Оффтопики.

CHGrey

Rzzevskiy
Ответ: Оффтопики.

А кому не нравится русский пусть валят на запад, туда где украина настоящая, а не наследие развития России.
Правильно: В чужой монастырь со своими молитвами не ходят.
Я допустим ни за какие коврижки на западную Украину не поеду.

Kramar

Іван Богун
Відповідь: Оффтопики.

в тому то і справа, що це наш (український) монастир! І не треба нам вказувати, як нам жити. Якось вже самі розберемось.

Kramar

Іван Богун
Відповідь: Коалиция - распадётся?

це як раз не принципово, хто кого називає п"ятою колоною. Принципово те, що у нас немає концепції розвитку держави. До тих пір, поки її немає, жодна коаліція, уряд, президент не мають абсолютно ніякого сенсу. Мені байдуже, хто втілюватиме концепцію в життя, якщо вона буде вироблена і прийнята, якщо вона буде рухати цю країну вперед з кожним роком.
Справа в тому, що є в нас люди, які здатні проаналізувати світову ситуацію та вибрати пріорітетні напрямки розвитку, в яких Україна може лідирувати у світі. Я пару днів тому годину розмовляв на подібні теми зі своїм науковим керівником - академіком Сторіжко. В нього розроблена методика визначення пріорітетних напрямків розвитку наших технологій. Але він не хоче віддавати її в парламент, бо це немає сенсу. Ще раз підкреслюю: в депутатів є важливіші проблеми, аніж розвиток України та просування її вперед на світових ринках.
Така от сумна ситуація. :-((

Kramar

Іван Богун

заміна їм є. Вона вирощується регулярно: у нас є дуже потужні ВУЗи і дуже талановиті їх випускники. АЛЕ: не знайшовши собі гідного застосування в Україні, найкращі нащі спеціалісти (зазвичай підготовлені за держзамовленням) їдуть працювати за кордон, рухаючи вперед економіку наших конкурентів на світовому ринку. Уявіть собі всю парадоксальність і абсурдність ситуації: ми самі фінансуємо розвиток наших конкурентів, готуючи для них висококваліфікованих спеціалістів. Це колосальна трагедія! Цим людям треба якнайшвидше створити умови для роботи в Україні (інвестувати в розвиток наукоємних галузей економіки), бо роботу за кордоном вони знаходять легко.

HNIW

Member
Ответ: Коалиция - распадётся?

Ржал! Пока человек станет специалистом проходит лет 10. Вот таких и берут. А основная масса явно не по специальности едет. Не будет никакого нормального эконмического роста пока гарант с гарантессой делят кому будет принадлежать газовый посредник :)

Kramar

Іван Богун

2 HNIW: ти можеш реготати хоч до смерті - мені байдуже. Я особисто двічи відхилив пропозиції працювати за спеціальністю (я фізик-ядерщик) в Німеччині. Троє моїх однокурсників таку пропозицію прийняли і працюють зараз там. Якщо ти особисто як спеціаліст нікому не потрібен (навіть у твоїй батьківщині Росії), це не означає, що всі такі самі.

HNIW

Member

Хм... Опосля глупостей про реакторы в теме про эноргоносители сразу видно каков "ядерщик". Так что можешь далее "отклонять" предложения.

Kramar

Іван Богун

2 HNIW: про "глупости" не тобі судити - тобі освіти замало для того, щоб робити висновки про такі речі. Я працюю в Інституті прикладної фізики НАН України (відділення ядерної фізики та енергетики) у відділі ядерно-фізичних досліджень. Водночас я є аспірантом директора цього інституту, єдиного на всю Сумську область академіка НАНУ - Сторіжка Володимира Юхимовича. Якби мені зробила зауваження людина, яка має хоча б ступінь кандидата фіз.-мат. наук, я б дійсно перечитав свої повідомлення, відкрив би літературу, останні статті по темі в провідних наукових журналах світу і пересвідчився б у своїй правоті чи неправоті.
Зауваження від людини, подібної до тебе, для мене мають нульову вартість.
Щодо реакторів та незамкненого ядерного циклу: в нашому інституті час від часу проводяться семінари з цього приводу. Приїзжають досвідчені люди, доктори наук та академіки (зокрема, нещодавно був віце-президент НАНУ акад. Наумовець) і роблять доповіді. Вибач, але думка провідних фахівців України для мене набагато цінніша за твої повідомлення, які ти копіюєш-вставляєш з сайтів рунета.

HNIW

Member

"Гинеколог без женщин"? Я что-то в Сумах ни про реакторы ни ускорители не слышал.

Ну так где хоть один ДЕЙСТВУЮЩИЙ дожигатель? Ждем-с

П.С. окраска твоих перьев и размахивание именами меня не интересуют.

Kramar

Іван Богун
Відповідь: Оффтопики.

у нас в інституті є електростатичний прискорювач "Сокіл" з енергією до 2 МеВ. Як раз на ньому я і працюю. На його основі створено аналітичний прискорюючий комплекс, який оснащений чотирма аналітичним каналами: канал ядерних реакцій (NRA), канал іонної люмінесценції (IL), канал зворотнього розсіювання (RBS) та канал ядерного скануючого мікрозонду. Аналогів такого приладу немає ніде на теренах СНД, хоча зараз кожен поважаючий себе Європейський університет намагається придбати такий прилад. Нещодавно привезли ще пеллетрон (теж електростатичний прискорювач) з енергією до 6 МеВ. Для нього спеціально буде збудовано нова будівля.
Також вчора голландці (High Voltage Engineering Europe) привезли першу частину (інжектор іонів) прискорювального мас-спектрометра з енергією до 1 МеВ та енергетичною нестабільністю не більше 1Е-4.
Те, що ти "не слышал" чогось, не означає, що його немає.
І останнє. Федеральний ядерний центр РФ (м. Саров), який має майже необмежене фінансування, звернувся ще кілька років тому до нас, щоби придбати проектну документацію на розробку ядерного скануючого мікрозонду. Наші спеціалісти (зокрема О.Г. Пономарьов) створили те, чого не змогли зробити в Сарові. Група Пономарьова вже зробила дублети магнітних квадрупольних лінз і продала їх в Федеральний ядерний центр РФ. Ці лінзи - точна копія наших, їх оптика розрахована і створена нашими спеціалістами.
Можеш перевірити. Ключові слова для гуглу: Sumy scanning nuclear microprobe.
Крім того, той же самий Пономарьов робив розрахунки іонної оптики для мікрозонда, який був запущений у м. Кракові (Польща). Тобто оптика мікрозондів наших сусідів (польський вже запущений, Росія ще тільки будує) створена нашими, сумськими спеціалістами.

Останнє редагування:
Зверху