Электрошокер

  • Автор теми wise
  • Дата створення

marley_bob

люблю С2Н5ОН
Подскажите, как по закону? Можно электрошокер при себе носить??
 

POLTERGEIST

Active Member
хотел было заказать на инэт-сайте, да говорят что могут на таможне не пропустить, а жаль есть довольно мощные аппараты
 
Останнє редагування:

Мартовский_Кот

Злой помощник модератора
Поменьше читайте всякой ерунды на "умных" сайтах, и поменьше слушайте Lion7B. Вам что угодно нарассказывают, лишь бы покупали.
Тот, кто пишет, что единственное упоминание об электрошокерах находится в административном кодексе Украины, очень плохо искал.

Теперь начинаем изучать вопрос.
Согласно нормативного акта с нехитрым названием "Ліцензійні умови провадження господарської діяльності з виробництва спеціальних засобів, заряджених речовинами сльозоточивої та дратівної дії, індивідуального захисту, активної оборони та їх продажу"
До засобів активної оборони належать:
гумові кийки;
наручники;
електрошокові пристрої;
.... дальше нас не интересует....
Перед покупкой попросите лицензию на реализацию данных вещиц, данные о её сертификации, кому выдана была лицензия.
Теперь обращаем внимание на раздел 6.
6. Вимоги до провадження господарської діяльності з продажу спеціальних засобів, заряджених речовинами сльозоточивої та дратівної дії, індивідуального захисту, активної оборони

6.2. Газові пістолети, револьвери, пристрої реалізуються громадянам на підставі дозволів органів внутрішніх справ на їх придбання та паспорта громадянина або документа, який посвідчує особу.
Газові балончики продаються громадянам, які досягли 18-річного віку, за наявності паспорта.

6.5. Суб'єкт господарювання веде облік газових пістолетів і револьверів, пристроїв у книгах обліку (додаток 3), які нумеруються, прошнуровуються і скріплюються печаткою ГУМВС України в Автономній Республіці Крим, місті Києві та Київській області, УМВС України в областях та місті Севастополі.

6.6. Продаж спеціальних засобів, заряджених речовинами сльозоточивої та дратівної дії, індивідуального захисту, активної оборони, крім газових пістолетів, револьверів та пристроїв, установам, працівникам яких постановою Ради Міністрів Української РСР від 27 лютого 1991 року N 49 ( 49-91-п ) "Про затвердження Правил застосування спеціальних засобів при охороні громадського порядку" (із змінами та доповненнями) дозволено їх застосування, здійснюється без дозволу органів внутрішніх справ за письмовим клопотанням керівника установи.
Открываем Постановление ВРУ "Про право власності на окремі види майна". В дополнении к ней, называемом "Перелік видів майна, що не може перебувати у власності громадян, громадських об'єднань, міжнародних організацій та юридичних осіб інших держав на території України"
имеем пункт 8:
8. Електрошокові пристрої та спеціальні засоби, що застосовуються правоохоронними органами, крім газових пістолетів і револьверів та патронів до них, заряджених речовинами сльозоточивої та дратівної дії.
В Украине разрешено все, что не запрещено, а электрошокеры запрещены простым смертным.

Потом обращаемся к документу с названием "ПРАВИЛА застосування спеціальних засобів при охороні громадського порядку"
В п.12 четко и недвусмысленно указано:
12. Спеціальними засобами, що застосовуються при охороні громадського порядку, є:

б) засоби активної оборони:
гумові кийки;
кийки пластикові типу "тонфа";
наручники;
електрошокові пристрої;
дальше не интересует.
А в п.22 этого же нормативного акта указано:
22. Модифікації зазначених у підпунктах "б", "в", "г" пункту 12 цих Правил спеціальних засобів, пов'язаних з видозміною їх конструкції та експлуатаційних параметрів, що не тягнуть за собою змін тактико-технічних властивостей, вводяться в дію наказами Міністра внутрішніх справ.
Ну, и напоследок, Кодекс Украины об административных нарушениях:
Стаття 195-4. Порушення порядку виробництва, придбання, зберігання чи продажу електрошокових пристроїв і спеціальних засобів, що застосовуються правоохоронними органами

Порушення порядку виробництва, придбання, зберігання чи продажу електрошокових пристроїв і спеціальних засобів, що застосовуються правоохоронними органами, -
тягне за собою накладення штрафу від чотирьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією електрошокових пристроїв і спеціальних засобів.

Ті самі дії, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за одне з порушень, передбачених частиною першою цієї статті, -
тягнуть за собою накладення штрафу від п'яти до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією електрошокових пристроїв і спеціальних засобів
О том, как они должны продаваться и покупаться было написано выше.

И самое последнее, проследуйте логике:
Покупается с целью самообороны -> применяется -> наносятся травмы (а то и летальный исход) -> выясняются причины нанесения травм (смерти) -> электрошокер, который фактически является средством ограниченного оборота -> отсутствие права применять электрошокер -> административная ответственность+гражданская ответственность (иск от "потерпевшего" о причинении ему вреда)+криминальная ответственность (легкие телесные, средней тяжести, тяжкие, смерть).

Оно того стоит? :)
 
Останнє редагування:

Andy

Well-Known Member
Мартовский_Кот,
Оно того стоит?
Нет! Оно того не стоит :)

Спасибо за такой развернутый и толковый ответ. Спасибо за потраченное время!

Кстати за качество тех самых шокеров, которые доступны по цене, я уже писал. Импульсник пробивается очень быстро, ремонтт его невозможен! А купить новый очень трудно да и качество его будет такое же!

Еще раз хочется повторить, что эффектно дергаеющийся человек, попавщий под разряд шокера бывает ТОЛЬКО В КИНО! Я реально знаю, как действует шокер на слабого человека ("убитого" панка), эффект намного скромнее :) Вернее его нет совсем :)
 

Lion7B

Скептик
Поменьше читайте всякой ерунды на "умных" сайтах, и поменьше слушайте Lion7B. Вам что угодно нарассказывают, лишь бы покупали.
Уважаемый, я понимаю, что "работа" модератором занимает львиную долю Вашего времени, но читать внимательно научиться всё же следует. От этого зачастую зависит многое.

По указанной мною выше ссылке следующая информация:

Единственное упоминание об электрошокерах находится в административном кодексе Украины. В котором предусмотрено административное наказание за ношение, применение и продажу электрошокеров, в виде наложения штрафа в размере от 51 грн. до 117 грн. Решение о наложении штрафа принимает суд (не сотрудник милиции, гаишник, ппс .. и т.д. ?). Здесь же дается расшифровка, что же на Украине относится к спец средству – электрошокер. Электрошокер - это прибор, производимый «Харьковским институтом электродинамики», именуемый «ИР» (импульсный разрядник), который состоит на вооружении у правоохранительных органов.

Если это непонятно, то это клиника.
 

Andy

Well-Known Member
Lion7B, а что тут непонятного. Ношение гражданами ЗАПРЕЩЕНО. Наказание за ношение ШТРАФ и КОНФИСКАЦИЯ прибора.

За применение отдельный разговор!
 
Зверху