Оффтопики.

arnisumy

Well-Known Member
04.01.20 22:38
Три ракети були випущено по авіабазі і посольству США в Іраку, - Reuters

Ракета "Катюша" впала неподалік від посольства Сполучених Штатів у Багдаді, ще дві зачепили американські авіабази за 80 км від іракської столиці.
Як інформує про це пише .
У результаті нальоту загиблих або постраждалих немає, повідомили агентству відразу два джерела в поліції.
Зараз всі під'їзди до американського дипломатичного представництва закриті.
Поки невідомо, звідки і ким була запущена ця ракета. Інформації про жертви або постраждалих в результаті ракетного удару теж немає.
Читайте на "Цензор.НЕТ":
 

arnisumy

Well-Known Member
05.01.20 10:34
Трамп пригрозил нанести удары по 52 иранским объектам в случае атак Тегерана против американцев

Президент США Дональд Трамп предупредил в воскресенье, что готов нанести удары по 52 иранским объектам, если Тегеран проведет атаки, нацеленные против американцев или американских объектов.
Как информирует со ссылкой на , об этом написал Трамп на своей странице в соцсети.
"Пусть это послужит предупреждением: если Иран нанесет удар по американцам или американским объектам, то мы выбрали 52 иранские мишени, символизирующие 52 заложников, захваченных Ираном много лет назад", - написал президент США.
По словам Трампа, "некоторые выбранные объекты - очень высокого уровня и важны для Ирана и иранской культуры".
"И мы очень быстро и очень сильно ударим по этим мишеням, по Ирану. США больше не хотят слышать угроз!", - добавил американский президент.
Он констатировал, что в Иране, не скрывая этого, обсуждают, как можно было бы атаковать американские объекты, чтобы отомстить за авиаудар США, в результате которого в Ираке погиб командир иранского спецподразделения "Кудс" Касема Сулеймани. По словам Трампа, этот генерал несет ответственность за гибель многих людей, включая американцев.
Читайте на "Цензор.НЕТ":
"Он был в процессе организации атак на наше посольство (в Ираке. - Ред.) и готовил еще атаки в других местах. Иран в течение многих лет был лишь источником проблем", - добавил президент США.
Трамп, когда упомянул про 52 заложников и аналогичное число мишеней, имел в виду кризис, произошедший в посольстве США в Тегеране в 1979 году. Тогда группа иранских мятежников захватила десятки заложников в американском диппредставительстве. Некоторым вернули свободу достаточно быстро. А 52 из них были освобождены только в 1981 году.
В ночь на пятницу, 3 января, командующий специальными подразделениями "Эль-Кудс" иранского Корпуса стражей исламской революции Касем Сулеймани и заместитель председателя иракского шиитского ополчения Абу Махди аль-Мухандис в результате ракетного удара в районе аэродрома Багдада.
В официальном сообщении американское Министерство обороны (Пентагон) заявило о причастности Касема Сулеймани к нападению на американскую военную базу в Ираке 27 декабря и организации штурма посольства США в Багдаде.
Президент США Трамп лично отдал приказ об этом ударе. После операции он , что иранского генерала Касема Сулеймани необходимо было убить значительно раньше.
В ответ духовный лидер Ирана аятолла Сеед Али Хоссейни Хаменеи заявил, что тем, кто убил Сулеймани, следует ожидать "жестокую месть".
Глава правительства Израиля Биньямин Нетаньяху выразил благодарность Соединенным Штатам Америки и лично президенту Дональду Трампу за убийство военно-воздушными силами США в Багдаде командующего иранскими силами "аль-Кудс" генерала Касема Сулеймани.
 

d324co

Well-Known Member
Похоже, что нефть будет очень дорогой, на радость рассейскому бизнесу(((
 

arnisumy

Well-Known Member
05.01.20 17:58
Парламент Іраку проголосував за виведення військ США з країни

Парламент Іраку сьогодні ухвалив резолюцію, в якій говориться, що уряд має попросити про виведення військ США з території країни.
Про це повідомляє із посиланням на " ".
На спеціальній сесії прем'єр-міністр Іраку Аділь Абдул Махді закликав парламент Іраку вжити термінових заходів і якомога швидше припинити присутність іноземних військ у країні під час спеціальної сесії парламенту в неділю.
"Незважаючи на внутрішні і зовнішні труднощі, з якими ми можемо зіткнутися, це залишається кращим для Іраку в принципі і практично", - сказав Махді.
Під час виступу він назвав вбивство іранського генерала Касема Сулеймані і командира іракської міліції Абу Махді аль-Мухандіса "політичним вбивством" і сказав, що повинен був зустрітися з Сулеймані вранці, коли його вбили.
Читайте на "Цензор.НЕТ":
Нагадаємо, в ніч на 3 січня командувач спеціальними підрозділами "Ель-Кудс" іранського Корпусу вартових ісламської революції Касем Сулеймані і заступник голови іракського шиїтського ополчення Абу Махді аль-Мухандіс внаслідок ракетного удару в районі аеродрому Багдада.
В офіційному повідомленні американське Міністерство оборони (Пентагон) заявило про причетність Касема Сулеймані до нападу на американську військову базу в Іраку 27 грудня і організації штурму посольства США в Багдаді.
Президент США Трамп особисто віддав наказ про це ударі.
 

arnisumy

Well-Known Member
05.01.20 22:40
Іран оголосив про вихід із ядерної угоди

Іран остаточно відмовиться від обмежень щодо ядерної угоди, насамперед тих, які стосуються кількості центрифуг, а також рівня збагачення та обсягів зберігання урану.
Як передає із посиланням на про це в неділю, 5 січня, повідомляється в заяві уряду країни.
Іран разом з тим збирається і далі співпрацювати з Міжнародним агентством з атомної енергії (МАГАТЕ). Тегеран також заявляє, що готовий повернутися до виконання своїх зобов'язань з Спільного всеосяжного плану дій (СВПД), якщо з країни знімуть санкції і гарантують облік її інтересів.
Це рішення Тегеран ухвалив після вбивства Сполученими Штатами іранського генерала Касима Сулеймані в Багдаді і заяви президента США Дональда Трампа про готовність завдати удару по 52 об'єктах в Ірані.
Тегеран готовий продовжувати переговори з "п'ятіркою" підписантів СВПД, але попередньо мусить домогтися, щоб США відповіли за вбивство Сулеймані, заявив офіційний представник МЗС Ірану Аббас Мусаві.
Іран почав поетапно відмовлятися дотримуватися умов ядерної угоди після того, як Вашингтон вийшов з угоди і став посилювати санкції проти Тегерана. Інші учасники угоди виступали за те, щоб вона була збережена.
Читайте на "Цензор.НЕТ":
Нагадаємо, у ніч на 3 січня командувач спеціальними підрозділами "Ель-Кудс" іранського Корпусу вартових ісламської революції Касем Сулеймані і заступник голови іракського шиїтського ополчення Абу Махді аль-Мухандіс внаслідок ракетного удару в районі аеродрому Багдада.
В офіційному повідомленні американське Міністерство оборони (Пентагон) заявило про причетність Касема Сулеймані до нападу на американську військову базу в Іраку 27 грудня і до організації штурму посольства США в Багдаді.
Президент США Трамп особисто віддав наказ про цей удар. Після операції він , що іранського генерала Касема Сулеймані треба було вбити значно раніше.
 

arnisumy

Well-Known Member
05.01.20 23:50
Посольство США в Іраку знову піддалося ракетному обстрілу

Щонайменше дві ракети розірвалися в неділю поблизу посольства США в столиці Іраку Багдаді.
Як передає із посиланням на про це повідомляють арабські ЗМІ.
Повідомлень про жертви не надходило.
Раніше на цьому тижні посольство також обстрілювали ракетами.
Також читайте:
Нагадаємо, у ніч на 3 січня командувач спеціальними підрозділами "Ель-Кудс" іранського Корпусу вартових ісламської революції Касем Сулеймані і заступник голови іракського шиїтського ополчення Абу Махді аль-Мухандіс внаслідок ракетного удару в районі аеродрому Багдада.
В офіційному повідомленні американське Міністерство оборони (Пентагон) заявило про причетність Касема Сулеймані до нападу на американську військову базу в Іраку 27 грудня і до організації штурму посольства США в Багдаді.
Президент США Трамп особисто віддав наказ про цей удар. Після операції він , що іранського генерала Касема Сулеймані треба було вбити значно раніше.
 

arnisumy

Well-Known Member
06.01.20 09:29
Іран привів у підвищену бойову готовність ракетні війська, - Reuters

Сполучені Штати виявили підвищену бойову готовність іранських ракетних сил по всій країні.
Як інформує із посиланням на , про це пише .
Зазначається, що неясно, чи має підвищений рівень готовності оборонний характер.
Офіційний представник США, який говорив на умовах анонімності, не надав додаткову інформацію і не сказав, чи були націлені іранські ракети на будь-які конкретні об'єкти, на тлі загроз Тегерану помститися США за удар, в результаті якого минулого тижня загинув генерал Касем Сулеймані.
Читайте також:
"Вони явно в стані підвищеної готовності. Це посилений стан готовності - підготовка до оборони або нападу? Зараз це неможливо визначити, - сказало джерело. - Але ми уважно стежимо за цим".
Нагадаємо, 31 грудня тисячі людей штурмували посольство США в Багдаді, вони увірвалися на територію посольства і спалили будівлю охорони.
Вашингтон звинуватив Іран в атаці на посольство і відправив до регіону додаткові війська. Тегеран звинувачення відкинув і пригрозив ударом.
Вранці 3 січня США завдали авіаудар по колоні на території аеропорту Багдада. В результаті атаки було вбито іранського генерала Касем Сулеймані. Іран обіцяє помститися Америці.
Читайте на "Цензор.НЕТ":
Прем'єр-міністр Іраку засудив дії США, заявивши, що це "запалило ґніт руйнівної війни".
 

arnisumy

Well-Known Member
06.01.20 00:40
Турция начала переброску войск в Ливию

Президент Турции Реджеп Тайип Эрдоган заявил, что сегодня, 5 января, Анкара начала перебрасывать своих военных на территорию Ливии.
Как передает , об этом сообщает телеканал .
По словам Эрдогана, начиная с воскресенья турецкие военные будут постепенно перебрасываться в Ливию. Он добавил, что задачей турецких сил является обеспечение безопасности правительства Ливии.
"К задачам наших военных входят координационные действия ... Турецкие военные постепенно начали перебрасываться, чтобы обеспечить безопасность легитимного правительства (в Ливии)", - пояснил Эрдоган.
При этом лидер Турции не уточнил, находятся ли в настоящее время турецкие военные в Ливии или нет.
 
Зверху