"Мови" та "языки".

  • Автор теми Shurik-best
  • Дата створення

Дубляж фільмів якою мовою вам більш подобається?


  • Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    578

dimoneus

New Member
Ответ: Відповідь: "Мови" та "языки".

dimoneus`у пропоную почитати будь-який підручник з макроекономіки чи хоча б статистики, щоб зрозуміти, що будь-який темп росту вищий 100% є позитивним.
Я захистив магістерську на тему "інвестиційно-інноваційний розвиток підприємства в ринкових умовах" і отримав червоний диплом магістра з менеджменту кілька місяців тому, прочитав не один підручник з економіки, статистики, економічного та фінансового аналізу, працюю у фінансовій установі і на відміну від вас знаю не лише те, що будь-який темп росту вищий за сто є позитивним, але й такий термін як "динамка". Так от при Януковичу динаміка майже всіх економічних показників стала негативною, з`явилися величезні борги, почалася шалена інфляція.
Стосовно темпів росту, то починаючи з 2000 року темпів росту по головних макропоказниках (зокрема й ВВП) менших 100% не було у жодного уряду.

[QUOTE='BSV]
Почему люди хотят статус Русского языка? Потому что: для одних он родной, для других Русская культура эта не менее любима чем Украинская, для кого причина по сути прагматическая, так удобней… Причин может быть много и все они имеют право быть. Так как эти причину у граждан Украины которые пополняют казну этой страны, по сути обеспечивают жизнь страны.

Почему кто-то против? Причину услышал только одину – Потому что это противоречит моим националистическим убеждениям. Больше причин не слышна.
То есть эти люди против того, чтобы другие воспользовались своим законным правом, по националистическим соображением.[/QUOTE]

Я теж завжди собі ставлю питання - от навіщо людям друга державна мова, от що це змінить? У них що нема російськомовного телебачення - є, радіо - є, кіно - є, книги - є, програми - є, розмовляти їм ніхто не забороняє, російських шкіл - валом, недобір щороку, журналів, газет - набагато більше ніж україномовних. Чого ж їм ще треба? А чи мають все перелічене україномовні?
Відповідь приходить сама - насправді всі російськомовні хочуть одного - повного витіснення всього українського, повністю. Згадайте скільки було крику, коли сказали що тепер треба частину фільмів дублювати українською, не всі, а лише частину. Стільки вереску наробили, ніби російську взагалі заборонили. То що українець не має права дивитися фільми рідною мовою? Я запитую усіх, хто вважає за необхідне надання російській мові офіційного статусу - навіщо це вам, що це змінить фактично у вашому повсякденному житті.
В цьому сенсі хочу нагадати ще раз, що наявність двох офіційних мов не звільняє нікого від вивчення обох цих мов.

Стосовно того хто забезпечує життя країни і міфів типу "Донбас годує Україну", то пропоную не полінуватися, взяти в зуби калькулятор і додати валовий регіональний продукт "помаранчевих" регіонів і валовий регіональний продукт біло-синіх регіонів, ви будете сильно здивовані, але Південь і Схід за 2005 рік дали лише 49,1%, тоді як Захід, Центр і Північ разом 49,9%. Ось доказ:


Лише Київ дає 17,5% усього що виготовляється в Україні, тоді як вся Донецька область 13,1%.
Даних за 2006 ще нема, але судячи з динаміки, % помаранчевих регіонів буде ще вищим.
Отже,панове, вивчайте українську, а не читайте на ніч програму Вітренко, це шкодить вашому здоров`ю.:D

Чому я проти російської мови як другої державної? Ось одна з причин, яких є тисячі: народився в україномовній сімї, закінчив українську школу, університет, але російську знаю досить добре. Я працюю в банку і серед засновників нашого банкує "рускіє". Так от якщо заявка ухвалюється на місцевому рівні, то все окей, але якщо її треба виносити на Великий комітет, то треба перекладати до 20 сторінок екнономічного тексту на "рускій язик", бо "ані нє панімают". Іноді буває так, що пишеш заявку на місцевий комітет рідною мовою, потім з`являється якась нестандартна умова і заявку треба висилати в Київ. І тоді я, як дебіл сиджу і перекладаю на окупанську мову всю заявку. То де справедливість? Кого тут більше дискримінують. Якого біса я в своїй країні маю підлаштовуватися під якогось дауна, який не розуміє "братську мову"? А якби серед власників був китаєць, що тоді довелося б перекладати на китайську, навряд, але росіяни це ж особливий народ.
З цього всього я можу зробити лише один висновок - російськомовним або просто "впадло" вчити українську або в них з інтелектом не все гаразд.
 

Kramar

Іван Богун
Відповідь: "Мови" та "языки".

у тебя стоит языковый пак для кде, а не укр линух.
не бачу суттєвої різниці. Суть в тому, що я маю змогу користуватися україномовним софтом.
 

[s]AINT-Tsypa

twitter.com/abuzaind
?????????: "????" ?? "?????".

2 dimoneus:

а з яких пір менеджмент став суто економікою? для мене як для фінансиста менеджмент є суто теоретичною наукою, що досліджує управління господарством

це був оффтоп.

2 zergius (тіпа штоб для статістікі пішу про сєбя =) ):

я особисто купив близько 20 книг українською мовою. дисків... мабуть, один у своїх друзів. і те може вони мені його подарували =) в принципі, з української музики я слухаю лише Кому Вниз та Скрябіна версії до 97-го року )

В україномовній вікіпедії я, нажаль, створив лише одну статтю. я не можу звикнути :/

брав участь в українському перекладі Firefox та Ґуґла. також ще декількох програм та плаґінів для вінампу. пропонував свої послуги щодо створення української сторінки сервісу last.fm, але вони поки не планують розширятися на Україну

І ще в мене на вєнді стоїть Ukrainian MUI. Офіційний від майкрософта, тому вєнда в мене "офіційно-українська". софт також майже весь українською. навіть цей форум використовую українською мовою.

Постає питання: чому я виступаю тут проти "патріотів"? Відповідь: бо мені набридло це пусте базікання про патріотизм, "українськість" тощо. Я впевнений, що жоден з вас не візьме зброю в руки та не піде захищати державу від ворога. А якщо Росія знову захопить Україну, то будете тут писати про те, "какой хорошій русскій язик, какой он мєлозвучний, а еті хохли со своім мужіцкім язиком нам нє братья"... І те саме зроблять усі наші політики, що сидять в уряді та верховній зраді. тому, до речі, я й на вибори не ходив ці.
 
Останнє редагування:

[s]AINT-Tsypa

twitter.com/abuzaind
Відповідь: "Мови" та "языки".

2 dimoneus:
не пам'ятаю, де качав з сайту майкрософт український інтерфейс. зараз пошукав, не знайшов.

гарний сайт на тему українізації вєнди --
тут є і власні переклади авторів сайту, і здається десь є офіційний українізатор від контори дядька біллі
 

HNIW

Member
Ответ: Відповідь: "Мови" та "языки".

Якого біса я в своїй країні маю підлаштовуватися під якогось дауна, який не розуміє "братську мову"? .
с таким же успехом владельцы банка не понимают даунов которые мовкают там где мова нафиг не нужна и только мешает процессу работы
 

Kramar

Іван Богун
Відповідь: "Мови" та "языки".

AINT-Tsypa, ти не правий. Особисто я візьму в руки зброю і захищатиму Україну (перш за все - своїх рідних і свою свободу). І такі люди в нашій країні були і будуть. Яскраві приклади - Василь Стус, Василь Симоненко, Олена Теліга та численні інші.

З.І.: коли один з моїх знайомих поставив це запитання, він був дуже здивований моєю відповіддю. Ось приблизна розмова:
- Якщо завтра розпочнеться війна, ти підеш в армію?
- Піду.
- І за кого ти віддаватимеш своє життя? За Ющенка з Януковичем???
- За свою дружину, дітей та близьких!
 

zergius

New Member
Относительно языков в Windows:
- как добавить апостроф.
- способы установки Language Pack.

Тем кому нужна нормальная украинская раскладка клавиатуры (кстати в Mac OS она почему-то есть, и в Linux почему-то есть) приходится устраивать пляски с бубном. При этом считается что продукты Мелкософта подходят и локализированы для украинского рынка.

Но вот интерфейсы программ я предпочитаю на английском где это возможно.
О книгах и т.п. - более 20 книг, приблизительно столько же дисков.
В Википедии редактировал статьи о GIMP, Inkscape, Scribus, CSS. Сейчас правда немного закинул, т.к. времени на все не хватает, потихоньку помогаю в переводе Ubuntu.
 

[s]AINT-Tsypa

twitter.com/abuzaind
Відповідь: "Мови" та "языки".

майкрософт випустили утиліту для створення власних розкладок. ще роки два тому я створив для себе _правильну_ українську розкладку з апострофом та літерою "ґ". якщо комусь треба, то ввечері можу викласти цей патч (його ще треба пошукати).
 

[s]AINT-Tsypa

twitter.com/abuzaind
Відповідь: "Мови" та "языки".

Знайшов свій патч!

Скачати архів. Розпакувати його кудись і запустити =) Після встановлення в списку розкладок з'явиться Украинская (Custom), яку треба буде виставити замість стандартної.

Майте на увазі, що стандартна розкладка залишається в системі, і ви можете повернутися до неї в будь-який час. Це я до того, що мій патч не переписує жодних системних файлів вєнди.
 

Вкладення

  • 12.5 КБ Перегляди: 136
Зверху