ПРОТИСТОЯННЯ... [блог новин в УКРАIНI та свiтi]

Loner

Well-Known Member
Госфонд Марины Порошенко закупил минеральную воду по 132 гривны за поллитра
15:36, сегодня

Украинский государственный фонд Марины Порошенко, который , закупил минеральную воду по цене 132 гривны за бутылку объемом 0,5 л, а также израсходовал 27 тысяч гривен на услуги по подаче напитков гостям организованного им мероприятия. Об этом сообщают .
По данным в системе электронных закупок ProZorro договоры составлены 10 сентября. Тогда фонд закупил у ООО "Лабарум" 12 бутылок по 0,5 л негазированной "Моршинской", стоимостью 132 гривны за штуку без НДС и суммарной стоимостью 1 903 гривны с учетом налогов.
В июне фонд закупил за 26 720 гривен у физлица-предпринимателя услуги по подаче напитков 300 гостям на международной ярмарке грантовых возможностей в сфере культуры, которая состоялась 2 июля в "Холле чемпионов" в Киеве.
 

Loner

Well-Known Member
Зведені дані з фронту – 31 жовтня 2018
31.10.2018 - 13:52

Інтенсивність бойових дій в районі проведення операції Об’єднаних сил залишалася досить високою, противник вдався до застосування під час обстрілів наших опорних пунктів забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Ситуація перебуває під повним контролем українських військових.
Загалом протягом минулої доби на лінії зіткнення зафіксовано 21 випадок ведення вогню по позиціях наших військ. У тому числі противник 6 разів застосовував заборонене озброєння, випустивши по наших позиціях 4 міни 120-го та 32 міни 82-го калібрів.
Підрозділи Збройних Сил України 9 разів відкривали вогонь у відповідь.
За добу двоє військовослужбовців Об’єднаних сил отримали поранення внаслідок обстрілів.

Луганський напрямок
Минулої доби відбулося 2 прицільних ворожих обстріли, обидва – неподалік населеного пункту Луганське.
Тут противник в обідню пору, а також ввечері обстрілював позиції підрозділів Об’єднаних сил з мінометів 120-го та 82-го калібрів, гранатометів різних типів та великокаліберних кулеметів.

Донецький напрямок
Противник порушив режим тиші 19 разів.
Російсько-окупаційні війська використовували міномети калібру 82 мм під час обстрілів наших опорних пунктів поблизу населених пунктів Авдіївка, Піски та Ломакіне.
З озброєння БМП ворог вів вогонь біля Опитного та Авдіївки.
Гранатомети різних систем, кулемети великого калібру та стрілецьку зброю окупанти з різною інтенсивністю застосовували по три рази – неподалік Павлополя, Лебединського та Гнутового, по два рази – біля Пісків та Водяного.
Крім того, з піхотного озброєння були обстріляні позиції підрозділів Об’єднаних сил поблизу Ломакіного, Опитного, Авдіївки, Верхньоторецького.
Захисників Красногорівки та Мар’їнки противник провокував вогнем зі стрілецької зброї.

Ситуація на 31 жовтня
Станом на 09:00 сьогодні від початку нової доби зафіксовано 3 прицільних ворожих обстріли позицій підрозділів Об’єднаних сил на Донецькому напрямку.
Вночі противник двічі з боку окупованої Саханки вів провокаційний вогонь з кулеметів великого калібру та стрілецької зброї неподалік Лебединського.
Зранку російсько-окупаційні війська обстрілювали позиції підрозділів Об’єднаних сил біля Авдіївки із ручних протитанкових гранатометів. Наші військові адекватно відповіли противнику вогнем з чергових засобів.
Втрат серед особового складу Об’єднаних сил немає.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України
Російське окупаційне командування вживає заходів для підвищення кількісних показників призову населення тимчасово окупованих територій на військову службу. Особлива увага приділяється призову на контрактну службу, яку окупанти посилено рекламують з використанням теле-радіо- та друкованої пропаганди. Водночас, ширяться чутки про примусовий призов на два роки, у т.ч. осіб, які раніше проходили військову службу, без підписання контракту і можливості отримання більш високого рівня грошового забезпечення.
При цьому, окупантами приховується інформація про значну різницю у грошовому забезпеченні російських кадрових військовослужбовців і призваних з числа місцевого населення. Зокрема, полковник ЗС РФ (на посаді командира батальйону і вище) отримує 124 тис. рос. руб. щомісяця, які нараховуються йому на картковий рахунок на території РФ; громадянин РФ (не військовослужбовець, найманець) – 25 тис. рос. руб. та щоденно 500 рос. руб. за перебування на передовій. Показовим є те, що на рівнозначній посаді місцевий мешканець отримує 15 тис. рос. руб., а за перебування на передовій – 200 рос. руб. щодня. У зв’язку з виключно матеріальною вмотивованістю зазначених осіб, у підрозділах окупаційних військ продовжує стрімко зростати кількість дезертирів та тих, хто бажає звільнитись з військової служби.
 

d324co

Well-Known Member
Госфонд Марины Порошенко закупил минеральную воду по 132 гривны за поллитра
15:36, сегодня

Украинский государственный фонд Марины Порошенко, который , закупил минеральную воду по цене 132 гривны за бутылку объемом 0,5 л, а также израсходовал 27 тысяч гривен на услуги по подаче напитков гостям организованного им мероприятия. Об этом сообщают .
По данным в системе электронных закупок ProZorro договоры составлены 10 сентября. Тогда фонд закупил у ООО "Лабарум" 12 бутылок по 0,5 л негазированной "Моршинской", стоимостью 132 гривны за штуку без НДС и суммарной стоимостью 1 903 гривны с учетом налогов.
В июне фонд закупил за 26 720 гривен у физлица-предпринимателя услуги по подаче напитков 300 гостям на международной ярмарке грантовых возможностей в сфере культуры, которая состоялась 2 июля в "Холле чемпионов" в Киеве.
Трохи перекручено... насправді :
В частности, 10 сентября фонд закупил у ООО "Лабарум" 12 упаковок воды негазированной "Моршинская" по 12 бутылок 0,5 л каждая, стоимостью 132 гривны за упаковку без НДС и суммарной стоимостью 1 903 гривны с учетом налогов.
але й 11 гривен за пляшку объемом 0,5 л негазованої Моршинської - непоганий навар...
 
Останнє редагування:

Loner

Well-Known Member
Почему на третий день укрепления гривни НБУ развернул курс доллара анонимными покупками
19:54, сегодня

После нескольких дней , валютчики развернули межбанк. 31 октября американская валюта подорожала на 4 копейки, и остановилась к вечеру в рамках 28,18-28,20 грн/$, сообщил начальник управления дилинговых операций Райффайзен банка Аваль Юрий Гриненко. Дорогих сделок было совсем немного, тем не менее финансисты их отметили.
"Курсовой отскок произошел под закрытие безналичного рынка, и совсем на небольших объемах. Буквально несколько миллионов было продано. До этого валюту продавали дешевле", - отметил Гриненко.
До вечернего отскока рабочий диапазон котировок находился в рамках 6 копеек.
"Открывались торги на 28,10-28,14 грн/$, и ближе к 10:30 ушли к 28,08-28,10 грн/$. После чего произошел разворот. К 11 часам котировки пошли на 28,1050-28,1250 грн/$, а к полудню из-за неудовлетворения текущего спроса поднялись сначала к 28,12-28,16 грн/$, а затем и еще выше", - рассказал директор департамента казначейства Пиреус Банка Игорь Якобчук.
Очень удачно в этом диапазоне примостился Нацбанка. Он успел в первой половине дня приобрести, по разным оценкам, порядка $10 млн. Недорого - в районе 28,11 грн/$. Заключал сделки в анонимном режиме в функционале Matching.
Но рынку нацбанковские закупки не принесли ничего хорошего. Казначеи считают, что именно они и дали толчок к подорожанию доллара на безналичном рынке. Приобретения НБУ назвали несвоевременными из-за сезонных особенностей сегодняшних торгов.
"Разнонаправленные курсовые движения сегодняшнего дня стали отражением финализации участниками рынка финансовых расчетов за месяц, формирования банками балансов и фиксации результатов по валютным операциям. Утреннее проседание котировок было нейтрализовано регулятором, вышедшим на торги с выкупом излишков предложения, что развернуло тренд и позволило завершить месяц на стабильной ноте", - отметил директор казначейства Банка Кредит Днепр Олег Куринной.
В целом финансисты спокойно оценивали ситуацию на валютном рынке и дальнейшие перспективы. Об этом свидетельствуют их средние наличные ценники на продаже доллара людям, которые оказались в узком диапазоне - 28,20-28,25 грн/$. В нем работало большинство структур: Приватбанк, ТАСкомбанк, Universal Bank, Укрэксимбанк, Райффайзен Банк Аваль, Укргазбанк, Ощадбанк, Креди Агриколь Банк, УкрСиббанк, Альфа-Банк, ОТП Банк и др.
Самый дешевый "американец" стоил людям 28,10 грн/$ (КомИнвестбанк), а самый дорогой - 28,40 грн/$ (Мистобанк).
При этом выкуп валюты у населения проводился в рамках 27,30-28,17 грн/$. Это люди сейчас делают активнее всего - сдают доллар, что финансисты связывают с каникулами в школах и учащающимися заграничными поездками украинцев (конвертирую накопленные доллары для оплаты путевок). Более-менее ощутимый спрос на валюту банкиры отмечаюсь только в западных регионах страны.
 

Loner

Well-Known Member
Перемога друга петра лексеича над РНБО

Нацкомісія попри рішення РНБО компенсувала Ахметову понад 700 мільйонів

Національна комісія, що здійснює регулювання в сфері енергетики та комунальних послуг, компенсувала ТОВ "ДТЕК Донецькобленерго" постачання електроенергії в окуповані райони України на Донбасі на суму 713,68 мільйона гривень.
Про це стало відомо з постанов НКРЕКП №914 та №915 від 28 серпня, повідомляють Наші гроші.
Постанови прийняті на виконання рішення Донецького окружного адмінсуду за позовом ПАТ "ДТЕК Донецькобленерго" до НКРЕКП. В позові компанія вказала, що з листопада по грудень 2014 року та з січня по березень 2015 року вона не отримала дотації для компенсації втрат від постачання електроенергії на непідконтрольні території. При цьому, "ДТЕК Донецькобленерго" стверджувало, що подало до Комісії всі необхідні документи для отримання дотацій. В позові компанії вимагала врахувати їй компенсацію в сумі 548,41 млн грн.
В квітні 2015 року Донецький окружний суд задовольнив позов "ДТЕК "Донецькенерго". Справа дійшла до Вищого адмінсуду України, який літом 2017 року направив її на новий розгляд в той же суд першої інстанції.
При повторному розгляді НКРЕКП вказала, що згідно рішення Ради нацбезпеки та оборони від 4 листопада 2014р. "Про невідкладні заходи із забезпечення державної безпеки" (було введено в дію указом президента Петра Порошенка), дотації по населенню надаються по обсягах споживання електричної енергії лише на підконтрольній українській владі території. На основі цього рішення Нацкомісія провела нараду, за результатами якої було прийнято протокол про неврахування компенсації втрат постачальникам електроенергії на підконтрольну територію.
На судове засідання представник НКРЕКП не з’явився.
При повторному розгляді суд заявив, що сума позову "ДТЕК Донецькобленерго" збільшилася на 165 млн грн. до 713,68 млн грн. Донецький окружний адмінсуд вказав, що протокол наради НКРЕКП не є нормативним документом, та не відміняє нормативно-правові акти про дотації. Апеляція комісії також була залишена без задоволення.
Після цього НКРЕКП прийняла постанову №914, за якою було враховано АТ "ДТЕК Донецькі електромережі" 713,68 млн грн. недоотриманої компенсації. Ці гроші були затверджені в сумі дотаційних сертифікатів при розрахунку оптової ринкової ціни в вересні-листопаді 2018 року. Компенсовані кошти будуть спрямовані на погашення реструктуризованої заборгованості компанії перед державним підприємством "Енергоринок".
Постановою №915 НКРЕКП внесла зміни до суми дотаційних сертифікатів при розрахунку оптової ринкової ціни у ІІІ кварталі 2018 року.
Вже після опублікування постанов НКРЕКП, Касаційний адміністративний суд Верховного Суду 18 жовтня підтвердив законність позову "ДТЕК Донецькобленерго". Суд вказав, що попередні суди вірно дійшли висновку про те, що рішення РНБО України носило рекомендаційний характер. Але НКРЕКП ці рекомендації не врахувало і жодного акту нормативно-правового характеру на їх виконання не прийняла.
 

Loner

Well-Known Member
Омелян поручил начать служебное расследование из-за карты с "российским Крымом" на презентации
23:08, 31 октября 2018
Министр инфраструктуры Украины Владимир Омелян поручил начать служебное расследование в связи с использованием главой "Укртрансбезопасности" Михаилом Ноняком карты с "российским Крымом", сообщила пресс-секретарь министра Марина Томко.

"Министр инфраструктуры Владимир Омелян дал поручение начать служебное расследование по использованию главой "Укртрансбезпасности" Михаилом Ноняком карты с "российским Крымом", - написала она на своей странице в Facebook в среду.

You must be registered for see images


Фото: facebook.com

Напомним, глава Государственной службы Украины по безопасности на транспорте .

Ноняк выступал в рамках круглого стола Комитета по логистике Ассоциации. На мероприятии обсуждались вопросы, касающиеся отсутствия разрешения на международные транспортные перевозки. Кроме этого поднималась и тема задержки пересечения границы с Польшей.

На карте, которую во время своего выступления показал Ноняк, Крымский полуостров был закрашен в красный цвет, которым обозначалась территория Российской Федерации. При этом все надписи были на украинском языке.

You must be registered for see images


You must be registered for see images
 

Loner

Well-Known Member
Лукашенко заявил, что готов взять под контроль российско-украинскую границу на Донбассе
00:03, сегодня

Власти , осуществлять контроль на российско-украинской границе и содействовать проведению выборов в Донбассе.
Об этом заявил белорусский лидер Александр Лукашенко, передает Интерфакс.
"Мы можем взять на себя ответственность за обеспечение мира в восточных регионах Украины и контроль на российско-украинской границе. А также сопровождать проведение выборов на Донбассе, исходя из понимания того, что эти регионы являются неотъемлемой частью Украины", - заявил Лукашенко, выступая на встрече Основной группы Мюнхенской конференции по безопасности в среду, 31 октября, в Минске.
 

Loner

Well-Known Member
"Шерше ля фам". Порошенко намекнул, кто виноват в подорожании газа и через 10 лет
02:07, сегодня

Украина в текущем году могла бы уже обойтись без внешних заимствований, если бы не обязательства по старым кредитам, выплаты по которым приходятся на 2019 год, заявил президент Украины Петр Порошенко.
"Текущее состояние экономики уже позволило бы стране обойтись и без заимствований – я это подчеркиваю – если бы не пиковые расчеты по старым кредитам, которые относятся к выплатам следующего 2019 года. $54 млрд – общее долговое наследие, которое "нагуляли" нынешние "борцы за правду" в 2007-2013 годах, будучи у власти", - заявил президент на встрече с представителями бизнеса "Диалог власти и бизнеса" в Киеве в среду, передает
Он напомнил, что обязательства повысить цены на газ для населения взяло правительство еще в 2008 году.
"Обязательства уравнять внутренние и внешние цены на газ с ценой импортного газа Украина взяла в 2008 году…соответствующий меморандум с МВФ был подписан 31 октября. Фонд тогда возглавлял Доминик Стросс-Канн, а кто в то время был премьер-министром, я называть не буду", - сказал президент, добавив "шерше ля фам", прозрачно намекая на Юлию Тимошенко.
 

Loner

Well-Known Member
Ранкове зведення з фронту на 07:00 1 листопада 2018 року
1.11.2018 - 07:14

Упродовж минулої доби, 31 жовтня, ситуація в районі проведення операції має деякі ознаки загострення, проте, залишається цілком контрольованою Об’єднаними силами.
Окупанти 24 рази відкривали вогонь по позиціях наших військ. При цьому, противник 5 разів застосував озброєння, заборонене Мінськими домовленостями.
Російські окупаційні війська вели прицільний вогонь із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Крім того, на Луганському напрямку, поблизу населеного пункту Нижнє, вночі ворог обстріляв опорні пункти Об'єднаних сил з артилерії калібру 122 мм, та, приблизно в той же час, відкривав вогонь в районі Кримського з мінометів калібру 82 та 120 мм.
Два випадки застосування окупантами мінометів зафіксовано також поблизу Золотого.
Крім того, протягом минулої доби, ворог здійснював обстріли наших позицій в районах населених пунктів Новоселівка Друга, Авдіївка, Піски, Новотроїцьке, Березове, Новомихайлівка, Старогнатівка, Павлопіль, Водяне, Гнутове, Лебединське та Широкине. Вогонь з важкого озброєння у цих випадках не вівся.
У ході бойових дій поранено двох військовослужбовців зі складу Об'єднаних сил.
Від початку цієї доби зафіксовано обстріл позицій Об'єднаних сил в районі Авдіївки з автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Втрат з нашого боку немає.
За даними розвідки, 31 жовтня 4-х осіб зі складу російських окупаційних військ поранено.
 
Зверху