ЗСУ зможуть перейти на стандарти НАТО до 2020 року
16:00
ЗСУ зможуть перейти на стандарти НАТО до 2020 року, - посол України Україна вже виконала четверту частину необхідних стандартів НАТО, повідомив посол України при НАТО Вадим Пристайко. "Є, умовно кажучи, півтори-дві сотні стандартів, які, наприклад, стосуються того, щоб пілоти могли спілкуватися однією мовою, щоб "свій"/"чужий" відрізняли, як розгортаються війська, які вимоги для перетину кордону і так далі. Таких стандартів ми приблизно четверту частину вже виконали. Темп є. Я думаю, що до 2020 року можна досягти (переходу ЗСУ на стандарти НАТО – ІФ), – сказав він журналістам у суботу, на полях Мюнхенської конференції з безпеки. В.Пристайко зазначив, що Угорщина справді заблокувала засідання комісії Україна-НАТО 14-15 лютого. За його словами, Україна прагне знайти компроміс, однак з угорської сторони такого прагнення немає. Пише Інтерфакс-Україна. "Мені здається, що ми спрощуємо, коли думаємо що відбудуться вибори в Угорщині і тоді вони відступлять. Якщо угорське суспільство настільки радикалізоване, що Україна – це ворог, який обмежує їхню мову і все інше, і це приносить їм голоси, то чому ж відмовлятися від цього в майбутньому?". За його словами, сусідні країни будуть задоволені лише тоді, коли Україна буде слабкою, у разі змін – треба бути готовим до розбіжностей