Нова влада

arnisumy

Well-Known Member
МВФ не лохи (на відміну від лохторату), давати бабло криворогим рагулям. Послали "найвеличнішого" на х...

16.06.21 13:15
Ми будемо жити і без траншу МВФ. У нас все є, - Зеленський

Україна розраховує на отримання чергового траншу МВФ (Міжнародного валютного фонду) цієї осені. Але в разі його відсутності в країні не буде глобальних проблем.
Про це в інтерв'ю західним ЗМІ заявив президент Володимир Зеленський, текст опубліковано на , передає .
За його словами, транш МВФ важливий для економічної стабільності та інвестиційного клімату.
Також читайте:
"Тому ми обов’язково зробимо те, що пообіцяли. Я думаю, що на початку осені чи восени буде транш. Термінами займається уряд", - зазначив Зеленський.
Водночас він наголосив, що і без траншу Україна впорається.
"Ми будемо жити. У нас все є, я вам серйозно кажу. Ми збільшили митні надходження, також податкова працює набагато краще. Ми виведемо всі підприємства зі збиткових у прибуткові. На сьогодні вже розуміємо ці кроки. Тому я не бачу в цьому глобальної проблеми. У будь-якому разі треба навчитися жити самостійно. І мені здається, що це правильно в усіх сенсах", - додав президент.
"Нещодавно я, до речі, чув публічне звернення МВФ, який задоволений перебігом реформ в Україні. Різні ЗМІ дають різну інформацію. Та все ж. Чесно кажучи, для мене передусім важливо, чи задоволені ми. Є "маяки", яких МВФ очікує від України, зокрема судова реформа, і ще багато питань. Сьогодні транш прив’язаний до таких "маяків". Я ще раз повторю: вважаю, що це несправедливо, коли у нас іде війна, коли ми боремося з олігархатом, коли ми боремося з корупцією й реально це робимо. Проте – це їхнє право. З боку МВФ – прив’язувати ті чи інші "маяки" до тих чи інших траншів. Тому що реформи – для нас. Не можна торгувати реформами за гроші. Ось про що мова", - додав Зеленський.
Також читайте:
"Маяки" щодо судової реформи – там питання у Вищій раді правосуддя, ВККС і НАБУ. Ось ті законопроекти, які на сьогодні передбачені МВФ. Всі три в першому читанні ухвалені. Я очікую подальших кроків від Верховної Ради. Все узгоджено. Але можуть бути несподіванки, сюрпризи – так у нас трапляється в парламенті. Як було з НАЗК: мені довелося ветувати його (закон. – Ред.), тому що хтось щось додав. На жаль, відповідальності в депутатів багатьох партій немає. Я навіть не знаю, навіщо вони це роблять – просто, вибачте, на зло країні. Як то кажуть "а баба-яга – проти". Це ускладнює ситуацію. Проте всі інші речі з точки зору прозорості бюджету, його прогнозованості – все це уряд на сьогодні робить", - додав президент.
 

arnisumy

Well-Known Member
You must be registered for see images

Єрмака не з'єднали телефоном із радником Байдена
16 червня, 2021, 19:03
У Білому домі шанують дипломатичний протокол і не вважають віце-президентом керівника патронатної служби президента України.
You must be registered for see images

Керівнику патронатної служби Зеленського не вдалося поспілкуватися з радником президента США© president.gov.ua
За інформацією ZN.UA, минулого понеділка, 14 червня, глава Офісу президента України з національної безпеки Джейком Салліваном: цього разу - телефоном. Однак, як повідомляють джерела ZN.UA, в офісі Саллівана відмовилися з'єднати свого шефа з Єрмаком, пізніше запропонувавши зв'язати його з посадовцем нижчого рангу - директоркою з питань Європи Ради національної безпеки Амандою Слот. Однак цього разу від розмови відмовився сам глава ОПУ, розпорядившись перевести дзвінок на одного з його заступників. За свідченням наших джерел, подібна поведінка Єрмака дуже неприємно здивувало американську сторону.
Коментар ZN.UA
Андрій Єрмак з перших днів перебування на Банковій неодноразово скептично висловлювався з приводу класичної дипломатії і регулярно порушує її писані й неписані правила. Але якщо це було прийнятним для команди Трампа, то команда Байдена свято шанує дипломатичний протокол. І для нинішньої американської адміністрації глава Офісу президента - це не віце-президент, яким він себе, схоже, відчуває. Джейк Салліван міг би поспілкуватися, наприклад, із секретарем РНБОУ Олексієм Даніловим або, скажімо, з головою МЗС Дмитром Кулебою, але аж ніяк не з керівником патронатної служби українського президента.

Свого часу Андрій Єрмак був юридичним консультантом власниці «Санахант». Мабуть, там він купив собі корону. І носить...
 

arnisumy

Well-Known Member
You must be registered for see images

22.06.21 17:22
Тарифи на опалення і гарячу воду цьогоріч виростуть на третину, - прогноз Мінекономіки

Міністерство економіки очікує, що в цьому році тарифи для населення на гарячу воду й опалення зростуть на 33%. У 2022 року тарифи на тепло і гарячу воду зростуть ще на 6%, в 2023 і 2024 роках - ще на 5%.
Про це йдеться в прогнозі економічного і соціального розвитку України на 2022-2024 роки Мінекономіки, який Кабінет Міністрів схвалив наприкінці травня, передає із посиланням на
Що стосується прогнозу на наступні три роки, то в 2022 році тарифи на тепло і гарячу воду зростуть ще на 6%, в 2023 і 2024 роках - ще на 5%.
Тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення в 2021 році зростуть на 20%, у 2022 році - ще на 11%, в 2023 і 2024 роках - ще на 5%.
Також прогнозується зростання утримування будинків, споруд та прибудинкових територій. Цього року тарифи зростуть на 10%, у 2022-му - ще на 10%, в 2023 і 2024 роках - ще на 5%.
 

arnisumy

Well-Known Member
ну нарешті:

22.06.21 19:35
Разумков підписав закон про виділення додаткових 600 млн на зарплати суддям

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков підписав закон про більшення видатків на забезпечення здійснення правосуддя місцевими й апеляційними судами.
Про це свідчать дані у картці проєкту "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік" щодо збільшення видатків на забезпечення здійснення правосуддя місцевими, апеляційними судами" (№5304) на сайті Верховної Ради, інформує із посиланням на .
У ній зазначається, що 22 червня закон повернуто з підписом голови ВР і направлено на підпис президентові.
Документ вносить зміни до додатків №№3 та 7 закону про держбюджет-2021. Видатки за статтею "Здійснення правосуддя місцевими, апеляційними судами та функціонування органів і установ правосуддя" збільшуються на 600 мільйонів гривень. Водночас на цю ж суму скорочується фінансування програми "Підготовка та участь національних збірних команд в Паралімпійських і Дефлімпійських іграх".
Читайте також:
Таким чином, після перегляду бюджетних призначень цьогорічні асигнування на державну судову адміністрацію зростуть до 16 мільярдів 253 мільйонів гривень. Видатки на підготовку олімпійців, паралімпійців та дефлімпійців, відповідно, скоротяться до 1 мільярда 760 мільйонів.
Як зазначається в пояснювальній записці до законопроєкту, додаткові кошти спрямують насамперед на врегулювання питань оплати праці працівників апаратів місцевих і апеляційних судів. Автори документа зауважують, що заявлене фінансове забезпечення системи правосуддя становить лише 38,4% від потреби.
 
  • Haha
Реакції: Aiir

Билли Бонс

Well-Known Member
У Києві через Тищенка затримали виліт літака (ВІДЕО)

Пасажири авіарейсу “Київ – Ужгород” не могли злетіти, через народного депутата від “Слуги народу” Миколу Тищенка, який знімав ролик для соцмереж прямо на летовищі.

Так, 23 червня, виліт літака з Києва до Ужгорода затримали щонайменше на 10 хвилин, адже “слуга народу” звітував про свій виліт до Закарпаття, пише з на Прямий.

“Виліт в Ужгород із Києва затримали, бо Коля Тищенко знімав відос із кількох дублів. Мали вилетіти о 09:30. Зараз 09:37, а літак ще навіть не поїхав руліжною доріжкою”, – розповів Віталій Глагола.


За його словами, Тищенко прибув окремо від усіх пасажирів. Глагола зазначив, що нардеп приїхав на автомобілі Державної прикордонної служби України, до того ж автомобіль дочекався коли “слуга народу” Тищенко завершить знімати відео і лише тоді прикордонники покинули летовище.

“Цікаво, скільки коштує така послуга у прикордонників? І чи усі можуть її замовити? – запитав журналіст.


Натомість сам “слуга народу” опублікував коротенький ролик де розповів про деолігархізацію та пообіцяв робити все “як обіцяли”. Також Тищенко “Доброго ранку, Україно. Вилітаємо з командою до Закарпаття” .

Раніше нардеп від партії “Слуга народу” Микола Тищенко відзначився хамською витівкою у Верховній Раді.

Крім того, у депутат від “Слуги народу” Микола Тищенко та нардеп від “ОПЗЖ” Ілля Кива знову відзначились скандальною поведінкою, влаштувавши бійку в залі парламенту.

Як відомо, журналісти програми “Схеми” опублікували докази, які підтверджують, що заступник голови фракції “Слуга народу” Микола Тищенко 18 квітня влаштував закриту вечірку у Fairmont Grand Hotel Kyiv на честь дня народження своєї дружини, попри суворі карантинні обмеження, які діють у столиці у зв’язку з перебуванням міста у “червоній” зоні епідемічної небезпеки.

Дещо раніше народний депутат Гео Лерос оприлюднив докази щодо злочинної діяльності заступника фракції “Слуга народу” Миколи Тищенка в 1990-х роках.

 
Останнє редагування:
Зверху