Нова влада

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор

17 БЕРЕЗНЯ 2014 17:01
Службою безпеки України в одній із державних установ, що підпорядковувалася безпосередньо першому віце-прем’єр-міністру Сергію Арбузову вилучила арсенал обладнання для підслуховування та відеоспостереження

Про це повідомили в прес-службі СБУ.

Як зазначили в службі, у приміщеннях організації співробітниками СБУ виявлено незаконно встановлені кабельні мережі, відеокамери та мікрофони. Частину апаратури було знайдено на горищі складеною у валізи і готовою до вивезення, зокрема: набори мікрофонів та з’єднань до них, барсетку чоловічу з мікрофоном та відеокамерою, сумку жіночу з мікрофоном, відеокамери та відеореєстратори, чотири малогабаритні накопичувачі аудіоінформації, а також пошукові комплекси та блокуючу апаратуру.

«Злочинне угруповання, яке незаконно встановило обладнання, протягом тривалого часу здійснювало зняття інформації, що охороняється державою. Прослуховування та відеозйомка проводилися у кабінетах працівників та керівництва установи. З горища через стелю та вентиляційні канали до кабінетів керівництва були пробиті отвори, через які здійснювалося прослуховування», - йдеться в повідомленні.

Також в СБУ зазначили, що вартісна техніка іноземного виробництва, незаконно встановлена в урядовій установі, була придбана за необліковані позабюджетні кошти. Вилучене обладнання направлено для проведення технічної експертизи.

Розпочато кримінальне провадження за статтею 359 ККУ «Незаконне використання спеціальних технічних засобів негласного одержання інформації». Коло осіб, які встановлювали та використовували обладнання, а також кому передавалася незаконно отримана інформація, встановить слідство. Перевіряються також факти використання незаконного обладнання у інших державних установах, які підпорядковувалися Арбузову.
 

Faradey

Живой
Компания "Укртатнефть" (Кременчугский нефтеперерабатывающий завод), которая входит в сферу влияния группы "Приват" Игоря Коломойского и , продаст Министерству обороны топливо на сумму почти 190 млн грн, пишет .
Об этом говорится в тендерной документации.

"Укртатнефть" продаст Минобороны 7000 тонн топлива для реактивных двигателей на сумму 100 млн грн, 3700 тыс. тонн бензина повышенного качества на сумму 57 млн грн и 2475 тонн дизтоплива повышенного качества на сумму 32 млн грн. Срок поставки - до 31 марта.
 

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор

18 БЕРЕЗНЯ 2014 14:15
Співачка Марія Бурмака вирішала подати свою кандидатуру до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення

Про це вона написала на своїй сторінці у

"Теперішній час показав, що ми фактично її програли (інформаційну війну з Росією - ред). Тому, за ініціативи і підтримки моїх друзів та однодумців, я прийняла рішення подавати свою кандидатуру до членства у НацРаді з питань телебачення і радіомовлення. Розумію, що, напевно, порушую різноманітні домовленості, правила висування і, імовірно, існуючий розклад, хто саме має бути представлений в цьому органі, але вирішила таки ризикнути. Сподіваюсь, що відповідаю заявленим моральним критеріям. І не кажіть, що зараз не вчасно. Якраз, може, ще не зовсім пізно", - наголошує Бурмака.

За її словами, звернення до парламенту на її підтримку вже підписали: Семен Глузман, Євген Сверстюк,Дмитро Павличко, Ніна Матвієнко, Сергій Квіт, Євген Нищук, Петро Гончар, Мирослав Маринович, Оксана Забужко, Оксана Пахльовска, Іван Малкович, Володимир Різун, Галя Тельнюк та Леся Тельнюк та багато інших.
Марічкі від мене +1
 
Останнє редагування:

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор
Останні політичні заяви:

18 БЕРЕЗНЯ 2014 14:28
Партія "УДАР" закликає українську владу розірвати дипломатичні відносини з Російською Федерацією

Про це повідомляє з посиланням на прес-службу партії.

"Виходячи з ворожих дій політичного керівництва Росії та загальноприйнятної практики міжнародних відносин, ми наполягаємо на негайному розірванні дипломатичних відносин України з Російською Федерацією, - наголосили в "УДАРі". - Президент Росії Володимир Путін підписав Указ про визнання незалежності так званої Республіки Крим та розпорядження про підписання проекту договору про прийняття Криму до складу РФ. А Держдума Росії підтримала приєднання Криму до Російської Федерації. Такі дії є продовженням курсу російського керівництва на агресію проти Української держави, посяганням на її суверенітет та територіальну цілісність. Це відверте втручання у внутрішні справи України", - підкреслили в партії.

В "УДАРі" зазначили, що у відповідь на заклики України та міжнародної спільноти до пошуку дипломатичних засобів розв’язання кофлікту президент Росії обрав шлях подальшої ескалації напруженості та військових погроз. "Це неприйнятно і сьогодні однією з позицій України має бути зокрема і розірвання дипломатичних відносин з Російською Федерацією", - переконані в партії "УДАР".

18 БЕРЕЗНЯ 2014 14:33
Фракція ВО "Свобода" у Верховній Раді України наполягає, щоби протягом наступного пленарного тижня на розгляд парламенту було винесено питання про скасування Харківських угод Януковича-Мєдвєдєва

Про це на Погоджувальній раді голів парламентських фракції заявив лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок, повідомили в прес-службі «Свободи».

Очільник "Свободи" наголосив, що в умовах агресії Росії та фактичної окупації Криму вкрай необхідно невідкладно розглянути це питання та розірвати угоди, які є очевидно шкідливими для національних інтересів України, зокрема її територіальної цілісности.

«Жодні знижки на газ чи будь-які інші економічні преференції не є достатньою підставою, аби торгувати національними інтересами і територією держави. Тому Всеукраїнське об'єднання "Свобода" наполягає на невідкладному скасуванні ганебних Харківських угод, які по суті означали дозвіл Росії довічно перебувати на українській землі», - йдеться в заяві.

Тягнибок закликає вдатися до рішучих кроків, аби останнім днем перебування ЧФ Російської Федерації в Криму, як і було передбачено угодою між двома державами до укладення Харківських угод, стало 28 травня 2017 року.

«Ми попереджали про те, що якби раніше скасували ці угоди, то Російська Федерація не мала б жодного права вводити 25 тис. військ на територію України", – наголосив Олег Тягнибок.

18 БЕРЕЗНЯ 2014 10:39
You must be registered for see images


фото: Reuters
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк обіцяє зробити все можливе для партнерських добросусідських відносин з Росією

Про це він заявив у до жителів Півдня і Сходу держави.

«Зв'язки з ЄС і Росією ми не розглядаємо за принципом або-або». – запевнив він.

«Незважаючи на катастрофічне погіршення відносин з Росією, допущене не з нашої вини, незважаючи на збройну агресію Росії проти України, я зроблю все можливе, щоб не просто зберегти мир, а й побудувати з Росією справді партнерські і добросусідські відносини», - заявив Яценюк.
Кролик жжоть
 

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор

18 БЕРЕЗНЯ 2014 14:14
Метою зовнішньополітичної та військової операції Володимира Путіна був не Крим, а вся територія України, вважає Андрій Парубій

З погляду секретаря Ради національної безпеки і оборони України Андрія Парубія, "той, хто думає, що мета Росії - Крим, робить велику помилку. Цілі Росії - Україна і Київ. І я впевнений, що такий був план від початку". Свою думку він висловив в інтерв'ю . Парубій нагадав, що "офіційно" Україна не перебуває у стані війни, "ми просто привели в стан бойової готовності нашу армію (...) Якби ми оголосили військовий стан, довелося б скасовувати призначені на 25 травня вибори президента. Але ми знаємо, що саме цього хоче російський уряд". Парубій зазначив, що створювана нині Національна гвардія зможе діяти і без оголошення воєнного стану.

Співрозмовник Die Welt переконаний, що в Кремлі "прорахувалися. Вони не думали, що ми за кілька днів приберемо з посади президента Віктора Януковича. Тому у них не вистачило часу підготуватися. (...) І годі було собі уявити, що ми так швидко зможемо мобілізувати нашу армію і поліцію - насамперед, на сході країни". Саме з цієї причини, вважає Парубій, Росія поки що обмежилася Кримом.

Поганий стан армії Парубій вважає результатом "абсолютно цілеспрямованої" діяльності уряду Януковича. "Те, що руйнувалося впродовж багатьох років, неможливо відновити відразу. Але ми на вірному шляху. Найголовніше, що зміцнився бойовий дух. (...) З кожним днем стан нашої армії поліпшується".

"У Кремлі поки що не вирішили, як діяти в нинішніх обставинах, - вважає Парубій. - Путін непередбачуваний. (...) Він хоче увійти в історію як людина, яка ніби знову стала збирати російські землі. Це радянське мислення".

Заходу, вважає голова Ради національної безпеки і оборони України, не слід обмежуватися тільки словами - "в Кремлі це нікого не вражає. Повинні бути чіткі сигнали і дії". "У найближчі сім днів" Парубій пообіцяв представити громадськості результати розслідування подій 20 лютого в Києві, "що саме сталося, хто стріляв, хто віддавав накази". Сам він переконаний, що снайпери діяли з ініціативи "третьої сторони". Наостанок співрозмовник Die Welt заявив: "Якщо така ж агресія, як у Криму, буде тривати, то ми будемо змушені захищатися. Всіма засобами".
 

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор

18 БЕРЕЗНЯ 2014 15:11
Міністр юстиції Павло Петренко підтримав можливість ратифікації у Верховній Раді Римського статуту

Про це він заявив на прес-конференції, інформує .

"Я повністю підтримую ратифікацію Римського статуту. Я був одним із співавторів заяви Верховної Ради України в Гаазький трибунал з приводу застосування одноразових процедур по конкретним чиновникам, підозрюваним у злочинах проти людяності. Цю заяву було проголосовано. Я нагадаю, що під час прийняття цієї заяви Верховна Рада доручила профільному комітету відпрацювати механізм повної ратифікації цього Римського статуту. Це пов'язано з необхідністю отримати рішення Конституційного суду, яке дало б можливість ратифікувати цей статут. Наскільки я знаю, комітет готує відповідні звернення в Конституційний Суд. Щоб той при можливості переглянув своє рішення, прийняте ще в 2000 році. Це дало б можливість Раді ратифікувати Римський статут. Він потрібен нам для того, щоб кожен чиновник знав, що в разі чого буде відповідати не тільки на українському, але і міжнародному праву", - заявив Петренко.

Римський статут– міжнародний договір, що заснував Міжнародний кримінальний суд. Прийнятий на дипломатичній конференції в Римі 17 липня 1998 року і вступив в силу з 1 липня 2002 року. Станом на травень 2011 року, договір ратифікувало 114 держав, всього Римський Статут підписало 139 держав, але ратифікували угоду не всі. Статут встановлює функції, юрисдикцію і структуру суду.
 

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор

18 БЕРЕЗНЯ 2014 17:35
Це — рішення позачергового засідання фракції ВО "Свобода" у Верховній Раді

18 березня 2014 року відбулося позачергове засідання фракції ВО "Свобода" у Верховній Раді України, ".

Засідання було скликано з приводу анексії Автономної Республіки Крим та Севастополя Російською Федерацією.

За підсумками засідання фракція пропонує українському уряду зробити наступні кроки:

1. Звернутися до міжнародних організацій із закликом виключити Російську Федерацію зі складу міжнародних структур, принципи яких вона порушила.

2. Розробити та подати до Верховної Ради України проєкт Закону України "Про тимчасово окуповані території України".

3. Терміново відкрити кримінальні справи та розпочати слідство щодо осіб, які закликали до сепаратизму (порушення територіяльної цілісности України).

4. Розірвати дипломатичні відносини України з Російською Федерацією та припинити членство України в усіх наддержавних утвореннях, в яких домінує Росія, зокрема СНД.

5. Звернутися до Европейського Союзу та Сполучених Штатів Америки щодо запровадження для України пільгових умов ведення зовнішньоекономічної діяльности.

6. Створити центральний орган виконавчої влади, відповідальний за захист українських громадян, що проживають в Автономній Республіці Крим, та українців, що проживають в Російській Федерації.

7. Запровадити візовий режим з Російською Федерацією.

8. Здійснити в односторонньому порядку делімітацію та демаркацію українського кордону з Російською Федерацією.

9. Денонсувати Угоду між Україною та Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту РФ на території України.

10. Переглянути Договір про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною та Російською Федерацією від 31.05.1997 р.

11. Звернутися до зарубіжних держав з ініціятивою створення Антиімперського блоку народів.

Як Еспресо.TV, 18 березня партія "УДАР" закликала українську владу розірвати дипломатичні відносини з Російською Федерацією.
 
Зверху