Национализм?

  • Автор теми rrrr
  • Дата створення

Считаете ли ВЫ себя националистом?


  • Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    227
N

niranjan

Guest
Відповідь: Национализм?

Є непогана пісня, від якої мало б стати принаймні хоч трошечки соромно тим у кого слово "націоналізм" викликає страх... тож - Тартак "Ой, нема того" :

Розбуди мене тихою піснею,
Поцілуй вустами гарячими.
А то сльози мої стали прісними,
Та зіниці стали незрячими.
Моє сонце сховалось за хмарами,
Моє небо фарбується мрякою.
Серце б’ється глухими ударами,
Наче хтось по землі – гіллякою.
Ми колись були світлою силою,
Воювали з темінню хворою.
Тільки сила нам стала немилою –
Замінили силу покорою.
Рідну землю сповили туманами,
Окрутили підступними чарами.
Старші вічно живуть оманами,
А молодші ростуть яничарами.

Хто вони – ті, що вчора браталися?
Ті, що вчора горіли, – де вони?
Куди зникли? Що з ними сталося?
Та які їх скрутили демони?
Кожен марить ефектом відсутності,
Уникаючи відповідальності,
І, питаючи правди в підступності,
Вибирає престижні спеціальності.
Відділяє себе від кореня,
Відриває себе від рідного.
Прапор свій пофарбує кольором,
У який фарбувати вигідно.
Кров не точиться свіжими ранами,
Дух потух за мурами-гратами.
Поставали усі ветеранами,
Хоч не встигли побути солдатами.

Залишилися знов, наче сироти,
При дорозі, якою не ходжено.
Хіба можна в своє не вірити?
Хіба ж нас такими народжено?
Заплітаємо слова у речення
Так, що змісту шукати даремно.
Від матеріального забезпечення
У душі стало зимно і темно...
 
Останнє редагування модератором:

HNIW

Member
Re: 100-летие со дня рождения Шухевича Р.И.

Поперше, яка жидомасонська мафія????????
Далі, Путькіна, хто привів у владу? Хто його спонсував? З чиєї вказівки, він почав керувати державою?
Далі, Єльцин проводив реформи, котрі повинні були позитивно вплинути на економіку росії, а після приходу Путькіна, росія знов пішла шляхом яким колись йшов СРСР у 70х роках минулого століття, коли все розвалювалось, а ресурси продавались закордон, та на кошти від продажу нафти, закуповували все необхідне для країни... Так от і зараз в росії ситуація 1в1 як тоді... Так що ж Путькін зробив? Позбавив країну вільної преси та ТБ?!?!
Щодо, Хмельницького, то руським, но ніяк не росіянами... Якщо копнути глибше то ми потрапино на назву Київська РУСЬ!!!!!!!!!! І ніяк не малоросія чи ще шось...
Как раз при Путине начался реальный рост экономики, а при эльцыне только березовский растил свой капитал


для особо безграмотных: Киевская Русь изобретение историков 18 в и позже... в 10-13 вв. известна была Русь


для любителей маргинального чтива куча газет с антироссийской и антипутинской направленностью и никто их не закрывает ибо они погоды не делают тк. люди уже научились отделять свое от чужого и интересы сша/израиля пусть беспокоят их граждан но никак не россиян
 

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор
Re: 100-летие со дня рождения Шухевича Р.И.

для особо безграмотных: Киевская Русь изобретение историков 18 в и позже... в 10-13 вв. известна была Русь
А грамотные случайно не в курсе, что в том же примерно веке с подачи и по приказу Петра 1 Московию стали величать Росия? Если не нравится название Киевская Русь, я согласен, чтобы Украина называлась Русью, а Россия - Москалией. И исторически будет вполне справедливо. Только это всё лишнее. Не нужно просто под Россию писать историю Украины и Руси. Русь была одна, со столицей в Киеве. А Московия, как её не называй, Московией и остаётся - сытая и довольная Москва и вокруг множество земель, её кормящих.
 

HNIW

Member
я согласен, чтобы Украина называлась Русью, а Россия - Москалией.

украина-выдумка поляков и австрийцев, Фаддей Чацкий-отец всех украинцев ибо их он придумал

если будет Москалия то будет и Какляндия


выводить украину от киевских князей-глупость ибо формирование украинцев как народа связано с литовско-польской оккупацией 13-16 вв.


Россия шире чем Москва


Русь была одна, со столицей в Киеве.

Русь была, а вот столица менялась!

до Киева Старая Ладога, а после 1169 г Киев никому не нужен вообще ибо Андрей Боголюбский взял его но не захотел в нем сидеть... учим матчасть!

в 1300 г. митрополит уехал из Киева в Москву-смена столицы



сытая и довольная Москва и вокруг множество земель, её кормящих.


житель Новосибирска или Екатеринбурга по уровню жизни постепенно догоняет москвича... кто их кормит?
тогда Киев вообще все соки из др областей высасывает
 

yasilda

Member
Не для всех. Есть люди для которых не имеет значения украинец перед ним, россиянин или зимбабвиец. Но вы имеете право конечно делать поправку на нацию человека, ваше право.
Для мене моя мама - найкраща мама в світі. І коли переді мною чужа мама, я буду її поважати, буду її цінувати (бо для когось вона теж своя мама). Але рідною і єдиною, і найкращою (не зважаючи ні на які її недоліки) для мене буде лише моя. Але Ви, звичайно, маєте право ставитись до своєї мами, як до будь-якої жінки, що зустрічаєте на вулиці, Ваше право.
 

yasilda

Member
.

украина-выдумка поляков и австрийцев, Фаддей Чацкий-отец всех украинцев ибо их он придумал

е
Цікаво, а як проголосували Ви? Хоча... Тут навіть немає для Вас варіанту. Бо він би звучав: "Я -шовініст і фашист і ненавиджу таку націю, як українська"
 

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор
выводить украину от киевских князей-глупость ибо формирование украинцев как народа связано с литовско-польской оккупацией 13-16 вв.

до Киева Старая Ладога, а после 1169 г Киев никому не нужен вообще ибо Андрей Боголюбский взял его но не захотел в нем сидеть... учим матчасть!

в 1300 г. митрополит уехал из Киева в Москву-смена столицы
Украину от киевских князей выводить глупо, а Россию тогда как? А "формирование украинцев как народа связано с литовско-польской оккупацией 13-16 вв" - это утверждение равносильно таким: "формирование украинцев как народа связано с монголо-татарским игом", "формирование русских как народа связано с вымиранием мамонтов", "формирование русских как народа связано с первым ледниковым периодом"... бред одним словом. Народ остался тем же. В отличии от русских, у которых редкие выходцы из Руси смешались с превосходящим коренным населением захваченых земель. Литовско-польская оккупация кроме отрицательных факторов нам ещё и культуру европейскую привнесла, в отличии от московии, которая вобрала в себя культуру дальневосточных народов.
То, что Андрей Боголюбский не захотел в Киеве сидеть - его дело. Русь была разделена на княжества, со всеми вытекающими последствиями. Если к примеру Янукович станет президентом и перенесёт столицу в Донецк - это будет глупо, но украинцы после этого как нация не изменятся.
А про митрополита, то отдельная история, которую в этой теме лучше не трогать.
 

yasilda

Member
Націоналізм, на мою думку, - це сприйняття кожної нації (як своєї, так і інших) як цілісної та унікальної. Але відчуття своєї унікальності і унікальності інших етносів має бути різним. Якщо до унікальності інших ми повинні ставитись із повагою, із вдячністю за їх внесок в нашу культуру, то свою унікальність ми повинні для себе, перш за все трактувати як обовязок. Обовязок цю унікальність визнавати, її плоди примножувати, роблячи внесок як в свою культуру, так і в культуру загальносвтову.
 

yasilda

Member
Як я не люблю, коли в усі ці суперечки про націоналізм починають приплітати різні історичні мудрствування. Костя, ну невже Ви би Україну і українців любили менше, якби історія наша з Вами почалась років сто тому? Факт залишається фактом. Україна є, має багату (різноманітну, але достатньо монолітну) культуру, багату мову, має народ, котрий не менше ніж інші народи достойний поваги з боку інших та самоповаги. Нам потрібне знання історії, потрібне обєктивне ставлення до історії. Але окрім історії важливо ще і те, чи зможемо ми усе це, що ми маємо зберегти і примножити в майбутньому. Чи зможемо ми зберегти свою культуру, свою науку, чи зможемо зберегти мову? Чи ми зможемо зберегти націю, обєднати її, а обєднавши націю, зміцнити нашу державу?

А розмови про різні історичні теорії давайте вести у відповідному розділі. З відповідними посиланнями на наукові джерела.
 

Merime

New Member
Відповідь: Re: Национализм?

А розмови про різні історичні теорії давайте вести у відповідному розділі. З відповідними посиланнями на наукові джерела.
Цілком згоден. І додам від себе - маючи для того фахову підготовку, а не спираючись на свої спогади зі шкільної програми та малонаукові інтернет видання чи телепрограми.
 
Зверху