ПРОТИСТОЯННЯ... [блог новин в УКРАIНI та свiтi]

Loner

Well-Known Member
Началась подготовка украинских расчетов станций контрбатарейной борьбы AN/TPQ-36. ФОТО
23.11.2015 - 15:30
You must be registered for see images

Сегодня, 23 ноября, на территории Международного центра миротворчества и безопасности Национальной академии сухопутных войск имени гетмана Петра Сагайдачного, на Львовщине, состоялось торжественное открытие многонациональной тренировки подразделений Вооруженных Сил Украины в рамках Объединенной многонациональной тренировочной группы.

Об этом сообщает

Цикл обучения рассчитан на подготовку специалистов подразделений Сухопутных войск ВС Украины по стандартам армий ведущих стран мира. С украинской стороны в мероприятии примут участие военнослужащие пяти батальонов определенных отдельных механизированных бригад.

Особое внимание уделяется подготовке украинских расчетов станций контрбатарейной борьбы AN / TPQ-36, переданных Вооруженным Силам Украины в качестве помощи правительством Соединенных Штатов Америки. Радиолокационная станция AN / TPQ-36 - мобильная РЛС, обнаруживает артиллерийские снаряды, выпущенные одной или несколькими пушками, гаубицей, минометом или ракетной установкой, и по их траектории вычисляет местонахождение оружия. Развитые системы способны оперативно передавать информацию для дружественной артиллерии, для задания контрбатарейную удара. Дальность действия радара превышает 24 километров. Личный состав расчетов должен освоить новую сложную технику артиллерийской разведки в короткие сроки.

Учить украинских пехотинцев и артиллеристов на Яворовщине будут инструкторы Вооруженных Сил США, Канады, Великобритании и Литвы. Курс подготовки рассчитан до 2017 года. Учебная программа обязательно будет включать в себя следующие элементы: тактика, огневая подготовка, тактическая медицина, организация связи, противодействие взрывоопасным устройствам и т.

Торжественная церемония открытия учений состоялась на территории центрального военного городка МЦМБ. Старт объединенной тренировке дали представители стран-участниц. От Соединенных Штатов Америки: Чрезвычайный и Полномочный Посол США в Украине Джефри Пайетт и командующий Сухопутных войск ВС США в Европе генерал-лейтенант Фредерик Бен Ходжес. От правительства Канады: Чрезвычайный и Полномочный Посол Канады в Украине Роман Ващук и командующий Объединенных операций ВС Канады контр-адмирал Питер Эллис. Делегация Литвы: Чрезвычайный и Полномочный Посол Литовской Республики в Украине Господин Марюс Януконис, Советник при Министерстве обороны Украины и Генеральном штабе ВС Украины по вопросам реформирования Сил специальных операций подполковник Миндаугас Рикашюс.

- Тренировка военнослужащих ВС Украины будет насыщенной и будет проходить в пять этапов, - подчеркнул командующий Сухопутных войск ВС Украины генерал-лейтенант Анатолий Пушняков. - Программа тренировочного курса предусматривает изучение действия подразделений в обороне и наступлении, проведение рейдовых действий и тому подобное.

Командующий Сухопутных войск ВС Украины также отметил, что все украинские подразделения, которые будут привлекаться к проведению тренинга, укомплектованы исключительно военнослужащими по контракту. Солдаты и офицеры подразделений имеют опыт реальных боевых действий. В частности, среди личного состава 4-го резервного батальона, который первым приступит к усвоению учебной программы, более 30 военнослужащих отмеченных государственными наградами за мужество и героизм, проявленные в боях на Донбассе.

После завершения подготовки по стандартам армий ведущих стран мира, наши военнослужащие будут готовы выполнить поставленные задачи в зоне проведения АТО. В частности, украинские боевые расчеты станций контрбатарейной борьбы AN / TPQ-36, переданные Вооруженным Силам Украины правительством США, однозначно будут направлены для выполнения задач в зоне проведения антитеррористической операции.

Во время брифинга, Чрезвычайный и Полномочный Посол США в Украине Джефри Пайетт и командующий Сухопутных войск ВС США в Европе генерал-лейтенант Фредерик Бен Ходжес отметили, что правительство и Вооруженные силы США и в дальнейшем будут помогать Украине. В частности, в реформировании и укреплении сектора национальной безопасности.





You must be registered for see images












You must be registered for see images




 
  • Like
Реакції: Aiir

Loner

Well-Known Member
Республика тьмы: как живет "крымнаш" без украинского электричества. ФОТО
23.11.2015 - 17:35
You must be registered for see images

Несмотря на то, что в соцсетях жители оккупированной республики бодрятся и уверяют, что чрезвычайное положение практически не изменило их повседневную жизнь, фото и видео говорят об обратном.

Как , "глава" Крыма Сергей Аксенов заявил, что темнота на полуострове продлится почти до Нового года.

You must be registered for see images


You must be registered for see images


You must be registered for see images


You must be registered for see images


You must be registered for see images


You must be registered for see images
 
  • Like
Реакції: Aiir

Loner

Well-Known Member
Горловка прячется от «русского мира» за мешками с песком. ФОТО
23.11.2015 - 17:30
You must be registered for see images

Жители Горловки, опасаясь очередных обстрелов, закрывают окна квартир мешками с песком.

Соответствующие фото разместил на своей странице в журналист Никита Синицин.

«Мой дом — моя крепость. Когда нет денег на новое оконное стекло, или нет самого оконного стекла, взамен выбитого взрывом на помощь приходят мешки и земля», — пишет журналист.

Фото сделаны в Горловке на 5 — ом квартале и на улице Кирова.

You must be registered for see images


You must be registered for see images
 
  • Like
Реакції: Aiir

Loner

Well-Known Member


За 10 місяців на поставках електроенергії до Криму Україна заробила близько 300 мільйонів гривень.
Про це повідомив міністр енергетики України Володимир Демчишин, пише « ».
«Договір за період свого існування приніс прибуток. Якщо у маржі, то це приблизно 3%, враховуючи великий обсяг – це понад 300 мільйонів гривень», – заявив він.
Нагадаємо: контракт на імпорт російської електроенергії 28 грудня 2014 року підписав виконувач обов’язків генерального директора держпідприємства «Укренерго» Василь Андрієнко.У понеділок прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що щодо підписання контракту на постачання електроенергії до Криму.
 

Loner

Well-Known Member


У результаті проведення комплексу заходів оперативні співробітники Білгород-Дністровського прикордонного загону викрили канал незаконного ввезення в Україну легкових автомобілів.
Про це у понеділок повідомили Укрінформу в прес-службі Південного регіонального управління
"При перевірці законності ввезення 23 листопада мешканцем Одеської області автомобіля «Ніссан Прем'єра» оперативники прикордонного відомства з’ясували, що це вже дев'ятий за рахунком легковий автомобіль, на якому він перетинає держкордон. Вісім легковиків реєстрації Німеччини, ввезені протягом року цим громадянином до України, так і не залишили територію нашої держави", - зазначили прикордонники.
Відтак через те, що чоловік лише ввозив автівки до України, однак не вивозив їх звідси своєчасно, «Ніссан», на якому він приїхав 23 листопада, на кордоні було вилучено.
"Крім того, за незаконне ввезення автомобілів до України, порушнику загрожує накладення значних штрафних санкцій відповідно до чинного законодавства", - зазначили в ДПСУ.
 

Loner

Well-Known Member


Глава Міненерго РФ Олександр Новак не виключив того, що РФ у зв'язку із знеструмленням Криму може запровадити "заходи у відповідь".
Про це повідомляє .
"Зараз я вам на це запитання не дам відповідь, я думаю, що ми це питання розглядатимемо в найближчій перспективі", - сказав Новак журналістам, відповідаючи на запитання, чи розглядає РФ можливість введення заходів у відповідь відносно України, наприклад, обмежити постачання вугілля.
Нагадаємо, в ніч на 22 листопада постачання електроенергії до Криму з території України було повністю зупинене через підривання опор ЛЕП у Херсонській області.
 

Loner

Well-Known Member


У Берліні очікують всебічного розслідування припинення поставок електроенергії з материкової України в Крим.
Про це заявив у понеділок офіційний представник німецького зовнішньополітичного відомства Мартін Шефер, повідомляє кореспондент Укрінформу.
"Напади на інфраструктуру в Україні, у тому числі щодо забезпечення Криму електрикою, є злочинними актами. Ми чекаємо, що саме так їх розумітимуть і відповідальні українські чиновники, і ці акти буде розслідувано", - сказав Шефер.
Дипломат наголосив, що політичний конфлікт не мусить впливати на якість життя людей. Уряд Німеччини сподівається, що енергопостачання анексованого півострова буде відновлено і що такі інциденти не повторяться в майбутньому.
Німецькі ж ЗМІ, аналізуючи ситуацію з підривом опор ЛЕП на Херсонщині, сходяться на думці, що це лише призведе до ескалації ситуації й ще більше ускладнить відносини між Києвом і Москвою.
Нагадаємо, 20 листопада в Херсонській області невідомі підірвали електропори ЛЕП, які подають електроенергію в окупований Крим. Активісти громадської блокади Криму взяли під контроль пошкоджену електроопору і вимагають звільнення всіх заарештованих у Криму активістів в обмін на постачання електроенергії на півострів. 22 листопада до пошкоджених стовпів були допущені ремонтники для встановлення заземлення з метою забезпечення безпеки людей, які там знаходяться. З вечора 21 листопада на півострів припинилося постачання електроенергії. В результаті повного знеструмлення Криму там запроваджено режим надзвичайної ситуації, 23 листопада оголошено вихідним днем.
 

Loner

Well-Known Member


Україна має пережити зиму без серйозних перебоїв у постачанні газу, незважаючи на тривалі переговори з Росією, через які затримується наповнення сховищ.
Про це заявив заступник голови Європейської комісії Марош Шефчович, який курує питання енергетики, повідомляє .
"У зв'язку з тривалими переговорами Україна відчуває затримки у наповненні газосховищ, але вона підвищила енергоефективність і має кілька варіантів диверсифікації поставок. Я вважаю, що ми переживемо зиму без серйозних проблем", - сказав він.
За даними Gas Infrastructure Europe, українські газосховища заповнені трохи більше, ніж на 53 відсотка порівняно з 46 відсотками в цей же період торік.
У вересні Росія, Україна і Єврокомісія домовилися про зимові поставки російського газу в Україну. Шефчович вважає цю угоду дійсною, незважаючи на відсутність підписів, оскільки Росія почала постачання, а Україна - їх оплату.
"Єврокомісія вважає угоду дійсною, вона виконується. Жодних додаткових кроків не потрібно, тому що всі сторони вважають "зимову угоду" дійсною. Вона набула чинності в той день, коли "Нафтогаз України" почав платити за газ, а російський "Газпром" розпочав поставки", - сказав Шефчович.
Представник міністерства енергетики Росії підтвердив, що ніяких додаткових кроків для виконання "зимової угоди" не потрібно. За умовами угоди, що діє з 1 жовтня до кінця березня 2016 року, Київ зобов'язується купити у Газпрому 2 млрд кубометрів за допомогою кредиту на $500 млн, отриманого від міжнародних фінансових організацій.
 

Loner

Well-Known Member


Ремонт пошкоджених ліній передач на кордоні з Кримом обійдеться у кілька мільйонів гривень, роботи можна завершити за п'ять днів.
Про це на брифінгу сказав міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин, повідомляє кореспондент Укрінформу.
«Усі 4 опори доведеться міняти, доведеться замінити частину кабелів. Це кілька мільйонів гривень. І це матеріальні збитки, нанесені державному підприємству Укрінтеренерго», - наголосив міністр.
За його словами, на повне відновлення електропередач піде п'ять днів - за умов використання значних ресурсів.
Росія, на думку міністра, кваліфікує цей випадок як форс-мажор.
"Я впевнений, що це буде кваліфіковано як форс-мажор", - сказав Демчишин.
Нагадаємо, 20 листопада в Херсонській області невідомими були підірвані електропори ЛЕП, що подають електрику в окупований Крим. Активісти громадянської блокади Криму взяли під контроль пошкоджені електроопори і вимагають звільнення всіх заарештованих у Криму активістів в обмін на постачання електроенергії на півострів. 22 листопада до підірваних стовпів були допущені ремонтники для встановлення заземлення з метою забезпечення безпеки людей, які там знаходяться.
З вечора 21 листопада на півострів припинилося постачання електроенергії. Через повне знеструмлення Криму там запроваджено режим надзвичайної ситуації.
 

Loner

Well-Known Member


Уповноважена Президента Ірина Геращенко заявила на Раді Україна-НАТО, що жодний пункт Мінських домовленостей Росія не виконала.
На цьому наголосила народний депутат, уповноважена Президента України з мирного врегулювання конфлікту у Донецькій і Луганських областях Ірина Геращенко на засіданні міжпарламентської Ради Україна-НАТО у понеділок у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.
«Ми використовуємо кожний шанс, щоб донести інформацію до наших партнерів про те, що жодний з пунктів Мінських угод не виконується з вини Росії та бойовиків, яких вона підтримує. Донбас сьогодні стає територією для випробування новітньої російської зброї», - сказала Геращенко.
Вона наголосила, що доносити правду про події на Донбасі, про порушення Росією та її маріонетками Мінських домовленостей є дуже важливо особливо сьогодні, коли Євросоюз у середині грудня ухвалюватиме рішення про продовження санкцій проти Москви.
 
Зверху