Loner
Well-Known Member
You must be registered for see links
Колишній прем'єр-міністр Молдови, лідер Ліберально-демократичної партії, депутат парламенту Влад Філат уперше після свого арешту з'явився перед журналістами у будівлі Апеляційної палати Кишинева.
Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Молдові.
«У моєму розпорядженні дві хвилини. Як я вже заявляв, що все, що відбувається, - політичний спектакль. На мене намагаються покласти всю відповідальність за ситуацію у банківському секторі країни. Мене намагаються ізолювати, не давати можливість спілкуватися. Думаю, що громадяни Республіки Молдова мають право дізнатися і мою точку зору», - заявив Філат.
За його словами, він морально й фізично готовий захищатися й доводити свою невинність, незважаючи на те, що «молдавське правосуддя порушує принцип презумпції невинності».
Нагадаємо, Апеляційна палата Кишинева відхилила позов адвокатів екс-прем'єра про зміну запобіжного (на домашній арешт) заходу для Філата, залишивши чинним рішення суду першої інстанції про попередній арешт екс-прем'єра терміном на 30 днів. Адвокати мають намір оскаржити рішення суду в Європейському суді з прав людини.
Нагадаємо, кілька днів тому Влада Філата було заарештовано за корупцію й отримання вигоди з впливу. Він звинувачується в отриманні хабаря у розмірі 250 мільйонів євро від мера міста Оргеєв, бізнесмена Ілана Шора. Окрім цього, прокуратура не виключає факт причетності Філата до справи про розкрадання більше мільярда доларів з банківської системи країни.