Оффтопики.

loyer_1

той самий Otto
Re: Грузино-Осетинский конфликт

Про дурня это вы про себя? Самокритично.
А что бы не быть голословным то законы в студию.-------------------
Я по профессии радиоинженер. и писать с ошибками мне простительно.
(было бы непростительно не знать физику и математику.)
А тебе,который позиционирует себя как юриста,и который не знает законов и несет билеберду с юридической точки зрения но зато правильно оформляет грамматически явно не простительно.
ЗАКОНЫ В СТУДИЮ
В противном случае лучше не флудите.
:eek:Закони? З якого саме приводу? Чи це ти про закони так, як завжди, ляпнув заради "красного словца"?
Гм... Якщо тобі недостатньо моїх постів на тему "громадянство", то відкрий наш Основний Закон і ознайомся із його першим розділом.
Хоча навряд тобі це допоможе. Для людини з чорномирдінськими здібностями такі високі матерії недосяжні.:lol:

CHGrey

Rzzevskiy

:eek:Закони? З якого саме приводу? Чи це ти про закони так, як завжди, ляпнув заради "красного словца"?
Гм... Якщо тобі недостатньо моїх постів на тему "громадянство", то відкрий наш Основний Закон і ознайомся із його першим розділом.
Хоча навряд тобі це допоможе. Для людини з чорномирдінськими здібностями такі високі матерії недосяжні.:lol:
По какому закону(какие статьи) гражданина Украины можно лишить гражданства,если он принял еще гражданство другой страны( после того как стал гражданином Украины)
В студию!

И не стройте из себя дурачка,вопрос был понятен с первого раза.

loyer_1

той самий Otto

По какому закону(какие статьи) гражданина Украины можно лишить гражданства,если он принял еще гражданство другой страны( после того как стал гражданином Украины)
В студию!
И не стройте из себя дурачка,вопрос был понятен с первого раза.
Друже! Я поки що бачу тут тільки одного "дурачка", якому й прикидатися ним не потрібно, бо він ним і є.
Для тих, хто в броньованому бункері чи на "бронепоезде", роз`яснюю:
У ст.25 Конституції мова йде про випадки, коли громадянина України позбавляють громадянства на кшталт того, як колись позбавили громадянства у СРСР того ж Солженіцина, витовкавши його за межі Союзу. І стаття ця ніяким чином не регулює набуття чи позбавлення іншого якогось громадянства.
Регулюючою (а точніше, інституціонально-імперативною) нормою щодо "громадянства" є ст.4 Конституції, в якій зазначено, що "в Україні існує єдине громадянство". В жодній із 161-єї статтей Конституції немає й згадки про подвійне громадянство. Інститут громадянства, до речі, в Україні встановлюється Конституцією. Й жодного закону, який би передбачав можливість набуття якогось іншого (неукраїнського) громадянства, в Україні немає і бути не може, бо ж в Конституції України це не передбачене.
Щоб тобі було зрозуміліше... Це щось схоже на відомий армійський вислів: якщо в Уставі записано "Люміній", то це означає - ніяких "Чугуніїв" бути не може. :lol:
Тобто якщо у людини, окрім українського є ще якийсь паспорт іншої держави, то вона або громадянин України або іноземець, а якимось "подвійним громадянином" на території України не вважається.
Іншими словами, або ти РЛС, або ти ПЗРК - а одночасно і тим, і тим бути не можна.:lol:

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор

Іншими словами, або ти РЛС, або ти ПЗРК - а одночасно і тим, і тим бути не можна.:lol:
А таке може бути, що сьогодні людина каже що вона громадянин України, бо їй потрібно щось від влади, а завтра каже, що вона громадянин іншої держави, бо також щось їй потрібно? Я без відповідних законів, якіх нема, не бачу жодної можливості запобігти такой сітуації, яка відбулась у Осетіі, стосовно того, що там виявилось майже всі громадяни РФ. Що зупинить людей отримувати громадянство іншої країни, те що у них спитають, чиє вони сьогодні громадянство хочуть мати?

loyer_1

той самий Otto

А таке може бути, що сьогодні людина каже що вона громадянин України, бо їй потрібно щось від влади, а завтра каже, що вона громадянин іншої держави, бо також щось їй потрібно? Я без відповідних законів, якіх нема, не бачу жодної можливості запобігти такой сітуації, яка відбулась у Осетіі, стосовно того, що там виявилось майже всі громадяни РФ. Що зупинить людей отримувати громадянство іншої країни, те що у них спитають, чиє вони сьогодні громадянство хочуть мати?
На мій погляд, питання щодо "громадянства" в Україні врегульоване "куди ще чіткіше й прозоріше". Ви вважаєте, що в Кремлі не розуміють хибність і юридичну недолугість своїх кроків, коли вони, не з`ясовуючи наявність громадянства мешканців інших країн, у спрощенному порядку (шляхом видання майже таємних указів президента РФ) надають їм російське громадянство? Все вони прекрасно розуміють, більш того - роблять це навмисне, бо вважають це власними інтересами.
Мені здається, що намагання унеможливити в Україні ситуацію, подібну до південноосетинської, шляхом врегулювання "проблеми" "подвійності" громадянства якимись додатковими законодавчими актами - справа марна. У разі потреби сімейство пітерських чекістів (novosovdepius putinoidus) вигадає ще якусь "каверзу".
Тобто ми маємо справу із спровокованими ззовні "позаправовими" інтригами. Нехай Путін (хоть і закінчив колись юрфак) ніколи безпосередньо не мав справи з юриспруденцією - тому йому це вибачити можна. Але мені важко уявити, щоби Медведєв, викладавший років п`ятнадцять цивільне право в університеті, буцімто не знає про те, що людина може мати подвійне громадянство лише у разі, коли законодавством обох країн (а не якоїсь одніє з них) передбачається можливість подвійного громадянства.
Тому особисто я ту ситуацію, - коли юрист, напевне знаючи про "букву закону", все ж таки заради якихось власних (чи суспільних) химерних інтересів свідомо діє всупереч цієї ж "букви закони", - "правознавством" не вважаю. Бо це вже тоді (як на мене) ніяке не "правознавство", а "мародерство".
Про таке колись дуже влучно висловились древньоримські юристи: "Quid legas sines morius proficium?" ("Що за користь з законів, якщо відсутня суспільна мораль?" Російський переклад: "Что толку в законах, когда отсутствует нравственность?")

CHGrey

Rzzevskiy

У ст.25 Конституції мова йде про випадки, коли громадянина України позбавляють громадянства на кшталт того, як колись позбавили громадянства у СРСР того ж Солженіцина, витовкавши його за межі Союзу. І стаття ця ніяким чином не регулює набуття чи позбавлення іншого якогось громадянства.
Регулюючою (а точніше, інституціонально-імперативною) нормою щодо "громадянства" є ст.4 Конституції, в якій зазначено, що "в Україні існує єдине громадянство". В жодній із 161-єї статтей Конституції немає й згадки про подвійне громадянство. Інститут громадянства, до речі, в Україні встановлюється Конституцією. Й жодного закону, який би передбачав можливість набуття якогось іншого (неукраїнського) громадянства, в Україні немає і бути не може, бо ж в Конституції України це не передбачене.
Тобто якщо у людини, окрім українського є ще якийсь паспорт іншої держави, то вона або громадянин України або іноземець, а якимось "подвійним громадянином" на території України не вважається.
Я даже и представить не мог что тулмачить конституцию может кто нибудь еще кроме конституционного суда.
Во вторых в конституции написано то что написанно,и не надо ничего придумывать. Конституция это закон прямого действия.

И всетаки ответте на вопрос. Реально человек имеет паспорт Украины и Германии.Украинец с рождения ,немецкий гражданин с недавних пор.
Прекращать укр. гражданство не хочет,а немецкое гражданство допустим
позволяет иметь двойное.
Ну и что? Кто его лишит гражданства Украины и по каким законам не нарушая конституцию?
Если конституцию так писали значит это кому то так нужно!

loyer_1

той самий Otto
Я даже и представить не мог что тулмачить конституцию может кто нибудь еще кроме конституционного суда.
Во вторых в конституции написано то что написанно,и не надо ничего придумывать. Конституция это закон прямого действия.
Та це не я її тлумачу. Це ти її "тупо" тлумачишь, незрозуміло для чого приплетаючи сюди ст.25.
І не видумую я нічого. Статтю 4 писав не я, а законодавці. Як ще можна там сказати ясніше?!!

И всетаки ответте на вопрос. Реально человек имеет паспорт Украины и Германии.Украинец с рождения ,немецкий гражданин с недавних пор.
Прекращать укр. гражданство не хочет,а немецкое гражданство допустим
позволяет иметь двойное.
Ну и что? Кто его лишит гражданства Украины и по каким законам не нарушая конституцию?
Если конституцию так писали значит это кому то так нужно!
Відповідаю. (Й присягаюсь, що в останній раз взагалі з тобою полемізую, бо від таких, як ти, в мене псується настрій на весь день. Мабуть, хтось з нас - зануда).
Якщо людина є громадянином держави, законодавством якої подвійне громадянство не передбачене, і має намір стати громадянином держави, де подвійне громадянство можливе, - то "хочет" вона або "не хочет" для законодавства першої держави немає ніякого значення, бо вона повинна вийти з попереднього громадянства на підставі "єдиності громадянства", що проголошене Конституцією цієї ж держави.
Більш того, та нова держава, громадянство якої ця людина бажає набути, перед тим, як надати їй своє громадянство, зазвичай обов`язково цікавиться: кому саме вона надає це громадянство. Бо якщо вона надає своє громадянство людині в статусі "особа без громадянства", то питань тут не виникає.
А от якщо цей претендент вже є громадянином якоїсь держави, то ця нова держава цікавиться: чи передбачає законодавство держави, з якої прибув претендент, можливість "подвійного громадянства? Якщо передбачає, то тоді новий громадянин отримує статус "подвійного громадянства". А якщо не передбачає, то нова держава пропонує претенденту скасувати своє попереднє громадянство.
Звісно, скасувавши попереднє громадянство, людина може сказати , що "посіяла" паспорт, залишивши його "про запас" у себе, але це не означає, що вона залишається громадянином первісною держави.

Живий приклад. Ті, хто репатріюється з України до Ізраїлю, є громадянами лише Ізраїлю. А громадяни Росії, що переїздять до Ізраїлю, як правило, мають і громадянство Росії, і громадянство Ізраїлю.
Це все тому, що конституціями і Росії, й Ізраїля подвійне громадянство передбачене. А українською Констиуцією - ні.

P.S. Зрозуміло для тебе відповів чи не зрозуміло - більше відповідати тобі не буду. Чао!

Зверху