Відповідь: Re: Национализм?
Ингеборга Дапкунайте, это всего лишь статья, которая показалась мне интересной и которая относится к теме национализма. По поводу украинских фашистско-расистких настроений отпишусь позже.
Ця стаття, як на мене, досить таки нейтральна, які будуть наступні - цікаво дізнатись.
Особисто я буду чекати продовження. Просто нам не слід забувати, що статті пишуть журналісти, люди другої найдавнішої професії (після першої, всім відомої), і, як чорно жартують, другої по-продажності (знов таки, після тієї відомої). Тобто статті завжди можна писати на замовлення, за певний гонорар.
Чесно скажу, що про УНТП та "Патріот України" я вперше почув саме з цієї статті, тож подякую Sim$Dim за "лікнеп". Але ці дві організації дещо випадають із спику типових (класичних) націоналістичних . Тож я згоден з Ингеборгою Дапкунайте - нічого жахливого за названими партіями я не знаю. Особисто я ні разу не чув ні від Слави Стецько, ні від Олега Тягнибока, ні від Андрія Шкіля, ні від Юрія Шухевича, ні від Івана Кандиби з Романом Ковалем, ні від Івченка ніяких расистських висловлювань, та заклику до різанини "кольорових інородців". Наскільки я знаю не було цього ні в перших фундаторів ОУН (Коновальця, Мельника, Бандери) ні в ідеологів (Донцова та Міхновського). Досить різкі антиросійські заяви сучасних політиків з правого табору, на мій погляд, є здоровою, цілком очікуваною і заслуженою реакцією на нескінченно-шовіністичну політику північного сусіда. Тож особисто мене дивує бажання де-кого з форумчан прирівняти український націоналізм з гітлеровським нацонал-соціалізмом.
Я з цим не згоден.
P.S.
Замечу, что расизма, как такового в итальянской "доктрине фашизма" не было. Однако это ничуть не обеляет эту идеологию
Соромно сказати, але я не знаю головних постулатів "Італійської доктрини фашизма". В багатьох (і в мене, в тому числі) при слові фашизм, виникає асоціація з Гітлером. Але колись від згнавців чув, що це не так: фашизм існував в Італії часів Мусоліні, а гітлерівській Німеччені - націонал-соціалізм. Можливо, хтось розкаже про відмінності між ними.