Нова влада

arnisumy

Well-Known Member
You must be registered for see images

01.07.21 18:36
Рада повысит налоги для роста поступлений в госбюджет на 50 миллиардов в год (обновлено)

Верховная Рада приняла за основу проект закона "О внесении изменений в Налоговый кодекс и некоторые законодательные акты относительно обеспечения сбалансированности бюджетных поступлений".
Как передает , за принятие соответствующего правительственного законопроекта №5600 в первом чтении проголосовали 264 народных депутатов.
По словам министра финансов Сергея Марченко, принятие законопроекта позволит повысить доходы госбюджета на сумму около 50 миллиардов гривен ежегодно.
В частности, предлагается провести индексацию отдельных налоговых ставок, таких как плата за использование воды, лесов и экологический налог, а также повысить ренту на добычу руды.
В Минфине отмечали, что законопроект также призван ввести механизмы борьбы с "скрутками" и теневым оборотом сельскохозяйственной продукции, а также со злоупотреблениями бюджетным возмещением НДС. Кроме того, предлагается освободить от налогообложения получателей льготных кредитов по программам "Доступные кредиты 5-7-9%" и "Доступная ипотека 7%".
Среди ключевых предложений законопроекта:
  • индексация ставок акцизного и экологического налога, а также ренты, в том числе, существенного повышения ставки экологического налога за сбросы, выбросы некоторых загрязняющих веществ, а также повышение ренты на железную руду;
  • введение запрета на выезд за границу для руководителей компаний с налоговым долгом;
  • установление минимального налогового обязательства в части налогообложения доходов, связанных с производством и реализацией собственной сельскохозяйственной продукции или пользования сельхозземлями;
  • уменьшение для целей налогообложения доходов, полученных от продажи собственной сельскохозяйственной продукции, совокупного размера земельных участков, предоставленных для ведения личного крестьянского хозяйства, или земельных долей (паев), с 2 до 0,5 гектара;
  • повышение налога на доход физлиц от продажи в течение года третьего и последующих объектов недвижимости с 5% до 18%;
  • сокращение сроков на право получения налогового кредита с 1095 до 180 календарных дней;
  • отмена положения, согласно которому операции поставке жилья (объектов жилищного фонда), кроме их первой поставки, освобождаются от обложения налогом на добавленную стоимость;
  • отмена возможность регистрировать плательщиками единого налога четвертой группы предприятий, которые осуществляют деятельность по разведению домашней птицы.
Подробнее читайте в материале БизнесЦензора:
Ранее законопроект раскритиковали Европейская бизнес-ассоциация (ЕБА) и Американская торговая палата в Украине (AmCham), назвав неприемлемой большую часть предлагаемых законодательных изменений, в частности изменения относительно администрирования налога на прибыль предприятий в части списания убытков, увеличения налоговой нагрузки путем пересмотра налоговых ставок и ряд других норм законопроекта. Представители ассоциаций подчеркивали, что изменения налоговых ставок без соблюдения переходного периода нарушают принципа стабильности налогового законодательства.
Бизнес также раскритиковал ограничение права крупных налогоплательщиков на использование накопленных убытков прошлых лет, запрет выезда за пределы страны руководителям предприятий с налоговым долгом, сокращение предельных сроков регистрации плательщиками НДС налоговых накладных, уменьшение срока на включение налоговой накладной в состав налогового кредита.
 

arnisumy

Well-Known Member
ось чого зубажілому наріту не вистачало щоб розбагатіти:
П.С.: "куркулі" приготуватись ...

You must be registered for see images

01.07.21 18:35
Наскільки можуть вирости податки для бізнесу

Автор:
Наскільки і для кого можуть вирости податки? БізнесЦезор зібрав найважливіші зміни до Податкового кодексу, які вносяться законопроєктом №5600.

Верховна Рада законопроєкт №5600 про внесення змін до Податкового кодексу.
Це так званий ресурсний законопроект, який передбачає індексацію та збільшення низки податків та акцизів. А також розширення повноваження податкових органів.
Командна президента Володимира Зеленського позиціонує законопроект як "антиолігархічний". Однак цими змінами до ПК податкові зобов'язання збільшуються не тільки для компаній олігархів, а також для: великого бізнесу, аграріїв, середнього, малого бізнесу і навіть фізичних осіб.
У разі прийняття ЗП №5600 в діючій реакції, прогнозовані додаткові надходження до державного бюджету щорічно становитимуть 50 млрд грн. Це значна сума в умовах відсутності рішення Міжнародного валютного фонду про виділення Україні фінансової допомоги.
БізнесЦезор зібрав найважливіші зміни до Податкового кодексу, які вносяться законопроєктом №5600.
1. Зміна бази оподаткування на залізну руду та збільшення ставок ренти
Змінами до Податкового кодексу встановлюється нова база оподаткування рентою на видобуток залізної руди. Базою оподаткування встановлюється ринкова ціна на руду з вмістом заліза – 62%, згідно індексу FE CFR China інформагентства Platts.
Окрім того, вводяться диференційовані ставки ренти, які залежать від розміру міжнародних цін: ставка ренти 3,5% - якщо ціна залізної руди становить $100 і менше; 5% - якщо ціна тони більше $100, але не перевищує $200; 10% - якщо ціна руди вища $200.
При максимальній ціні руди, ГЗК будуть сплачувати до бюджету до $20 з тони руди.
Пропонується також ввести при розрахунку ренти на руду коригуючий коефіцієнт 0,9 в залежності від умов видобутку руди. Тобто, якщо умови видобутку руди – ускладнені, то застосовується цей коефіцієнт і платежі ГЗК знижуються на $2 на тоні руди.
В 2020 році гірничо-збагачувальні комбінати (ГЗК) 3,9 млрд грн ренти на видобуток залізної руди. Це на 600 млн грн більше, ніж в 2019 році.
Зростання пов'язано не з двократним збільшенням цін на руду, а зі збільшенням ставки ренти на видобуток залізної руди з 8% до 11% та 12% - якщо ціна руди перевищить $70/тонна. Відповідний законопроект 1210 в січні 2020 року і запрацював з травня того ж року.
Ключову роль в нарахуванні ренти на видобуток руди грають не ставки податку, а база нарахування. Наразі рента на руду не прив'язана до міжнародних цін і нараховується на вартість залізної руди, видобутої до збагачення і огрудкування (собівартість видобутку руди).
Зараз ГЗК сплачують приблизно $3 ренти з тони сировини, яка в Китаї коштує більше $200/тонну.
Водночас, 11 найбільших виробників залізної руди України отримали 42,7 млрд грн чистого прибутку. Своїм акціонерам вони з чистого прибутку попередніх років.
Більше 60% видобутку руди в Україні контролює Рінат Ахметов (включаючи ГЗК Метнівеста, Південний ГЗК, частки в КЗРК та ЗЗРК). Ще майже третину руди видобувають Полтавський та Єристівський ГЗК групи Ferrexpo
2. Акциз на продаж електроенергії з ВДЕ
Законопроєкт №5600 скасовує нульову ставку акцизу на продаж електроенергії виробленої відновлювальними джерелами енергії (ВДЕ).
Нульовий акциз на "зелену електроенергію" було встановлено з липня 2019 року (ст. 213.2 Податкового кодексу).
Електроенергія в Україні - підакцизний товар. Ставка податку - 3,2%, а базою оподаткування є вартість реалізованої електричної енергії без ПДВ. Відповідно, у разі скасування нульового акцизу виробники електроенергії з ВДЕ будуть зобов'язані платити 3,2% акцизу.
Скільки від цього додатково отримає бюджет? За підрахунками Нацкомісії з регулювання енергетики і компослуг (НКРЕКП), середньозважений зелений тариф в 2021 році зменшиться на 4,4% (з 399,89 до 382,12 грн/МВт-г).
Проте, загальна вартість "зеленої" електроенергії, через ввід в експлуатацію нових потужностей, зросте на 23,3% - з 40,6 до 50 млрд грн. Додаткові надходження в бюджет від акцизу можна оцінити в 1,56 млрд грн.
Найбільшим виробником зеленої електроенергії в Україні є холдинг ДТЕК Ріната Ахметова, у нього - за обсягами виробництва.
В 2020 році підрозділ ДТЕК ВДЕ, який оперує найбільшими в Україні СЕС та ВЕС, отримав 7,2 млрд грн доходу (без урахування боргів ДП "Гарантований покупець" перед компанією). Відповідно, на частку ДТЕК ВДЕ прийдеться мінімум 225 млн грн сплати акцизу.
3. Збільшення екологічних податків
ЗП №5600 збільшує екологічний податок за скиди забруднюючих речовин у водні об'єкти в 1,6 рази. Додаткові надходження до бюджету оцінюються в 100 млн грн.
Далі, до 2029 року передбачене поступове підвищення податку за скиди забруднюючих речовин у воду у 8 разів.
Ставки екологічного податку за викиди СО2 в атмосферу зростуть з 10 грн, які встановлені зараз, - до 30 грн/тона. Додаткові надходження до державної казни можуть становити 2,1 млрд грн.
За відходи підприємства гірничої промисловості сплачуватимуть втричі вищий екологічний податок – його пропонується збільшити з 0,49 грн до 1,5 грн/тонна. Відповідно надходження до бюджету зростуть ще на 300 млн грн.
Найбільшим платником екологічного податку в 2020 році був оператор атомних станцій Енергоатом – він сплатив 1 млрд грн податку. Вдвічі менше сплатило ДТЕК Західенерго. Бурштинська ТЕС компанії посідає перше місце в Європі за обсягами викидів діоксиду сірки (SO₂).
В п'ятірку найбільших платників також входять: Центренерго (400 млн грн), ДТЕК Дніпроенерго (365 млн грн), та АрселорМіттал Кривий Ріг (317 млн грн).
4. Скасовується пільга сплати податку на землю
На даний момент в Податковому кодексі вписана знижка на податок на землю в розмірі 25% від ставки, яку встановлюють місцеві ради. Промислові підприємства можуть бути позбавлені пільг на сплату податку на землю. Вони будуть платити повний розмір податку на землю – до 3% від нормативної грошової оцінки.
Найбільшим платником податку на землю в 2020 році була Укрзалізниця, яка сплатила до бюджету 1,5 млрд грн. "АрселорМіттал Кривий Ріг" (АМКР) – є другим найбільшим платником цього податку, 620 млн грн в минулому році. На третьому місці Дніпровський меткомбінат – 238 млн грн. Підприємство перебуває в процесі поглинання структурами Ріната Ахметова.
5. Обмежується перенесення збитків попередніх періодів
Урядовий ресурсний законопроєкт обмежує можливість для великих платників податків (дохід понад EUR 50 млн) зменшувати податкову базу за допомогою збитків минулих років.
Зараз податкове законодавство не передбачає обмежень щодо періоду або суми обліку збитків минулих періодів при визначенні об'єкта обкладення податком на прибуток.
ЗП 5600 дозволяє враховувати лише половину суми збитку для зменшення податкової бази оподаткування податком на прибуток. Решта 50% збитків можна переносити на наступні періоди і враховувати з тим же обмеженням.
6. ПДФО в 18% на продаж третьої квартири та скасування ПДВ на перепродаж нерухомості
Продаж фізичної особою третьої та наступної протягом одного року одиниці нерухомості буде обкладатися податком на доходи у розмірі 18%.
Наразі продаж першого об'єкта нерухомості протягом року не обкладається ПДФО. Перепродаж другої та наступної одиниці обкладається податком в розмірі 5%.
ЗП 5600 зберігає чинні ставки ПДФО для продажу протягом року першого об'єкта нерухомості в розмірі 0% і другого в розмірі – 5%. А на третю і більше одиниці вводиться податок в 18%.
Водночас суб'єкти господарювання, які займаються перепродажем квартир на вторинному ринку, втрачають пільгу зі сплати ПДВ.
Перший продаж нового житла продовжить обкладатися ПДВ. Також зберігається пільга для першого продажу доступного житла та житла, що будується за державні кошти.
7. Оподатковується фіндопомога пов'язаним особам
Фінансова допомога, надана пов'язаним особам, буде оподатковуватися. Зокрема ЗП №5600 передбачається збільшення фінансового результату на суму такої допомоги або безоплатно наданих товарів, робіт і послуг для пов'язаних осіб.
Наприклад, прибуткова материнська компанія вирішила надати допомогу збитковій пов'язаній юридичній особі. В такому випадку, прибутковий бізнес буде зобов'язаний сплатити податок з суми наданого фінансування.
 
Останнє редагування:

arnisumy

Well-Known Member
8. Штрафи за порушення строків надання податкових накладних
За несвоєчасну подачу податкових накладних уряд пропонує накладати штраф в розмірі 40% від суми ПДВ при порушенні терміну реєстрації на 61-180 днів.
Нинішня межа прострочки для застосування такого штрафу становить 365 днів.
При порушенні терміну реєстрації податкових накладних на 181 і більше днів – штраф в розмірі 50% суми ПДВ. Зараз ця межа – 366 днів.
Якщо платник податків порушить строки сплати до бюджету акцизного податку з алкогольних, тютюнових виробів та рідин для електронних сигарет, платник податків штрафується на 20% від суми акцизу.
9. Розширюються повноваження податкових органів
Ресурсний законопроєкт наділяє податкові органи правом:
- отримувати від платника податку інформацію не тільки за фактом правопорушення, а й з інших питань, пов'язаних з оподаткуванням;
- на час адміністративного та судового оскарження, брати майно в податкову заставу на неузгоджені грошові зобов'язання;
- забороняти виїзд за кордон керівникам підприємств, які мають податковий борг перед бюджетом. Виїзд обмежується до повного погашення податкового боргу. Рішення про заборону на тимчасовий виїзд керівника платника податків за кордон приймає суд, у разі несплати боржником протягом 30 днів з дня надсилання йому податкової вимоги зі сплати податкового боргу, що перевищує 1 млн грн.
10. Автомобілі середнього класу підпадуть під "податок на розкіш"
Сьогодні транспортним податком (податком на розкіш) оподатковуються автомобілі не старші п'яти років вартістю 2,43 млн грн (375 мінімальних зарплат). Це люксові бренди, наприклад: Mercedes-Benz, Land Rover, Jaguar, BMW, Audi, Ferrari.
ЗП №5600 змінює розмір вартості легкових автомобілів, які підпадають під оподаткування. Проект закону пропонує оподатковувати автомобілі не старші п'яти років, середня ринкова вартість яких становить 1,3 млн грн (200 мінімальних зарплат). Ставка податку у розрахунку на календарний рік - 25 тис. грн за кожен легковий автомобіль, що є об'єктом оподаткування.
11. Змінюється розрахунок акцизу на пиво
Урядовий законопроект змінює розрахунок акцизу на пиво. Наразі пиво обкладається акцизним податком по 2,78 грн за 1 л напою будь-якої міцності.
ЗП №5600 змінює цей принцип. Розмір акцизу буде залежати від вмісту спирту в напої. Документ пропонує обкладати акцизним податком спирт, який міститься в пиві з солоду, за ставкою 59,82 грн за 1 л 100-відсоткового спирту. Для напою з вмістом 4% спирту податок становитиме 2,39 грн/л, а 8% спирту - 4,79 грн/л.
12. Повернення експортного ПДВ лише після зарахування виручки на рахунок в банку
Проект закону уряду пропонує встановити правило при якому повернення ПДВ при експорті продуктів харчування, зерна та іншої агропродукції (товарні групи 1-24 згідно з УКТ ЗЕД) здійснюється лише після зарахування експортером експортної виручки на рахунку в українському банку.
Базою оподаткування пропонується визначити договірну вартість таких товарів, а для самостійно виготовлених товарів – не нижче звичайних цін.
Майже вся українська харчопромисловість працює з відстрочкою платежу. Якщо закон приймуть, підприємство отримає право на відшкодування ПДВ не за фактом вивезення товару за кордон, а тільки після оплати.
13. Розведення птиці забороняється на єдиному податку четвертої групи
Четверта група єдиного податку спеціально виділена під сільськогосподарських товаровиробників. Розмір ставок податку в четвертій групі вираховується з 1 га с/г угідь та/або земель водного фонду залежить від категорії земель та їх розташування.
ЗП №5600 забирається право працювати на єдиному податку четвертої групи у підприємств, які займаються розведенням свійської птиці, перепелів та страусів, а також виробництвом м'яса свійської птиці.
Окрім того, пропонується вдвічі збільшити ставки оподаткування для 4-ї групи пдатиків єдиного податку.
Для цієї групи спрощеної системи об'єктом оподаткування є земля, а базою оподаткування – нормативна грошова оцінка землі з урахуванням коефіцієнта індексації.
Планується для платників єдиного податку четвертої групи розмір ставок податку з одного гектара збільшити для:
  • ріллі, сіножатей і пасовищ збільшити з 0,95 до 1,9;
  • для ріллі, сіножатей і пасовищ, розташованих у гірських зонах та на поліських територіях, - з 0,57 до 1,14;
  • для багаторічних насаджень (крім багаторічних насаджень, розташованих у гірських зонах та на поліських територіях) – з 0,57 до 1,14.
14. Вводиться мінімальне податкове зобов'язання для власників землі
Законопроєкт 5600 вводить поняття мінімальне податкове зобов'язання (МПЗ) та методику його розрахунку. МПЗ вводиться для оподаткування земель, які обробляються, але з яких не сплачуються податки.
Розмір мінімального податкового зобов'язання залежить від нормативної грошової оцінки землі та часу, протягом якого ділянка знаходиться у власності суб'єкта господарювання.
Якщо сума податкових відрахувань від проданого врожаю буде меншою за це мінімальне зобов'язання, то платник податків повинен буде доплатити до розміру встановленого для нього мінімального податкового зобов'язання.
Міністерство фінансів прогнозує, що запровадження МПЗ забезпечить щорічні надходження в бюджети на 10,3 млрд грн.
15. Зменшується земельна ділянка, продаж продукції з якої не обкладаються ПДФО
Вчетверо зменшується розмір земельної ділянки для ведення особистого сільського господарства, продаж продукції з яких не обкладаються податком на доходи фізосіб.
Зараз ПДФО в розмірі 18% не оподатковується продукція, вирощена на 2 га для ведення особистого сільського господарства. Кабмін в ЗП №5600 запропонував зменшити цей ліміт до 0,5 га.
Водночас до розрахунку ПДФО не входять доходи, отримані громадянином від продажу продукції, вирощеної на власних земельних ділянках для ведення садівництва, обслуговування житлового будинку, присадибних ділянок та індивідуального дачного будівництва.
16. Неоформлена земля буде оподатковуватися
Земельні ділянки, які знаходяться в користуванні без оформлення правовстановлюючих документів, в тому числі самовільно зайняті, стають об'єктами оподаткування. Юридичні та фізичні особи, які експлуатують такі землі, будуть зобов'язані здійснювати плату за землю.
Ставки плати за неоформлену та самовільно зайняту землю та пільги щодо земельного податку встановлюють органи місцевого самоврядування.
За самовільно зайняту земельну ділянку податки нараховуються у розмірі річної суми платежу. Нарахування податку припиняється з року, наступного після звільнення самовільно зайнятої земельної ділянки.
 

arnisumy

Well-Known Member
01.07.21 19:12
Из Нацбанка ушел третий директор департамента за сутки

Директор департамента сопровождения кредитов Национального банка Украины (НБУ) Олег Новаковский, отвечающий в том числе за рефинансирование, завершает работу на должности.
Об этом Новаковский сообщил на своей странице в сети Facebook.
"Сегодня я завершаю свою работу в Национальном банке Украины. Самый главный итог – с абсолютной уверенностью могу гарантировать, что ни один рефинанс за эти шесть лет не был выдан (так же как и не был не выдан) "с целью получения неправомерной выгоды для себя и/или других неустановленных лиц" или "потому, что так решило руководство", – сообщил Новаковский.
Он также указал на негативные изменения после смены главы Нацбанка год назад, отметив, что в НБУ "забытые совковые практики" восстановили быстрее, чем за год.
Как сообщалось, накануне директор Департамента лицензирования Национального банка Александр Бевз объявил, что руководящий состав департамента
По его словам, сегодня НБУ "далеко отошел" от стандартов прозрачного принятия решений, независимости работы коллегиальных органов регулятора, невмешательства в надзорные процессы, а также автономии департаментов в формировании своей профессиональной позиции.
После этого директор Департамента финансовой стабильности НБУ Виталий Ваврищук подтвердив опасения Бевза в части изменения политик регулятора.
 

arnisumy

Well-Known Member
02.07.21 15:32
Обвинувачений у розгоні запорізького Майдану ексглава УМВС області Серба повернувся в Україну і знятий з розшуку

До України повернувся обвинувачений у розгоні запорізького Майдану ексглава УМВС Запорізької області Володимир Серба, який із 2015 року перебував у розшуку. Перед засіданням суду поліція повідомила, що Серба не перебуває в розшуку, тому суд обрав для нього особисте зобов'язання.
Про це повідомляє в соціальній мережі "Фейсбук", інформує .
1 липня 2021 року обвинувачений (Володимир Серба. - Ред.) з’явився на засідання Жовтневого районного суду, тоді як раніше переховувався. Прокуратура просила суд Запоріжжя взяти обвинуваченого Сербу під варту, однак суддя Пивоварова відмовила прокуратурі та обрала Володимиру Сербі особисте зобовязання, повідомила представниця потерпілих Олена Яркіна.
"Бувший очільник міліції Серба Володимир Іванович, переховувався від правосуддя, він був одним із підозрюваних, а згодом і обвинуваченим разом із О.Пеклушенко та В.Межейко. А 01.07.2021 року, Серба раптово з’явився на судовому засіданні в Жовтневому районному суді м.Запоріжжя у супроводі адвоката із м. Дніпро та на своє виправдання пояснив причини своєї неявки у судові засідання протягом 7,5 років тим, що він не переховувався за межами України, а просто не знав про кримінальне провадження відносно нього. До того ж він раптово дізнався у березні 2020 року про цей факт, але з’являтись до суду не бажає через боязнь підхопити коронавірус. А адвокат не міг з’являтися до суду через свою хворобу.
Не зважаючи на світову пандемію, сьогодні на судове засідання Серба В.І. прилетів із Туреччини та запевняв суд про те, що буде з’являтись на всі наступні засідання. Але жодного документу, що підтверджують всі ці твердження Серби, в суді не надав.
Також читайте:
Цікаво, що на підтвердження своєї особи, Володимир Серба надав свій закордонний паспорт, пояснивши суду те, що українського у нього немає, він втрачений у Росії. Як правило, така втрата українського паспорта може означати отримання російського громадянства. До речі, допомагати розганяти запорізький майдан 26.01.2014 їхали тітушки із Ростовської області", - зазначила Яркіна.
Представниця потерпілих додала, що обвинуваченого Сербу зняли з розшуку. Тоді як прокурори надавали суду документи, що підтверджували перебування Серби у всеукраїнському та міжнародному розшуку. Протягом 5 років Жовтневий райсуд Запоріжжя розглядав справу Серби за процедурою заочного засудження.
"Перед початком судового засідання, в місцевому відділку поліції (Олександрівський ВП Дніпровського ВП ГУНП України в Запорізькій області) пояснили, що Серба не перебуває в жодній базі осіб, що розшукуються, тому затримати особу поліцейські не мають підстав. Яким чином Серба, який розшукується з 19.02.2015 року, вільно перетинав кордон, залишається загадкою.
Також читайте:
Наразі Володимир Серба готовий відстоювати своє чесне ім’я в українському суді. Слідчий суддя Жовтневого районного суду м.Запоріжжя, Ю.Пивоварова, вирішуючи питання щодо обрання запобіжного заходу Сербі В.І., відмовила прокуратурі в клопотанні про тримання його під вартою. Ухвалою суду, Сербі В.І. було обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання строком на 2 місця до 01.09.2021. У разі порушення умов особистого зобов’язання, до Серби суд може застосувати штраф від 463,50 грн до 3708,00 грн", - зазначила Яркіна.
Колишній очільник Управління МВС у Запорізькій області Володимир Серба обвинувачується у вчиненні масових заворушень, у злочині групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією, та у перевищенні влади або службових повноважень під час розгону мітингувальників під Запорізькою ОДА 26 січня 2014 року.
 
  • Haha
Реакції: Aiir

arnisumy

Well-Known Member
03.07.21 19:53
Х#єсос безграмотний, вони самі так захотіли, чмо обй#бане, - радник Єрмака Арестович про скандал із підборами
Олексій Арестович дозволив собі пряму образу під постом користувача, що нецензурно критикує його заяви про жіночий парадний одяг.
Користувач Нєжинскій Гурок в опублікував скриншот початку статті з The Guardian, в якій тренування жінок до параду у взутті на підборах, названо "ідіотським", інформує .
Зображення він супроводив підписом: "Тільки нагадаю, что Олексій Арестович є ганебним п#дарасом". І затегав Арестовича.

Читайте на "Цензор.НЕТ":
У коментарі прийшов сам радник Єрмака і відповів: "Х#єсос безграмотний.)
Курсантки особисто висловили бажання йти на параді в парадній формі, яка автоматично передбачає підбори. Їм дали можливість вибрати з двох видів взуття більш зручне, після одного (!) експериментального проходження. Якщо кого Гардіан і образила, то перш за все дівчаток-курсанток самих.
І ти туди ж, обсос дешевий.
Так що зверни свій Гардіан і запхни собі в жопу, уй#бок.)
І шмарклі підітри, задихнешся, чмо обй #бане".
У відповідь на зауваження інших користувачів, Арестович дописав: "Все, що на що ви здатні при зустрічі - раком встати, клоуни.) Підходьте, допоможу.)", а після уточнень, куди і коли приходити, повідомив: "Підходь в понеділок в 11.00 на Банкову, 11.). Приділю тобі десять хвилин".
Потім він ще кілька разів у відповідь на інші коментарі нагадує, що за такий вибір взуття проголосували самі курсантки, а відповідає він нецензурно, мовляв, тому що інакше аудиторія не розуміє.
Нагадаємо, 1 липня 2021 року стало відомо, що
Віцеспікерка Верховної Ради Олена про те, хто ухвалив рішення, щоб жінки-військові на параді до Дня Незалежності марширували на підборах. Після виступу нардепки подарували міністру оборони Андрію Тарану червоні туфлі на підборах: " ".
Спочатку "слуга народу" Бардіна повідомила, що міністр оборони Таран нібито пообіцяв: . Але пізніше в Міністерстві оборони заявили, що .
Увечері 2 липня під Міноборони відбулася
Міністри
опитав жінок-військовослужбовців із цього приводу. Детальніше про це в матеріалі: "Менше клоунади, більше дійсності": чому жінки-військові проти підборів на параді 24 серпня - .
 

arnisumy

Well-Known Member
04.07.21 18:15
"Слугу народу" Брагара затримали за водіння у стані наркотичного сп'яніння. Депутат написав заяву на патрульних, - ЗМІ. ВІДЕО+ФОТОрепортаж
Учора, о 22:00 в Дарницькому районі Києва на вулиці Русової патрульна поліція зупинила автомобіль Toyota Camry, за кермом якого сидів народний депутат від партії "Слуга народу" Євген Брагар.
Як передає , про це повідомляють
Зупинили народного обранця через не підсвічений державний номер на автомобілі. Однак під час перевірки поліція запідозрила, що Брагар перебуває у наркотичному сп’янінні та запропонували йому пройти медичне обстеження.
У розпорядження журналістів потрапив протокол поліції, у якому затвердили стан наркотичного сп’яніння.
Водночас, за інформацією поліції, експертиза дасть результат через 3-4 доби. Наразі ж у Брагара забрали водійське посвідчення.
Окрім того, поліцейські розповіли, що від депутата та його помічника надходили погрози у бік правоохоронців. Сам помічник розмовляв з патрульними на підвищених тонах – це зняв на відео кореспондент LIVE.
Нардеп також вирішив написати заяву на патрульних у Дарницькому управлінні поліції.
Читайте:
Ще під час інциденту спливла цікава деталь: депутат їздив не на своєму автомобілі. Іномарка Toyota Camry зареєстрована на Лисенка Михайла Борисовича, 1991 року народження. Хто це такий та який стосунок має до депутата - залишилося невідомим.
You must be registered for see medias




 

arnisumy

Well-Known Member
зебонати "сдєлалі іх умєстє"

05.07.21 20:09
Суд відпустив ексголову УМВС Запорізької області Сербу, якого підозрюють у розгоні місцевого Майдану. ФОТОрепортаж
Суддя Запорізького райсуду зачитала повний текст ухвали, якою відпускає під особисте зобов’язання обвинуваченого за розгін Майдану у місті 26 січня 2014 року колишнього очільника управління МВС у Запорізькій області, генерала міліції Володимира Сербу, До суду він з’явився через 7 років перебування у розшуку.
Про це повідомляє з посиланням на
Колишній очільник обласного управління МВС в Запорізькій області Серба обвинувачується за ч.2 ст.28 (вчинення злочину групою осіб), ч.1 ст.294 (масові заворушення) та ч. 1 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. З липня 2014 року перебував у розшуку, але минулого тижня добровільно з’явився на судове засідання у Жовтневий районний суд Запоріжжя, де йому було обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання строком на два місяці. Сьогодні, 5 липня, у суді відбулось оголошення повного тексту ухвали щодо зміни запобіжного заходу обвинуваченому.

На початку судового засідання біля будівлі суду зібрались представники кількох громадських організацій, які обурені рішенням судді.
"Для нас дивно, чому він повернувся. Єдиний висновок, який ми робимо, що є домовленості, певні гарантії безпеки Сербі, що ця судова справа буде закрита на його користь. Він причетний до побиття проукраїнських патріотів і має понести покарання", - наголосив ветеран полку "Азов", голова обласного осередку "Національний корпус" Максим Зайченко.
Активісти вивісили на вході до суду плакати: "Генерал-втікач", "Без двох місяців не винуватий?" та вигукували "Сербу - на вербу". Після чого запалили димові шашки.
Читайте також:

Суддя Жовтневого районного суду Запоріжжя Юлія Пивоварова зазначила, що Сербу було оголошено в розшук 7 липня 2014 року, але 30 червня він перетнув кордон України, пройшов митний контроль, затриманий не був і добровільно прибув до суду.
"Враховуючи обставини його добровільного з’явлення до суду, суд приходить до висновку, що ризики його ймовірного ухилення від суду є наявним. Однак, за спливом часу з моменту вчинення кримінального правопорушення та з урахуванням активної позиції обвинуваченого про намір брати участь у судовому засіданні, вказаний ризик значно зменшений, але продовжує існувати… Враховуючи той факт, що Серба обвинувачується у вчиненні одного епізоду не тяжкого та тяжкого злочину, за вчинення яких передбачено максимальне покарання на строк до 8 років позбавлення волі, суд приходить до висновку про те, що лише тяжкість не може бути єдиною підставою для застосування найсуворішого запобіжного заходу, пов'язаного з позбавленням волі", - сказано в повному тексті ухвали.
Також суддя зазначила, що обвинувачений не працює в правоохоронних органах та не може впливати на розгляд справи, свій паспорт для виїзду за кордон він здав.
"Суд ухвалив змінити запобіжний захід у вигляді тримання під вартою щодо Серби, обраний 19.02.2015 року слідчим суддею Орджонікідзевського районного суду, на більш м’який - застосувати щодо обвинуваченого Серби запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання та покласти на нього обов’язки, передбачені ч. 5 ст 194 КПК строком на 2 місяці, а саме: не відлучатись з міста Дружківка Донецької області без дозволу суду, повідомляти суд про зміну місця проживання, утримуватись від спілкування з потерпілими та здати паспорт для виїзду за кордон", - додала Пивоварова.

Рішення суду оскарженню не підлягає.
На проголошення повного тексту ухвали Серба не з’явився.
Наступне засідання по справі має відбутись 8 липня.
Читайте на "Цензор.НЕТ":
Адвокат потерпілих під час розгону запорізького Майдану Олена Яркина додала, що у разі порушення умов особистого зобов’язання суд може оштрафувати Сербу на суму від 438 грн до 3708 грн.
Щодо перебування Серби у розшуку зазначається, що згідно з офіційними даними сайту МВС, він досі є в переліку тих, хто переховується від органів прокуратури.
Минулого разу Серба пояснив, що не приходив до суду раніше, бо не знав, що відносно нього відкрито кримінальне провадження, а потім боявся заразитися коронавірусом.
 
Зверху