1. Всех тонкостей как оно было мы не знаем. При этом если были свидетели произошедшего вопрос почему пытливые журналисты ещё их не нашли и распросили в деталях как оно было? Я насколько видел в видео задержания (с камеры наблюдения у парковки) - возле входа в кафе стояли трое, говорили, подъехали машины, свет, упаковали двоих, один рванул за заведение, всё.1) Перші повідомлення про смерть Музичко були "Вбитий невідомими", аж доки міліція сама не повідомила, що це було затримання і взяла відповідальність на себе. Якби там щось кричали "работает Сокол!", то не чув жодного свідка, який би це підтвердив. В тому то і справа. Ви розмірковуєте так, як це б повинно було бути. А по всьому виходить, що так, як за законом воно повинно бути і не було.
2) І де той запис? Аваков виклав якісь плани і розповіді бійців з приховуваними обличами. Пообіцяв оприлюднити все. Але до воно?
Я вірю в версію, що бійці робили свою справу по затриманню. І в принципі на рівні бійців робили фахово. Стріляли по ногам. Але я не вірю, що Музичко сам застрелився.
Знову ж таки. Якби його застрелили під час затримання, справа була б зовсім інша. Але ж його застрелили з його ж зброї, після того як затримали.
Скажіть, ви вірите в те, що Музичко міг застрелитись 2-ма пострілами у груди з власного пістолета?
1) а хто сказав, що не роспитували? Я, здається, десь там вище наводив розповідь барменши з того кафе. Вона казала що з машини висипали якісь хлопці в масках і почали стрілянину. Про те, щоб вони там щось голосно перед цім вигукували, крім "всім лежати" точно не згадувала.1. Всех тонкостей как оно было мы не знаем. При этом если были свидетели произошедшего вопрос почему пытливые журналисты ещё их не нашли и распросили в деталях как оно было? Я насколько видел в видео задержания (с камеры наблюдения у парковки) - возле входа в кафе стояли трое, говорили, подъехали машины, свет, упаковали двоих, один рванул за заведение, всё.
2. Записи нет. Это факт. Согласен. Но думаю что она может скоро появится. Я имею в виду процесс снятия грифа секретности. Кто знаком с этим поймёт. Мы то не знаем тонкостей всего "дела".
3. Застрелиться два раза в грудь не мог. Согласен. Но то что выстрелы произошли при борьбе, случайно - допускаю. Но в таком случае экспертиза бы это быстро подтвердила, по входному отверстию и нагарку. А этого почему то не было. Опять неувязочка.
Ясно что дело тёмное.
І друге: якщо зі слів ментів, вони розірвали йому одяг коли побачили, що він стікає кров'ю, то на одязі мають бути отвори від куль. Відповідно до того, де вони на тілі і на цілому одязі. Вже одне це б додало достовірності розповіді ментів. Але де воно? Навіть жодної згадки. Ну і так, слід пострілу впритул і від пострілу хоча б з відстані у метр, будуть відрізнятись. Теж, жодного висновку експертизи.В ответ на эти выстрелы сотрудники милиции произвели два прицельных выстрела по ногам убегавшего. И только после этого захромавшего Александра Музычко удалось догнать и сбить с ног. При этом во время борьбы прозвучал сначала один, а потом еще два глухих выстрела – пистолет находился под лежащим человеком и потому понять, куда он целился было невозможно.
Логічний висновок - якщо б були безперечні докази його самогубства, по необережності, чи навмисного, їх би вже давно надали. Якщо вони є. Якщо не надали, то або, навмисно провокують людей на дії, за які їх можна звинуватити і прикрити, або таких доказів просто нема.Только после того, как бойцам «Сокола» удалось вывернуть руку с пистолетом, отобрать его у подозреваемого и надеть наручники, они обратили внимание, что у него на одежде кровь. Когда они разрезали футболку, то увидели два ранения в область сердца.
...
Тим часом у кафе "Три карасі" сумніваються, що Олександр Музичко відстрілювався. Кажуть, скоріше за все, просто намагався втекти.
— Учора ввечері лише в двох з 12 наших будиночків були відвідувачі,— розповідає офіціантка Олена. -У №9 відпочивало кілька жінок, а в №3 — компанія з п'ятьох чоловіків святкувала день народження одного з них. Олександр приїхав з кількома хлопцями та зайшов з ними до тієї чоловічої компанії. Потім прийшов до нас у бар, взяв пляшку мінералки та повернувся назад. Тоді все й почалося, з вулиці пролунали постріли...
— Я саме виносила пляшку спиртного, коли на подвір'я в'їхав мікроавтобус та ще кілька авто, схожих на джипи, — доповнює бармен Лариса. — З них вискочили озброєні люди, в бронежилетах та масках. Нам вони наказали сховатися та не виходити на вулицю, а дівчатам з третього будиночку — лягти на підлогу й також не висовуватись. Розмовляли вони російською, в одного був якийсь надпис білими буквами на спині. Компанію чоловіків та Музичка з його охоронцями вони вивели на вулицю, спершу про щось сперечалися, а потім почалася стрілянина.
Тим часом кухарка кафе трохи по-іншому описує події. Каже, побачила через вікно, що машини нападників ще не зупинилися, як вони вискочили з них та почали стріляти вгору. Заблокували всю територію, а чоловіків з третього будиночку витягли на вулицю та поклали обличчям до землі... Що загалом пролунало кілька десятків пострілів з автоматів на майданчику перед будиночками, а згодом — ще два постріли на пагорбі метрів за 30 позаду будиночків. Орієнтовно звідти, де згодом знайшли мертвим Олександра Музичка.
...
Працівники кафе не знають, чи відстрілювався Музичко, як заявляють правоохоронці. Єдине, що додають, спецназівці всім присутнім наказали не виходити з будиночків
Працівники кафе, біля якого був убитий Сашко Білий, розповідають, що між ним і бійцями спецпідрозділу спочатку відбулася розмова. Про це пише "Рівне вечірнє". "Працівники закладу, які стали свідками нічної перестрілки, досі на робочих місцях. Однак більшість з них тільки чули, що відбувалося тієї ночі. Всю стрілянину бачив музикант, однак його після пережитого шоку відпустили додому. Офіціанти та бармени ж бачили лише частину конфлікту", - повідомляє видання. Бармен Лариса розповіла, що вона як раз виносила пляшку спиртного, коли у двір в'їхали люди в масках і з бронежилетами, на яких жінка побачила великий напис, але його вже забула. Вона розповіла, що спочатку між спецназівцями і компанією, з якою відпочивав Саша Музичко, була розмова. "Коли я повернулася, тоді тільки почула постріли, однак ми, звичайно ж, не виходили - було страшно. Але жодного працівника кафе не зачепили. Офіціантка Олена в той вечір обслуговувала будиночок номер 3, в якому чоловіча компанія святкувала день народження. Хто саме був, дівчина не знає, проте Олександр Музичко з власними охоронцями приїхав пізніше", - додала бармен. Працівники кафе не знають, чи відстрілювався Олександр Музичко, як заявляють правоохоронці. Єдине, що додають, спецназівці всім присутнім - а в кафе відпочивала ще одна компанія - наказали не виходити з будиночків. Тіло Олександра Музичка забрали в морг, проте його автомобіль "Мітцубісі" досі стоїть у дворі кафе. Експерти, які обстежили територію, відзначили, що пошкоджень авто немає, зброї у ньому також не знайшли. Поблизу лежали тільки гільзи - як автоматів, так і від пістолетів. Нагадаємо, лідер західного осередку "Правого сектора" Алекандр Музичко (Сашко Білий) був убитий сьогодні вночі. У Міністерстві внутрішніх справ заявили, що він дійсно був поранений представниками правоохоронних органів. При цьому в МВС повідомили, що Музичко відстрілювався і навіть поранив представника спецпідрозділу "Сокіл".
You must be registered for see medias
Этой информации я не видел.1) а хто сказав, що не роспитували? Я, здається, десь там вище наводив розповідь барменши з того кафе. Вона казала що з машини висипали якісь хлопці в масках і почали стрілянину. Про те, щоб вони там щось голосно перед цім вигукували, крім "всім лежати" точно не згадувала.
2) буде запис, можна буде по ньому щось дивитись. Хоча б як це затримання починалось.
3) Мені складно уявити, як можна боротись з пістолетом в руках. Треба або стріляти, а не боротись, або кинути пістолет і боротись. Але, як можна завалитись на живіт, при цьому на руку з пістолетом,You must be registered for see links, я уявити не можу.
І друге: якщо зі слів ментів, вони розірвали йому одяг коли побачили, що він стікає кров'ю, то на одязі мають бути отвори від куль. Відповідно до того, де вони на тілі і на цілому одязі. Вже одне це б додало достовірності розповіді ментів. Але де воно? Навіть жодної згадки. Ну і так, слід пострілу впритул і від пострілу хоча б з відстані у метр, будуть відрізнятись. Теж, жодного висновку експертизи.
Логічний висновок - якщо б були безперечні докази його самогубства, по необережності, чи навмисного, їх би вже давно надали. Якщо вони є. Якщо не надали, то або, навмисно провокують людей на дії, за які їх можна звинуватити і прикрити, або таких доказів просто нема.
З свідоцтв ось що знайшов:
You must be registered for see links
А ще є безпосередні свідки, яких затримали, і до яких не пускають навіть адвокатів. Це теж явно не користь того, що менти кажуть правду, чи не так? Або саме Аваков навмисно провокує "картинку", яку потім можна буде використовувати проти "екстремистів" з Правого Сектору. Логічно? Як на мене, то варіантів тільки 2:Этой информации я не видел.
В таком случае всё что мы тут обсуждаем - пустые догадки и не более.
Это не важно. Что бы он ни сделал - либо судите его революционным судом, если можете, либо судите гражданским. Но подобные мелкие издевательства - это удел быдла, с какой бы стороны барикад оно ни стояло.А то нічого, що той прокурорчик відмазував вбивцю, під прокуротурой на той час зібрався обурений натовп, який його взагалі повісити хотів.
Давайте я вам расскажу, что было когда в ментовке в Киеве студент "внезапно умер"? Вечером схватили на ровном месте, без дела, без обвинений - а на утро труп семье отдали. Что тогда было? Сотня человек вышла на акцию, организованную Братством. Всё. Где были тогда все эти "смелые", когда система твёрдо стояла на ногах?Згадай, що в нас було, коли в ментовці один хлопець помер ( закатували, щоб провину на себе взяв ) і який у людей настрій тоді був.
Комісія Ради просить відсторонити Авакова від обов'язків міністра
You must be registered for see images
Тимчасова слідча комісія парламенту з розслідування обставин загибелі Олександра Музичка (Сашко Білий) буде клопотати про відсторонення глави МВС Арсена Авакова від виконання обов'язків на час роботи комісії.
"Клопотати перед повноважними органами про відсторонення міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова на період роботи тимчасової слідчої комісії", - йдеться у рішенні, підтриманому більшістю членів ТСК на засіданні в понеділок
Як пояснив представник громадськості в комісії, член "Кола народної довіра Майдану" Ярослав Бабич, це може бути і прем'єр-міністр, і Верховна Рада і слідчі органи.
Музичко загинув в ніч на 25 березня. Перший заступник міністра внутрішніх справ України Володимир Євдокимов спочатку повідомив, що той був смертельно поранений під час затримання в ніч з 24 на 25 березня, бо відкрив вогонь у бік правоохоронців.
Пізніше Євдокимов поінформував, що смертельне поранення в серце Музичко було нанесено з його власної зброї. Перший заступник міністра пояснив: "Він вистрілив із своєї зброї, з якого стріляв по співробітникам міліції. Одна куля пройшла навиліт, а друга влучила в серце".
"Правий сектор" зажадав негайної відставки глави МВС Арсена Авакова та арешту всіх причетних до вбивства Музичко співробітників спецпідрозділу "Сокіл". У відповідь Аваков заявив, що "Правий сектор" йому загрожує, але він "приймає виклик" і його позиція до тих, хто порушує громадський порядок, буде досить жорсткою.
27 березня ввечері "Правий сектор" провів попереджувальний пікет біля стін парламенту з вимогою відставки Авакова.
Аваков у понеділок заявив, що службове розслідування в МВС по загибелі Музичко завершиться в найближчі дні.
Министерство внутренних дел обнародовало выводы служебного расследования причин гибели активиста Правого сектора Александра Музычко, известного как Сашко Билый.
Сашко Билый погиб при попытке его задержания силовиками 25 марта в Ровно. Правый сектор заявил, что намерен отомстить главе МВД Арсену Авакову за убийство Билого. Тем временем в МВД заявили, что Музычко стрелял в себя сам во время проведения спецоперации по обезвреживанию вооруженной группировки на территории Ровенской области. Аваков принял вызов Правого сектора.
Вечером 27 марта под зданием парламента собрались более тысячи человек, часть из них с символикой Правого сектора. Собравшиеся требовали рассмотреть вопрос об отставке Арсена Авакова с должности министра внутренних дел из-за гибели Сашка Билого. Спровоцировать штурм парламента не удалось, протестующие решили дать депутатам шанс уволить Авакова в пятницу.
28 марта в Верховной Раде зарегистрирован проект постановления об освобождении от должности министра внутренних дел Украины Арсена Авакова.
Ага, как Кравченко.Тем временем в МВД заявили, что Музычко стрелял в себя сам во время проведения спецоперации по обезвреживанию вооруженной группировки на территории Ровенской области.