Нова влада

arnisumy

Well-Known Member
Регіонали, "сепари", волонтери, бізнесмени. Хто вони – перші вісім голів ОДА від Зеленського
26/06/2019 17:49
You must be registered for see images

ВІТАЛІЙ КОМАРНИЦЬКИЙ, РЕКТОР ЛУГАНСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО УНIВЕРСИТЕТУ ВНУТРIШНIХ СПРАВ ІМЕНІ Е.О. ДІДОРЕНКА

Кабінет Міністрів на засіданні в середу, 26 червня, підтримав призначення на посаду вісьмох нових голів обласних державних адміністрацій, яких напередодні запропонував президент Володимир Зеленський.
Про це після засідання Кабміну заявив представник президента в уряді Андрій Герус, передає
“Усі вісім подань було підтримано”, – сказав Герус.
За його словами, рішення були не одностайні, бо деякі члени уряду голосували проти всіх кандидатур.
Раніше список запропонованих кандидатур опублікував у Facebook віце-прем’єр-міністр Павло Розенко.
В оприлюдненому списку – такі кандидатури:
  • Кириленко Павло Олександрович – на посаду голови Донецької ОДА;
  • Бондаренко Ігор Самійлович – на посаду голови Закарпатської ОДА;
  • Бно-Айріян Михайло Каренович – на посаду голови Київської ОДА;
  • Комарницький Віталій Мар’янович – на посаду голови Луганської ОДА;
  • Мальський Маркіян Маркіянович – на посаду голови Львівської ОДА;
  • Андрейчиков Андрій Олександрович – на посаду голови Одеської ОДА;
  • Гусєв Юрій Веніамінович – на посаду голови Херсонської ОДА;
  • Шевченко Ігор Юрійович – на посаду голови Черкаської ОДА.
Претендент на посаду голови ОДА Київщини Михайло Бно-Айріян – заступник директора ДП “НЕК “Укренерго” з комунікацій та міжнародного співробітництва (із 2016 року). У 2009-2011 роках він працював на посаді третього, а згодом другого секретаря посольства України в Росії, відповідав за питання двостороннього співробітництва у сфері паливно-енергетичного комплексу. Надалі, за часів президента Януковича, став помічником міністра закордонних справ України, представника команди “регіоналів” Костянтина Грищенка, радником його як віце-прем’єр-міністра (із 2013 року), виконавчим секретарем Ради експортерів при МЗС України.
У 2015-2016 рр. працював на різних посадах за напрямом європейської інтеграції в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості. Брав участь у конкурсі на посаду голови Житомирської ОДА (третє місце).
Віталій Комарницький, схвалений на посаду глави Луганської обласної державної та військово-цивільної адміністрації, – колишній член Партії регіонів (на порушення закону “Про міліцію”), ректор Луганського державного унiверситету внутрiшнiх справ імені Е.О. Дідоренка. У 2014 році в складі фракції “Регіонів” Комарницький у Луганській облраді голосував за визнання нелегітимними сформованих після Майдану органів державної влади та заклик звернутися до Росії за допомогою.
За даними ЗМІ, лише у вересні 2014 року Комарницький виїхав з окупованого Луганська на територію, контрольовану ЗС України.
26 грудня 2014 року на сайті т.зв. “МВС ЛНР” була опублікована інформація, що Комарницький у період бойових дій “позиціонував себе прихильником молодої Луганської Народної Республіки”.
Комарницький, за повідомленнями ЗМІ, нібито спирається на підтримку директора “Квартал-Концерту” Максима Ткаченка.
Павло Кириленко, який має стати головою ОДА/ВЦА Донеччини, – прокурор. Народився в 1986 році в Донецькій області, в 2008 році закінчив Національну юридичну академію України ім. Ярослава Мудрого в Харкові. Свою кар’єру починав з помічника прокурора, потім став прокурором відділу, заступником прокурора, прокурором і начальником слідчого управління прокуратури. У вересні 2017 року Кириленко був призначений новим військовим прокурором Ужгородського гарнізону.
Юрій Гусєв (кандидат, затверджений на Херсонщину) був заступником міністра оборони України у 2014-2016 рр., головою Ради реформ у Міноборони, один з ініціаторів “волонтерського десанту” в МОУ.
Раніше, у 2009-2014 рр., був керівником групи радників міністра економіки, директором департаменту національних проектів, радником міністра фінансів, балотувався від “Команди озимого покоління”, у 1999 р. – радником голови Херсонської обласної державної адміністрації з питань молодіжної політики тощо.
Голова Херсонського земляцтва в Києві, де фігурують також фігуранти “справи Гандзюк” Мангер, Гордєєв і Рищук – Гусєв виписував їм відзнаки вже після убивства Каті.
Гусєв значився 41-м номером у списку на вибори від партії “Слуга народу”, але був перекинутий на “губернатора” ХерсонОДА.
Претендент на пост глави Львівської ОДА Маркіян Мальський – голова західноукраїнської філії юридичної фірми Arzinger, почесний консул Австрії у Львові, син декана факультету міжнародних відносин ЛНУ ім. Франка.
Схвалений на Одеську область Андрій Андрейчиков – підприємець, отримував вищу освіту в Одеському національному університеті ім. Мечникова. Із травня 2003 року є директором ТзОВ “Балкер”, також – керівник ГС “Українська асоціація вторинних металів та ресурсів”, один із засновників ТОВ “Мисливець-2007” (9% власності), володіє 30% ТОВ “Інтертелех”, що займається оптовою торгівлею.
Одним із співзасновників “Мисливець-2007” є Сергій Кушнір, який, за даними “Думської”, – соратник втікача-сепаратиста Ігоря Маркова. Кушніра засудили за спробу вчинення проросійського заколоту бізнесменом Дмитром Черепом на колишнім нардепом Олексієм Козаченком.
За минулий рік він отримав дохід понад 3,054 мільйони гривень.
Претендент на Черкащину, бізнесмен Ігор Шевченко має квартиру в Росії, набуту вже в липні 2017 року, а також частину нежитлового приміщення і земельної ділянки в Росії, набуті у червні 2017 року. Цими об’єктами він володіє спільно із ставропольськими бізнесменами Андрієм Лунєвим та Михайлом Арзімановим.
Шевченко – власник ТОВ “Легкий експорт плюс” та “Hermes – Shevchenko Igor”, що зареєстрована в італійському місті Ріміні.
За 2018 рік він отримав дохід від підприємницької діяльності у 838754 гривень. У готівці зберігає більш ніж півмільйона євро.
Бізнесмен із Мукачева Ігор Бондаренко (Закарпаття) – власник кондитерських. Він задекларував право власності на ТОВ “Конфакто”, по 25% від ТОВ “СІВІ” та “ЮГА-М”. У готівці вони з дружиною зберігають 184 тис дол, 110 тис євро і 210 тис грн.
Нагадаємо, 11 червня президент Володимир 24 червня президент Зеленський
 

arnisumy

Well-Known Member
Главой Луганской ОВГА стал экс-регионал. Что известно о новом губернаторе?

26 июня Кабинет Министров Украины на своем заседании поддержал назначение восьми глав областных государственных администраций, чьи кандидатуры предложил Президент Владимир Зеленский.

Речь идет о руководителях ОГА и ОВГА в Киевской, Донецкой, Закарпатской, Херсонской, Черкасской, Луганской, Одесской и Львовской областях. При этом главой Луганской ОВГА был назначен ректор Луганского Университета Внутренних дел Виталий Комарницкий.

«Убежден, что эти области получили достойных руководителей. Эти люди прошли жесткий отбор и доказали свою способность решать задачи, которые ставит Президент. Прежде всего – обеспечить очищение местной власти и экономический рост. У них есть немного времени, чтобы подтвердить свой профессионализм и компетентность конкретными результатами. Если результата не будет – быстро найдем новых руководителей этих регионов. Неприкосновенности у нас не будет в любом виде и на любом уровне», – отметил первый заместитель руководителя Офиса Президента Украины Сергей Трофимов.
You must be registered for see images


Однако, слышать такие характеристики по адресу нового главы Луганской ОВГА по меньшей мере странно. Виталий Комарницкий едва ли способен организовать очищение местной власти, учитывая тот факт, что сам он в 2010-2014 гг являлся депутатом Луганского областного совета от Партии регионов. И если бы такое очищение в Луганской области все же началось, то первым бы следовало "чистить" как раз самого Виталия Комарницкого.

Чтобы понять, в чем состоит странность такого назначения, достаточно просто вспомнить, чем весной 2014 года занимался Луганский областной совет. В отличие от облсовета Донецкого, который с самого начала самоустранился и дистанцировался от незаконных формирований ДНР, Луганские областные депутаты открыто поддерживали боевиков ЛНР и требовали, чтобы украинское правительство признало результаты антиконституционного "референдума".

Например, 02.03.2014 депутаты Луганского областного совета к Верховной Раде Украины, в котором заявили, что считают нелегитимными органы центральной исполнительной власти. А также потребовали проведения референдума и пригрозили обратиться за помощью к "братскому народу РФ".

А в мае 2014 областной совет поддерживал идею проведения незаконного референдума и призывал Украину признать его результаты.


По данным "Восточного варианта", единственным депутатом, который не поддержал обращение Луганского областного совета 2 марта 2014 был Андрей Шаповалов, который прошел в облраду от партии Тигипко "Сильная Украина". Регионалы единогласно голосовали за. Как бы там ни было, никаких заявлений о несогласии с таким голосованием Виталий Комарницкий не делал и свою позицию по поводу происходящего весной 2014 года никак не прояснял.

Очевидно, происходящее не вызывало у депутата никакого внутреннего протеста. Ведь если судить по тем высказываниям, которые он делал раньше, Комарницкий не испытывал по отношению к Украине теплых чувств. В 2012 году сайт Луганской областной организации Партии регионов , в которой приводились слова депутатов областного совета о необходимости тесной интеграции Украины с Россией. При этом Комарницкий говорил:

"Серьезных аргументов против единства славянской культуры нет. Но есть местечковая, хуторянская идеология. Она — побочный продукт исторических процессов и испытаний. Ну захотелось в 1991 году самостоятельности. Казалось, что так будет лучше. Но между "казалось" и "оказалось" всегда есть разница. Кроме того, общество устроено так, что всегда есть временные задачи, которые можно решить, даже пережить отдельно, чтобы вместе сойтись на более высоком уровне. Но есть и другая, коренная сторона проблемы, о которой говорил еще Александр Солженицын Белоруссия, Россия, Украина обречены на воссоединение".

Фактически, депутат таким образом выражал сожаление по поводу провозглашения Украиной независимости, а также использовал характерные украинофобские выражения в отношении украинской культуры.



Что нового может предложить Луганской области человек таких пещерных взглядов, долгое время проработавший депутатом областного совета без особых достижений и заслуг - пока не очень понятно. Тем не менее, выбор президента пал именно на этого человека, а Кабмину ничто не помешало утвердить такую кандидатуру.

Отметим, что окончательно глав администраций назначит на должность президент Владимир Зеленский после того, как подпишет указ.
 

arnisumy

Well-Known Member
27.06.19 08:56
Невідомі напали на ексмера Конотопа Семеніхіна: він у реанімації, - поліція. ФОТО
На Сумщині за фактом нападу на ексмера Конотопа Артема Семеніхіна поліція почала кримінальне провадження. Семеніхін також є кандидатом у народні депутати України по 160 одномандатному виборчому округу (самовисуванець).
Про це повідомляє із посиланням на
"Пригода сталася близько першої години ночі, коли чоловік повертався додому. Невідомі напали на нього і завдали тяжкі тілесні ушкодження. Постраждалого доставили в лікарню. Зараз він у реанімаційному відділенні. Для з'ясування обставин на місце події негайно виїхали керівництво ГУНП області, міського відділу поліції, посилена слідчо-оперативна група, криміналістична лабораторія СУ ГУНП, кінологічна служба", - йдеться в повідомленні.
Поліцейські кваліфікували подію як "замах на вбивство" і вже відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15 ч. 1 ст. 115 КК України.
 

arnisumy

Well-Known Member
Суд скасував розшук головреда видання “Страна” Гужви
27/06/2019 12:34
You must be registered for see images

ІГОР ГУЖВА

Шевченківський райсуд Києва скасував міжнародний і національний розшук головного редактора інтернет-видання “Страна” Ігоря Гужви.
Про це повідомив речник Генпрокуратури Андрій Лисенко, “Укрінформ”.
“Шевченківський райсуд скасував національний і міжнародний розшук главреда видання “Страна” Гужви”, – сказав він.
Як повідомляла “ “, головного редактора інтернет-видання “Страна.ua” Ігоря 22 червня 2017 роки після обшуків у редакції. Стосовно нього відкрили кримінальне провадження за статтею 189 Кримінального кодексу України (вимагання). За даними прокуратури, Гужва разом зі спільником від Радикальної партії Дмитра Лінька 20 тисяч доларів за зняття компрометуючої публікації. Після отримання половини суми Гужва був затриманий.
Він назвав висунуті йому обвинувачення в хабарництві “сфабрикованими”.
24 червня суд обрав Гужві з альтернативою внесення застави в розмірі 544 тис. грн.
27 червня, після внесення застави, він
У січні 2018 року стало відомо, що і попросив про політичний притулок в Австрії.
У лютому 2018 року головного редактора видання “Страна.ua” – цей же Шевченківський суд Києва.

оце правильно, потрібно нагородити орденом і в раду вибрати:

You must be registered for see images

You must be registered for see images
 
Останнє редагування:

arnisumy

Well-Known Member
27.06.19 12:42
Співак Іво Бобул балотується в Раду за списком партії "Патріот"

Український співак, народний артист України Іво Бобул (справжнє ім'я Іван Бобул) зареєстрований кандидатом у народні депутати за виборчим списком партії "Патріот" на позачергових виборах до Верховної Ради.
Згідно з інформацією Центральної виборчої комісії (ЦВК), Бобул зареєстрований кандидатом у народні депутати 25 червня 2019 року і включений до виборчого списку під №5, передає
"Іван Васильович Бобул народився 17 червня 1953 року, громадянин України, протягом останніх п'яти років проживає на території України, освіта вища, викладач вокалу, Національна академія керівних кадрів культури і мистецтв, член політичної партії "Патріот", проживає в Києві, судимість відсутня" , - сказано в анкетних даних кандидата на сайті ЦВК.
 

xxxFAFNIRxxx

Вечный студент :)
Дружина Медведчука збільшила частку в нафтовому бізнесі в Росії і змінила бізнес-партнера

Дружина голови політради партії «Опозиційна платформа – За життя» Віктора Медведчука Оксана Марченко контролює вже не 50, а 61% російської компанії «НЗНП Трейд», яка бурить нафтові свердловини в Ханти-Мансійському автономному окрузі Росії. Її бізнес-партнер, компанія бізнесмена-аграрія Сергія Кислова, вийшла із співзасновників.

Про це повідомляють журналісти програми «Схеми: корупція в деталях» (спільний проект Радіо Свобода та телеканалу «UA:Перший») з посиланням на реєстр юридичних осіб Росії. Раніше у розслідуванні йшлося про те, як дружина Медведчука отримала під контроль компанію, яка виграла конкурс на освоєння одного з трьох найбільших нафтових родовищ Ханти-Мансійського автономного округу Росії.

Зміни серед засновників підприємства «НЗНП Трейд» відбулися наприкінці травня 2019 року. 23 травня частка кіпрської компанії Ventolor Holding LTD, якою одноосібно володіє Оксана Марченко через TUMILLON INVESTMENTS LTD, зросла з 50,1% до 61%. Частка у «НЗНП Трейд» Наталії Лавренюк зросла із 14,9% до 25%. А компанії з орбіти російського бізнесмена-аграрія Сергія Кислова ООО «Развитие» та ООО «Дол» вийшли зі співзасновників.

Станом на 19 червня 2019 року частки підприємства розподілилися таким чином: Ventolor Holding LTD – 61%, Наталія Лавренюк – 25% та АО «Фінконсалтпро» – 14%. Станом на кінець травня структура кіпрських фірм не зміювалася – бенефіціаром значилася Оксана Марченко.

Наталія Лавренюк – не чужа людина родині Медведчука-Марченко. Відповідно до даних джерел журналістів, протягом 2018 року Віктор Медведчук з дружиною Оксаною Марченко та Наталією Лавренюк летіли одним приватним літаком напряму з Києва до Анапи. АО «Фінконсалтпро» – новий бізнес-партнер родини Медведчука-Марченко у нафтовому бізнесі. Відповідно до даних російського реєстру, компанією володіє її директор – Ніколян Родіон Гургенович. Журналістам «Схем» не вдалося отримати коментар від Родіона Ніколяна щодо бізнес-партнерства з родиною Віктора Медведчука. На повідомлення в месенджерах та дзвінки він не відповів. Компанія «НЗНП Трейд» не знайшла часу для коментаря керівництва через зайнятість та постійні наради.

(с)
 

arnisumy

Well-Known Member
01.07.19 12:59
Суд дозволив ексголові АП Януковича Клюєву брати участь у виборах

У Касаційному адміністративному суді при Верховному Суді ухвалили рішення дозволити ексглаві Адміністрації президента часів Януковича Андрію Клюєву брати участь у позачергових виборах до Верховної Ради України.
Про це сьогодні повідомив адвокат Юрій Сухов на своїй сторінці у , інформує
Зазначається, що Клюєв, який постійно проживає на території України в Донецьку, балотується кандидатом у народні депутати України від Ліберальної партії України в одномандатному виборчому окрузі №46. Пресслужба суду рішення поки не коментувала.
Раніше повідомлялося, що ЦВК відмовила Клюєву в реєстрації кандидатом у депутати.
У грудні 2013 року журналісти Сергій Лещенко та Мустафа Найєм зазначали, що в першу чергу на Клюєві лежить відповідальність за кривавий розгін Євромайдану 30 листопада 2013 року. У лютому 2014 уряди Австрії та Швейцарії оголосили про арешт активів Клюєва з метою запобігання незаконному привласненню фінансових активів України.
Нагадуємо, в березні 2014 ЄС ввів санкції у вигляді заморожування активів щодо 18 колишніх високопоставлених чиновник України. Згодом санкції щорічно подовжували. Водночас кільком особам шляхом їх опротестування в суді ЄС вдавалося домогтися їхнього скасування. Так, молодший брат Клюєва, Сергій Клюєв виграв у суді ЄС справу проти Ради ЄС в лютому цього року. Суд визнав, що за кілька років, як вперше були введені санкції про ти Сергія Клюєва, українська сторона повинна була продемонструвати прогрес в розслідуванні справ та принаймні коротко надати європейським партнерам відповідну інформацію. У липні 2018 Клюєв виграв суд ЄС про скасування санкцій проти нього. А в березні 2019
 

arnisumy

Well-Known Member
:D :D:D
01.07.19 13:39
"Укроборонпром" - це бізнес. Він має бути максимально ефективним", - Данилюк

Державний концерн "Укроборонпром" буде збережений, однак потрібно забезпечити його нормальне корпоративне управління.
Про це в інтерв'ю виданню повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Данилюк, передає
"Важливо, щоб все, що виходило з "Укроборонпрому", було якісним. Щоб наші військові отримували надійну техніку, тому що від цього залежить їхнє життя. Щодо "Укроборонпрому" багато ідей. Ми повинні забезпечити нормальне корпоративне управління, для цього має бути сильна наглядова рада і професійний менеджмент [...] Ще важливий момент - реформа має проходити із залученням цивільних, обов'язково. Тому що стільки негативу накопичилося в цій сфері, що ніхто не буде вірити, що можливі реальні перетворення", - зазначив Данилюк.
На запитання про ліквідацію концерну, він відповів: "Укроборонпром" - це бізнес. Він має бути максимально ефективним. Коли розмазують виробництво техніки по десятьох заводах, про яку ефективність може йтися? І ремонт, і виробництво потрібно сконцентрувати на найкращих заводах, модернізувати і завантажити їх повністю. Люди забезпечені роботою, у них з'являється спеціалізація, уніфікована якість. І це дешевше".
Також він запевнив, що будуть залучати як українських фахівців, так і західних консультантів. "І такі експерти вже є - ми фіналізуємо переговори з американцями. Вони хочуть нам допомогти, тому що потужні армія і ВПК - це питання виживання України", - заявив секретар РНБО.
 

xxxFAFNIRxxx

Вечный студент :)
Нефьодов переміг у конкурсі на голову митниці

Комісія з питань вищого корпусу державної служби ухвалила рішення рекомендувати Кабінету Міністрів призначити першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Максима Нефьодова на посаду голови нової Державної митної служби (ДМС). Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", відповідне рішення комісія ухвалила за підсумками завершального етапу конкурсу на цю посаду - співбесіди, що відбулася 25 червня.

Крім Нефьодова, у фінальному етапі конкурсу брали участь керівник ГО "Центр розвитку цифрової економіки", експерт Центру соціально-економічних досліджень Андрій Саварець, проректор з наукової частини Університету митної справи та фінансів Євген Гармаш. Нефьодов з 18 лютого 2015 року обіймав посаду заступника міністра економічного розвитку і торгівлі, з 2016 року - першого заступника міністра.

35-річний Нефьодов з відзнакою закінчив Київський національний університет імені Тараса Шевченка і має ступінь магістра за спеціальністю «економічна теорія». У 2003-2006 роках працював аналітиком зі злиттів і поглинань у компанії Golden Gate Business. У 2006-2010 роках працював в інвесткомпанії Dragon Capital, де обіймав посаду віце-президента, а згодом директора інвестиційно-банківського департаменту. У 2010 році він став керуючим партнером інвестфонду Icon Private Equity. Вільно володіє англійською мовою.

(с)

На керівництво митниці чекає конкурс, аби позбутися найбільш одіозних


На запитання ведучої, чи ліквідація ДФС означає, що люди будуть звільнені чи будуть переведені в нову структуру, Нефьодов сказав: "За рішенням Кабміну, ДФС не ліквідується, а поділяється, то більша частина людей, звісно, буде переведена. Хочу скористатися цією можливістю і змінити структуру і хоча б трохи почистити апарат. Бо українці багато чули про корупційні зловживання на митниці, а тому хочеться від найбільш одіозних особистостей позбавитися. Але, на жаль, всіх пропустити через конкурси можливості нема. Через конкурси пройде вище керівництво, заступники тощо. І звичайно, треба ці конкурси оголошувати якнайшвидше, бо це величезна структура і один в полі там точно не воїн".

За словами Нефьодова, впровадити ті зміни, які він запланував, він розраховує десь за 2-2,5 роки. "Чому такий термін? Бо частина з них вимагає змін до законодавства, ухвалення нової редакції, або кардинальних змін до митного кодексу, а частина з них вимагає міжнародних угод, наприклад обмін митною інформацією з країнами-сусідами для того, щоб не було такої ганьби, коли до України з ЄС виїхало на 160 млн євро взуття, а в Україну потрапило на 40 млн євро взуття. Решта ж десь поділася", – уточнив Нефьодов.

Нефьодов також сказав, що у перспективі хочуть підняти митникам зарплату. Крім того, він заявив, що хоче перевести митників на контракт. "Я є прихильником того, аби перевести митницю на контрактну систему роботи. А не так, як зараз у держслужбі: людина влаштовується і передбачається, що вона працює там довічно, до пенсії. А коли є якийсь спочатку короткостроковий контракт, потім переходить у трирічний, п'ятирічний і так далі. Коли встановлюється KPI (індикатор ефективності – ред.) на конкретну людину, так і групові. Головне – отримувати результат", – сказав Нефьодов.

(с)


Вот это реально топчик, если ему дадут развернуться с нововведениями. Он был одним из главных евангелистов по внедрению Прозорро.
 

arnisumy

Well-Known Member
02.07.19 15:03
ЦВК зареєструвала пропагандиста Шарія кандидатом у депутати

Центральна виборча комісія на виконання судового рішення зареєструвала проросійського відеоблогера Анатолія Шарія кандидатом у народні депутати України на позачергових парламентських виборах, які відбудуться 21 липня.
Про це повідомляє із посиланням на
ЦВК повторно розглянула документи Шарія, якому раніше відмовила в реєстрації кандидатом у народні депутати, включеного до виборчого списку "Партії Шарія" під номером один, та постановила зареєструвати його кандидатом.
Також ЦВК на виконання рішення Верховного суду зареєструвала кандидатом у народні депутати Євгена Євтухова, включеного до виборчого списку "Партії Шарія" під номером п'ять, якому було відмовлено в реєстрації постановою Центрвиборчкому від 24 червня.
Таким чином, сьогодні комісія постановила доповнити виборчий список "Партії Шарія" даними про Шарія та Євтухова.
Нагадаємо, що 24 червня ЦВК відмовилася реєструвати кандидатом у народні депутати Анатолія Шарія.
Причиною відмови в реєстрації стало те, що Шарій в останні 5 років не проживає в Україні.
Крім того, в реєстрації кандидатом у нардепи відмовили номеру 5 в списку "Партії Анатолія Шарія" - Євгену Євтухову. Він, згідно з даними Держприкордонслужби, протягом останніх 5 років двічі виїжджав з України на термін, що перевищує 90 днів.
 
Зверху