Сенатор закликав Білий дім надати Україні серйозну оборонну зброю
Американський сенатор-демократ Крістофер Мерфі закликав адміністрацію Білого дому змінити свою позицію та почати постачання серйозного оборонного озброєння в Україну на тлі загострення ситуації на сході країни.
Про це він зазначив у неділю в прямому ефірі центрального телеканалу CNN, передає власний кореспондент Укрінформу.
"Я вважаю, що зараз Сполучені Штати повинні почати постачання в Україну більш значної військової допомоги", - наголосив законодавець.
Мерфі підкреслив, що як член Сенату він продовжує тиснути на адміністрацію, "щоб підтримати цю точку зору", оскільки сьогодні економічні санкції "не переконали Росію відступити".
Водночас американський законодавець позитивно оцінив дії українського уряду та президента, які "взяли на себе кермо влади" в непростий для країни час.
Читайте також: Сенатор Менендес закликав Обаму почати виконання Акту на підтримку свободи України
"Я думаю, що адміністрація (США – ред.) повинна почати розглядати варіанти постачання українцям оборонного озброєння на деяких більш серйозних рівнях. Гадаю, це допоможе їм у боротьбі, яка, ми повинні визнати, не закінчиться найближчим часом", - підкреслив сенатор Мерфі.
You must be registered for see links