"Мови" та "языки".

• Автор теми Shurik-best
  • Дата створення

Дубляж фільмів якою мовою вам більш подобається?

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    578

Mylene

Ангел хранитель
октоген сказав(ла):
Октоген, да простит меня весь форум, но ты либо дурак, либо просто отказываешься признавать вещи такими, какими они есть
от дуры слышу...
Мне нравиться то вывод, который ты сделал!! Нужно быть честным самим с собой.

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор
Блин, достали вы ругаться. Человек своего мнения менять не собирается, и нафиг вам оно надо с ним спорить? Мне по барабану, пусть хоть думает, что Земля плоская.

О

октоген

Guest
KOCTa сказав(ла):
Блин, достали вы ругаться. Человек своего мнения менять не собирается, и нафиг вам оно надо с ним спорить? Мне по барабану, пусть хоть думает, что Земля плоская.

судя по оранжевым басням может и плоская :leb:

Fanat-SS

White Power 88
Повністю підтримую пропозицію ігнорування дітей на форумі!!!!

Pluto

Everybody Dies
ребята, сколько можно переливать из пустого в порожнее??
тот хуже,то лучше....
let's speak english
sprechen wir deutsch
или еще лучше,давайте перейдем на матерный язык и будем дружно гнать друг на друга...
у нас уже не дискуссия,а оскорбление форумчан форумчанами...

Ravenne

Гуманістична радикалка
Модератор
Chapay сказав(ла):
Не быть русскому языку вторым госсударственным!!!!

2Haup: Ты сам щас на каком то писал языке? Писал бы ужо по украиски (НЕ БУТИ) и т.д.А так пишиш по русски и что не нужен русский это конешно интересно.
Моё имхо что нужен потому что вся наша часть Украины на границе с Россией ,( это важно помнить наше географические положение где мы непосредственно живем я про Сумскую,Донецкую,Полтавскую обл и т.д)Что там монго и русско говорящих и говорить всем по русски не запретиш.Хотя грю и по украински ,и по русски .
Аж дух захопило від такої "правильної" мови! :)
А причини введення російської мови, як другої державної, нагадують передвиборні обіцянки Партії Регіонів. Там теж нам розповідають про дружні стосунки зі всіма. Тільки ввести пропонують лише російську мову. Але за такої логіки, нам треба зробити державними польську, білоруську, молдавську, турецьку (водні кордони-це теж кордони)тощо або хоча б англійську як найпоширенішу мову Європи і світу.

yasilda

Member
Ответ: Союз или опять о русском языке на Украине.

" Я например родился и живу в Украине, но говорю по русски, так что ж теперь я на танке сюда приехал"

Ви, можливо, і ні. Але стосовно Ваших пращурів, то вже виникає питання. Хоча, можливо, також ні. Можливо, вони просто дали себе русифікувати. І коли їх русифіковували, то вони, точно, навіть і мріяти про ось такі дискусії не могли. А, можливо, вони і не думали дискутувати. Просто добровільно відмовились від своєї культури, від своєї мови, бо якоюсь хахляцькою, сільською її вважали. І не треба Вам дуже далеко ходити, згадувати якісь там укази валуєвські. Уявіть своїх дідів, а, можливо, і батьків. Чи легко їм було?
Жаль іноді дивитись на таких собі бабусь, що тримають в своїх стареньких руках папірця з якоїсь організації і не розуміють, що там написано, бо за 50 років життя в Україні, в котру приїхали за своїми військовими (або, навіть, і не військовими) чоловіками, так і не спромоглися вивчити української мови. Жаль. Але задаєшся питанням. Невже моя мова не заслуговує на те, щоби за 50 років навчитись нею читати, проживаючи в цій країні? Якась зневага (можливо і не зовсім свідома) в такій позиції відчувається. І треба мудрість Ісуса, щоб не почати ставитись ворожо до того, хто тебе зневажає.
А коли за цим стоїть не просто легка ворожість через наївну зневагу не дуже освіченої жіночки, а спогади, наприклад, про закатованого діда батька, брата, то що тоді можна закидати в бік українському "націоналізму"?
Але ми, правда, нація мудра. Ми можемо розмовляти в своєму житті будь-якою мовою, але державною у нас буде лише українська. І не через якусь на когось образу. Просто за тим самим принципом, як в рекламі. Якщо я виробляю шоколад "Корона", то їсти я можу "Світоч", "Рошен", "Ріттер спорт", але гроші вкладувати я буду лише в рекламу "Корони". Так само і культуру мені вигідно пропагувати свою. А це можна зробити лише своєю мовою. Інакше твоїй рекламі просто ніхто не повірить.
До того ж ми подвійно мудра нація. І подвійно багата. Бо ми маємо доступ до двох культур. І, пропагуючи "Корону", ми не відмовимось від палітри смаків "Світоча", чи "Ріттер спорта". По-перше, це створює здорову конкуренцію і ми набуваємо досконалості, по-друге, це дає нам доступ до більш різноманітних відчуттів. Але, звичайно, "Корона" завжди буде залишатись для нас на першому місці, бо завдяки ній ми існуємо.

О

октоген

Guest
Ответ: Союз или опять о русском языке на Украине.

Еще раньше твои пращуры судя по твоему посту не сопротивлялись полонизации того языка котоый был на Руси в 9-13 вв, таким образом украинский язык- полонизированное наречие старославянского

русский язык всегда будет языком 50% населения нынешней украины,а наглые попытки украинизации ничего кроме неприятия у людей не вызовут

Leader

октоген сказав(ла):
Еще раньше твои пращуры судя по твоему посту не сопротивлялись полонизации того языка котоый был на Руси в 9-13 вв, таким образом украинский язык- полонизированное наречие старославянского
Полонізація старославянської мови?
Завдяки Октогену маємо змогу відкривати для себе все нові й нові славні сторінки з історії славянських народів.

Які ж, конкретно наукові (історичні) праці наштовхнули тебе, Октоген, на думку що українська мова це "полонизированное наречие старославянского языка"?

Говорили, доречі, в Київській Русі не на старославянській а на давньоруській мові (різниця, повір, досить суттєва).

Останнє редагування:
Зверху