Відповідь: В чем заключается национальная идея Украины!?
Лише провокації і "жування соплів". А самоствержуватись, "гонючи біса" на свою націю - остання справа. І судячи по риториці проплатили йому за це, з тої ж кішені, що й Бузині.
"
Ви себе вважаєте патріотом, але вас усі сприймають і вважають провокатором…
А це одне й те саме. Усіх добрих патріотів у світі називали провокаторами. Наприклад, до ОУН з самого початку заснування було приклеєно ярлик провокатора. І більшість українських діячів 30-х років минулого століття дуже злилися на ОУН за провокативні дії..."
Дмитро Корчинський.
Хмель згуртував роздріблене козацтво проти польських військ. І пару раз добряче надавав полякам.
Після того, чим він закінчив ту війну - це вже не мало жодного значення. Згуртувати козацтво для того, щоб потім москалям зручніше було його нищити...
І ще. Які були альтернативи подальшого ходу подій крім Переясловський ради? ... Зараз, при погляді у минуле, можна казати що, дійсно, краще б вже далі самі боролися. Але на той час, здається, більшості та війна вже достатньо набридла, і хотілось перепочинку і почати розбудовувати власну державу. Тому угода Хмеля з Московієї була найкращім рішенням. Дійсно, якщо б вона Московієї виконувалась.
"Я постійно буваю на Близькому Сході. Дуже люблю цей регіон.
Якось їхав по Південному Лівану, якраз по тій території, яку контролює «Хезболла». На ліхтарних стовпах були розвішені чорно-білі портрети шахідів – людей, котрі загинули у війні, і кольорова реклама французьких сигарет...
Я побачив, що є люди, яким для того, щоб прославитися, потрібно загинути во ім’я Аллаха, а є люди, яким потрібно виграти кастинг. На кастингу на максимальні жертви, які можна піти, – переспати з кимсь.
От я собі тоді поставив питання: як би мені більше хотілося прославитися – через кастинг чи через самопідрив во ім’я Аллаха?
З одного боку, краще через кастинг, з другого, ... Був такий собі Рантіссі, який дуже коротко очолював “Хамас”, а попереднього очільника “Хамасу” шейха Ясіна вбила ізраїльська ракета з вертольота в його машині. Тоді Рантіссі на мітингу сказав, що кожен сам обирає, як йому померти: у власних фекаліях на лікарняному ліжку чи від ракети, випущеної з ізраїльського вертольота. «Я б хотів померти від ракети, випущеної з ізраїльського вертольота», – сказав Рантіссі. Через тиждень ракета була випущена в нього.
Знаєте, я б, мабуть, теж не хотів померти у власних фекаліях на лікарняному ліжку, а від якоїсь випущеної ракети. Можливо, не з ізраїльського вертольота, а з російського."
Дмитро Корчинський.
Хмель не схотів боротися. Можна загинути в бою, борячись за свою Батьківщину, а можна продатись "на вигідних умовах". Він обрав другий варіант. Тому 300 студентів під Крутами були б кращим взірцем для українського суспільства ніж Хмель. Проте, Хмель зручніший для демократів. Вони не хочуть боротьби, не хочуть щоб українці боролися. Продажні українці зручніше. Тому посеред Києва стоїть саме пам'ятник Хмелю...
Занимательно. С учётом того, что все налоги оставались в Малороссии, а в Москву ни копейки не поступало?
Це такий самий міф, як і те, що Москва дотримуваляся тих угод.