Оффтопики.

mangust

патріот
Відповідь: Оффтопики.

Шановний KRAMAR,хизуватись своїм положенням звичайно не коректно,але агент "кровавого Геббельса" дістане кого завгодно.Я взагалі не розумію таких людей,які мешкають в Україні,ходять по її землі,їдять її хліб і так поливають її багном.

Kramar

Іван Богун

реактори для знищення ("дожигания" - рус.) ядерних відходів ще тільки розробляються. Ще тільки створюються конструкційні матеріали, які можна використати для їх будівництва (до них дуже суворі вимоги: вони повинні зберігати фізичні властивості та корозійну стійкість під впливом високої температури, агресивного хімічно-активного середовища, радіаційного опромінення а також мати низький переріз захвату нейтронів). Таким матеріалом може бути цирконій. Доводжу до вашого відому, що Україна має найбільші в Європі запаси цирконію (у Росії немає своїх запасів). У зв"язку з цим виникла ідея створити підприємство, здатне випускати цирконій та його сплави (у нас використовують Zr1%Nb, в реакторах західного зразку - циркалой-2 та циркалой-4). Завдяки зусиллям академіка Сторіжко це підприємство буде створено в Сумах на базі СНПО ім. Фрунзе за наукового забезпечення з боку ІПФ НАН України.

HNIW

Member
Ответ: Оффтопики.

Ага , а судя по вот этой цитате некто Kramar считает что они существуют

Эти технологии есть - жидкосолевые реакторы (еще их называют реакторы-дожигатели)
Сообщение полностью в упомянутой теме.

Лапша для обывателей?

Kramar

Іван Богун

технолгії є. Немає ще самих реакторів. Вони в стадії створення. Якщо ти не розумієш різниці між технологією та приладом, то співчуваю. Я марно витрачаю час на розмову з некомпетентною людиною.

HNIW

Member

Беременность либо есть либо нет. Так и реактор. А из приведенной цитаты можно понять что дожигатели уже буйным цветом разростаются, особенно на нэньке:)

прискорювач "Сокіл" з енергією до 2 МеВ

2 МэВ конечно гигантская энергия:)

Kramar

Іван Богун

це прилад для прикдладних досліджень. Для них достатньо навіть 1 МеВ. Методи досліджень, які реалізовані на нашому прискорюючому комплексі, дозволяють одержати всесторонню інформацію про зразок: топологію, зображення, елементний склад (з дуже високою точністю, причому різними методами), профіль розподілення елементів на поверхні та за глибиною, товщини тонких плівок та наноструктурованих мішеней. Це прискорювач не для фундаментальних досліджень, а аналітичний прилад.
Ще раз кажу: я плювати хотів на думку неспеціаліста. Ти некопетентний в цій галузі. Це не той випадок, коли можна поповнити свої знання в інтернеті. Їх треба наполегливо здобувати не один рік, читаючи першоджерела та слухаючи доповіді спеціалістів.

З.І.: всі твої пости зі словами на кшталт "нэнька", "каклы" та ін. будуть видалятися. Не наривайся на бан. Тут вже достатньо користувачів, яких просто нудить від твоїх постів - вони з радістю відпочинуть від тебе. Дай лиш привід. Ми його чекаємо.

CHGrey

Rzzevskiy
Ответ: Відповідь: Оффтопики.

технолгії є. Немає ще самих реакторів. Вони в стадії створення. Якщо ти не розумієш різниці між технологією та приладом, то співчуваю. Я марно витрачаю час на розмову з некомпетентною людиною.
Как можно владеть технологией того что не существует.
Это абсурд.
Даже если вам дать прибор и рассказать как он работает,то не факт что Вы его сделаете.А то что у Вас есть идеи ,расчеты,не факт что они заработают в железе.
Хотя это просто у нас разное понимание слова технология -у Вас как у теоретика ,а у меня как у практика.

Kramar

Іван Богун

технологія - це патент, а не сам прилад. Його вже можна продавати. Розробка цих приладів (реакторів 4-го покоління) ведеться у США та Європі. Зацікавлені в цьому і ми, тому й взяли участь в розробці конструкційних матеріалів. Відсутність серійних приладів, не означає відсутність технології. Спочатку завжди створюється одиничне експериментальне обладнання, на ньому відпрацьовуються методики, тестуються і вибираються матеріали. Якщо все, що розроблено, працює нормально, запускаються серійні прилади.
Я вже наводив приклад з ядерним мікрозондом. Наші спеціалісти провели розрахунки, розробили конструкцію, взяли патент, створили дублети магнітних квадрупольних лінз для себе, а потім продали такі самі лінзи в Саров.
Ще раз підкреслюю: технологія - це патент. І він коштує набагато дорожче, аніж готовий прилад. Це продукт інтелектуальної власності. Патент - це, власне, і є розробка.

CHGrey

Rzzevskiy

Спочатку завжди створюється одиничне експериментальне обладнання, на ньому відпрацьовуються методики, тестуються і вибираються матеріали. Якщо все, що розроблено, працює нормально
Вот тогда это уже и будет технология, но не до этого.
Эдак я и гравитационный двигатель запатентую
А потом буду сто лет дорабатывать.

Kramar

Іван Богун

CHGrey, якщо ти знайдеш на нього покупців - патентуй на здоров"я! Реєстрація патенту коштує грошей. Це зроблено спеціально для того, щоби патентувалися тільки реальні ідеї, здатні до впровадження і принесення прибутку.

Зверху