Оффтопики.

bsv

Странник
Ответ: Відповідь: Оффтопики.

Таки, мабуть, Ви найдіть першоджерело і прочитайте. Маркс сказав: "Релігія - опіум для народа", а щодо отця Федора Остап сказв саме: "Почём опиум для народа?". Тому КОСТа правий.
Доречі, ці слова, нагадайте своєму брату (во Христі чи во плоті - розбирайтесь самі) бсв. А то він надто завзято став відстоювати комуністів - певно Маркса ніколи не читав.
Вообще-то это коммунисты стали отстаивать православие, а не я коммунистов :)

Ориген

в пути
Ответ: Оффтопики.

К.Маркс К критике гегелевской философии права. Введение

Религиозное убожество есть в одно и то же время выражение действительного убожества и протест против этого действительного убожества. Религия — это вздох угнетённой твари, сердце бессердечного мира, подобно тому как она — дух бездушных порядков. Религия есть опиум народа.

Ориген

в пути

напомню что опиум в 19 веке является лекарством.

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор
Відповідь: Ответ: Відповідь: Ответ: Оффтопики.

У меня нет цели вас в чем-то переубеждать.
Разница все же есть, КПУ не трогает храмы.
Теперь конечно храмы не взрывают, но зато отбирают, а отбирает Ющенко и его компания.
Ні, здається Вам ладан таки потрібно вже полишати, хочаб на деякий час. Пост як ніяк.
Можете скільки завгодно казати, що КПУ це не КПРС, нема чого і заперечити, бо друге це компартія Радянського Союзу, а перша це та її частина, яка опинилась після розвалу Союзу в Україні. Я не буду гаяти час на обгрунтування того, що КПУ таки насліду в достатньой мірі КПРС, хоча б тому, що люді там ті ж самі. Але от ставлення КПУ до Ілліча та Сталіна майже канонічне. І здається Ваша церква такі їх кононізує. Бо тут вірогідніше за все, що церква "наблизилась" до КП, а ні навпаки.
А Ющенко правильно робе що відбирає храми у КПУ і компанії.

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор
Відповідь: Ответ: Відповідь: Оффтопики.

Вообще-то это коммунисты стали отстаивать православие, а не я коммунистов :)
ЗІ: московськи православні почали відстоювати московських же комуністів.

bsv

Странник
Ответ: Відповідь: Ответ: Відповідь: Ответ: Оффтопики.

Ні, здається Вам ладан таки потрібно вже полишати, хочаб на деякий час. Пост як ніяк.
Можете скільки завгодно казати, що КПУ це не КПРС, нема чого і заперечити, бо друге це компартія Радянського Союзу, а перша це та її частина, яка опинилась після розвалу Союзу в Україні. Я не буду гаяти час на обгрунтування того, що КПУ таки насліду в достатньой мірі КПРС, хоча б тому, що люді там ті ж самі. Але от ставлення КПУ до Ілліча та Сталіна майже канонічне. І здається Ваша церква такі їх кононізує. Бо тут вірогідніше за все, що церква "наблизилась" до КП, а ні навпаки.
А Ющенко правильно робе що відбирає храми у КПУ і компанії.
то что вы знаток коммунизма в этом сомнений нет. понятно, что вам хочется как в старые, добрые, детские, безбожные времена увидеть ПЦ полностью в составе компартии, это вам еще наверное с детсадика внушали.
Но зачем свои безбожные фантазии путать с реальностью?

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор
Відповідь: Ответ: Відповідь: Ответ: Відповідь: Ответ: Оффтопики.

то что вы знаток коммунизма в этом сомнений нет. понятно, что вам хочется как в старые, добрые, детские, безбожные времена увидеть ПЦ полностью в составе компартии, это вам еще наверное с детсадика внушали.
Повторюю, облишайте гратись з ладаном, бо Ви вже починаєте власні мрії за мої видавати. Так незабаром взагалі оголосите себе КОСТою.
Залишайт ладан. Що занадто, то не здраво.

bsv

Странник
Ответ: Відповідь: Ответ: Відповідь: Ответ: Відповідь: Ответ: Оффтопики.

Повторюю, облишайте гратись з ладаном, бо Ви вже починаєте власні мрії за мої видавати. Так незабаром взагалі оголосите себе КОСТою.
Залишайт ладан. Що занадто, то не здраво.
Вы считаете нормально и разумно такое про ладан говорить?
ладно там про меня, но ладан то хоть зачем?

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом
Відповідь: Ответ: Відповідь: Ответ: Відповідь: Ответ: Оффтопики.

Воістину, нахабство - друге щастя. Вже вдруге, звинувачуєте КОСТа в його безбожному минулому, а самі виступаєте на захист КПУ, бо вони зараз не підривають храми та не розстрілюють прихожан (а що така ситуація через те, що у них немає допуску до вибухівки та патронів - Ви мовчите). І це не тоді ПЦ була в складі партії, а зараз МП балотується по списку КПУ.
Щодо того, що КПСС та КПУ для Вас не тотожні поняття, то вже Вам особисто вирішувати. Але дозвольте Вам нагадати, що головою КПУ є Симоненко. Зараз він головний комуніст України, а ось тоді був головним комуністом Донеччини (ого, хлопчик виріс).
Але, що зараз, що тоді головним ідолом у комуністів був Ленін, що тоді, що зараз вони виходять на мітинги під транспорантами з його портретами.
В свій час той самий Ленін писав: "Учение Маркса всесильно, потому что оно правильно". Цей же Ленін називав Маркса одним з засновників наукового комунізму. Що саме казав Маркс про релігію - Вам не так давно процитував Ваш колега Ориген. А якщо вірити Симоненку, якому так вірите Ви, який в свою чергу беззаперечно вірить Леніну, який в свою чергу назвав вчення Маркса правильним, то є підозра щодо того, що Ви також, довіряючи Симоненку, визнаєте слова "правильного Маркса":
Религиозное убожество есть в одно и то же время выражение действительного убожества и протест против этого действительного убожества. Религия — это вздох угнетённой твари, сердце бессердечного мира, подобно тому как она — дух бездушных порядков. Религия есть опиум народа
.
Так що Ви вже визначтесь, будь ласка, з ким Ви та за кого Ви.

loyer_1

той самий Otto

"...где и церковь, и кабак
Всё пропахло ладаном.
Нет, ребята, всё не так.
Всё не так, как надо нам..."

Великий Поэт Владимир Высоцкий.

"...В церкве смрад и полумрак -
Дьяки курят ладан.
Нет, ребята, всё не так.
Всё не так, как надо..."