ПРОТИСТОЯННЯ... [блог новин в УКРАIНI та свiтi]

Loner

Well-Known Member
Абонплата за стаціонарний телефон з 1 листопада виросла майже на 20%
1.11.2018 - 07:29

You must be registered for see images


В Україні з 1 листопада набирають чинності нові Граничні тарифи на загальнодоступні телекомунікаційні послуги.
Про це повідомляє з посиланням на рішення НКРЗI від 18 вересня 2018 року .
Згідно з документом, вартість місячної абонентної плати за стаціонарний телефон для населення виросте:
- у містах на 17% - з 42,56 гривень до 49,8 гривень;
- у селах на 18,8% - з 38,39 гривень до 45,6 гривень

Згідно з планом підвищення цін на фіксований телефонний зв'язок, на початку в 2019 року тарифи зростуть ще 2-9 грн.
 

Loner

Well-Known Member
Под Марьинкой разведчика ВСУ забил до смерти командир – СМИ
1 ноября 2018, 08:34

В зоне под Марьинкой, Донецкой области, вышестоящий командир забил до смерти подчиненного - командира разведвзвода 28-й отдельной механизированной бригады ВСУ Ярослава Гаврилюка (позывной "Сява").
Избивший погибшего военного – одессит, но несмотря на офицерскую должность, он носит сержантские погоны.
"Под Марьинкой его избил на почве неприязненных личных отношений командир разведки батальона Андрей М. По факту нанесения тяжких телесных повреждений, приведших к смерти, открыто уголовное производство", — рассказал собеседник " " в прокуратуре.
Издание отмечает, что Андрей М. родился в 1973 году, окончил Одесскую национальную юридическую академию, был членом сепаратистской партии "Родина" и баллотировался от нее в 2010 году в Одесский облсовет.
Сослуживцы погибшего утверждают, что военные служили вместе года полтора, и Андрей часто нападал на Ярослава.
Как говорится в сообщении, родственница подозреваемого командира-разведчика работает в учебном заведении МВД Украины, поэтому сослуживцы Ярослава опасаются, что он уйдет от ответственности.
 

Loner

Well-Known Member
Американский генерал озвучил причину захвата Крыма Россией
1 ноября 2018, 09:00
Украине стоит сотрудничать с рядом стран для противостояния агрессии РФ в Черном море, считает экс-командующий Сухопутными силами США в Европе.
You must be registered for see images

РФ считает Черное море своим, оно пусковая площадка для действий в Сирии, поэтому страна аннексировала Крым, сообщил американский генерал / Reuters
Бывший командующий Сухопутными силами США в Европе генерал-лейтенант Бен Ходжес заявил, что Российская Федерация рассматривает Черное море как свое, оно является пусковой площадкой, в частности, для действий на Ближнем Востоке, поэтому .
Украине нужно сотрудничать с другими странами — Турцией, Румынией, Болгарией и Грузией, чтобы противостоять российской агрессии в Черном море, рассказал эксперт в интервью .
"Россия рассматривает Черное море как свое. Это пусковая площадка для Сирии, всего Ближнего Востока и Восточного Средиземноморья", — отметил он.
По словам собеседника издания, поэтому российские власти незаконно аннексировали Крым, разместили там так много вооружений, чтобы иметь возможность препятствовать доступу к Черному морю.
 

Loner

Well-Known Member
Европолитики могут простить Путину Крым при одном условии — эксперт
31 октября 2018, 14:49
Властям РФ удалось занять выгодную нишу в системе международных отношений на Ближнем Востоке, отметил политолог.
You must be registered for see images

Если Владимир Путин перекроет поток беженцев в ЕС, большинство европолитиков могут простить ему Крым, полагает эксперт / Reuters
Политолог, эксперт по вопросам международной политики Олег Волошин считает, что если президент Российской Федерации сможет перекрыть поток беженцев из Сирии и Африки через Ливию в Евросоюз, то большинство европейских политиков фактически (пусть и не формально) простят ему захват Крыма.
Россия в последние годы очень грамотно пользуется системным провалом американской политики на Ближнем Востоке, рассказал аналитик .
"Комбинируя готовность применять военную силу и роль равноудаленного от всех региональных игроков дипломатического посредника, Кремлю удалось занять в системе международных отношений на Ближнем Востоке даже более выгодную нишу, чем когда-то занимал Советский Союз", — заявил собеседник.
По его словам, Франция и Британия при поддержке США в 2011 году исключительно из внутриполитических соображений близоруко вмешались в гражданскую войну в Ливии. "В итоге, одна из самых богатых стран в Северной Африки, служившая барьером для попадания беженцев из "черной" Африки в Евросоюз, превратилась в источник хаоса, терроризма и современной работорговли", — подчеркнул Волошин.
"В этой ситуации поддержка Москвой одной из группировок, участвующих в гражданском конфликте в Ливии, дает России два больших козыря: первый — в дополнение к Сирии создает еще одну точку военной опоры в регионе, второй — так же, как и в Сирии, дает контроль в значительной степени над миграционным потоком в Европу, а, соответственно, и мощный рычаг для торгов с руководством стран ЕС по вопросам санкций и других тем", — сказал эксперт.
"Если Путин сумеет в большей или меньшей степени перекрыть поток беженцев из Сирии и Африки через Ливию в Евросоюз, уверен, большинство европейских политиков фактически (пусть и не формально) простят ему Крым и многое другое… миграционный кризис является самым опасным, с которыми сталкивался ЕС за годы своего существования", — полагает политолог.
 

Loner

Well-Known Member
Новий президентський рейтинг: Тимошенко на чолі, Порошенко поряд із Зеленським
Четвер, 1 листопада 2018, 13:52

You must be registered for see images


На виборах президента за лідера "Батьківщини" Юлію Тимошенко готові проголосувати 13,4% українців, за шоумена Володимира Зеленського - 7,6%, за чинного президента Петра Порошенка і лідера партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка - по 7%, за співголову фракції "Опозиційний блок" Юрія Бойка - 6,9%.
Про це свідчать дані спільного опитування Центру "Соціальний моніторинг", Українського інституту соціальних досліджень ім. Яременка, Київського міжнародного інституту соціології та соціологічної групи "Рейтинг", передає в четвер.
Крім того, згідно з отриманими результатами, лідера Радикальної партії Олега Ляшка готові підтримати 5,7%, музиканта і громадського діяча Святослава Вакарчука - 4,9%, за лідера партії "За життя" Вадима Рабиновича готові проголосувати 3,5%, за мера Львова, лідера об'єднання "Самопоміч" Андрія Садового - 2,5%, за лідера Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олега Тягнибока (який вже заявив про те, що не балотуватиметься – ред.) - 1,8%, народного депутата, члена партії "Укроп" Олександра Шевченка - 1,7%, ще кілька кандидатів отримують підтримку менше 1% опитаних.
За іншого кандидата мають намір голосувати 3,4%, не змогли відповісти - 16,7%, не голосували б на виборах президента - 12,5%.
Серед тих, хто визначився і голосуватиме на виборах, 18,9% готові підтримати Тимошенко, 10,7% - за Зеленського, по 9,9% - за Гриценка і Порошенка, 9,8% - за Бойка, 8% - за Ляшка, 7% - за Вакарчука, 4,9% - за Рабиновича, 3,5% - за Садового.
У цілому 75,8% респондентів сказали, що точно мають намір голосувати на виборах президента України або швидше за все мають намір прийти на вибори, 19,5% вважають, що точно не будуть голосувати або схиляються до того, що не голосуватимуть.
У ході дослідження було опитано 13 тисяч 684 респондента. Опитування проводилося з 28 вересня по 16 жовтня 2018 року на всій території України за винятком Криму та окупованих територій Донецької і Луганської областей. Стандартні відхилення при достовірних 95% не перевищують 0,85%.
 

Loner

Well-Known Member
Зведені дані з фронту – 01 листопада 2018
1.11.2018 - 14:05

Ситуація на деяких напрямах в районі проведення операції Об’єднаних сил мала ознаки до загострення. Зокрема, противник застосовував заборонені Мінськими домовленостями артилерію та міномети. Проте українські військові впевнено тримають ситуацію під цілковитим контролем.

Загалом протягом минулої доби на лінії зіткнення зафіксовано 24 ворожих обстріли, усі визначені як прицільні. У тому числі російсько-окупаційні війська активно застосовували міномети калібру 120 та 82 мм, а також артилерію 122-го калібру, випустивши по наших позиціях 22 міни і 7 снарядів.
Підрозділи Збройних Сил України 11 разів відкривали вогонь.
В ході бойових дій двоє військовослужбовців Об’єднаних сил отримали поранення.

Луганський напрямок
Минулої доби кількість прицільних ворожих обстрілів зросла до 7.
Опорні пункти Об’єднаних сил поблизу хутора Вільного у післяобідній час тричі потрапляли під обстріл з гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, а також мінометів калібру 82 мм.
Неподалік Кримського противник вдався до використання мінометів 120-го та 82-го калібрів.
На позиціях біля Нижнього наші захисники нарахували 7 розривів артилерійських снарядів калібру 122 мм.
Поблизу населеного пункту Золоте-4 ворог застосував гранатомети та стрілецьку зброю.

Донецький напрямок
Противник здійснив 17 прицільних обстрілів.
Переважно окупанти вели вогонь з кулеметів великого калібру та стрілецької зброї. Зокрема, тричі під обстріл потрапляли наші опорні пункти в районі Лебединського, по одному разу – біля Старогнатівки та Гнутового.
Позиції Об’єднаних сил біля населеного пункту Піски російсько-окупаційні війська три рази за добу обстрілювали з гранатометів та кулеметів великого калібру.
Застосування окупантами виключно протитанкових і автоматичних гранатометів зафіксовано двічі неподалік населеного пункту Новоселівка-2, а біля Авдіївки, Новомихайлівки і Павлополя – по одному разу.
Військовослужбовці Збройних Сил України, які виконують бойові завдання поблизу Широкиного були обстріляні з кулеметів великого калібру.
Зі стрілецької зброї один раз противник вів провокаційний вогонь по захисниках Березового.
Досить тривалі і щільні ворожі обстріли із застосуванням гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї відбулися в районах Водяного і Новотроїцького. Аби придушити ворожу вогневу активність, наші військові були змушені застосовувати штатне піхотне озброєння.

Інформація на сьогодні, 01 листопада
Від початку поточної доби, станом на 9-ту годину ранку, зафіксовано 1 прицільний ворожий обстріл на Донецькому напрямку.
Вночі протягом 40 хвилин з автоматичних і ручних протитанкових гранатометів, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї противник з боку окупованої Яковлівки обстрілював позиції Об’єднаних сил біля Авдіївки.
Наші військові відповідали вогнем зі штатного піхотного озброєння.
Втрат серед особового складу Об’єднаних сил внаслідок бойових дій від початку доби немає.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України
Російська окупаційна адміністрація нарощує зусилля з реалізації російського сценарію проведення 11 листопада ц.р. т.зв. «виборів» на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей. Прибулі з РФ політтехнологи розгорнули у місцевих ЗМІ масштабну інформаційну кампанію на підтримку визначених Росією кандидатів. Зокрема, у жовтні ц.р. для підтримки російських ставлеників випущено рекордний тираж газети «Донецкая республика» (друкований орган однойменного громадського руху) – у кількості 300 тис. екземплярів (до червня ц.р. газета випускалась тиражем у 100 тис. екземплярів; з червня по вересень 2018 р. випуск газети був зупинений через відсутність фінансування).
Водночас, у з’єднаннях і частинах 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ кадрові російські офіцери активізували агітацію щодо підтримки «потрібних» кандидатів, у т.ч. шляхом впливу на родини військовослужбовців з числа місцевого населення. Так, під приводом організації заходів дозвілля проводяться збори на території частин із залученням батьків, дружин та друзів військовослужбовців.
Разом з цим, за оцінкою російських і місцевих агентств, які ведуть постійний моніторинг громадської думки серед населення тимчасово окупованих територій, у голосуванні на «виборах» мають намір взяти участь не більше 30% виборців. Передусім, це пов’язано з невдоволенням місцевого населення діяльністю призначених РФ «керівників» т.зв. «ДНР» та «ЛНР».
 

Loner

Well-Known Member
"Это был бы запредельный шаг". У Путина объяснили, почему Порошенко не внесли в санкционный список
12:25, сегодня

Пресс-секретарь президента РФ Дмитрий Песков пояснил, почему . Об этом сообщает телеграм-канал .
"Традиционно президенты не включаются в списки. Это был бы запредельный шаг", - отметил Дмитрий Песков. По его словам, принятые Россией антиукраинские санкции являются зеркальной мерой, принятой "в ответ на те шаги, которые предприняты украинской стороны".
Напомним, что, кроме самого Петра Порошенко, , которая в России владела Липецкой кондитерской фабрикой. Также в нем нет бизнесмена Игоря Коломойского и первого зампредседателя фракции БПП Игоря Кононенко.
Зато . В частности, речь о Егоре Бенкендорфе (112), Александре Ткаченко (1+1), Владимире Бородянском (СТБ), Александре Богуцком (ICTV).
 

Loner

Well-Known Member
Меркель в Киеве встала на защиту Северного потока-2
18:14, сегодня

Канцлер Германии Ангела Меркель поддерживает идею проекта "Северный поток-2". Кроме того, по ее мнению, Киев слишком критично воспринимает . Об этом она сообщила во время своего визита в Киев 1 ноября, передает .
В частности, Меркель заявила, что она одновременно не так критично настроена по отношению к "Северному потоку-2" и выступает за то, чтобы у Украины были гарантии касаемо сохранения ее транзитной роли. Также канцлер Германии отметила, что переговоры по поводу этого ведутся с РФ и Еврокомиссией, а речь во время них идет о создании транзитного договора.
Меркель упомянула и "Турецкий поток", отметив, что благодаря этим двум газопроводам газовые потоки расширяются со стороны России в Европейский Союз. "Это не означает, что мы хотим отвергнуть транзитную роль Украины. Я думаю, что доходы от транзита газа чрезвычайно важны для бюджета Украины", - отметила она.
По словам Ангелы Меркель, Берлин "очень серьезно воспринимает" мнение Украины по поводу "Северного потока-2" и хочет видеть Украину партнером относительно транзита.
 
Зверху