ПРОТИСТОЯННЯ... [блог новин в УКРАIНI та свiтi]

Loner

Well-Known Member

Кандидат на посаду генерального прокурора Юрій Луценко запевнив, що у разі свого призначення в Генпрокуратуру не використовуватиме помсту, як засіб розправи над ворогами.
Про це він заявив, виступаючи з трибуни ВР, повідомляє кореспондент Укрінформу.
«Хочу відверто заявити для всієї громадськості - Генпрокуратура не саджає, тільки суд може прийняти рішення про те, що винна людина. Я не маю жодної помсти... Я не маю списку в голові, кого треба посадити. Я не маю жодної помсти за ті роки у 157-й дев'ятиметровій камері Лук'янівського СІЗО ні до кого», - підкреслив Луценко.
Водночас він наголосив, що на посаді очільника ГПУ у разі призначення дотримуватиметься двох принципів - кожен, хто вчинив злочин, не залежно від партійності, прізвища, релігії чи місця народження, має відповідати, а також відстоювання права громадян від свавілля влади.
Луценко пообіцяв, що на його робочому столі завжди стоятиме алюмінієва кружка, як нагадування про неможливість допущення політичних замовлень і розправ.
«У мене на робочому столі зараз вдома, а якщо оберете - у Генпрокуратурі завжди стоятиме алюмінієва кружка, з якою я просидів у 157-й камері Лук'янівського СІЗО, а потім у Менській виправній колонії, з якої пив 2,5 роки чай, як нагадування про те, що «беcпредел» і політичне замовлення є неможливим у новій Україні», - зауважив народний депутат.
Луценко також зазначив, що на посаді керівника ГПУ займеться оновленням кадрового складу та приведе туди людей, які раніше ніколи не працювали в прокуратурі. Він також сподівається віднайти в ГПУ чесних слідчих та інших співробітників, які прагнуть реформувати систему.
Крім того, Луценко розповів, що у випадку свого призначення генпрокурором планує відновити слідство по «проданих і закритих справах минулої і сучасної влади».

Loner

Well-Known Member

Новообраний генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що Давід Сакварелідзе навряд чи може бути поновлений на посаді заступника керівника ГПУ, проте матиме змогу допомагати у реформуванні Генпрокуратури, беручи участь у роботі її колегії.
Це він сказав журналістам у відповідь на запитання, чи буде поновлення Сакварелідзе на посаді заступника генпрокурора, повідомляє кореспондент Укрінформу.
"Конкретно по питанню щодо Сакварелідзе. Я з ним дружу ще з 2008 року, усі ці місяці ми з ним у переписці, я поважаю його, проте думаю, що він може допомагати у вигляді члена колегії Наглядової ради тощо. Але по суті Давід політик, перепрошую, політика в Генпрокуратурі може бути тільки одна, яка визначена в Конституції і інших законах України", - сказав Луценко.
Крім того, він запевнив, що не має списків кадрових призначень на посади в Генеральній прокуратурі.
За його словами, таких списків не формував ані він сам, ані не передавав йому Президент Петро Порошенко.

Loner

Well-Known Member

Новообраний генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що приймаючи пропозицію Президента, попередив його про перебування на цій посаді не більше півтора року.
Про це Луценко розповів журналістам в кулуарах ВР, повідомляє кореспондент Укрінформу.
«Я прийняв пропозицію Петра Олексійовича Порошенка про своє призначення (генпрокурором - ред.) і відразу сказав, що я розглядаю це як термін близько півтора року», - запевнив Луценко, додавши, що «ані в душі, ані по життю не генпрокурор».
При цьому він висловив сподівання, що до завершення цього півторарічного терміну йому вдасться завести в Генеральну прокуратуру нових людей й змінити систему.

Loner

Well-Known Member

Новопризначений генеральний прокурор України Юрій Луценко розповів про першочергові кроки на посаді, серед яких - реалізація закону про люстрацію.
Про це він заявив журналістам у кулуарах ВР, повідомляє кореспондент Укрінформу.
«Одним із перших кроків буде реалізація закону про люстрацію, згідно з яким декілька сотень працівників прокуратури мають бути звільнені із своїх посад. Закон один для всіх і прокуратура має почати це гасло із себе. Звичайно, я проведу нараду з усіма силовиками для координації діяльності оперативних та слідчих підрозділів, бо стан злочинності в Україні є далі, ніж критичний», - сказав Луценко.
Новопризначений генпрокурор заявив, що найбільше переживає, щоб уже за декілька місяців розпочалося заочне досудове слідство і заочне судове слідство щодо створеного Януковичем злочинного угруповання, а також щодо тих, хто зрадив Батьківщину в Криму, Донецьку та Луганську.
Також Луценко зазначив, що серед першочергових планів, - негайне оголошення конкурсу на посади Генеральної інспекції України.
«Через конкурс буде створена Генеральна інспекція, яка буде чистити зрадників і корупціонерів у самій прокуратурі», - пояснив Луценко.
За його словами, Президент України Петро Порошенко завтра має намір офіційно представити нового очільника у Генеральній прокуратурі.
Крім того, новопризначений генпрокурор заявив, що у перші дні не варто чекати інформаційних повідомлень від нього.
«Я хочу увійти в курс справи. Я принципово не вивчав ні структуру, ні, очевидно, не мав можливості вивчити стан резонансних справ, кадрового стану, фінансового. Це все займе декілька днів, щоб розібратися», - додав Луценко.
Окремо він наголосив, що має домовленості з громадською організацією «Реанімаційний пакет реформ» щодо відновлення офісу реформ ГПУ, також є домовленість з представництвом ФБР в Україні про відновлення їхньої місії в Генпрокуратурі з метою покращення методів слідства і структурних реформ в органах прокуратури.
«Також я маю намір особисто заслухати своїх заступників і почути від них стан справ та конкретні терміни, коли справи можуть бути передані до суду», - додав Луценко.

Loner

Well-Known Member

Офіційний Вашингтон звернувся до Росії з закликом негайно вивести важке озброєння з тимчасово контрольованих бойовиками територій Донецької і Луганської областей, яке приховується там у порушення Мінських домовленостей.
Про це заявив у четвер представник США при ОБСЄ посол Даніель Байєр під час засідання Постійної Ради ОБСЄ у Відні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.
"Наявність важкої зброї в районах, контрольованих сепаратистами, та в безпосередній близькості від лінії зіткнення, означає, що вогонь зі стрілецької зброї може швидко перерости в повномасштабне кровопролиття", - заявив він.
Байєр підкреслив, що об'єднані російсько-сепаратистські сили задекларували перед лише частину цих озброєнь. Втім спостерігачі повідомляють про відсутність зменшення арсеналу важких озброєнь в окупованому Луганську, "у тому числі танків, гаубиць, бойових броньованих машин, а також зенітних систем земля-повітря".
Тільки цього тижня, Спеціальна моніторингова місія відзначила наявність забороненої зброї в контрольованих бойовиками регіонах, в 14 разів більше, ніж було заявлено. І це враховуючи те, що російсько-сепаратистські сили продовжують відмовляти СММ у безперешкодному та безпечному доступі.
"Ми закликаємо Росію і сепаратистів негайно відвести свою зброю до місць зберігання та районів очікування", - заявив представник США. Він також наголосив, що "місцеві вибори в окремих районах Донецької і Луганської областей не можуть бути проведені під дулом автомата".

Loner

Well-Known Member

Бандформування російсько-терористичних військ на Донбасі продовжують застосовувати зброю проти українських військових.
Про це інформує .
"З початку доби бойовики 5 разів відкривали вогонь по українських підрозділах", - йдеться у повідомленні.
На Маріупольському напрямку ще до світанку незаконні бойовики тричі обстріляли опорні пункти сил АТО в районі Новотроїцького з мінометів калібру 82 мм та 120 мм. На тому ж напрямку терористи відкривали вогонь зі стрілецької зброї по наших воїнах, які обороняють Широкине.
"Опівдні противник обстріляв опорні пункти українських підрозділів в районі Кримського, що на Луганщині, з озброєння БМП, автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів", - зазначили штабі

Loner

Well-Known Member

Рядовий роти патрульної служби поліції особливого призначення "Східний корпус" підозрюється у побитті поліцейського під час конфлікту 9 травня на вулиці Ярослава Мудрого в центрі Харькова.
Про це кореспонденту Укрінформу розповів начальник управління прокуратури Харківської області Сергій Булавін.
"За попередніми даними, 9 травня близько 17.00 спецпідрозділ "Харків" виявив зброю в автомобілі Volkswagen на вул. Ярослава Мудрого. На місце прибула слідчо-оперативна група Київського відділу поліції. У відповідь водій автомобіля по телефону викликав друзів. Один з них ударив кулаком по голові 27-річного інспектора Управління патрульної поліції, який отримав черепно-мозкову травму і забиття головного мозку", - повідомив Булавін.
За його словами, рядовому роти "Східного корпусу" повідомлено про підозру за фактом перевищення повноважень і навмисного спричинення тяжкого тілесного ушкодження працівнику правоохоронного органу в зв'язку з виконанням його службових обов'язків - з санкцією до 12 років позбавлення волі.
"Вирішується питання про обрання щодо підозрюваного запобіжних заходів. Досудове розслідування проводять органи прокуратури", - додав Булавін.
Що стосується постраждалого поліцейського, то, сказали в лікарні "Швидкої допомоги", після часткової амнезії до нього повернулася пам'ять.
Як повідомляв раніше Укрінформ, 9 травня в мережі з'явилася інформація про те, що до конфлікту на вул. Ярослава Мудрого причетний цивільний корпус "Азов". Керівник корпусу Олег Ширяєв заявив, що "винуватці інциденту не мають до нього відношення".

Loner

Well-Known Member
Сегодня, 16:57
Пономарь: Мне нравится истерика по Луценко

You must be registered for see images

Давайте начнем с начала всей истории - ведь это одна и та же общая история "Коалиция- - Генпрокурор".

Так прокомментировал скандал вокруг кандидата в Генпрокуроры Юрия Луценко известный украинский политолог , . он отметил, что вся история началась с того, что «три кремлевско-популистские партии вышли из коалиции, развалили ее в расчете на досрочные выборы. Но Запад сказал - никаких досрочных выборов, ибо получим 2005 год-2». Поэтому коалицию стали лепить, из чего получалось без этих партий и Оппоблока, пояснил Пономарь. Безусловно пришлось идти на уступки друг другу, но альтернативы не было вообще – только за счет квот, послаблений, должностей. Но такова политика и другого способа сшить коалицию никто в мире не придумал, подчеркнул политолог. То же самое и с Генпрокурором. Нужно внести такого, чтобы и Запад одобрил и продолжил финансовую помощь (но Луценку придется сажать реальных людей в реальные тюрьмы, как говорил Байден) и чтобы он ВР прошел.
То есть, не нужно забывать в мечтах об идеальных вещах о реальности. А она такова, что лучше хоть как-то продолжать двигаться вперед с помощью Запада, чем утонуть в популизме и долларе по 8 и дешевом газе. Тогда нам в Таежный Союз, резюмировал Пономарь.

Loner

Well-Known Member
Силы АТО с АГС накрыли боевиков ДНР которые разбежались как крысы (ВИДЕО)
Май 12, 2016

You must be registered for see images

После обстрела украинских позиций боевиками, силы АТО дали жесткую ответку боевикам.
Бойцы 11—го батальона «Киевская Русь», прицельным огнем накрыли позиции боевиков с АГС.
Террористы разбегались как крысы, количество 200-тых и 300-тых неизвестно.
You must be registered for see medias

Loner

Well-Known Member
Киевский суд не признал факт военной агрессии РФ в Украине
16:59 | 12.05.2016
По мнению «Открытого суда», решение суду было продиктовано Администрацией Президента Украины

Шевченковский суд города Киева отказался признавать факт вооруженной агрессии Российской Федерации против Украины. Об этом заявил куратор проекта « » Станислав Батрин в четверг, 12 мая.

Мнение

По словам г-на Батрина, за время судебного разбирательства в качестве доказательств были предъявлены официальные документы, подтверждающие факты вторжения России в Украину и оккупации части её территории. Впрочем, немалую роль в принятии судом данного решения, по мнению «Открытого суда», сыграла позиция Администрации Президента Украины, призвавшая суд не признавать агрессию РФ против Украины.

Детали дела

Суд первой инстанции дважды отказывался открывать производство по данному иску, однако правозащитник одержал две победы в апелляционных судах, после чело дело открыли. В дальнейшем, первый судья, слушавший данное дело, взял самоотвод.

Планы
Батрин готов обжаловать данное решение, назвав суды «бесхребетными».
Напомним, в 2015 году Верховная Рада Украины признала РФ государством-агрессором.

Зверху