ПРОТИСТОЯННЯ... [блог новин в УКРАIНI та свiтi]

Loner

Well-Known Member
You must be registered for see images attach

Билядъ... мне кажется, что я сплю. Готовы реинтегрироваться с боевиками ОРДЛО, а мешают националисты. И это заявляет
официально полковник Украинской армии?! Ни х.я себе "диспозиция изменилась"
You must be registered for see images

Поздравляю! Вы зробылы це разом!

ЗЫ Ну телеканал "ПиЗвезда" в центре Киева сегодня - это так, вишенка на торт.

Loner

Well-Known Member
"Он сложный человек". Зеленский подтвердил, что пожал руку Путину

23:46,

Президент Украины Владимир Зеленский в эфире политического ток-шоу канала "1+1" "Право на власть" рассказал, какое впечатление на нормандском саммите в Париже на него произвел глава Кремля Владимир Путин.
По словам Зеленского, российский лидер - сложная личность.
"Мы течении восьми часов смотрели друг в другу в глаза. Я чувствовал поддержку со стороны госпожи Меркель и господина Макрона. То, что я увидел и понял - это непростой, сложный человек. Я все не скажу, это будет моя стратегия на другую встречу, но я точно понял, что у нас начался диалог", - констатировал президент.
Он не уверен, что сближение будет происходить быстро, однако уверен: главное, что диалог начался.
Затем Зеленский рассказал, что подал Путину руку.
"У нас сильная позиция. Да, я подал ему руку. А как можно без этого начать диалог, решать какой-либо вопрос? Когда у меня был первый звонок к президенту Российской Федерации, у нас была первая задача вернуть наших моряков. И такой вопрос был: "А ты будешь с ним здороваться?" А как по-другому? Я должен просто позвонить ему и сказать: "Эй, возвращай моряков?" Если нам вернут нашу землю, я могу и 10 раз, и сто раз пожать ему руку. Я готов на это ради результатов", - заявил Зеленский.

Loner

Well-Known Member
"У вас в квартире газ, а у нас газопровод". Зеленский рассказал, к какому компромиссу по газу придут Украина с Россией

23:53,

Президент Владимир Зеленский в эфире ток-шоу "Право на власть" признался, что предложил президенту России Владимиру Путину газовый компромисс на 10 лет.
"Мы об этом говорили, я вижу, что сейчас все настроены на то, чтобы подписать договор. Главный вопрос – это сроки подписания документов. Россия сначала предложила нам 1 год, мы предложили 10 лет. Потом нам предложили три года, и мы предложили компромисс… 10 лет. Думаю, мы подпишем договор о транзите, Украине очень нужны деньги. Это экономический вопрос", - сказал президент Украины.

Loner

Well-Known Member
Полковник Ноздрачев извинился за слова о реинтеграции с военными России на Донбассе и готов понести наказание. Видео

07:55,

Начальник Управления гражданско-военного сотрудничества ВСУ, , который вчера, 12 декабря заявил о возможности "реинтегрироваться" с российскими военными на Донбассе, уже дезавуировал свои слова и принес извинения за подобные утверждения.
Об этом Алексей Ноздрачев высказался на видео, которое разместил в Facebook.
"Уважаемые военнослужащие, ветераны, украинцы! Во время круглого стола, я допустил большую ошибку - некорректно высказавшись в отношении ветеранов и военнослужащих, выполняющих задачи в борьбе с российской агрессией.
Я откровенно ошибся в своих высказываниях и прошу мне простить эту ошибку. Я совершенно не высказывал мнение руководства Вооруженных Сил Украины, это моя вина и я ее осознаю. Что касается меня и моих действий, то начальником Генерального штаба - Главнокомандующим Вооруженных Сил Украины назначено служебное расследование. Я готов понести наказание.
Моя личная позиция патриотическая и подтверждена действиями с первых дней войны. Сказанное мной не является отражением того, что я хотел донести. Мне обидно за это. Прошу извинения", - заявил Ноздрачев.

Видео: facebook.com/nozdrachov.alex
Напомним, что во время круглого стола в "Укринформе" на тему "Национальная устойчивость: новые подходы в решении старых проблем" в частности обсуждалось, как преодолеть конфликт и реинтегрировать население Донбасса.
И вот что по этому поводу заявил полковник Алексей Ноздрачев.
"Вопрос реинтеграции - это вопрос в первую очередь безопасности. Я вас хочу заверить, что военные россияне, которые против нас воевали и продолжают воевать, и даже те военные, которые есть в формированиях Донецкой и Луганской областей, если будет принято решение политическое и имплементировано, они реинтегрируются очень быстро. Потому что все-таки кроме национальной идеи существуют военные традиции. И найти общий язык военным россиянам и военным украинцам, даже если они были врагами, можно", - сказал Ноздрачев.
Однако, по его словам, есть проблема с реинтеграцией ветеранов и праворадикалов.
"Но не забывайте, что существуют праворадикальные движения, которые государством не контролируются (не будем вдаваться в детали). Берем общую картинку: праворадикализм сейчас выпущен бесконтрольно и нет (кроме специальных служб) государственной политики относительно реинтеграции именно этих ветеранов (а иногда не всегда ветеранов, а иногда не всегда людей, которые беспокоятся о безопасности государства) к государственной политике и реинтеграции к инициативам", - добавил полковник.

Loner

Well-Known Member
Ранкове зведення з фронту на 07:00 13 грудня 2019 року
07:04 - 13.12.2019

Російська Федерація знову не виконує взяті на себе зобов’язання щодо сталого припинення вогню відповідно до прийнятого підсумкового комюніке на переговорах лідерів «Нормандської четвірки» у Франції.

12 грудня збройні формування Російської Федерації 8 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстрілював позиції Об'єднаних сил з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї. Фіксувався також вогонь з гармат БМП.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "СХІД" російські окупаційні війська здійснили 5 обстрілів:
біля Авдіївки – з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї;
тричі неподалік Павлополя – з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів;
поблизу Широкиного – з автоматичних гранатометів, кулеметів великого калібру та іншої стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "ПІВНІЧ" зафіксовано 3 ворожих обстріли:
біля Південного – з ручних протитанкових і підствольних гранатометів та стрілецької зброї;
неподалік Кримського – з озброєння БМП-1, гранатометів різних систем, кулеметів великого калібру та іншої стрілецької зброї;
поблизу Новолуганського – з РПГ, СПГ та великокаліберних кулеметів.

Вчора, 12 грудня, втрат внаслідок обстрілів серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано.

З початку цієї доби російські окупаційні війська з РПГ, підствольних гранатометів та стрілецької зброї вели вогонь неподалік Мар'їнки. Втрат з нашого боку не було.

Loner

Well-Known Member
Зеленський відповів, коли закінчиться епоха бідності в Україні
05:37, сьогодні

Президент України Володимир Зеленський в ефірі програми "Право на владу" 12 грудня заявив, що епоха бідності закінчиться ще за його каденції.
Ведуча програми "Право на владу" Наталія Мосейчук запитала в українського президента: "Коли ж закінчиться епоха бідності?" Адже про це мовилося у програмі, з якою Зеленський ішов на вибори 2019 року.
Це буде ще за моєї каденції. Ми це робимо крок за кроком,
– відповів Зеленський.
І додав: "Ми ухвалили багато законів, пов’язаних з детінізацією економіки, демонополізацією, деолігархізацією. Це поповнюватиме бюджет. Кожен повинен платити в цій країні податки. Бо звідки брати пенсії, заробітну плату?"
"Зараз важлива соціальна місія нашої команди – коли немає грошей, а треба збільшити мінімальні пенсії", – наголосив Зеленський. Так він пояснив, на якому саме етапі перебуває команда президента на шляху до подолання бідності.

Loner

Well-Known Member
Брифінг прес-центру Об’єднаних сил - 14.12.19
18:30 - 14.12.2019

Російська Федерація продовжує ігнорувати взяті на себе щодо сталого припинення вогню відповідно до прийнятого підсумкового комюніке на переговорах лідерів «Нормандської четвірки» у Франції.
Так, впродовж поточної доби, збройні формування Російської Федерації 5 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв наші підрозділи із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем та кулеметів великого калібру. Зафіксовано також вогневу активність ворожих снайперів.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "СХІД" російські окупаційні війська здійснили 3 обстріли позицій Об'єднаних сил:
біля Пісків – зафіксовано снайперський вогонь;
неподалік Авдіївки – з ручних протитанкових гранатометів та кулеметів великого калібру;
поблизу Павлополя – з РПГ, автоматичних гранатометів та стрілецької зброї.
2 обстріли позицій українських захисників зафіксовано у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "ПІВНІЧ":
неподалік Новолуганського – з мінометів калібру 82 мм, автоматичних гранатометів і великокаліберних кулеметів;
біля Зайцевого - з РПГ та автоматичних гранатометів.
Сьогодні, 14 грудня, внаслідок підступних обстрілів противником загинув військовослужбовець Об'єднаних сил, ще один наш захисник отримав поранення.

СИТУАЦІЯ НА ДІЛЯНКАХ РОЗВЕДЕННЯ СИЛ ТА ЗАСОБІВ

На ділянці розведення №1 ситуація залишається стабільною. Режим ТИША дотримується. Перевезення населення між відновленим мостом та КПВВ "Станиця Луганська" здійснюється автобусом та двома електромобілями. Перевезено 2378 пасажирів. Представники ДСНС України щоденно, з обох боків дороги, проводять обстеження місцевості на наявність вибухонебезпечних предметів. Співробітники Міжнародного комітету Червоного Хреста, у разі потреби, надають людям медичну допомогу.
На ділянках розведення №2 та №3 обстановка стабільна. тривають заходи щодо дотримання режиму ТИША.
Однак, збройні формування Російської Федерації в окремих районах Донецької та Луганської областей щоденно відмовляють міжнародним спостерігачам у доступі до тимчасово окупованих територій. Окрім того, і до ділянок розведення сил і засобів.
За даними звіту СММ ОБСЄ представники російських окупаційних військ затримали патруль Місії на блокпосту приблизно за 2,5 км на північ від ділянки розведення в районі населеного пункту Петрівське (непідконтрольний урядові, 41 км на південь від Донецька) та дозволили патрулю Місії проїхати лише після 20 хвилин очікування.

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ

13 грудня збройні формування Російської Федерації 10 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв позиції підрозділів Об'єднаних сил із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї. Зафіксовано і ворожий вогонь з озброєння БМП.
Тим самим Російська Федерація систематично не виконує взяті на себе зобов’язання щодо сталого припинення вогню відповідно до прийнятих рішень на переговорах лідерів «Нормандської четвірки» у Франції.
Факти ворожого вогню було зафіксовано неподалік Новолуганського, Мар'їнки, Павлополя, Красногорівки, Луганського, Миронівського, ам’янки, Березового та Кримського.
Упродовж минулої доби, 13 грудня, бойову травму внаслідок обстрілів отримав один військовослужбовець Об’єднаних сил.
Вчора, представниками Національної поліції України та військовослужбовцями Національної гвардії України зі складу Об'єднаних сил серед цивільного населення розкрито 1 вбивство, 2 факти тяжких тілесних ушкоджень, 4 крадіжки, 1 шахрайство, 1 незаконне заволодіння транспортними засобами, 3 факти незаконного зберігання вогнепальної зброї та боєприпасів та 13 фактів незаконного обігу наркотичних засобів.
Через контрольні пункти в'їзду-виїзду на контрольовану Об'єднаними силами територію в'їхали 19242 особи та 2312 транспортних засобів. У зворотному напрямку лінію зіткнення перетнули 20526 осіб та 2486 транспортних засобів.
В пропуску через лінію розмежування, з різних причин, було відмовлено 37 особам.
Військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи в районі проведення операції працюють у режимі "Жовтий", який введено 28 жовтня 2019 року.
Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до адекватного реагування на будь-які підступні та провокаційні дії противника.

Loner

Well-Known Member
МВФ потребовал разрешить продажу земли и не возвращать Приватбанк Коломойскому - Смолий

23:39,

Глава правления Яков Смолий заявил, что основными условиями Международного валютного фонда для подписания новой кредитной программы с Украиной являются принятие законов о запрете возвращение обанкротившихся банков бывшим владельцем и о рынке земли. Об этом сообщает .
Условия МВФ Смолий озвучил во время представления решения НБУ по учетной ставке.
"Остались незначительные технические моменты, практически. В первую очередь - закон о невозможности возвращения банков на рынок, если они находятся в стадии ликвидации в Фонде гарантирования. Второе - это создание единых юридических лиц налоговой и таможенной службы и такой вопрос, который очень плодотворно обсуждался: оборот земель сельскохозяйственного назначения", - сказал Смолий.
Руководитель НБУ отметил, что от Украины требуют принять закон о недопущении возвращения на рынок банков-банкротов из-за того, что в последнее время на Нацбанк подают в суды владельцы обанкротившихся финансовых учреждений. Самый известный судебный процесс - с бывшими владельцами Приватьанка. В новом законе будет предусмотрен запрет на возвращение этого банка Игорю Коломойскому.
Смолий спрогнозировал, что совет директоров МВФ вряд ли утвердит новую кредитную программу с Украиной до конца 2019 года. Решение примут в течение первого квартала 2020 года.

Зверху