ПРОТИСТОЯННЯ... [блог новин в УКРАIНI та свiтi]

Loner

Well-Known Member
С 1 января в Украине значительно подорожает телевидение
24 декабря 2018, 17:55

С 1 января 2019 года в Украине значительно подорожают услуги платных телевизионных сервисов, включая кабельное телевидение, IPTV и другие технологии.
Об этом сообщила Ассоциация правообладателей и поставщиков контента, пишет .
Согласно данным Государственной службы статистики за первое полугодие 2018 года, средний объем реализованных услуг на одного абонента кабельного телевидения, в том числе цифрового, в Украине сейчас составляет около 72 грн.
Абонентская плата может вырасти на 15–40% в зависимости от региональных особенностей, набора телевизионных каналов, различных экономических показателей деятельности провайдеров, говорят в ассоциации. Минимальные тарифы за доступ к пакетам только с украинскими телеканалами после повышения могут составлять примерно 56–70 грн, в зависимости от благополучия региона.
Но, скорее всего, тарифы будут выше, поскольку провайдерам приходится тратить значительные средства на закупку прав на ретрансляцию иностранных развлекательных телеканалов, чтобы заинтересовать абонента и создать дополнительную ценность телевизионной услуги в сравнении с бесплатной эфирной цифрой.

Loner

Well-Known Member
Лукашенко відмовився називати Московію братньою державою
19:59 - 24.12.2018

You must be registered for see images

Президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував не називати Московію братньою державою.
Про це він заявив на нараді з актуальних питань співробітництва з Москвою, сайт президента Білорусії.
Лукашенко додав, що Росія є ключовим зовнішнім партнером для Білорусії. Президент зазначив, що Росія відкинула всі пропозиції Білорусії щодо цін на газ і компенсації за податковий маневр.
"Я вже не кажу братньою державою, тому що, як мене інформують, в Росії це не сприймається. Нібито прийшли нові люди, яким це поняття неприйнятно. Що ж, будемо партнерами", - сказав ін.
"І на вищому державному раді, і на союзному Радміні, і в двосторонньому форматі підписано багато угоди. На жаль, як я часто кажу, не всі вони виконуються", - зазначив Лукашенко.

d324co

Well-Known Member
Ну звiсно, а яку статтю ви вiд ольгиньского бота чекали ? Мало грошви вiдстiбнули
тому вже доводиця нiчим не гребувати. А зараз з'явився гарний привiд витерти бруд
нi черевики об тему та ii наповнювача.
Це у вас гарно вийшло. Аплодую.
То я не про Ваш допис, а про ту статтю, що Ви процітували . Бо прочитав її вранці і вже хотів сам процітували, але перечитав раза три та не зміг в'їхати. Та ї досі не в'їхав.

Loner

Well-Known Member
«Я хотел бы получить ответ»: обозленный Лукашенко сообщил о срыве договоренности с РФ
,

Президент Беларуси Александр Лукашенко сообщил, что Российская Федерация отказывается выплачивать Минску компенсацию за проведение в РФ налогового маневра в нефтяной отрасли, передает . Как передает пресс-служба Лукашенко, потери Беларуси в ближайшие годы составят 10,5 миллиарда долларов. «И мне лично, и правительство это не отрицало, было жестко обещано: «Мы (Россия) никогда не пойдем на ухудшение экономической ситуации в Беларуси, и мы компенсируем потери от налогового маневра». Это были обещания. Мы понимали и готовы были вести переговоры», — рассказал Лукашенко.
«И потом вдруг все остановилось. Я хотел бы получить ответ на вопрос: почему остановились эти переговоры?», — добавил президент Беларуси. В то же время Лукашенко также сообщил, что вопрос о цене на газ до сих пор не решен. «В середине этого года мы должны были начать и закончить к концу года вопросы по ценам на газ (мы в Питере договаривались с Владимиром Владимировичем), решить нефтяные вопросы в связи с налоговым маневром в Российской Федерации. Однако на все наши предложения Россия не пошла, и эти сроки фактически сорваны», — отметил Александр Лукашенко.

Loner

Well-Known Member
Скасування «по батькові»: українці вибухнули у соцмережах. А як ви вважаєте?

В Україні можуть “зникнути” по батькові громадян. Багато людей просять владу скасувати використання по батькові, вважаючи його пережитком СРСР. Експерти впевнені, що без по батькові цілком можна обходитися, тому що, крім імені та прізвищ, в базах даних фіксується дата народження.
Сьогодні вписувати в паспорт по батькові – умова обов’язкова. Людина має право поміняти ім’я або прізвище, але відмовитися або поміняти по батькові вона не зможе.
Європейські країни по батькові в зверненнях не вживають. Скасувати по батькові і в Україні пропонує політик Валерій Пацкан, заспокоюючи, що скасування абсолютно не призведе до плутанини і хаосу.
Консультант з питань ризиків і безпеки Євген Лауер на своїй сторінці в Facebook написав, що не розуміє, навіщо в Україні досі існують по батькові.
Багато українських політиків уже перейшли на звернення “пан – пані”. Нерідко таке звернення звучить в стінах Верховної Ради. Однак, поки це питання не вирішене на законодавчому рівні, позбутися по батькові в документах не вийде.
Думки українців розділилися. Одні згодні, що давно пора “вилучити” з документів по батькові, інші не згодні з такою точкою зору.
“Я согласна! Когда мне говорят Константиновна, хочется просто грохнуть обращающегося) хотя ж знаю, что из уважения”,
“А що поганого, що ви ідентифікуєтесь по батькові ? Це наша традиція. (До речі, не моськовська, а київських князів.) В деяких народностей і десятки предків до призвіщ приєднують – це культурний тренд”,
“Традиції потрібно зберігати ті, які мають сенс у собі, а не ускладнювати собі життя, яке і так не є простим”,
“А мне приятно. Я дочь отца своего. Виктория Евгеньевна. Можете не любить, но жалуйте”,
“Полностью согласен, но Петрович это святое…”,
“Я не вживаю давно по батькові) звертаюся пані/пан”,
“Я не погоджуюсь з такою точкою зору. На побутовому рівні дуже часто звертаючись до достойного сина не менш достойного батька, називають його Миколайовичем, опускаючи саме ім”я. Це прояв поваги до батька, у якого такий син, чи то донька. Звернення “пан” чи “пані” дуже гарне. Дуже поширене в західних регіонах країни, поступово приживається і на решті території. Втім, одне чи інше звернення має право на існування, вони існують поряд і одне одному – не заважають”, – коментують українці ініціативу про скасування по батькові.
Нагадаємо, в МВС планують дещо змінити систему реєстрації громадян, іменовану пропискою. Таким чином спробують відсторонитися від радянської системи. Українцям же стане на порядок простіше зареєструватися за місцем проживання.
Також повідомлялося, що українці й досі мають проблеми з використанням нових пластикових ID-паспортів, які мають замінити старі паспорти у вигляді книжки. Ці проблеми можуть виникнути, наприклад, під час перетину кордонів з державами для в’їзду в які допускається мати лише внутрішній паспорт громадянина України.

Loner

Well-Known Member
Будуть штрафувати: Українців чекає ще один «комунальний сюрприз»

Як передають , про це пише .

Нововведення передбачають наступне:
— українці платитимуть штраф за прострочення платежів;
— буде введена абонентська плата на комунальні послуги (платіжки будуть складатися з двох частин: постійної і змінної; постійну доведеться платити навіть в тому випадку, якщо ви на все літо виїхали з міста і ні разу не користувалися ні водою, ні світлом, ні тим більше опаленням);
— українці будуть зобов’язані впускати в квартиру комунальників;
— комунальникам дозволять відключати послуги за борги;
— комунальники будуть оштрафовані за відключення послуг без причини;
— українці зобов’язані будуть через півроку після вступу закону вибрати постачальника комунальних послуг і модель роботи (кожен укладає договір сам; один управитель укладає договір від імені всіх мешканців; ОСББ укладає угоду від імені всіх мешканців).
Розмір штрафу складе всього 0,01% боргу. У свою чергу платіжний максимум прив’язали до мінімальної зарплати.
Розмір абонентської плати буде визначатися за формулою:
мінімальна зарплата × 2,58 × коефіцієнт витрати,
коефіцієнт витрати: гаряча вода і тепло — 0,004; холодна вода — 0,0035; вивезення сміття — 0,0015.
У 2019 максимальна абонплата на тепло і гарячу воду складе 43 грн, на холодну воду — 37,6 грн і на вивезення сміття — 16,1 грн.

Loner

Well-Known Member
Савченко отличилась резким заявлением о Тимошенко: «Это самое беспощадное существо»

Внефракционный депутат Верховной Рады Надежда Савченко, ныне находящаяся под арестом, в интервью изданию «Гордон» заявила, что до того, как начать политическую карьеру, никогда не знала лично лидера партии «Батькивщина» Юлию Тимошенко, а также выразила гнев в адрес Тимошенко, передает .
«Я видела Юлию Владимировну на всех площадях и революциях. Я никогда не была знакома с ней лично, даже тогда, когда видела ее, стоя в первых рядах на акциях «Украина без Кучмы», когда мне было еще 19 лет, или когда держала оцепление на Майдане в 2014 году, когда она была на сцене в инвалидной коляске», – заверила Савченко.
«Я, Надежда Савченко, в качестве избирателя, а не политика, имею право! О Тимошенко как президенте. Это самое хладнокровное, наиболее беспощадное, самое лукавое существо, которое мне приходилось видеть в жизни», — добавила Савченко.

Loner

Well-Known Member
У Реви пропонують збільшити тривалість робочого дня до 12 годин і ввести поняття “ненормована робота”

В Україні пропонують на 4 дні збільшити відпустку. Крім того, за умови підписання відповідного договору, збільшити тривалість робочого дня до 12 годин.
За додаткові години обіцяють доплачувати.
Згідно з проектом нового Кодексу законів про працю в колективних договорах дозволять збільшувати робочий день. Його прийняли в першому читанні.
Також пропонують ввести поняття “ненормована робота”. За кожну додаткову годину роботи працівник отримуватиме окрему плату.
Очікується, що працівник буде отримувати за кожну додаткову годину роботи потрійну оплату. Це стосується випадків, коли за рік він матиме більше 120 робочих годин понаднормово.
“Уже зараз на багатьох підприємствах українці працюють довше восьми годин. Також є роботи, які неможливі за графіком. З одного боку, таке нововведення дозволить узаконити ситуацію, ка вже склалася. З іншого – дасть можливість заробляти більше”, – говорить експерт ринку праці Олександр Білоус.

Loner

Well-Known Member
Украинцы требуют убрать из оборота «копеечные» гривны

На сайте Администрации президента Украины Петра Порошенко разместили петицию, в которой призывают главу государства изъять из оборота новые металлические монеты номиналом один и две гривны, передает .
В частности, аргументируя такую позицию, инициаторы петиции говорят, что новые монеты легко терять и не замечать, так как они очень похожи на 1 и 2 копейки. «Когда их держишь в руке, становится грустно, потому что начинаешь осознавать, что сделали с твоей Родиной. Гривна — это не только деньги, это гораздо больше, это символ государства, благополучия и даже нашей жизни. Такое издевательство недопустимо «, — говорится в петиции. Петиция была создана 20 декабря и набрала 24 подписи, при необходимых 25 000. Сбор голосов продлится еще 87 дней.
Напомним, в Нацбанке планируют полностью заменить мелкие бумажные деньги на монеты. На замене одно- и двухгривневых купюр дело не закончится. Со следующего года в обиход также попадут монеты 5 и 10 гривен. О том, чтобы заменить все полностью бумажные деньги на монеты пока речь не идет.

Loner

Well-Known Member
Ответ ошеломил всех: Кравчук назвал имя будущего Президента

Первый Президент Украины Леонид Кравчук высказал собственное видение о предстоящих выборах Украины и прокомментировал наиболее вероятные кандидатуры на пост главы государства.
Об этом он заявил журналистам перед началом круглого стола относительно агрессии России.
Экс-гарант отметил, что сейчас все шансы победить в предстоящих президентских выборах у лидера «Батькивщины» Юлии Тимошенко, чья предвыборная программа ему импонирует, а у Петра Порошенко слишком низкий рейтинг, чтобы вокруг него объединяться.
По его словам, если бы выборы президента были сегодня, то победила бы Тимошенко, но что будет 31 марта — ему не известно.
Кравчук добавил, что читал программу лидера «Батькивщины» и она ему близка и понятна.

Источник:

Зверху