Оффтопики.

arnisumy

Well-Known Member
31.01.20 12:10
Німеччина підтверджує 5-й випадок коронавірусу. ІНФОГРАФІКА

Німеччина підтвердила п'ятий випадок захворювання на новий коронавірус на півдні країни, в Баварії.
Про це йдеться в заяві міністерства охорони здоров'я Баварії, передає із посиланням на .
Зазначається, що чоловік, який заразився, працює там само, де і інші чотири людини, що контактували з колегою, яка приїхала з Китаю.
Також йдеться про те, що тести інших співробітників цієї компанії не дали позитивний результат на вірус.
Читайте також:
Близько 110 осіб, які були в тісному контакті з усіма інфікованими пацієнтами, все ще проходять перевірку на новий коронавірус.
Станом на ранок 31 січня, ситуація з поширенням коронавірусу така (звіт не враховує 5-й випадок захворювання в Німеччині).

Нагадаємо, вперше новий тип вірусу, що викликає атипову пневмонію, підтвердили 31 грудня 2019 року в Ухані (Китай), населення якого становить понад 11 млн осіб.
Початкові симптоми захворювання - підвищена температура і кашель. Багато інфікованих повідомляли, що відвідували рибний ринок Хуанань або працювали там. 21 січня Національна комісія охорони здоров'я Китаю підтвердила передачу коронавірусу 2019 nCoV від людини до людини.
 

arnisumy

Well-Known Member
02.02.20 09:00
Кількість жертв коронавірусу 2019 nCoV перевищила 300: є перша смерть за межами Китаю. ІНФОГРАФІКА

Кількість жертв нового коронавірусу в Китаї перевалила за позначку в 300 осіб, понад 14,3 тисяч осіб інфіковано.
Про це з посиланням на Державний комітет з питань гігієни та охорони здоров'я КНР передає , інформує .
"Спалах коронавірусу забрав життя щонайменше 305 осіб і заразив понад 14 300 осіб у всьому світі, продовжуючи поширюватися за межі Китаю. Одна людина за межами материкового Китаю померла", - йдеться в повідомленні.
Читайте на "Цензор.НЕТ":
"Всесвітня організація охорони здоров'я повідомила в неділю, 2 лютого, про смерть першого зараженого коронавірусом 2019 nCoV пацієнта за межами Китаю. Жертвою інфекції став 44-річний китаєць з міста Ухань, який став епіцентром поширення нового коронавірусу. Він помер на Філіппінах", - цитує повідомлення .
Представник ВООЗ на Філіппінах Рабіндра Абеясінге підкреслила: не йдеться про місцевий спалах інфекції.
Зазначається, що, судячи з усього, пацієнт заразився вірусом ще до прибуття на Філіппіни.
Жінка, що приїхала з ним, у якої також були виявлені ознаки зараження, перебуває в лікарні і одужує, зазначив міністр охорони здоров'я Філіппін Франсіско Дуке.

Поширення коронавірусу в Китаї

Поширення коронавірусу у світі
Побачити повний список місць за межами материкового Китаю з підтвердженими випадками коронавірусу можна .
Читайте на "Цензор.НЕТ":
Уперше новий тип вірусу, що викликає атипову пневмонію, підтвердили
Початкові симптоми захворювання - підвищена температура і кашель. Багато інфікованих повідомляли, що відвідували рибний ринок Хуанань або працювали там. 21 січня Національна комісія охорони здоров'я Китаю підтвердила передачу коронавірусу 2019 nCoV від людини до людини.
 

arnisumy

Well-Known Member
бу-га-га

03.02.20 17:40
Евакуація громадян України з Китаю планується протягом тижня, - Скіпальський

Гендиректор директорату громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я України Андрій Скіпальський заявив, що евакуація громадян України з Китаю планується до кінця поточного тижня.
Про це повідомляє Т із посиланням на
"Точна дата поки не встановлена, про це сьогодні йшлося на нараді Мінінфраструктури. ... На нараді уряду йшлося, що протягом тижня, нарада була в п'ятницю", - сказав він.
"Ви отримаєте офіційне повідомлення від відомств, коли буде зрозуміла чітка дата і, найголовніше, будуть готові всі заходи для карантинізації", - додав він.
Крім того Скіпальський зазначив, що наступного тижня планується поставка тест-систем для діагностики нового коронавірусу.
 

arnisumy

Well-Known Member
"свято наближається":

05.02.20 15:11
У Харкові госпіталізували шістьох студентів із Китаю, один з них був в Ухані, - головлікар лікарні Нартов

Є ймовірність, що студенти контактували з носіями недуги, тому за ними посилено спостерігають.
Шістьох студентів з Китаю госпіталізували в Харківську обласну інфекційну лікарню. Їх помістили в спеціальні бокси, а лікарі ведуть за ними посилений нагляд. Хоча коронавірус у них не підтвердився, студенти могли контактувати з носіями інфекції - більшість з них недавно були в Китаї, повідомляє із посиланням на
"Ми їх спеціалізуємо з респіраторною інфекцією і динамічно за ними спостерігаємо", - розповів KHARKIV Today головлікар лікарні Павло Нартов.
Інфекціоніст зазначив, що з усіх госпіталізованих китайських студентів лише один був з міста Ухань - епіцентру інфекції.
Читайте на "Цензор.НЕТ":
"Є критерії відбору хворих з приводу коронавірусної інфекції. Госпіталізовані студенти не входять до цих критеріїв для визначення клінічного випадку. Більшість з них були в Китаї, звідки недавно повернулися. При цьому за весь час був поки що тільки один хворий з міста Ухань - і у нього коронавірусна інфекція не підтвердилася. Незабаром його випишуть", - повідомив Нартов.
Більшість госпіталізованих студентів навчаються в ХАІ і живуть в гуртожитках вишу.
Головлікар інфекційної лікарні зазначив, що в Харківській області поки що немає тест-систем на виявлення коронавірусної інфекції.
"Поки що такі тест-системи були тільки в Києві, в лабораторному центрі. У нас сьогодні була селекторна нарада з Міністерством охорони здоров'я, і там повідомили, що в Україну вже надійшла перша партія таких тестів. Найближчим часом надійде ще додаткова партія, і після цього розподілятимуть їх між областями. Тому поки що, якщо раптом трапляться якісь підозрілі випадки, якщо хворий підходить під клінічний випадок коронавірусної інфекції, ми будемо відправляти матеріал для аналізів у Київ", - розповів KHARKIV Today головлікар лікарні Павло Нартов.
Водночас Нартов не зміг відповісти на питання, коли приблизно перші тест-системи надійдуть в Харківську область.
 

goool

Well-Known Member

Дальнейшее использование фактически неисправных самолетов для пассажирских перевозок могло привести к возникновению нештатных ситуаций, в том числе катастроф с человеческими жертвами, отмечают в ведомстве.
 

arnisumy

Well-Known Member
11.02.20 21:05
Північна Македонія ратифікувала угоду про вступ до НАТО

Парламент Північної Македонії проголосував за ратифікацію протоколу про вступ країни в НАТО.
Як передає про це повідомляє .
"Законодавці Північної Македонії одноголосно ратифікували угоду про те, щоб країна, розташована на півдні Європи, стала 30-м членом військово-політичного альянсу НАТО", - сказано в повідомленні.
Всі 114 присутніх парламентаріїв зі 120-ти проголосували за ратифікацію угоди. Під час короткої церемонії у будівлі парламенту підняли прапор НАТО.
Голосування відбулося на кілька тижнів раніше запланованого, оскільки нинішній парламент має розійтися наприкінці тижня, напередодні виборів, запланованих на 12 квітня.
Іспанія - єдиний діючий член НАТО, який ще не схвалив приєднання Північної Македонії до Альянсу. Очікується, що іспанський парламент проведе голосування стосовно ратифікації угоди в березні.
 

d324co

Well-Known Member
20:12, 18 февраля 2020
Обнародованы результаты крупнейшего исследования вспышки коронавируса

Китайский центр по контролю и профилактике заболеваний (CCDC) результаты крупнейшего на данный момент исследования вспышки коронавируса COVID-19. О его итогах кратко пишет CNBC. Данные анализа актуальны на 11 февраля.

Китай стал очагом смертоносных эпидемий. Как вирусы появляются там снова и снова?
Аналитики изучили записи 72,3 тысячи пациентов из базы CCDC. Подробно были исследованы 44,6 тысячи подтвержденных случаев заражения, почти 16,2 тысячи случаев возможного инфицирования и 889 случаев, когда у носителя коронавируса не проявлялись симптомы.
Выяснилось, что возраст подавляющего большинства зараженных — от 30 до 69 лет. Большая часть из них сообщила о «связанном с Уханем воздействии», то есть они каким-либо образом были связаны с городом, где началась вспышка коронавируса, — например, контактировали с посещавшими Ухань людьми.
81 процент случаев заражения были классифицированы как «легкие». «Критическими» стали только 4,7 процента, половина из них закончилась летальным исходом. По данным CCDC, уровень смертности из-за коронавируса среди мужчин оказался выше, чем среди женщин, — 2,8 против 1,7 процента. Общий уровень смертности составляет 2,3 процента. Пациенты мужского пола составили 51 процент от общего числа подтвержденных случаев заражения (почти 23 тысячи).

Наибольшему риску заражения, согласно исследованию, подвержены пожилые люди и те, у кого уже были проблемы со здоровьем. Выяснилось, что уровень смертности растет в зависимости от возраста — среди пациентов в возрасте от 60 до 69 лет он составляет 3,6 процента, от 70 до 79 лет — 8 процентов, а среди тех, кто старше 80, смерть наступает в 14,8 процента случаев.

Резко повышающими риск смертности факторами оказались сердечно-сосудистые заболевания и сахарный диабет. Среди пациентов без каких-либо сопутствующих заболеваний уровень смертности снизился до 0,9 процента.

По последним данным, число зараженных коронавирусом в Китае превысило 72 тысячи, почти 1,9 тысячи заболевших скончались. Выздоровели более 12 тысяч человек, пишет . Полный процесс создания вакцины, по информации ВОЗ, займет около полутора лет.
 
Зверху