Нова влада

d324co

Well-Known Member
$4000 уже учителя получают... Осталось всех остальных осчастливить ))

 
  • Like
Реакції: Aiir

arnisumy

Well-Known Member
30.09.19 19:33
Нафтова монополія Коломойського хоче погасити свій борг перед бюджетом за рахунок українців, - "Дзеркало тижня"

Контрольована Ігорем Коломойським "Укрнафта" має намір погасити 18 млрд грн заборгованості перед бюджетом, що накопичилася більш ніж за 15 років, за рахунок українців.
Як передає про це в статті "Дзеркала тижня" "Чи готові ми заплатити за "Укрнафту".
Видання повідомляє, що комерційний директор НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко одержав від НАКу як власника державного (і переважаючого) пакета акцій "Укрнафти" право вирішувати питання, що накопичилися з цією компанією. Серед яких і питання про погашення 18 млрд грн заборгованості компанії перед бюджетом. Погасити її пропонується за рахунок придбання в "Укрнафти" 2 млрд кубометрів газу, закачаного компанією в підземні сховища ще в 2006 році, і право на які всі ці роки було оскаржено в судах. Але зараз в судовому порядку визнано, що цей газ належить "Укрнафті". І його "Нафтогаз" купуватиме за нинішньою ціною.
"Очевидно, Юрій Вітренко не гаяв часу даремно. Уже на засіданні правління НАК 18 вересня, за даними джерел він переконав членів правління в тому, що треба повернути "Укрнафті"… близько 2 млрд кубометрів природного газу, колись закачаного компанією в підземні сховища газу (ПСГ) "Укртрансгазу". Потім НАК купує цей газ, але вже за нинішньою ціною. А отримані за нього 18 млрд грн "Укрнафта" переказує в рахунок погашення податкової заборгованості перед державним бюджетом (накопиченої з 2006 р.)", - повідомляє автор статті.
За підрахунками автора, якщо таким чином буде погашатися податкова заборгованість "Укрнафти" перед держбюджетом, то кожному громадянину України доведеться за це заплатити 428 грн, оскільки "Нафтогаз" викупить цей газ за гроші жителів нашої країни.
"Така собі нехитра оборудка з погашенням податкової заборгованості. Причому "Нафтогазу" і "Укртрансгазу" складно буде довести незаконність такої угоди, якщо шукані 2,061 млрд кубометрів газу, поставлені "Укрнафтою" до підземних сховищ газу ПАТ "Укртрансгаз" ще 2006-го, вона оскаржила в усіх можливих судах України й неодноразово. Оскарження в цьому разі означає, що в судовому порядку визнано, що цей обсяг природного газу належить "Укрнафті".
Читайте також:
Нагадаємо, ПАТ "Укрнафта" - найбільша нафтовидобувна компанія України, оперативне управління якої зберігає за собою олігарх Ігор Коломойський. Операційний контроль над "Укрнафтою" його група "Приват" здійснює з 2003 року.
"Укрнафта" є одним із найбільших боржників перед бюджетом - станом на початок 2019 року її заборгованість становила близько 16,4 млрд гривень, а з пенею і штрафами борг перевищує 30 млрд. Експерти стверджують, що накопичені борги - результат успішно діючих схем із перекачування грошей з наполовину державної структури в кишені приватних бізнесменів. З 2015 року НАБУ веде розслідування за фактами виведення коштів з "Укрнафти", хоча особливого прогресу в цій справі поки немає.
 

arnisumy

Well-Known Member
30.09.19 14:01
ДТЭК Ахметова заблокировал часть мощностей для импорта электроэнергии из Словакии, – СМИ

Группа ДТЭК Рината Ахметова контролирует около 70% возможного объема импорта электроэнергии из Словакии, однако не использует эти мощности в полной мере.
Об этом сообщают со ccылкой на данные Минэнерго и ГП "Оператор рынка", передает .
При этом стоимость электроэнергии на рынке "на сутки вперед" (РСП) на территории Бурштынского энергоострова в сентябре была значительно выше цен на территории остальной Украины.
Так, в отдельные дни, например 15 сентября, стоимость электроэнергии на энергоострове была больше чем в полтора раза дороже остальных Украине – 1,84 грн против 1,12 грн за МВт-ч.
Бурштынский энергоостров отключен от энергосистемы Украины. Это условная территория, на которой расположены электрические сети Бурштынской электростанции, принадлежащей группе ДТЭК Рината Ахметова, вместе с прилегающей к ней электросетью и собственными потребителями электроэнергии в пределах Закарпатской, Ивано-Франковской и Львовской областей. Всего на этой территории проживает около 3 млн украинцев.
Основным местным производителем электроэнергии для энергоострова является ДТЭК (95%), несколько процентов производит Калушская ТЭЦ. Кроме собственной выработки также возможна поставка импортной электроэнергии с территории Европы.
Как указывает издание, импорт электроэнергии мог бы сбить цены на РСП для Бурштынского острова. Однако этого не происходит. Основным импортером также группа ДТЭК, которая контролирует около 70% всего импорта по направлению Словакии, остальные прав на импорт распределены между восемью другими фирмами.
При этом ДТЭК после запуска новой модели оптового рынка электроэнергии в июле 2019 года регулярно не использовал свою квоту на импорт. Так, в июле группа Ахметова использовала квоту на 49%, в августе на – 32%, в сентябре – на 25%. Остальные фирмы, импортирующих до трети электроэнергии, используют свои квоты на 90-100%.
При этом объем недопоставленной именно ДТЭК электроэнергии из Европы сопоставим с объемами торговли на РСП для Бурштынского острова. Например, в сентябре ДТЭК поставил из Словакии лишь 28 тыс. из возможных 113 тыс. МВт-ч, то есть недопоставлено около 85 тыс. В то же время ежесуточный объем торговли на РСП для острова составлял от 6 тыс. до 10 тыс. МВт-ч. Поэтому реализация существенного объема электроэнергии ДТЭК могла бы снизить цену.
Читайте также:
Напомним, электроэнергия на рынке "на сутки вперед" предназначена для небытовых потребителей. Население получает электроэнергию значительно дешевле по фиксированному тарифу. Однако стоимость электроэнергии для небытовых потребителей закладывается в тарифы водоканалов, местных транспортников, с учетом цены РСП оплачивают электроэнергию все офисы, магазины, больницы и другие учреждения.
Председатель парламентского комитета по вопросам энергетики и ЖКХ Андрей Герус сообщил, что 27 сентября обратился с этой проблемой к НКРЭКУ, однако энергетический регулятор не отреагировал, так же как не реагирует Антимонопольный комитет на злоупотребления рыночной властью со стороны монополиста.
"Отдельно обратил внимание регулятора НКРЭКУ на ситуацию в Бурштынском острове, но никакой реакции от регулятора нет. Как никакой реакции не видим и от другого регулятора – антимонопольного, у которого зрение не особо улучшилось за последние месяцы", – заявил Герус.
 

arnisumy

Well-Known Member
30.09.19 21:41
МОЗ хоче відродити СЕС під іншою назвою - створено робочу групу

У Міністерстві охорони здоров'я розробляють законодавчі зміни в сфері санітарно-епідеміологічного благополуччя та працюють над створенням мережі центрів з контролю і профілактики захворювань.
Як передає для цього було створено робочу групу, указ про це є в розпорядженні
Уже було проведено два засідання робочої групи, на яких обговорювали пропозиції з вибудовування вертикалі епіднагляду, в тому числі - відродження інституту Головного санітарного лікаря та структури з контролю за захворюваннями.

У розпорядженні LB.ua також є протокол засідання робочої групи. Згідно з протоколом, радниця міністра охорони здоров'я Ольга Голубовська говорила про важливість "законодавчих змін у сфері санітарно-епідеміологічного благополуччя, створення мережі центрів контролю та профілактики захворювань для здійснення епіднагляду й організації системи громадського здоров'я". Вона також наголосила, що повернення часів Держсанепідемслужби не планується, але важливо зберегти функцію контролю.

Нагадаємо, функція контролю і нагляду за епідситуацією належала Державній санітарно-епідеміологічній службі до вересня 2014 року, коли Кабмін заявив про її ліквідацію. Таке рішення було прийнято через те, що повноваження з контролю створювали багате поле для корупції. Функції СЕС розділили між Міністерством аграрної політики та Міністерством охорони здоров'я, при якому було створено Центр громадського здоров'я. При цьому новій структурі не дали право проведення перевірок виконання вимог щодо епідбезпеки, її робота лежить переважно в сфері моніторингу.

LB.ua звернувся по коментар до голови Центру громадського здоров'я Володимиру Курпіти, який також є членом згаданої вище робочої групи при Міністерстві охорони здоров'я.
Курпіта підтвердив, що двічі брав участь у засіданнях групи, і що на них обговорювали створення центру з контролю за захворюваннями і пропозицію відродити інститут головного санітарного лікаря. Але при цьому сказав, що, на його погляд, робота групи була ефективною. "Я підтримую ідею впорядкування системи епідконтролю, і держава повинна внести пропозиції, яким чином це можна зробити. Але якщо просто повернути посаду головного санітарного лікаря - це не дасть очікуваних результатів. Неважливо, як називається посада, важливо, які функції і на кого можуть бути покладені. Контрольно-наглядова функція може бути покладена тільки на центральний орган виконавчої влади, якого нині не існує", - сказав Курпіта.
Читайте також:
На запитання LB.ua, чи може таким органом стати центр з контролю за захворюваннями і чи обговорювали такий варіант на засіданні робочої групи, Курпіта сказав, що обговорювалися різні варіанти, але в умовах обмеженого бюджету навряд чи можна говорити про створення нової повноцінної служби. Тому ще один варіант, який обговорювали, - це перейменування Центру громадського здоров'я в Центр контролю і профілактики захворювань. "Але я не думаю, що це буде хороший варіант - по-перше, на Центр не можна покласти непередбачені законом функції. По-друге, створення такої структури буде неминуче асоціюватися з СЕС, а в цьому, за всіх позитивних моментів, зважаючи на, можливо, більш ефективне реагування на епідеміологічну ситуацію, буде також і великий негатив, пов'язаний з поборами".
 

arnisumy

Well-Known Member
поки "економіка виросте" на 33%, прожитковий мінімум потрібно буде підвищувати вже до 10000
:D :D :D


30.09.19 22:07
Прожитковий мінімум має становити понад 4000 гривень, але це буде можливо, тільки коли економіка виросте на 33%, - Гончарук

Реальна сума прожиткового мінімуму становить набагато більше, ніж 2007 грн. За підрахунками уряду, вона має бути понад 4 тис. грн, але для цього економіка має зрости мінімум на 33%.
Про це прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив на брифінгу, інформує із посиланням на .
"На нинішній прожитковий мінімум прожити складно. Це, скоріше, формальний мінімум. Реальна сума грошей, яка потрібна людині для того, щоб нормально жити, є набагато більшою. За нашими підрахунками, це 4 і вище тисячі гривень. Щоб забезпечити кожну людину в Україні таким прожитковим мінімумом, нам потрібно вирости дуже сильно - за нашими підрахунками, мінімум на 33% економіка має зрости, щоб кожна людина, що потребує такої допомоги від держави, отримала достатньо грошей і могла опинитися над межею бідності", - сказав він.
Гончарук додав, що найближчими роками досягти цього буде складно, але Кабмін постарається наблизитися до вирішення питання.
Читайте також:
Зараз прожитковий мінімум для працездатних українців становить 2007 грн.
У проєкті держбюджету на 2020 рік прожитковий мінімум для працездатних осіб з 1 січня 2020 року передбачено на рівні 2102 грн на місяць, з 1 липня - 2197 грн на місяць, з 1 грудня - 2270 грн на місяць.
Раніше Гончарук повідомляв, що для зростання валового внутрішнього продукту на 40%
 

arnisumy

Well-Known Member
01.10.19 11:08
Суд отклонил апелляцию прокуратуры на меру пресечения Вилкулу

Днепровский апелляционный суд отказался ужесточить меру пресечения для бывшего депутата Верховной Рады Александра Вилкула.
Решение объявила коллегия судей утром 1 октября, сообщает со ссылкой на .
"Коллегия судей постановила: апелляционную жалобу прокурора Соколова оставить без удовлетворения. Постановление Октябрьского районного суда Днепра от 16 сентября 2019 года, которой Вилкулу Александру Юрьевичу избрана мера пресечения в виде личного поручительства, оставить без изменений", - объявил председательствующий судья.
Вилкула на поруки взял действующий нардеп Дмитрий Шпенов.
Читайте также:
Напомним, по версии следствия, в 2011-2012 годах Александр Вилкул, будучи председателем Днепропетровской ОГА, выдал распоряжение о незаконном изменении целевого назначения земельных участков колхозов "Катериновский" и "имени Горького" общей площадью около 21 га для расширения карьера Орджоникидевского ГОКа. Сейчас там находятся горные отвалы. Убытки оцениваются в 12 млн гривен.

Кроме того, в августе 2012 года Вилкул, как утверждает прокуратура, изменил целевое назначение 45 га сельскохозяйственных земель ООО "Арт Ленд". Из пашни они стали пастбищем (хотя по закону ее сначала нужно законсервировать на три года, чего не было сделано), а потом - землей промышленного назначения. Убытки оцениваются в 5 млн гривен.
Дело квалифицировали по ст. 190 Уголовного кодекса.

You must be registered for see medias
 

d324co

Well-Known Member
You must be registered for see images attach

(c)anekdot.ru

п.с. У нас прямые линии с президентом не проводят ...
 

arnisumy

Well-Known Member
Коломойський почав імпорт електроенергії з Росії
01 жовтня 2019, 20:35
Перша поставка електроенергії з Росії в режимі імпорту була здійснена 1 жовтня. Поставка проведена рівним графіком потужністю 100 МВТ.
Про це свідчать дані на сайті " ".
За даними джерела на ринку, імпорт здійснений компанією "Юнайтед Енерджі". Її пов'язують з
You must be registered for see images


Ця компанія була найбільшим постачальником газу "Укрнафти" на "Дніпроазот", що входять до групи Коломойського, а також газ іншого добувача олігарха "Укрнафтобуріння" на державних тендерах. Крім того, її засновник Андрій Короткевич-Лещенко також є партнером у газовій компанії ТОВ "Укр-Альянс Груп", яка бере участь у торгах на поставку газу на ProZorrо, також використовуючи довідки, видані "Укрнафтобуріння".
You must be registered for see images

Поставка електроенергії з Росії

Імпорт із Росії став можливий завдяки виправленню, яке ініціював . Це було зроблено екстрено шляхом внесення "змін до деяких законів України у сфері використання ядерної енергії".
Герус, якого пов'язують з олігархом Коломойським, стверджував, що норма буде сприяти імпорту з Білорусі, не кажучи про Росію.
 
Зверху