційного ладу;
захоплювати території інших держав;
здійснювати військово-консалтингову діяльність на території "країни-агресора" (РФ).

При цьому, ПВК дозволяється

проводитити навчання та консультаційну діяльність для армій інших держав,
надавати кадрову/ логістичну/ аналітичну підтримку;
займатися обслуговуванням, ремонтом, постачанням військової техніки та обладнання;
організовувати будівельні роботи військового призначення;
проводити розмінування;
надавати медичні послуги, охорону об'єктів та консалтинг,
забезпечувати захист життя.
організовувати свої бази і полігони в Україні, проводити тренування тощо.
Також компанії можуть зберігати в Україні зброю, військову продукцію, ввозити і експортувати її з країни.

До слова, ПВК будуть підзвітні Нацкомісії з держрегулювання в сфері військово-консалтингової діяльності, порядок її створення описується окремо.

Також засновники компаній повинні проходити строгий відбір. Зокрема, підсудним (у тому числі тим, з кого зняли судимість), співробітникам правоохоронних органів та особам з кримінальним минулим забороняється обіймати посади у ПВК, зокрема ті, які пов’язані з використанням зброї.

Проект Закону про військово-консалтингову діяльність
Ініціатор(и) законопроекту:
Василевська-Смаглюк Ольга Михайлівна (IX скликання)
Член депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ"
на момент обрання: спеціальний кореспондент, ТОВ "ТРК "Студія 1+1"

Loner

Well-Known Member
"Президент - ссыкло". Маруся Зверобой обозвала Зеленского прямо на суде

11:42,

You must be registered for see images

Заседание суда 10 февраля, скриншот

Волонтерка Маруся Зверобой, которой сегодня, 10 февраля, Печерский райсуд Киева рассматривает избрание меры пресечения, назвала президента Украины Владимира Зеленского "ссыклом".
, на котором волонтерка высказала свое возмущение тем, что президент Украины прибыл в Ватикан в бронежилете.
"Я объективно считаю, что президент - ссыкло. И жду сюда президента, потому что командующий страны не должен обижаться на двух девочек... Чего он ходит там у Папы Римского с броником?" - сказала она.
Зверобой также уточнила, что предупреждала Зеленского о том, что "не нужно связываться с военнослужащими".
"Я читаю протокол допроса потерпевшего Зеленского и охреневаю. Я его предупреждала, что не нужно связываться с военнослужащими - оно меня не слушает", - подчеркнула она.
Напомним, , посвященный президенту - после того, как он на повышенных тонах пообщался с бывшими добровольцами в Золотом. В этом блоге они обсуждали разные способы убийства Зеленского.
Также мы писали, что по словам Маруси Зверобой, на ее допросе в Государственном бюро расследований по поводу угроз президенту .
Кроме того, "Страна" сообщала, что 6 февраля сотрудники Государственного бюро расследований по ч. 1 ст. 346 Уголовного кодекса Украины - об угрозе убийством Президенту Украины. Статья предусматривает наказание в виде лишения свободы на срок до пяти лет.

Loner

Well-Known Member
"Ах, ты ж п@..р". Маруся Зверобой оскорбила прокурора на суде и порекомендовала ему надеть собачий ошейник

12:37,

Маруся Зверобой. Заседание суда 10 февраля, скриншот

В понедельник, 10 февраля, во время суда по мере пресечения волонтерка Маруся Зверобой, Украины, обозвала прокурора и порекомендовала ему надеть ошейник.
"Страна" ведет из-за суда в Киеве.
Прокурор начал зачитывать подозрение Зверобой, отметив, что оно было основано на лингвистической экспертизе. После слов о том, что Зверобой подозревается в совершении преступления средней тяжести в зале начали смеяться. После чего Зверобой, перекрикивая прокурора, сказала: "Ах, ты ж п@..р". Прокурор продолжил зачитывать подозрение.
В итоге обвинение попросило суд обязать волонтерку сдать загранпаспорт, являться к следователю и носить электронный браслет, без заключения под стражу. На что Зверобой заявила: "Себе ошейник надень, собака!".
Напомним, в октябре София , на котором они обсуждали разные способы убийства Зеленского, который на повышенных тонах пообщался с бывшими добровольцами в Золотом.
Ранее Зверобой рассказала, что .

Loner

Well-Known Member
Суд избирает меру пресечения Марусе Зверобой, которая грозила смертью Зеленскому. Обновляется
10:19,

Марусе Звербой суд избирает меру пресечения 10 февраля. Фото: Маруся Зверобой/Telegram

10 февраля Печерский райсуд Киева рассматривает ходатайство об избрании меры пресечения волонтеру Марусе Зверобой (Елена Беленькая), которая ранее вместе с депутатом Софией Федыной . Ей инкриминируют преступление по ч. 1 ст. 346 - угроза убийством президенту Украины. За это может грозить до пяти лет тюрьмы.
В конце октября прошлого года Владимир Зеленский пообщался на повышенных тонах с добровольцами, которые мешали разведению войск в Золотом. После этого нардеп от фракции "Европейская солидарность" София Федына обнародовала скандальное видео, где она вместе с блогером и волонтером Марусей Зверобой обсуждает варианты смерти президента. "Тебя кто-нибудь подорвет, я тебе обещаю. Тебя надо мочить в сортире", - заявила Зверобой. Федына добавила, что ненароком может взорваться граната или президента могут убить во время обстрела противника.
Спустя почти три месяца в присутствии Зеленского. Федына пока за ним не явилась.
Прокуратура просит обязать Елену Беленькую являться по вызову следователя, сообщать о смене места жительства, сдать загранпаспорт, носить электронный браслет. Об аресте не просят.
"Страна" ведет онлайн с сегодняшнего заседания.
Прямая трансляция:

12:35
Судебное заседание по мере пресечения возобновилось. Приступают к изучению материалов дела. "Читайте громче!" - кричат суде из зала
12:20 Зверобой подошла к прокурорам в перерыве, ругается с ними

12:13 Судья кратко опрашивает стороны заседания. На 15 минут оглашает технический перерыв
12:01 Пришел третий адвокат Зверобой. "Этим делом хотят замочить всех добровольцев". Сравнивает их с УПА, которую, по его словам, на Нюрнбергским трибунале признали воинами за независимую Украины, а в НКВД их называли бандитами

11:59 "Я вам в глаза буду смотреть, это вы, падлы, будете бежать" - повышает голос Зверобой. Заявляет, что дело должны закрыть
11:53 Слово берет Зверобой. Говорит, что они с Федыной заранее не договаривались угрожать Зеленскому, возражает против формулировки "преступные" и "по предварительному сговору", которая употребляется в тексте подозрения. Заявляет, что ее "хотят закрыть", чтобы она не устраивала несанкционированные акции
11:46 Слово берет второй адвокат Зверобой. Называет видео "обычный обмен мыслями двух женщин". Просит отказать прокуратуре в ходатайстве
11:42 Защита передает документы, среди которых диплом бакалавра, который Елена Беленькая она же Маруся Зверобой получила в 2019 году, военный билет, характеристика военнослужащего и Калиновской сельрады по месту проживания подозреваемой, грамота Минобороны. Адвокат говорит, что хочет зачитать характеристики на сегодняшнем заседании
11:29 Адвокат рассказывает стих о женщинах "роскошных, как летний гром", цитирует постулаты из физики
11:24 Защитник вновь говорит о психиатрической экспертизе для Зеленского
11:21 Адвокат заявляет, что по просьбе Зверобой будет оглашать ходатайство о проведении экспертизы когнитивных способностей Зеленского, раз он усмотрел в словах Федыны и Зверобой угрозы. Сторонники подозреваемой в зале аплодируют
11:19 Адвокат заявляет, что угрозы вообще не было. Просит судью не перебивать его, когда он выражает свою позицию. Заявляет, что это была не угроза, а предупреждение. Приводит пример, когда мама говорит ребенку, что прибьет его
11:16 Прокурор зачитывает, что Зверобой официально безработная. Просит ее обязать сдать загранпаспорт, являться к следователю и носить электронный браслет. О заключении под сражу не просит. "Себе ошейник надень, собака!" - комментирует Зверобой
11:14 После слов о том, что Зверобой подозревается в совершении преступления средней тяжести в зале вновь смеются. Судья делает замечание. Ему кричат из зала, чтобы он взял микрофон. Зверобой перекрикивает прокурора: "Ах, ты ж п@р". Прокурор продолжает зачитывать подозрение
11:11 Прокурор зачитывает, что подозрение было основано на основании лингвистической экспертизы
11:08 Сторонники Зверобой смеются, когда прокурор зачитывает подозрение, заглушая его слова. Судья просит соблюдать порядок
11:05 Вернулся судья. В ходатайстве об отводе прокурора отказали
10:59 "Какое право у этого человека, который не служил, хамить ветеранам?" - говорит Зверобой и заявляет, что сидит в Печерском суде из-за цитаты и что вместо того, чтобы заниматься фронтом, она должна сидеть в суде. Ее сторонники в зале встречают ее речь аплодисментами.
"Мы сейчас слабее, чем в 2014 году - заявляет она - Я буду судить президента". Обращает внимание на обручальное кольцо прокурора: "У вас, наверное, детки есть? Бумажки собираете, дело шьете. Да мне срать на ваши бумажки". Ей аплодируют после этих слов. Кричат "Ганьба, прокурору!"
10:57 Зверобой говорит, что ее возмутило, что в деле добровольческие батальоны, с которыми поспорил Зеленский в Золотом, были названы группой вооруженных людей. И что она с этим не согласна и "бросала карандашиком в следователя"
10:55 "Я читаю протокол допроса потерпевшего Зеленского и охреневаю. Я его предупреждала, что не нужно связываться с военнослужащими - оно меня не слушает" - заявляет Зверобой
10:51 "Я объективно считаю, что президент - ссыкло. И жду сюда президенту, потому что командующий страны не должен обижаться на двух девочек... Чего он ходит там у Папы Римского с броником?" - заявляет в перерыве журналистам Зверобой. Смеется
10:50 Судья выходит, чтобы принять решение
10:45 Прокурор не видит причин для отвода
10:41 Защита просит об отводе прокурора в заседании. "Прокурор, ты не прав" - говорит Зверобой
10:40 Прокурор говорит, что основной адрес следственных подразделений находится на бульваре Леси Украинки, поэтому и меру пресечения должны избирать в Печерском районе
10:35 Звербой пришла поддержать экс-нардеп Оксана Корчинская. На заседании она стоит у нее за спиной

10:32 Адвокат просит, чтобы подсудность дела определил апелляционный суд
10:25 У защиты Зверобой ходатайство. Адвокат просит рассматривать меру пресечения в Шевченковском райсуде, поскольку там находится орган досудебного расследования - следственный отдел, который ведет дело
10:24 Отводов пока нет
10:23 Маруся Зверобой говорит, что у нее есть 5-летний ребенок
10:20 Заседание началось
10:05 Перед заседанием волонтер также заявила, что просто пояснила Зеленскому, что, если он будет хамить военным, то его подорвут. "Это было мое предупреждение не как волонтера, а как военного. Я имею определенный стаж на фронте и знаю о чем говорю... Там нет ни одной прямой угрозы "Зеленский я тебя убью". Хоть он он очень нарывается. Иногда прямо очень хочется так сказать, но там (в видео - Ред.) не было".

09:55 Зверобой заявила, что ждет потерпевшего Зеленского в суде и что сегодня "военные будут судить Зеленского".

Loner

Well-Known Member
Маруся Звіробій
АГОНЬ АГОНЬ!!!! ЗЄЛЄНЬ, ВИ Ж ВКУРСІ ЩО Я НЕ ВОЛОНТЕР, ПРАВДА?

БУДУ РОЗНОСИТЬ В ХЛАМ! З БУДЬ ЯКОГО БОКУ ГРАТ!
Генпрокурор Рябошапка заявив, щось типу, я не маю права малювати картинки в своїх фантазіях про те, що могло би трапиться з Зеленським на фронті, бо мене, бач, читає багато людей (ну предположим тисяч сто) можуть заморочиться і втілить. І тому мене треба закрити десь. Тобто, коли Голобородько з аудиторією в кілька мільйонів, розстріляв верховну раду, то він нікого ні до чого не надоумив??? А цілком випадково Савченко з цілим арсеналом боєкомплектів, з записами конкретного плану дій вибуху у верховній раді і плануванням знищення 400 000 українців, зі співпрацею з Захарченком і це все на запису, вважається дамою з недостатньою базою доказів???
Виявляється, для ув'язнення достатньо обматюкать бубочку за розведення військ в Золотому, де, як ми і попереджували, тепер не тихо, а почалися серйозні бої! Тихо там було до розведення! Четверо поранених за минулий рік, а з моменту вашого розведення троє 200х і двадцятеро 300х і бойовики ЗАКРІПИЛИСЯ НА НАШИХ ПОЗИЦІЯХ, А НЕ ВІДІЙШЛИ!!!! Це ваш штаб ООС вам озвучив!!! Ах ви ж йобані підараси!!!! Ви нездатні воювати з серйозним суперником, сцикопіхота! Ви здатні лише обсираться з переляку і ховатися за спецслужбами, пресуючи тих, хто вам в очі на пальцях розкладе, чому саме ви є СЦИКОПІХОТА!

Я ВОЮЮ З РОСІЙСЬКИМИ ОКУПАНТАМИ НА МОЇЙ ЗЕМЛІ!
з 2014го року!!! ЦЕ ВОРОГ МОГО КАЛІБРУ! А ВИ, ЗЕЛЕНЕ БОЛОТО МІШАЄТЕСЬ В МЕНЕ ПІД НОГАМИ!

2014-2015 Командир 11 добровольчого батальйону ДУК ПС
2016-2017 199й навчальний центр десантно-штурмових військ
2017й бригада швидкого реагування НГУ
2018-2019 Окремий батальйон розвідки десантно-штурмових військ
Учасник бойових дій російсько-української війни
Контрактник, Маруся Звіробій.

Маю честі побільше як у ваших обісраних з переляку перед дрібною шелупонью офіцерів!

І ви ж с¥ки знаєте, що я не волонтер, правда?)) Від оцього послужного списку у вас під#ри і пригорає!
Чекаю вашого потерпілого чєтирєжди уклоніста в понеділок в суді, уйобки!
Якщо він не вибачиться Я БУДУ ЙОМУ ВИРОКОМ!

Loner

Well-Known Member
Гліб Бабіч с Marusya Zvirobiy.
4 ч.

Суд над Марусею Звіробій.

Крім того, що за доброю традицією слідство ДБР не надало суду купу документів, з'ясувалися зворушливі подробиці.

Щоб розглянути справу в самому справедливому Печерському суді, ДБР, що знаходиться в Шевченківському районі, взялося до маніпуляції, посилаючись на те, що на Лесі Українки у них є підрозділ міського ДБР, і він відноситься до Печерського району (що вже незаконно, бо справу веде управління).
Але тут з'ясувалося, що згідно з офіційними даними, за цією адресою не зареєстровано ЖОДНОГО підрозділу ДБР.А всі документи мають у грифі саме адресу у Шечвченковському районі.
Упс ...

Крім того, немає ніяких підстав, поданих слідством, що обставини справи дозволяють вести його силами ДБР.
Тому, що Маруся не підпадає ні під одну з категорій підслідності ДБР.
І взагалі все тримається на наказах звільненого Труби.
І ще сім кілограм порушень. Процесуального кодексу і здорового глузду.

Захист запросив відведення прокурора.

У перерві Маруся зачитала свідчення Зе. Всі були стурбованні за його життя.

Прокурор, звичайно, відведен не був.
Зате він почав говорити. Ще ніколи я не чув стільки сміху, під час виступу прокурора.
А вишенька на торті - то, що тепер статус військового це точно обтяжуюча обставина. Бо він може "сховатися на фронті" від слідства.
Бажання звинувачення - "особисте зобов'язання" і "нашийник" у вигляді приладу спостереження для Марусі.

Адвокати - красені. Вони не тільки перекреслили всі доводи звинувачення, а й поставив огорожу і аргументів, і хрест на спроможності слідства.
Аплодували часто. Наприклад, коли запропонували перевірити когнітивні здібності потерпілого Зеленського.

Ну, і Маруся, як зазвичай всипала перцю.

А після другої перерви, адвокати вказали на помилки, порушення і нестиковки майже в кожному докумнетов поданому звинуваченням.

Але суд ... повністю задовольнив вимоги обвинувачення.

Ніхто не знає, де взяти табличку "Цирк" для Печерського?

Loner

Well-Known Member
You must be registered for see images attach

Дефицит техники: Почему Украина будет покупать "Гвоздики" в Польше
К сожалению, Украина все еще не может полностью обеспечивать собственные вооруженные силы новой бронетехникой собственного производства

Весь мир Руслан Рудомський 10 травня 2018 10:00

УКРАЇНА ЗАКУПИЛА В ЧЕХІЇ ЩЕ 16 122-ММ САУ 2С1 «ГВОЗДИКА»
Опубліковано: 23 вересня 2019
190923 SAU 0Державна госпрозрахункова зовнішньоторговельна та інвестиційна фірма «Укрінмаш» у липні цього року закупила в чеської компанії Excalibur Army Spol.S.R.O. партію САУ 2С1 «Гвоздика».
Про це повідомляє Defense Express, посилаючись на відкриті дані оприлюднені на спеціалізованому ресурсу 52wmb.com, що відстежує експортно-імпортні операції.
Згідно з наданою інформацією, ДП ДГЗІФ «Укрінмаш» придбала в Чехії 16 одиниць (бувших у використанні) 122-мм самохідних артилерійських установок 2С1 «Гвоздика».
Загальна вартість бойової техніки склала 1,56 млн доларів (тобто приблизно 98 тис. доларів за одиницю – прим. ДЕ).
Нагадаємо, відповідно до даних, що були оприлюднені на офіційному сайті «Реєстру звичайних озброєнь ООН» (UNROCA - United Nations Register of Conventional Arms), у минулому році Україна придбала у Чехії 40 одиниць 122-мм САУ 2С1 «Гвоздика».

Про відсутность альтернативного технологічного рішення

Серійне виробництво почалося в 1971 році і завершилось наприкінці 1991 року, крім СРСР, САУ 2С1 випускалася за ліцензією в Польщі з 1971 року й Болгарії з 1979 року. В процесі випуску польський варіант «Гвоздики» зазнав змін. Варіант 2С1М Goździk мав дизельний двигун SW680T.

Зверху