You must be registered for see links
"Підходить час для перших звітів, перших підсумків та результатів #реформивмо.
9 січня 2015 року Міністром оборони України було прийнято рішення про призначення
головою тендерного комітету, а мене виконуючим обов'язки заступника Міністра оборони з питань впровадження економічних реформ. Про це
написав тут:
З першого ж дня почались "мозкові штурми", наради та планування конкретних реформ із залученням експертів, військових, кіборгів аеропорту, міжнародних компаній з розробкою відповідних kpi, чіткими термінами та відповідальними.
Приклад такого "штурму" тут:
Далі було сформовано 5 реформ системи речового забезпечення та харчування ЗСУ та визначені відповідальні.
Про це детально тут:
Зараз вже можна підвести деякі підсумки.
1. Завдяки наполеглевості
та підтримці компанії Ernst&Young сформований та затверджений Міністром оборони новий департамент державних закупівель. Його ще треба наповнити новим змістом та новими людьми і це наш наступний етап цієї реформи!
2. Ми провели перші електронні закупівлі завдяки майстерності команди на чолі з
за підтримки
,
та особисто
та
.
Про це детально тут:
Крім того, зараз вже силами команди на чолі з
та
повністю розроблено пілот щодо реформи системи харчування наших воїнів не лише в пунктах постійної дислокації, а й в зоні АТО. Цього тижня очікуємо рішення КМУ про його затвердження і готові стартувати.
Триває кропітка робота з реалізації пілотного проекту в логістиці. Цей проект ми реалізовуватимемо спільно з траст-фондом НАТО. За останній місяць ми погодили основні моменти проекту з представниками НАТО. Завдяки ефективній роботі команди на чолі з
та
є чітка дорожня карта реалізації проекту. Під нашим тиском було знято протиріччя між українськими міністерствами та структурами НАТО і найближчим часом має бути підписана відповідна угода.
наполегливо і самовіддано працює над тим, щоб у нас була нова і краща форма. Тут
ви зможете знайти наш піксель, а тут деякі питання співробітництва з МО
.
Крім цього ми зробили:
- відкритість держзакупівель
і я думаю мій мобільний та телефон Неллі знають усі виробники легкої промисловості
- роз'яснення чим забезпечує МО новобранців та військовослужбовців:
;
- чесний зворотній зв'язок:
;
- завдяки
та його великій команді ми створили ефективну співпрацю з міжнародними партнерами на прикладі гуманітарки з Канади:
;
- відкритий конкурс на заміщення керівників держпідприємств МО;
- спільно з
реалізовуємо проект створення міжвідомчого координаційного штабу військово-медичної служби;
- спільно з Ігор Мельник, Микола Толмачов та Deloitte проект реформи системи забезпечення військовослужбовців житлом;
- ми підписали з УСІМА компаніями великої четвірки (Pricewaterhousecoopers, Ernst&Young, KPMG та Deloitte).
А ще ми кожні вихідні їздимо по полігонах та учбових центрах, заходячи у намети до простих солдатів з метою перевірки реального стану речового забезпечення нашого Війська. Ще багато чого, але ...
У нас все ще триває боротьба. Про це сьогодні написав один з драйверів наших реформ Голова ради волонтерів МО
та прокоментував наш ідейний натхненник Юрій Бірюков тут:
З початку цього тижня у мене опускаються руки, а енергія витрачається на боротьбу з саботажем та блокуванням. Сьогодні Юра Бірюков у мене запитав: "Ти пам'ятаєш для чого і для кого ти тут?"
Я без роздумів сказав для наших хлопців там і для нашої Великої Перемоги!
Дякую усім за підтримку!
Ми неодмінно переможемо!
Слава Україні!"