ПРОТИСТОЯННЯ... [блог новин в УКРАIНI та свiтi]

Loner

Well-Known Member
Депутаты могут решить судьбу автомобилей с европейскими номерами уже в четверг
20:03, сегодня

Профильный комитет парламента предлагает нардепам принять законопроекты о налоге на автомобили с иностранной регистрацией в четверг, 8 ноября.
Об этом сообщила глава комитета Верховной Рады по вопросам налоговой и таможенной политики, народный депутат Нина Южанина, передает
Она попросила поставить на четверг в повестку дня соответствующие законопроекты №8487 и №8488.
"Прошу на четверг поставить в повестку дня законопроекты №8487 и №8488 о новой модели налогообложения акцизным налогом легковых транспортных средств и урегулировании вопроса автомобилей с иностранной регистрацией. Мы представления подготовим завтра и сможем рассматривать их", - сообщила Южанина.
Следует отметить, что на сегодня около 420 тыс. "евроблях" передвигается по Украине в режиме таможенного транзита или временного ввоза. Из них около 125 тыс. находятся на таможенной территории Украины с нарушением срока.
Ранее народный депутат Игорь Попов заявил, что Верховная Рада может повысить тарифы на растамаживание автомобилей с еврономерами.
Напомним, эксперты считают, что ситуация с автомобилями на еврономерах не изменится в ближайшее время, несмотря на то, что в Верховной Раде рассматривается большое количество различных законопроектов по данной проблеме.
Одна из них, например, предлагает установить жесткие правила ввоза еврономеров по ныне активно используемым схемам транзитного и временного ввоза. Так, чтобы ни первая, ни вторая методики не могли быть использованы любителями поиграть с государством в кошки-мышки.

Для этого депутаты предлагают:
  • Наладить автоматический обмен информацией между пограничниками, таможней и полицией относительно всех авто, временно ввезенных и в режиме транзита;
  • Наделить полицию правом останавливать еврономера для проверки соблюдения таможенных правил;
  • Установить срок легального использования ввезенных трудоустроенными за границей украинцами машин на уровне 10 суток. Можно и больше, но по индивидуальному согласованию;
  • Запретить использовать транзитные и временно ввезенные авто в коммерческих целях (прощайте такси на еврономерах), а также лицами, которые фактически не ввозили их;
  • Запретить разбирать автомобили-нарушители на запчасти;
  • Установить космические штрафы за нарушение установленных порядков – до 170 тыс. грн.;
  • Позволить таможенникам заочно (без фактического присутствия) штрафовать владельца авто за нарушение правил;
  • Установить требование регистрировать временно ввезенные авто, если они пребывают в Украине свыше 30 дней.
  • Порядок такой регистрации предстоит разработать Кабмину, однако получать украинские номера для этого не понадобится. А общий допустимый срок временного ввоза сохраняется на уровне одного года.
 

Loner

Well-Known Member
Зведення з фронту станом на 18:00 05 листопада 2018 року
5.11.2018 - 18:25

Протягом поточної доби, станом на 18-у годину, російські окупаційні війська 5 разів порушили режим припинення вогню.
Двічі, в районі Павлополя, противник застосував станкові протитанкові гранатомети. Крім того, окупанти відкривали прицільний вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї по позиціях Об'єднаних сил в районі населених пунктів Красногорівка і Гнутове.
Підрозділи, що обороняються, подавляли ворожий вогонь застосуванням чергових вогневих засобів. Втрат серед особового складу Об'єднаних сил не допущено.
Ситуація в районі проведення операції залишається під контролем українських військових.
 

Loner

Well-Known Member
Претензії "Нафтогазу" до "Газпрому" за новими позовами збільшилися до $12 млрд
5.11.2018 - 19:54

Претензії НАК "Нафтогаз України" до російського "Газпрому" за новими позовами в Стокгольмському арбітражі за чотири місяці збільшилися з $11,6 млрд до понад $12 млрд, повідомив головний виконавчий директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко.

"Наші позовні вимоги вже перевищують $12 млрд. Можливо, ми виграємо не все, але якщо не буде зради в Україні, ми виграємо значні суми", - написав він на своїй сторінці у Facebook.
Ю.Вітренко зазначив, що раніше майже ніхто, зокрема рейтингові агентства, не вірив у виграш НАК перших судових розглядів із "Газпромом", але компанія змогла домогтися позитивного для себе результату.
"Якщо не буде зради в Україні, ми виграємо і наразі. Ми стягнемо з "Газпрому" всі гроші за минулим рішенням арбітражу. Ми вже стягнули $2,1 млрд у вигляді газу та $18 млн грошима. $6 млрд, що залишилися, ми теж стягнемо", - додав він.
Як повідомлялося, НАК "Нафтогаз" 6 червня 2018 року подала до Стокгольмського арбітражу новий позов із вимогою переглянути тариф на транзит газу за контрактом із ПАТ "Газпром". "Нафтогаз" вимагає перегляду тарифу з березня 2018 року і попередньо оцінив свої грошові вимоги в $11,58 млрд без урахування відсотків.
 

Loner

Well-Known Member
Юрист Порошенка пояснив доходи президента від придбання облігацій внутрішньої державної позики
5.11.2018 - 21:01
You must be registered for see images


ЗМІ суттєво завищили суму прибутку, який президент України Петро Порошенко отримав від придбання облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП), оскільки реальний дохід є різницею між сумами спочатку вкладених і повернутих коштів.
Про це заявив радник юридичної фірми Avellum, яка представляє інтереси Порошенка, Вадим Медведєв.
«Згідно з чинним законодавством, у повідомленні про суттєві зміни в майновому стані як дохід відображається вся сума погашення, зокрема повернення суми вкладених коштів», - ідеться в його коментарі на запит агентства «ІФ-Україна».
«Це означає, що задекларований дохід є насамперед поверненням вкладених коштів, залучених бюджетом, а не є збільшенням статків фізичної особи. Фактична дохідність операцій із валютними ОВДП дорівнює ринковій ставці в розмірі 3,35% річних», - додав юрист.
За його словами, у випадку Порошенка, судячи з відомостей у повідомленні про зміни в майновому стані, 28 млн грн, про які йшлося у ЗМІ, були просто поверненням залучених коштів, а не прибутком.
«Імовірно, може йтися про тисячі гривень прибутку, але ніяк не про мільйони. ЗМІ, водночас, не звернули уваги на інший аспект - за рахунок власних коштів Порошенка державний бюджет прокредитовано в розмірі понад 100 млн грн», - зазначив радник Avellum.
Він наголосив, що кредитувати державу шляхом придбання ОВДП може на рівних для всіх умовах будь-яка особа, здійснюючи ці операції через професійних торгівців цінними паперами, зокрема через комерційні банки.
Медведєв додав, що загальний обсяг залучених від населення в ОВДП коштів із 2017 року зріс більше, ніж у 10 разів, і становить близько $1,5 млрд, і держава проводить кампанію з залучення коштів фізосіб, заохочуючи громадян розміщувати кошти в держоблігації та підтримуючи в такий спосіб економіку та бюджет України.
 

Loner

Well-Known Member
"Ты - фашист и г*ндон": российский пропагандист Грэм Филипс пытался устроить драку с украинским послом
5 ноября 2018, 19:35
В общем классическая ситуация: "Хочется за Родину к кому-то доклепаться".
You must be registered for see images

Грэм Филипс / News Front
Известный пропагандист, давно работающий на Кремль пытался спровоцировать посла Украины в Австрии Александра Щерба на драку.
Соответствующее сообщение на собственной странице в социальной сети Facebook опубликовал дипломат. По его словам, происшествие произошло в районе украинского посольства в Вене.
"Ну что, только что существо по имени Грэм Филлипс побывало под посольством. Стояло и снимало себя на камеру под забором. Не видело, как я подошел", − написал Щерба.
Затем по словам посла, Филлипс стал обзывать и толкаться, провоцируя на потасовку.
"Ну а потом началось: "Саша, ты - фашист. Саша, ты - г*ндон". Пару раз меня толкало в грудь. Профессионально толкало, хотело на драку спровоцировать. Но сказать, что я от него спрятался − оно уже не скажет", − рассказал Щерба.
Напомним, ранее сообщалось о том пропагандист на могиле Степана Бандеры.
 

Loner

Well-Known Member
На виведені з "Приватбанку" гроші купували яхти і картини Пікассо — Луценко
Понеділок, 5 листопада 2018, 16:25

You must be registered for see images


Генеральна прокуратура встановила перелік активів на 5,5 мільярда доларів, які були придбані за виведені з "Приватбанку" кошти.
Про це повідомив агентству генеральний прокурор Юрій Луценко.
"Ми встановили колосальні активи на 5,5 млрд доларів, ті що в кінці схеми, - від яхт і картин Пікассо до заводів і нерухомості", - сказав він.
У той же час генпрокурор додав, що для застосування до вказаних активів будь-яких заходів впливу необхідно встановити їх кінцевого власника - бенефіціара.
При цьому він зазначив, що заяви Kroll за підсумками форензик аудиту не мають юридичної сили.
"Дослідження Kroll показало, як деякі фірми через 30-40 рахунків на Кіпрі "провернули" в один день кошти і вивели їх на "третю хвилю" - таке собі офшорне підприємство, яке придбало певні активи. Наразі відомо, які це активи, і це схоже на відмивання коштів - ст. 209 КК", - заявив Луценко.
"Але тепер суду потрібен конкретний документ, який засвідчує, хто є бенефіціарієм цього майна. Якщо це дійсно екс-власники "Приватбанку", тоді ми зможемо накласти на них арешт через український суд і суди інших юрисдикцій - там дуже багато країн, в тому числі США, Люксембург, Австрія, Іспанія, Кіпр", - пояснив генпрокурор.
ГПУ наразі працює над отриманням підтвердження бенефіціарства цих активів.
Разом з тим, додав Луценко, для того, щоб в подальшому відкрити провадження за ст. 209 КК, необхідно також встановити так званий "предикат" - тобто розкрадання, шахрайство або будь-які інші протизаконні дії з боку екс-власників.
"Стаття 209 не діє без "предиката" - не можна заявляти про відмивання, якщо ти не встановив, де вкрадено, і в цьому моральні, людські оцінки дуже часто відрізняються від юридичних", - пояснив він.
У свою чергу, продовжив генпрокурор, встановлення "предиката" ускладнене відсутністю можливості встановити збиток "Приватбанку" внаслідок операцій, що стали основою для виведення коштів.
Йдеться надання кредитів 36 компаніям на 133 млрд грн, виданих в жовтні-листопаді 2016 року, за рахунок яких були погашені кредити 193 інших позичальників банку.
"Ці 36 фірм мають 10-річні кредитні лінії. Поки вони є чинними, баланс "Приватбанку" сходиться, і у фінустанови відсутній кредитний збиток, що є підставою для застосування ст. 191 КК", - сказав він.
За словами Луценка, для виходу з ситуації, що склалася, необхідно або достроково розірвати ці кредитні лінії, посилаючись на те, що позичальники не обслуговують взяті на себе зобов'язання, або чекати 10 років.
"Вважаю безглуздим чекати 10 років, оскільки пізніше можна знову взяти у кого-небудь кредит і таким же чином перекредитуватися. З іншого боку - НБУ, Міністерство фінансів, Кабінет міністрів, Kroll і всі інші - вважають неможливим розірвати ці договори. Мене оголосили зрадником і ким завгодно, коли я намагався розірвати одну таку кредитну лінію, оскільки я, як виявилося, підриваю цим лондонський процес (суд в Лондоні - ред)", - заявив Луценко.
"Таким чином, наразі склалася ось така парадоксальна ситуація: виведено понад 120 млрд грн, але збитку де-юре ми повинні чекати 10 років", - пояснив він.
Генпрокурор вважає, що така "геніальна схема" стала можливою через недалекоглядність чиновників, які дозволили замінити борги одних компаній боргами інших.
Як повідомлялося, детективна агенція Kroll за підсумками аудиту Приватбанку підтвердила, що фінустанова до її націоналізації в кінці 2016 року була об'єктом масштабних і скоординованих мінімум в 5,5 млрд доларів.
Приватбанк в грудні 2017 року проти Коломойського, Геннадія Боголюбова, а також компаній Teamtrend Ltd., Trade Point Agro Ltd., Collyer Ltd., Rossyan Investing Corp., Milbert Ventures Inc. і ZAO Ukrtransitservice Ltd., які імовірно їм належать або знаходяться під їх контролем.
Позивач домігся, що суд як запобіжний захід видав наказ екс-власників банку і зазначених шести компаній на суму більше 2,5 млрд доларів.
Нагадаємо, Кабінет міністрів 18 грудня 2016 року Приватбанку і купівлю Міністерством фінансів 100% його акцій за 1 грн.
 

Loner

Well-Known Member
Незабаром украiньцiв чекае нове покращення

Скандальный законопроект об аптеках: В Украине хотят запретить продажу шприцов, ваты и витаминов

18:00 05-11-2018
You must be registered for see images


В Украине предложили запретить продажу изделий медицинского назначения, в том числе шприцов, капельниц и БАДов, в аптеках. Соответствующий законопроект под номером 8591 зарегистрировали в парламенте.
О том, что предложенный документ может изменить и как это отразится на украинцах, на брифинге 5 ноября рассказал директор Аптечной профессиональной ассоциации Владимир Руденко. Как законопроект №8591 запрещает аптечным пунктам продавать все, кроме лекарств.
"То есть с принятием нового закона аптеки не смогут реализовывать такие необходимые товары, как шприцы, капельницы, вата, марля, пластырь, стерильные перчатки и другая продукция для медицинских целей", — сообщил Руденко.
Отмечается также, что Минздрав поддержал вышеуказанный законопроект "О внесении изменений в Закон Украины "О лекарственных средствах" после внесения в него правок. В случае его принятия минимальное допустимое расстояние между аптеками составит 500 метров.
Также планируют установить ограничение количества аптечных пунктов. Для физлица-предпринимателя — максимум одна аптека, для юрлиц — максимум четыре в сети. При этом всех владельцев аптек обяжут иметь фармацевтическое образование. Однако эти нововведения будут распространяться только на новые аптеки.
Напомним, в октябре в Украине запретили два препарата, которые применялись при заболеваниях крови.
 

Loner

Well-Known Member
Журналист рассказал о неплатежеспособности ВТБ и о перспективах других российских банков в Украине
08:20, сегодня

В стране уже второй день бурно . Так журналист Александр Дубинский в своем Facebook написал о том, что за этим стоит и какая судьба ждет вкладчиков.
"У ВТБ-банк Украина стали все клиентские платежи. Банк деньги не выпускает. Острый кризис ликвидности и, по сути, неплатежеспособность. По закону "О банках" до конца недели НБУ должен отправить ВТБ в Фонд гарантирования вкладов, и по моим данным, это 99% вероятность развития событий.
Таким образом Кремль пытается не допустить изъятия акций банка в интересах группы "Приват", которая наложила арест на акции всех дочерних банков Российской Федерации в Украине.
Нацбанк в данной ситуации тупо играет на стороне Москвы, позволяя обанкротить эти банки. ВТБ только первая ласточка. Вслед за ним аналогичные действия ожидают Сбербанк и ПИБ.
Чтобы клиенты этих банков четко поняли, что их ожидает в ближайшем будущем - рекомендую ознакомиться с введёнными сегодня тарифами на изъятие средств из ВТБ.
От 10 000 гривен - комиссия 10%. От 350 долларов/евро - комиссия 10%. Что это означает вы, думаю, понимаете...", - написал Дубинский.

You must be registered for see images
 

Loner

Well-Known Member
Ранкове зведення з фронту на 07:00 06 листопада 2018 року
6.11.2018 - 07:13

Упродовж минулої доби, 5 листопада, ситуація в районі проведення операції залишалася цілком контрольованою Об’єднаними силами.
Окупанти 14 разів відкривали вогонь по позиціях наших військ. 1 раз противник застосував озброєння, заборонене Мінськими угодами.
Ворог здійснював обстріли наших оборонних укріплень в районах населених пунктів Вільний, Луганське, Новолуганське, Новомихайлівка, Красногорівка, Павлопіль та Гнутове.
Противник уникає активних зіткнень, разом з тим, намагається підтримувати нестабільність на лінії зіткнення.
Російські окупаційні війська вели прицільний вогонь із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Крім того, з мінометів калібру 120 мм ворог обстрілював позиції Об'єднаних сил поблизу Павлополя. Саме біля цього населеного пункту на Маріупольському напрямку окупанти проявили найбільшу вогневу активність.
Внаслідок бойових дій жоден військовослужбовець Об'єднаних сил не постраждав.
Сьогодні, 6 листопада, один ворожий обстріл зафіксовано поблизу Павлополя. Важке озброєння не застосовувалось. Втрат немає.
За даними розвідки, протягом минулої доби, два російських окупанти отримали поранення.
 

Loner

Well-Known Member
Трамп відмовився зустрічатися з Путіним у Парижі на саміті G20 11 листопада
6.11.2018 - 05:22

Президент США Дональд Трамп, ймовірно, не зустрінеться з президентом Росії Володимиром Путіним у Парижі, але зустрінеться з ним на з’їзді світових лідерів “великої двадцятки” (G20) цього року в Аргентин.

Про це повідомляє AP.
Трамп заявив журналістам, що він не впевнений, що Париж стане правильним місцем для зустрічі.
“Я не впевнений, що ми проведемо зустріч у Парижі, напевно, ні”, — сказав Трамп, відповідаючи на запитання журналістів щодо майбутньої зустрічі з російським лідером.
Водночас він заявив, що президенти зустрінуться на саміті G-20 і матимуть “мабуть, багато зустрічей” після цього.
 
  • Like
Реакції: Aiir
Зверху