ПРОТИСТОЯННЯ... [блог новин в УКРАIНI та свiтi]

Loner

Well-Known Member
Ещё немного об испытанном сегодня беспилотном комплексе -


Цитата:
Сьогодні відбулися вдалі випробування безпілотника ударної дії. Про це сказав Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов після завершення випробувань на полігоні Гончарівське Чернігівської області.
За його словами, одне із завдань, яке ставила Рада національної безпеки і оборони України перед вітчизняним обороно-промисловим комплексом, – «налагодження виробництва якісних безпілотних літальних апаратів бойового застосування».
«Розвідувально-ударний комплекс «Сокіл», який ми сьогодні випробували, складається з однієї розвідувальної та трьох ударних бойових машин, тому він здатний знаходити та точно вражати цілі, використовуючи, залежно від завдань, боєприпаси фугасної, осколково-фугасної та термобаричної дії» – відзначив О. Турчинов, додавши, що сьогоднішні випробування відбувались у надзвичайно складних метеоумовах: «Пориви вітру були 14-17 метрів на секунду». «Незважаючи на ці проблеми, фактично всі завдання, які були поставлені, – виконані, цілі – вражені», – зазначив він.
Секретар РНБО України повідомив, що цей безпілотник – «продукт успішної кооперації українського підприємства «Чезара» з польськими партнерами».
«Випробування відбулися успішно, продемонстрували ефективність цих безпілотних комплексів. Наступний крок – поставити їх на озброєння та ефективно використовувати у бойових умовах», – сказав він.
Секретар РНБО України після наради з виробничниками та військовими повідомив, що найближчим часом будуть представлені нові моделі ударних БПЛА «значно більшої дальності застосування та з потужнішими бойовими характеристиками».
You must be registered for see images


You must be registered for see images


You must be registered for see images


You must be registered for see images


You must be registered for see images


You must be registered for see images


You must be registered for see images


You must be registered for see images


You must be registered for see images
 

Loner

Well-Known Member
You must be registered for see images


You must be registered for see images




И о самом польском БПЛА Warmate входящем в состав комплекса -
конца прошлого года:
Цитата:
Warmate - "натівський камікадзе" з Чернігова

Один із випробовуваних за участи Турчинова ударних БПЛА був представлений широкій громадськості ще у квітні 2016 року під Києвом - на артилерійському полігоні Дівички.

Йдеться про "літак-снаряд" ближньої дії Warmate (“Cоратник”), створений польською фірмою WP Electronics [лідер місцевого ринку БПЛА, 16 років у бізнесі, 100%-во польський капітал].

You must be registered for see images

You must be registered for see images

Бойова система Warmate із пультом керування та радаром. БПЛА на фото споряджений осколково-фугасною боєголовкою (помаранчева деталь у носовій частині фюзеляжу). Джерело: wb.com.pl

У Дівичках безпілотник показували в тому числі й президентові Петру Порошенку. Демонстраційний стенд належав чернігівському підприємству “ЧеЗаРа”, яке оголосило про наміри ліцензійного виробництва апарату.
Місцеві ЗМІ Чернігова презентували Warmate не інакше як “натівський безпілотник-камікадзе”. Частково це гучне словосполучення відповідає дійсності.
Так, Польща справді член НАТО. Але наразі "Соратник" використовується тільки у польській армії (з-поміж усіх натовських).
І так, цей засіб вогневої підтримки справді може завдати удару тільки один раз, ціною власного життя. Але в режимі патрулювання він повертається на базу для подальшого використання.

Яка в нього зброя. Набір боєголовок для ударного БПЛА
Warmate має звичний вигляд іграшкового літачка. Живиться від електродвигуна у хвості. Крила складаються, щоб зручніше було транспортувати.
Його багатофункціональність забезпечується набором зйомних “головок” стандартного розміру, які приєднуються до фюзеляжу в якості його носової частини.
Для розвідувальної місії до носа Warmate прикручується оптоелектронний блок (так звана "спостережна головка" [głowica obserwacyjna] GS-9 з камерами денного та нічного зображень), для атаки - боєголовка.
В перспективі створення лазерної “указки”, щоб БПЛА міг "підсвітлювати" цілі для ударної авіації та високоточних артилерійських снарядів типу "Квітник". Також анонсовано датчик руху, який дозволить апарату автоматично відстежувати рухомі цілі в патрульованому районі.
Боєприпаси, які використовує БПЛА, створені за підтримки польської держави. Їх розробив урядовий Військовий інститут збройних технологій.

You must be registered for see images

Набір "голів" для спорядження бойового дрона Warmate. Фото: РНБОУ

а повідомленням польського видання Defence24.pl, в роботі ціла номенклатура боєприпасів - залежно від цілі, яку треба атакувати.

Наразі Warmate може використовувати такі УДАРНІ БОЄГОЛОВКИ:

- осколково-фугасні GO-1 та GО-2 призначені для враження живої сили противника на відкритій місцевості. Перша з цих боєголовок важить 1 кг [нагадаємо, у набагато важчого американського "Хижака" відповідний показник - 8 кг], з них 300 грам вибухівки. Розліт осколків - 10 м. Даних щодо другого боєприпасу немає - припускаємо, що там більше тротилу;

- кумулятивна боєголовка GK-1 використовується для боротьби з ворожою технікою та легкими укріпленнями. Здатна пропалювати броню товщиною до 120 мм (за даними Defence.pl - до 220 мм). Цих показників достатньо для знищення бронетранспортерів і самохідних гармат, та й танки найменш захищені саме від атаки згори;

- термобарична боєголовка GTB-1 забезпечує об'ємний вибух, розпилюючи і підриваючи в повітрі запалювальну суміш.
Завдяки простій та ефективній технології все це навісне обладнання можна легко - і безпечно - ставити та знімати.

Під час атаки БПЛА заходить на ціль у піке, досягаючи при цьому своєї максимальної швидкості - 150 км/г. Оператор контролює атаку за допомогою відповідної оптики і може відмінити місію вже в ході ударного маневру, наказавши “Соратнику” повертатися на базу.
В пострадянських країнах таку техніку зазвичай називають терміном “літак-снаряд”. Самі ж виробники Warmate класифікують його прийнятим у НАТО визначенням “баражуючий боєприпас”.
“Баражувати” в даному випадку означає “патрулювати завданий район в очікуванні цілі, на оптимальній для якнайдовшого перебування в повітрі швидкості/висоті”.

You must be registered for see images

Обслуга Warmate, який запускається з невеличкої катапульти, складає 1-2 бійця. Фото: altair.com.pl

Робоча висота "Соратника" - 30-300 метрів над землею, максимум - півкілометра, що робить його вразливим до вогню швидкострільних зенітнок ["ЗУшка", зенітна установка ЗУ-23-2], масово використовуваних на східному фронті.
В цій лотереї Warmate покладається на власну швидкість (40-150 км/г), низький шум електродвигуна та маленькі розміри. І на згадану міністром оборони Польщі масовість тактичних БПЛА у військах.
 

Loner

Well-Known Member
Москва прийняла сенсаційне рішення по Донбасу
05:58 15 Вересня 2017

You must be registered for see images


Російський уряд ухвалив рішення про відмову від “гуманітарної підтримки” окупованих територій

Москва має намір відмовитися від фінансування “ДНР” і “ЛНР” на користь проектів в Калінінградській області і анексованому Криму. Про це повідомляє РБК з посиланням на інформовані джерела уряду.
За даними видання, на нараді у віце-прем’єра РФ Дмитра Козака було дано доручення Мінфіну Росії “виключити з проекту федерального бюджету на 2018 рік і на плановий період 2019 і 2020 років в повному обсязі витрати на надання в 2019-2020 роках гуманітарної підтримки окремим територіям”.
Джерела видання близькі до Кремля стверджують, що “окремі території – це і є “ДНР” та “ЛНР”. При цьому Мінфін і Кремль поки відмовляються офіційно коментувати ситуацію.
Згідно з даними Мінфіну РФ, загальна сума, яку потрібно знайти на фінансування анексованого Криму і проектів в Калінінградській області становить 165 млрд руб. на три роки.
Нагадаємо, що введення миротворців на Донбас терористи розцінюють як оголошення війни Україною. Про це заявив «в.о. міністра закордонних справ» фейкової республіки в Владислав Дейнего.
Нагадаємо, на думку російського політолога Андрія Піонтковського, Кремль використовує план по з метою закріплення лінії розмежування і анексії ще одного шматка території України. При цьому Москва відкрито шантажує Вашингтон, щоб той не надавав Києву летальну зброю.

Раніше українська делегація передала на розгляд Ради безпеки ООН
 

Loner

Well-Known Member
У конфликта вокруг Мьянмы есть и экономическая сторона

Страна богата природными ресурсами и имеет важное значение для Китая, Индии, России

Мьянма (бывшая Бирма) неожиданно появилась на лентах новостных агентств, на страницах газет и в репортажах телевидения и радио. Представители исламских общин по всему миру от Ближнего Востока и Турции до России и Индонезии вышли на митинги с критикой правительства Мьянмы, протестуя против преследования мусульман народности рохинджа.

Эти выступления и митинги совпали с работой саммита стран БРИКС в китайском Сямэне, на котором обсуждалось их стратегическое партнерство в Азиатско-Тихоокеанском регионе. Где как раз и находится Мьянма, с которой ведущие державы БРИКС уже не первый год выстраивают сотрудничество в технико-экономической сфере.

Мьянма, граничащая с Индией, Бангладеш, Китаем, Таиландом и Лаосом, богата природными ресурсами, такими как нефть, газ, золото, уран, цветные металлы и драгоценные камни, однако экономика ее преимущественно аграрная. На первый взгляд, это обычная развивающаяся страна, зажатая с двух сторон мощными соседями. Но на самом деле она – важнейшее звено экономического коридора Китай – Мьянма – Бангладеш – Индия, о создании которого правительства этих государств договорились в 2013 г. По мнению властей КНР, этот коридор должен подтолкнуть, как говорится в официальных документах, «совместное развитие трех больших экономических блоков в Южной, Юго-Восточной и Восточной Азии».

Дальше
 

Loner

Well-Known Member
Цитата:
Учения "Запад-2017" начались с авиакатастрофы
Как говорится, лиха беда начало! Не успели начаться учения «Запад-2017», которые весь год пугали соседей РФ и Беларуси, как первые их итоги дают повод задуматься, а и вправду, может дыма больше чем огня?
Так, сегодня на аэродроме Шайковка, что в Калужской области (РФ) потерпел крушение сверхзвуковой ракетоносец-бомбардировщик с крылом изменяемой стреловидности Ту-22М3 RF-94233 / 20 "RED". Не смотря на то, что авария произошла ещё в середине дня, первая информация стала появляться только сейчас, да и то, обходя центральные каналы, дабы не омрачить масштабные мероприятия.
Собственно, не успели начать пугать Запад своими войсками, как очередная гроза стратосферы вспахала поле. Что же, от российских фермеров «спасибо», а в остальном явный facepalm, заставляющий задаться вопросом, а может лучше без учений? А то ведь НАТО и так уже давно всё поняло, зачем же продолжать подвергать опасности домашний скот?

You must be registered for see images
 
  • Like
Реакції: Aiir

Loner

Well-Known Member
За затримку потяга із Саакашвілі з Україною будуть судитись
Вчора 15:15

Американський бізнесмен буде судитись з "Укрзалізницею" та державою Україна за затримку потяга, яким мав їхати Саакашвілі.
You must be registered for see images

Американський бізнесмен, власник Житомирської кондитерської фабрики Ігор Бойко буде судитись з українською державою та "Укрзалізницею" за затримку потяга "Інтерсіті" сполученням "Перемишль-Київ" 10 вересня. Про це Бойко розказав кореспонденту видання UA1.

Намагаючись не допустити повернення Михайла Саакашвілі до України, керівництво "Укрзалізниці" дало наказ адміністрації потяга не виїжджати з польського Перемишля до тих пір, поки Саакашвілі не вийде з вагона. Це викликало скасування рейсу, і багато пасажирів були вимушені самостійно добиратися до пунктів перетину кордону.
У потязі знаходився також американський бізнесмен Ігор Бойко.
"Ми повинні були виїхати о 13:00, натомість я зміг перетнути кордон в "Шегинях" лише о пів на одинадцяту вечора. До пункту пропуску я був вимушений добиратися автобусом. І всі ці незручності лише через небажання влади пустити в країну Саакашвілі", – каже Бойко.
На думку бізнесмена, в ситуації, яка склалася, винна саме українська влада і керівництво "Укрзалізниці". Ігор Бойко переконаний, що наказ про блокування руху потяга був абсолютно незаконним і порушив його права та права інших пасажирів. Саме тому Бойко має намір судитися з державою і хоче отримати не лише відшкодування вартості квитка, а також значну компенсацію моральної шкоди та особисті вибачення керівництва української держави.
"Через політику та незаконні рішення чиновників не повинні страждати прості громадяни. Якби таке сталось в США, то це потягло б за собою звільнення високих чиновників, бо там закон не може порушити ніхто, навіть президент. А тут за наказом Порошенка, який боїться Саакашвілі, постраждала величезна кількість людей. Я хочу зробити цей судовий процес показовим, щоб українці зрозуміли, що влада і чиновники мають нести відповідальність за свої дії", – сказав американський бізнесмен.
Також Ігор Бойко закликав звернутись до суду всіх пасажирів, які повинні були їхати 10 вересня потягом "Інтерсіті" сполученням "Перемишль-Київ", а також тих, хто був вимушений простояти багато годин в черзі до заблокованих пропускних пунктів "Шегині" та "Краковець".
"Тут справа не в грошах, а в тому, що українська влада не поважає своїх громадян. В тому, що Порошенко через власні страхи й амбіції наплював на кілька тисяч українців", – заявив Бойко.

Нагадаємо, за вказівкою президента Петра Порошенка в Україну , в якому знаходився Саакашвілі.
 
Зверху