Я даже и представить не мог что тулмачить конституцию может кто нибудь еще кроме конституционного суда.
Во вторых в конституции написано то что написанно,и не надо ничего придумывать. Конституция это закон прямого действия.
Та це не я її тлумачу. Це ти її "тупо" тлумачишь, незрозуміло для чого приплетаючи сюди ст.25.
І не видумую я нічого. Статтю 4 писав не я, а законодавці. Як ще можна там сказати ясніше?!!
И всетаки ответте на вопрос. Реально человек имеет паспорт Украины и Германии.Украинец с рождения ,немецкий гражданин с недавних пор.
Прекращать укр. гражданство не хочет,а немецкое гражданство допустим
позволяет иметь двойное.
Ну и что? Кто его лишит гражданства Украины и по каким законам не нарушая конституцию?
Если конституцию так писали значит это кому то так нужно!
Відповідаю. (Й присягаюсь, що в останній раз взагалі з тобою полемізую, бо від таких, як ти, в мене псується настрій на весь день. Мабуть, хтось з нас - зануда).
Якщо людина є громадянином держави, законодавством якої подвійне громадянство не передбачене, і має намір стати громадянином держави, де подвійне громадянство можливе, - то "хочет" вона або "не хочет" для законодавства першої держави немає ніякого значення, бо вона
повинна вийти з попереднього громадянства на підставі "єдиності громадянства", що проголошене Конституцією цієї ж держави.
Більш того, та нова держава, громадянство якої ця людина бажає набути, перед тим, як надати їй своє громадянство, зазвичай обов`язково цікавиться:
кому саме вона надає це громадянство. Бо якщо вона надає своє громадянство людині в статусі "особа без громадянства", то питань тут не виникає.
А от якщо цей претендент вже є громадянином якоїсь держави, то ця нова держава цікавиться:
чи передбачає законодавство держави, з якої прибув претендент, можливість "подвійного громадянства? Якщо передбачає, то тоді новий громадянин отримує статус "подвійного громадянства". А якщо не передбачає, то нова держава пропонує претенденту скасувати своє попереднє громадянство.
Звісно, скасувавши попереднє громадянство, людина може сказати , що "посіяла" паспорт, залишивши його "про запас" у себе, але це не означає, що вона залишається громадянином первісною держави.
Живий приклад. Ті, хто репатріюється з України до Ізраїлю, є громадянами лише Ізраїлю. А громадяни Росії, що переїздять до Ізраїлю, як правило, мають і громадянство Росії, і громадянство Ізраїлю.
Це все тому, що конституціями і Росії, й Ізраїля подвійне громадянство передбачене. А українською Констиуцією - ні.
P.S. Зрозуміло для тебе відповів чи не зрозуміло - більше відповідати тобі не буду. Чао!