"Мови" та "языки".

  • Автор теми Shurik-best
  • Дата створення

Дубляж фільмів якою мовою вам більш подобається?


  • Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    578
Відповідь: "Мови" та "языки".

нарікай на того хто перекладав а не на мову )

п.с. схоже на міфи про жижку спалахуйку і чахлика невмерущого
 

Sashka

Александрович
Ответ: "Мови" та "языки".

будет выбор между Укр или Русс
переводом фильма
я не задумываясь пойду на Украинский...
 

mangust

патріот
Відповідь: "Мови" та "языки".

Суди по-українськи!
КС зобов’язав суддів говорити державною мовою
Максим МЕДИНСЬКИЙ


Конституційний Суд визнав конституційним ведення судочинства на території України українською мовою. Підставою для подібної судової справи стали два конституційних подання — 52 народних депутатів і Верховної Ради Криму, в яких нардепи та парламент АРК просили визнати неконституційними статтю 15 Кодексу адміністративного судочинства України і статтю 7 Цивільного процесуального кодексу України. Автори клопотання вважають, що Верховна Рада, прийнявши зазначені статті і зобов’язавши здійснювати судочинство державною мовою, порушила низку існуючих прав і свобод громадян.

Утім КС своїм рішенням визначив, що «ведення судочинства державною мовою жодним чином не обмежує права громадян, що не володіють або недостатньо володіють державною мовою». На думку суддів, кожен має право самостійно вирішувати, якою мовою йому звертатися до суду і спілкуватись під час засідань. «Громадянин обирає, звертатися йому державною мовою, або рідною, або іншою, якою він володіє. А перекладати чи вирішувати питання щодо перекладача — це справа держави і суду», — зазначив суддя-доповідач Володимир Кампо.
 

noki

New Member
Ответ: "Мови" та "языки".

Мне пофигу на каком языке идет фильм.
1. Но если он был РАНЕЕ на русском - оставьте его в покое, ну титры поверх и хватит!!!
2. Преподавание. Нельзя за 3,5,10 лет заставить перейти ПРЕПОД.СОСТАВ на укр. Он изучал свой предмет годами на русском и база вся (учебники и т.п.) на русском. Если есть молодые, НОВОЕ поколение, препод.состава, которое говорит на укр, то пусть оно и говорит укр. А гнать взашей доктора или кандидата в возрасте говорить укр - глупо. Не торопитесь....страна сама медленно и уверенно перейдет к укр...
 

Serg_T

Забанен
Ответ: "Мови" та "языки".

по поводу 2, вы не правы! в политехе и быстрее переучивались )
 
Відповідь: "Мови" та "языки".

Опитування Центру Разумкова показало: кількість жителів України, які визнають рідною російську мову, зменшилося з 33,7% в 2006 р. до 25,7% в 2007.

І це — показник того, що проблема мовного питання серед населення країни вже давно не стоїть гостро. Повільно, але впевнено національна мова посідає належне їй місце. Причому ніяк не утискаючи при цьому іншу за кількістю шанувальників, російську. Адже відповідно до дослідження, кількість людей, що вважають рідною мовою українську, за рік не змінилася (52%). Натомість збільшилася кількість тих, хто визнає рідною і українську, і російську — з 15,6% до 21,5%.

Така тенденція, за словами фахівців — позитив. Щойно політики припинили маніпулювати темою «української двомовності», піднімаючи цим собі рейтинг, народ, що і до цього не був налаштований агресивно, і зовсім забув про проблеми в спілкуванні.

За словами директора соціологічної служби Центру Разумкова Андрія Биченка, результати дослідження цілком передбачувані: «Люди ж визначаються відповідно до своєї самоідентифікації. Ще в радянські часи багато хто вважав українську своєю рідною мовою, хоча все життя говорив російською. Але ж за етнічним складом вони були українцями»

Українська мова рідна

You must be registered for see images


Російська мова рідна

You must be registered for see images


Українська та російська мови рідні

You must be registered for see images
 

Вкладення

Serg_T

Забанен
Ответ: "Мови" та "языки".

хоть щось з реальними цифрами а не демагогія, дякую за інфу.
 

mangust

патріот
Відповідь: "Мови" та "языки".

80% луганських школярів не знають української мови

80% луганських школярі не знають
української мови Менше чверті луганських школярів писатимуть тести українською мовою, 80% забажали відповідати на тестові завдання російською. Загалом у області українською мовою навчається 40% учнів.
Про це повідомила начальник Головного управління освіти й науки при Луганській облдержадміністрації Ірина Цимбал."Учасники тестування, які зареєструвалися в нас, замовили для себе 19% тестів українською мовою, 81% - російською", - повідомила

За її словами "якщо врахувати, що близько 40% школярів області навчається українською мовою, замовлення великої кількості тестів на російській - досить тривожний показник". "Виходить, що учні сумніваються у своїх знаннях", - зазначила Ірина Цимбал.

Цьогоріч на Луганщині незалежне оцінювання знань проводиться в 108 пунктах. Участь у тестуванні беруть 24 тис. 553 абітурієнти.

За матерiалами Остров
 

bsv

Странник
Ответ: "Мови" та "языки".

известный, популярный и очень актуальный видео ролик. непосредственно по теме
 

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом
Відповідь: "Мови" та "языки".

Вже і Великий піст минув, а Ви продовжуєте сидіти на конопляному маслі, і Вас продовжує систематично "тиркати". Тільки так я можу пояснити собі, що подібне лайно здатно викликати у когось сміх. Хоча, від "5-ї колони" іншого чекати і не варто. Посміялись би краще, як настоятель Печерської Лаври мотається між списками кандидатів до Київради від ПР та КПУ (наче та мавпа в анекдоті між розумними та вродливими).
 
Зверху