Нова влада

arnisumy

Well-Known Member
03.07.19 19:34
Речниця Зеленського Мендель відмовилася свідчити ГПУ. ДОКУМЕНТ

Юлія Мендель побувала на допиті в ГПУ 1 липня як свідок. Її викликали для роз'яснення публічних висловлювань про те, що українські військовослужбовці нібито обстрілюють на Донбасі цивільні об'єкти.
Про це йдеться у відповіді прес-служби ГПУ виданню , інформує
"Під час допиту Мендель відмовилася свідчити, вказати джерело оприлюднених даних, зазначивши, що сам допит є політизованим і може бути використаний проти неї, хоча поставлені слідчим питання не стосувалися особистого життя, а були спрямовані на роз'яснення її дій як особи, уповноваженої оприлюднювати офіційну позицію глави держави", — повідомили в ГПУ.
Оскільки Мендель відповідати відмовилася, ГПУ направила запит в Офіс президента. Апарат ОП просять уточнити: висловлювалася Мендель як офіційна особа чи озвучила свою особисту позицію, і звідки в неї дані про те, що українські військовослужбовці "допускають обстріл цивільних об'єктів на сході України".


6 червня в прямому ефірі телеканалу "1+1" у ток-шоу "Право на владу" Мендель заявила, що трапляються випадки, коли українські військові на Донбасі, відповідаючи на провокації терористів, стріляють по цивільних об'єктах, внаслідок чого гинуть мирні жителі.
Читайте також:
"Дуже часто наші військові піддаються на провокації. Коли стріляють з житлового будинку, школи, садка, будь-якого місця, де перебувають цивільні люди. І після цього починається обстріл цього будинку. Таким чином гинуть наші люди, українці. Власне, йшлося про те, щоб не піддаватися на провокації", — сказала вона.
Генеральна прокуратура з 2014 року розслідує кілька кримінальних справ у зв'язку з агресією Росії. Справи кваліфіковані за ч. 2 ст. 127 (катування), ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2 ст. 147 (захоплення заручників), ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації), ч. 2 ст. 343 (втручання в діяльність працівника правоохоронного органу), ч. 2 ст. 344 (втручання в діяльність посадової особи), ч. 2 ст. 372 (притягнення невинного до кримінальноївідповідальності), ч. 2 ст. 375 (винесення суддями неправомірного вироку), ч. 1, 2 ст. 438 (порушення законів і звичаїв війни), ч. 1 ст. 442 (геноцид) КК України.
У Росії розслідують понад 230 кримінальних справ стосовно бійців ЗСУ і добробатів, які брали участь в АТО й ООС, і вже заочно звинуватили близько 70 українських військовослужбовців за нібито обстріл об'єктів цивільної інфраструктури. Українська сторона спростувала ці звинувачення і подала матеріали в офіс прокурора Міжнародного кримінального суду.
У ГПУ зазначили, що на цьому фоні заяви Мендель про обстріл бійцями ВСУ житлових будинків можуть використовуватися Росією в інформаційній війні проти України.
Юлію Мендель намагалися допитати двічі — військова прокуратура викликала її на допит 26 або 27 червня. А в будівлю Адміністрації президента до неї приходив слідчий Генеральної прокуратури Юрій Ковальчук, щоб поговорити як зі свідком у справі. Мендель поговорила з ним, але відмовилася підписати протокол допиту після розмови, оскільки він відбувався без офіційного оголошення.
 

arnisumy

Well-Known Member
:D :D :D "не шатайте будку" пацюків вже нудить:

Богдан пов'язав протести проти Шарія і Клюєва з аудитом дій Порошенка
13146 ПЕРЕГЛЯДІВ
Середа, 3 липня 2019, 19:05
You must be registered for see images

Голова Офісу президента Андрій Богдан заявив, що за організацією протестів проти реєстрації кандидатами в народі депутати Андрія Клюєва та Анатолія Шарія стоїть команда Петра Порошенка.
Про це він заявив журналістам у Торонто, повідомили "Українській правді" в Офісі президента Володимира Зеленського.
"Ексміністра економіки пана Порошенка та експершого віцепрем'єрміністра з питань економіки пана Клюєва поєднують роки спільної роботи в уряді. Тому вважаємо, що всі слід направити до керівництва однієї політичної партії, яка зацікавлена в дестабілізації внутрішньої ситуації в Україні", – заявив Богдан.
"На сьогодні відбувається активізація аудиту та діяльності пана Порошенка і його оточення щодо розкрадання бюджетних коштів, привласнення державного майна, прийняття незаконних рішень та розпоряджень. І на меті проведення відповідних мітингів є все-таки відволікання уваги від цих розслідувань", – стверджує він.
Богдан також закликав Міністерство внутрішніх справ та Службу безпеки України надати інформацію про цю ситуацію.
"Звертаємося до пана Авакова та пана Баканова з проханням надати усю об’єктивну інформацію для можливості прийняття рішень щодо участі громадян України у виборчому процесі", – сказав він.
"Звертаємося до державних органів (із закликом) прийняти законне рішення, яке ґрунтується виключно на законах, а не на певних зацікавленостях тих чи інших особистостей", – додав Богдан.
"Просимо їх також надати об’єктивну законну оцінку факту побиття журналістів та факту закликів щодо силового захоплення влади", – завершив він.
 

arnisumy

Well-Known Member
Заступника генпрокурора часів Януковича теж зареєстрували кандидатом у нардепи, – ГПУ
03/07/2019 15:53
You must be registered for see images

РЕНАТ КУЗЬМІН

Ренат Кузьмін (екс-заступник генпрокурора часів Януковича й заступник секретаря РНБО) міг тривалий час переховуватись від органів досудового розслідування в анексованому Криму й РФ, але зараз він балотується на вибори до Ради.
Про це речниця генпрокурора Лариса Сарган повідомила в середу, 3 липня, у Facebook.
Зазначається, що заступнику голови ЦВК Євгену Радченку 20 червня направили лист від Генпрокуратури, де йшлося про розслідування кримінального провадження щодо Кузьміна.
Його підозрюють у вчиненні особливо тяжких злочинів, у тому числі в легалізації (відмиванні) майна, здобутого злочинним шляхом, за це йому погрожує позбавленні волі на строк від 8 до 15 років із конфіскацією майна.
У листі також повідомляється, що слідчі не змогли встановити перебування Кузьміна на території України. За даними правоохоронців, Кузьмін з метою уникнення кримінальної відповідальності міг переховуватися від органів досудового розслідування не тільки в анексованому Криму, а й на території РФ.
“Проте, цей “кандидат” тихо зареєстрований кандидатом за списком однієї з партій і лишися поза увагою як ЗМІ, так і активістів”, – написала Сарган.
You must be registered for see medias
Як повідомляла “ “, 2 липня на виконання рішень Касаційного адміністративного суду Верховного Суду України ЦВК колишнього главу адміністрації президента Януковича Андрія Клюєва та проросійського блогера Анатолія Шарія кандидатами в народні депутати на позачергових парламентських виборах 21 липня, хоча вони втекли з України більше п’яти років тому й не поверталися.
Увечері 2 липня в Києві на Майдані Незалежності проти рішення ЦВК щодо Клюєва і Шарія.
Міністр внутрішніх справ Арсен , в якому наполягає на тому, що Андрій Клюєв, який втік з України п’ять років тому і не проживав на території країни протягом цього часу, не має права висувати свою кандидатуру на парламентських виборах.
Раніше в реєстрації у зв’язку з недотриманням ними норми закону про проживання на території України протягом останніх п’яти років.
Колишній перший заступник генпрокурора часів Януковича Ренат Кузьмін, проти якого триває розслідування за обвинуваченням в особливо важких злочинах, також втік з України, перебуває в розшуку, але зареєстрований як кандидат у народні депутати від партії “Опозиційна платформа – За життя”
3 липня в.о. голови СБУ Іван Баканов зібрав службову нараду щодо запиту голови Верховної Ради Андрія Парубія про перебування Андрія Клюєва, Анатолія Шарія та Рената Кузьміна на території України протягом останніх п’яти років.
 

Fil 74

Well-Known Member
Клюева сняли с выборов в Верховную раду

Центральная избирательная комиссия (ЦИК) отменила регистрацию экс-главы Администрации президента времен Виктора Януковича Андрея Клюева кандидатом на выборах в Верховную раду. Решение принято на сегодняшнем заседании ЦИК, передает корреспондент РБК-Украина.

За снятие Клюева с регистрации единогласно проголосовали все члены ЦИК.

Также ЦИК единогласно отменил регистрацию кандидата Анатолия Шария, выдвиженца "Партии Шария".

Отметим, Служба безопасности Украины, Министерство внутренних дел и Генеральная прокуратура Украины передали в ЦИК документы о пребывании Клюева и Шария в Украине.

В СБУ сообщили, что Клюев выехал из Украины в 2014 году. Бывший глава АП находится в розыске в Украине, место пребывания его в другой стране не установлено. Кроме того, местом его регистрации указано село Шульгино, которое находится в РФ. Таким образом, Клюев с 2014 года не пребывал на территории Украины, официальные пункты пропуска в стране не пересекал.
 

arnisumy

Well-Known Member
“Проти цензури”: Окружний адмінсуд скасував штраф “Інтеру” за “вулиці імен фашистських злочинців”
04/07/2019 08:52
You must be registered for see images

Окружний адміністративний суд Києва скасував для телеканалу “Інтер” за слова ведучих під час концерту з нагоди 9 травня 2018 року.
Ідеться про скандал навколо слів ведучого “Інтера”, коли Андрій Доманський зокрема заявив: “Мы не позволим называть улицы именами фашистских преступников“.
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оштрафувала “Інтер”, визнавши заяви ведучих розпалюванням ворожнечі та закликом до розпалювання агресивної війни або її пропаганди.
Водночас суд дійшов висновку, що в заявах ведучих є “ознаки оціночних суджень”, проте вони не є розпалюванням ворожнечі та закликом до розв’язування війни або її пропагандою, передає “ “.
“Ознака до заклику та розпалювання ворожнечі не означає факт здійснення такого заклику, оскільки не містять безпосередньо звертання до аудиторії із пропозицією до розв’язування агресивної війни”, – йдеться в рішенні суду.
Також ОАСК вважає, що у промовах ведучих немає “пропаганди держави-агресора, дискредитації людей, що боролися проти нацистської та радянської окупації та за незалежність України”.
Водночас Окружний адмінсуд зробив висновок, що Нацрада створює “умови для поширення цензури та привласнення інформації стосовно висвітлення історичних подій в Україні”.
Таким чином, ОАС скасував штраф для телеканалу “Інтер” та зобов’язав Нацраду відшкодувати судовий збір у понад 1,5 тисячі гривень за розгляд цього позову. Регулятор має можливість подати апеляцію на це рішення суду.
Нагадаємо, 25 червня Окружний адмінсуд Києва
Як інформувала “ “, напередодні 9 травня 2018 року телеканал “Інтер” оприлюднив в інтернеті уривок запису концерту до Дня перемоги, який викликав критику користувачів інтернету через слова ведучих про перейменування вулиць в Україні “іменами фашистських злочинців”.
Активісти “Нацкорпусу” влаштували акцію протесту біля будівлі каналу “Інтер” на вулиці Щусєва в Києві, вимагаючи вилучити проросійські заяви із запису концерту. Однак телеканал весь скандальний концерт.
Тоді ж у будівлю каналу на вулиці Бульварно-Кудрявській кинули “коктейль Молотова”. Активісти одного із власників каналу, нардепа Сергія Льовочкіна.
“Інтер” скандального концерту 9 травня, однак .
 

arnisumy

Well-Known Member
04.07.19 12:11
"Це внутрішній громадянський конфлікт. Ніким не інспірований, ніякою Росією", - Коломойський про війну на Донбасі

Олігарх Ігор Коломойський знову назвав війну Росії проти України на Донбасі "внутрішнім громадянським конфліктом".
Своєю думкою він поділився в інтерв'ю " ", повідомляє .
"А в нас те, що сталося на Донбасі, - це що сталося? ... Це внутрішній громадянський конфлікт", - заявив він.
За словами Коломойського, конфлікт на Донбасі "ніким не інспірований, ніякою Росією", попри присутність там російської військової техніки і російських військових.
"Вона і зараз там є, російська техніка, і буде. Поки буде конфлікт, буде там російська техніка. Це реалії з життя. Так, вона там є. А в нас американська техніка з цього боку є. І що з цього? "Джавеліни" є в нас? Це чия техніка?" - заявив олігарх.
Він додав, що США надали Україні військову техніку, "щоб підтримувати конфлікт на Донбасі", тому що "Америці вигідно тримати санкції проти Росії".
"У будь-якому разі, за попереднього президента так було. А нинішній президент (Дональд Трамп. - Ред.), по-моєму, у нього інша точка зору, але як з неї вийти - він не знає. А в переддень чергових президентських виборів, може, він не поспішає з цим", - заявив Коломойський.
Водночас він визнав наявність на Донбасі не лише російської техніки, а й російських військових.
"Ми говоримо, що військові російські присутні на Донбасі. Це факт. Вони, правда, переодягнені у відпускників чи когось. У ДНР-ЛНР 1−2-й корпус, у всякому разі те, що стосується офіцерського складу, то 100% там багато російських військовослужбовців, які поїхали у "відпустку" або у "відрядження", - виконувати інтернаціональний обов’язок. … І не робіть з цього катастрофу, - це нормальне явище", - сказав олігарх.
Нагадаємо, раніше Ігор За його словами, на сході України "воюють українці з українцями", а Росія "підтримує одну частину українців, і якби її не було, то українці вже давно б помирилися".
 

d324co

Well-Known Member
"зробимо їх разом"


Сьогодні о 12:06
You must be registered for see images

Закон "Про очищення влади", який забезпечив люстрацію чиновників уряду Віктора Януковича, намагаються скасувати до 21 липня.
Про це народний депутат України, кандидат від партії "Європейська Солідарність" Вікторія Сюмар, яка разом з іншими депутатами зустрілася з Головою Конституційного суду України перед початком судового засідання.
"Ключова задача – це скасувати закон про люстрацію до 21 липня. Бо з 22 липня Конституційний суд йде у відпустку. А після виборів буде формуватися уряд. І очевидно в уряд хочуть потрапити люстровані станом на зараз чиновники ще часів Януковича. Ці люди хочуть прилетіти з Москви в Україну, вони хочуть посісти тут ключові посади в державі. Треба розуміти, що тоді Москва фактично повернеться в українську владу, і це буде гібридне захоплення української влади", – наголосила Вікторія Сюмар.
 

arnisumy

Well-Known Member
04.07.19 23:17
Кум Медведчука, "куратор" тіньового продажу цигарок у кіосках Києва Холодов балотується у ВР від "Слуги народу", - Седлецька. ВIДЕО

Андрій Холодов - номер 22 у списку партії "Слуга народу". Формально він не фігурує в сигаретному бізнесі, але на ділі виступає "куратором" тіньового продажу тютюнових виробів у столичних кіосках.
Про це повідомила в журналістка Наталя Седлецька, інформує
За даними Седлецької, Холодов володіє маєтком в елітному районі Гітцінг в столиці Австрії.
"Подружжю Холодових він у 2013 році коштував 6 млн євро. За нинішнім курсом це 175 млн гривень. Розташований в елітному районі Гітцінг. За 5 хвилин пішки від маєтку Фірташа", - написала Седлецька.


У сюжеті проекту "Схеми" про "нові обличчя" з сумнівним минулим йдеться, що Холодов проводить в Австрії багато часу. За даними джерел в Держприкордонслужбі, у 2017 році він літав до Відня мало не щомісяця.
Крім того, Холодов пов'язаний з одіозним проросійським політиком, кумом Путіна Віктором Медведчуком. Дружина Медведчука Оксана Марченко є хрещеною матір'ю дітей Холодова.
You must be registered for see medias
 

arnisumy

Well-Known Member
гої завжди мають платити...

05.07.19 19:48
Кабмин запретил отключать электроэнергию поставщику воды на Донбассе

Кабинет министров запретил ограничивать электроснабжение КП "Вода Донбасса" на время проведения операции Объединенных сил.
Как передает , соответствующее постановление Кабинета министров №570 от 5 июля обнародовано на официальном правительственном портале.
Документом внесены изменения в Порядок обеспечения поставок электроэнергии защищенным потребителям.
В частности, установлено, что "на время проведения операции Объединенных сил ограничения, отключения электроснабжения не применяются в отношении объектов коммунального предприятия "Компания "Вода Донбасса".
Министерству регионального развития, строительства и жилищно-коммунального хозяйства поручено с участием госпредприятия "Укринтерэнерго" обеспечить до 17 июля реструктуризацию долга "Воды Донбасса" за электроэнергию, а также определить источники финансирования для оплаты текущего потребления электроэнергии.
Также постановлением внесены изменения в распоряжение "Об определении государственного предприятия внешнеэкономической деятельности "Укринтерэнерго" поставщиком "последней надежды", которыми продлена работа госкомпании в этом статусе.
"Укринтерэнерго" поручено заключить договоры о поставках электрической энергии по свободным ценам со всеми государственными угледобывающими предприятиями, которые до 1 июля не смогли подписать договоры о поставках электрической энергии с другим поставщиком.
Кроме того, Кабмин предусмотрел перенаправить 100 млн грн из средств, предусмотренных в государственном бюджете для реструктуризации угольной отрасли, на оплату расходов госшахт по договорам поставки электрической энергии.
Как сообщалось, с апреля действующий в Донецкой области оператор системы распределения – АО "ДТЭК ПЭС-Энергоуголь" – КП "Вода Донбасса" из-за долга перед поставщиком "последней надежды". Водоснабжение с 23 мая прекратилось в 16 населенных пунктах Донбасса.
По данным НКРЭКУ, общая задолженность потребителей перед "Укринтерэнерго" за январь-март . При этом крупнейшими должниками поставщика последней надежды являются государственные угледобывающие предприятия (суммарная задолженность около 583 млн грн), КП "Вода Донбасса" (180 млн грн.), "Аульский водовод" (около 100 млн грн).
В целом КП "Вода Донбасса" с 2014 года, в том числе долг на неподконтрольных территориях, куда КП поставляет воду.
 
Зверху