ПРОТИСТОЯННЯ... [блог новин в УКРАIНI та свiтi]

Loner

Well-Known Member
Зеленский предложил отложить запуск рынка электроэнергии на год - Герус

19:32,


Законопроект президента Украины Владимира Зеленского №10376 относительно изменений в закон "О рынке электрической энергии" предусматривает – на 1 июля 2020 года. Об этом сообщил представитель главы государства в правительстве Андрей Герус в Facebook.
"К сожалению, за два года не была проделана соответствующая работа по подготовке к новому рынку. Поэтому, чтобы предотвратить резкий рост тарифов и кризисные явления на рынке электроэнергии, был инициирован перенос запуска новой модели рынка в год. А вместе с ним разработка и воплощение в жизнь помесячного плана подготовки к соответствующим изменениям", – написал он.
Он также напомнил, что помимо данного проекта закона, глава государства внес в парламент законопроект относительно возобновления "зеленого" тарифа для наземных домашних солнечных электростанций (СЭС) мощностью до 30 кВт. Оба проекта закона обозначены как неотложные.
You must be registered for see images
 

Loner

Well-Known Member
Прес-центр ООС - 10.06.19

19:14 - 10.06.2019

Від початку доби ворог п’ять разів порушив режим припинення вогню. Збройні формування Російської Федерації обстрілювали позиції наших підрозділів із застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 мм, а також із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування "Схід" противник здійснив чотири обстріли позицій Об'єднаних сил, з них:
двічі в районі села ВОДЯНЕ, з напрямку ПІКУЗИ та УЖІВКА – з великокаліберного кулемету;
ПИЩЕВИК, з напрямку населеного пункту ВЕРХНЬОШИРОКІВСЬКЕ – зі станкового протитанкового гранатомету;
поблизу НОВОТРОЇЦЬКОГО, зі сторони населеного пункту ДОКУЧАЄВСЬК – з гранатометів та стрілецької зброї.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування "Північ" противник здійснив один обстріл позицій Об'єднаних сил:
в районі населеного пункту ЗАЙЦЕВЕ, з напрямку ГОЛЬМІВСЬКИЙ - з мінометів калібру 120 мм.
Внаслідок ворожих обстрілів втрат серед українських військовослужбовців немає. На обстріли з боку збройних формувань Російської Федерації наші підрозділи дали адекватну відповідь, втрати противника уточнюються.
За минулу добу збройні формування Російської Федерації 26 разів порушили режим припинення вогню. З них вісім разів – із застосуванням заборонених Мінськими угодами 122 мм артилерії, а також мінометів калібру 120 та 82 мм. Противник також обстрілював наших захисників з озброєння бойових машин піхоти, протитанкових ракетних комплексів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Факти порушень режиму тиші зафіксовано поблизу населених пунктів НОВООЛЕКСАНДРІВКА, ВЕРХНЬОТОРЕЦЬКЕ, АВДІЇВКА, ЗАЙЦЕВЕ, ВОДЯНЕ, ГНУТОВЕ, ТАЛАКІВКА, ПАВЛОПІЛЬ, НЕВЕЛЬСЬКЕ, БЕРЕЗОВЕ, НОВОЛУГАНСЬКЕ, ПІЩЕВИК та ПІСКИ.
9 червня представники Національної поліції України та Національної гвардії України зі складу Об'єднаних сил розкрили 5 фактів пов'язаних з незаконним поводженням з наркотичними засобами, 1 крадіжку. За підозрою в участі у складі збройних формувань Російської Федерації затримано та передано до правоохоронних органів 2 особи. Виявлено 31 адміністративне правопорушення.
Вчора через контрольні пункти в'їзду-виїзду на контрольовану Об'єднаними силами територію в'їхали близько 18700 осіб та майже дві з половиною тисячі транспортних засобів. 16500 осіб та 2100 транспортних засобів перетнули лінію зіткнення у зворотному напрямку. Прикордонними нарядами спільно з представниками Державної фіскальної служби України зі складу Об'єднаних сил виявлено 5 документів виданих окупаційною владою "лнр/днр".

Військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи в районі проведення операції працювали у штатному режимі. Суспільно-політична та гуманітарна обстановка залишається під контролем Об'єднаних сил.
 

Loner

Well-Known Member
Україна вже запасла на 20% більше газу, ніж торік

15:35 - 10.06.2019

Запаси природного газу в підземних сховищах станом на 10 липня 2019 року становлять 12,050 мільярдів кубометрів - цей обсяг на 20% (на 1,967 мільярдів кубометрів) перевищує показник попереднього року.
Про це повідомляє прес-служба АТ «Укртрансгаз» у Facebook.
Як зазначили у компанії, за першу декаду червня середньомісячний обсяг закачування становив 72 млн куб. м. У цілому за тиждень, у період із 3 по 10 червня, обсяг газу в ПСГ збільшився на 5,1% (на 592 млн куб. м ).
Нагадаємо, що побоювання повного припинення російським «Газпромом» транзиту газу територією України з січня 2020 року змушують нашу країну увійти в зиму з більш високими, ніж зазвичай, запасами у підземних сховищах газу.
Раніше глава НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв вже заявив про плани накопичення до листопада 2019 року близько 20 млрд куб. м газу, що на 3-4 млрд куб. м більше практики останніх років.
Це пов'язано з тим, що відсутність імпорту та транзиту газу з боку РФ по ГТС України змусить країну почати його реверс із заходу країни, де розташовані найбільші по ємності сховища, на схід.
За словами виконавчого директора «Нафтогазу» Юрія Вітренка, у разі припинення РФ транзиту газу через ГТС України тільки половина з наявних потужностей на західному кордоні країни (Словаччина - 42,5 млн куб. м/добу, Угорщина - 19,5 млн куб. м/добу, Польща - 6,4 млн куб. м) зможуть бути задіяні для імпорту газу з боку Європи, оскільки не всі вони є безперервними.
Україна вже більше трьох років (з 26 листопада 2015 року) не імпортує природний газ за контрактом з ПАТ «Газпром» (РФ), закуповуючи ресурс виключно на своєму західному кордоні.
 

Loner

Well-Known Member
"Зеленский так шутит?": в России обиделись на Украину за срыв отвода вооружений на Донбассе
10 июня 2019, 19:39

В Москве убеждены, что Зеленский продолжает политику своего предшественника Петра Порошенко.
Нарушение запланированного на 10 июня отвода военных сил и средств на Донбассе свидетельствует о том, что позиция Украины в отношении минского процесса остается прежней, заявил директор Центра политический конъюнктуры Алексей Чеснаков, который считается близким к Владиславу Суркову.
"Очередной отказ украинцев обеспечить разведение сил в Станице Луганской подтверждает, что возврат Леонида Кучмы в контактную группу является признаком того, что президент Украины Владимир Зеленский продолжает политику своего предшественника Петра Порошенко. Опять старый сценарий - Кучма громогласно призывает к разведению, украинская армия делает несколько выстрелов. И это используется как предлог для отказа отводить украинские войска", - отметил Чернаков, передает .
Чеснаков добавил, что подобная ситуация уже была много раз.
"Что это? Зеленский так шутит? Не смешно. К тому же, это плагиат. Все это уже было много раз. Новый президент Украины не только тексты выступлений списывает у Порошенко, но и план саботажа минского процесса", - резюмировал Алексей Чеснаков.
Ранее стало известно, что Леонид Кучма в Минске предложил .
 

Loner

Well-Known Member
Ранкове зведення з фронту на 07:00 11 червня 2019 року

07:01 - 11.06.2019

10 червня збройні формування Російської Федерації 17 разів порушили режим припинення вогню.З них сім разів– із застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 та 82 мм.Противниктакож обстрілював наших захисників згранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів тастрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник 12 разівобстріляв позиції Об'єднаних сил:
шість разів ВОДЯНЕ – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;
ОПИТНЕ – з мінометів калібру 120 мм та 82 мм;
район населеного пункту ПІСКИ – з 82 мм мінометів;
населений пункт МАР'ЇНКА – з мінометів калібру 120 мм;
ШИРОКИНЕ – стрілецька зброя;
околиці НОВОТРОЇЦЬКОГО – з гранатометів та стрілецької зброї;
ПИЩЕВИК – станковий протитанковий гранатомет.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" позиції наших захисників були обстріляні п’ять разів:
ЗАЙЦЕВЕ – з мінометів калібру 120 мм;
СВІТЛОДАРСЬК – 120 мм міномети, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети;
район населеного пункту ПІВДЕННЕ – з мінометів калібру 82 мм, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети;
поблизу НОВООЛЕКСАНДРІВКИ – гранатомети;
околиці НОВГОРОДСЬКОГО – міномети калібру82 мм, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети;
Внаслідок ворожих обстрілів втрат серед українських захисників немає. На кожний обстріл противник отримав адекватну відповідь з озброєння, що не суперечить Мінським домовленостям.
За даними розвідки 10 червня двох окупантів було поранено.
Від початку поточної доби ворог обстріляв позиції Об'єднаних силдва рази.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування "Схід" ворог здійснив два обстріли позицій українських захисників:
поблизу населеного пунктуВОДЯНЕ– стрілецька зброя;
ПІСКИ – автоматичні гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецька зброя.

Об'єднані сили надійно контролюють противника на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому умов припинення вогню.
 

Loner

Well-Known Member
СБУ розкрила подробиці присвоєння екс-юристові студії «Квартал 95» звання лейтенанта

10:53 - 11.06.2019

СБУ розкрила подробиці присвоєння екс-юристові студії «Квартал 95» звання лейтенанта
Голова Служби безпеки України Василь Грицак присвоїв військове звання лейтенант своєму першому заступнику Івану Баканову одночасно із прийняттям останнього на військову службу у СБУ.
«Військове звання лейтенант присвоєно наказом Голови Служби безпеки України одночасно з прийняттям Баканова І.Г. на військову службу у Службу безпеки України за контрактом осіб офіцерського складу», – сказано у відповіді на запит.
Повідомляється, що відповідно до наданого військового квитка Баканов І.Г перебував на обліку в Дзержинському районному військовому комісаріаті Дніпропетровської області, мав військове звання рядовий запасу.
Зазначається, що відповідно до ч.2 ст. 20 Закону про військову службу за контрактом осіб офіцерського складу у СБУ приймаються громадяни України з числа військовозобов’язаних, які мають вищу освіту за освітньо-кваліфікаційним рівнем підготовки не нижче бакалавра, що відповідає профілю службової діяльності, і не досягли граничного віку перебування на військовій службі осіб офіцерського складу.
Також повідомляється, що відповідно до пп «в» п. 27 Положення про проходження військової служби військовослужбовцями СБУ військове звання лейтенант присвоюється військовослужбовцям, військовозобов’язаним, які мають вищу освіту за освітньо-кваліфікаційним рівнем не нижче спеціаліста, споріднену з профілем службової діяльності, під час атестування до офіцерського складу.



 

Loner

Well-Known Member
"Этот Томос мы не принимаем". Филарет отказался от автокефалии украинской церкви

12:35,


Глава УПЦ КП и "почетный патриарх" ПЦУ Филарет заявил, что не принимает Томос Вселенского патриарха Варфоломея, поскольку до получения не был ознакомлен с его содержанием. Такое заявление Филарет сделал на "форуме украинской интеллигенции", передает .
"Этот Томос мы не принимаем (очевидно, УПЦ КП - прим. ред.), потому что мы не знали содержания Томоса, который нам дали. Если бы мы знали содержание, то 15 декабря не голосовали бы за автокефалию. Потому что нам не нужно переходить из одной зависимости в другую", - заявил Филарет.
По мнению священнослужителя, Московский патриархат служит интересам Москвы, а ПЦУ служит грекам."А кто будет служить Украине?" - спросил Филарет.
 

Loner

Well-Known Member
В Киеве сообщили о минировании Конституционного суда, где решается судьба роспуска Рады

12:22,


Сегодня, 11 июня, неизвестный сообщил о минировании Конституционного суда, где сегодня пытаются . Об этом сообщают журналисты "Страны" с места событий.
Как сообщили охранники суда, неизвестный позвонил напрямую в суд и сообщил о минировании. На данный момент проводится проверка на предмет наличия взрывчатки. "В здании по этажам ходят кинологи с собаками. Эвакуации людей не производили", - сообщает корреспондент "Страны".
В здание Конституционного суда никого не впускают. Несмотря на сообщение о минировании, заседание продолжилось (по состоянию на 11:45). Вокруг здания много автобусов и военных. Охрану порядка обеспечивают с десяток полицейских.

Как сообщала "Страна", Конституционный Суд начал , однако представитель Рады в КС сообщил, что принятие решения КС по иску о конституционности роспуска парламента во вторник не будет.
4 июня Конституционный Суд решил безотлагательно в устном режиме рассмотреть дело о конституционности указа Зеленского о роспуске Рады и назначении внеочередных парламентских выборов на 21 июля. Под суд стягиваются .
Впрочем, у суда много киевлян, которые пришли поддержать президента Владимира Зеленского. Представитель президента Владимира Зеленского в Конституционном Суде Федор Вениславский уверен, что нет никаких оснований для признания указа о роспуске Верховной Рады неконституционным.
 
Зверху